Hirdetés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Garmin topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Új hozzászólás Aktív témák
-
MartinIsti
csendes tag
-
MartinIsti
csendes tag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Köszi a segítséget, végül én a következőt találtam ki kedden a sorok számának megállapítására (persze ehhez az kell, hogy az első üres cella alatt már ne legyen több nem üres cella):
Sub elsourescella()
' Hogyan kell megállapítani az első üres sor helyét
Dim i As Integer ' változó definiálása
i = 3 ' változó alapértékének meghatározása
While Cells(i, 2) <> '''' ' i-dik oszlop vizsgálata az első üres celláig
i = i + 1
Wend
End Sub -
MartinIsti
csendes tag
A múltkori problémámat sikerült megoldanom. Mondjuk sejtettem, hogy egy egyszerű ciklus-utasítás révén menni fog a dolog, csak jól meg kellett ''fogalmazni''.

Most viszont egy olyan átfogó kérdésem lenne, hogy miként lehet az egyes Excel táblák határait megállapítani? Érthetőbben kifejezve: az adott munkalapon szereplő táblázat hány soros és hány oszlopos? Ez ugye ránézésre simán megy, de ha automatizálni akarom a folyamatot, akkor már gondban vagyok, mert makrórögzítés révén nem tudom kisilabizálni a dolgot. Ezenkívül van valamilyen függvény vagy utasítás, amely megállapítja, hogy az adott fájl hány munkalapból áll?
Ha nem teljesen világos a kérdésem, szívesen leírom a segíteni szándékozó kedves emberkének, mi is a pontos feladat, aminek a részeként ezek kellenek.
-
MartinIsti
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok még a Visual Basicban, és most még csak az Office-ba épített változatával ismerkedem. Két kérdésem volna:
1) Tud valaki tanácsot adni, hogy miként kezdjem el elsajátítani a VB-t (a próbálgatáson kívül, mert most még csak a makró rögzítése alapján ügyeskedem az Excellel)? Esetleg létezik valami jó könyv erről? (A Visual Basic és Excel programozás címűt néztem, az nem az igazi.)
2) Egy egyszerű függvényt akarok létrehozni, amely egy Excel tábla második oszlopában azt figyeli, hogy hányadik sortól kezdve üresek a cellák, ezt az értéket megjegyzi, és az oszlop elemeit az elejétől eddig a sorig másolja át egy eltérő munkalapra.
Ciklusokkal még régen, C64 Basicjénél találkoztam, és bár valamennyire emlékszem rájuk, most valahogy nem sikerül összehoznom a dolgot. A logikája már megvan a fejemben, de nem tudom utasításokba önteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG OLED G4 55'' (OLED55G48LW) 3 ÉV GARANCIA
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -60% i5-1250P 12Mag 32/512 FHD+
- Gamer PC RTX4080 Ryzen X3D 64GB DDR5 RAM etc...
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4010
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest