- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Netfone
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
smiti
veterán
Nekem is elég érdekesen alakultak a lapjaim:
ASUS A7N8X-X -2006
ASUS A8N5X-2007
ABit KN9 - 2007
Gigabyte GA-P35C-DS3R 2008
Abit IP 35 Pro - 2009
Gigabyte GA-EP35-DS4 rev.2.1 - 2011
Asrock Z68-EXTREME3 GEN3 - 2013
Asus Gryphon Z87 - 2014
Asrock Z87 Extreme4 - 2014
ASUS H97-PRO GAMER - vásárolva 2014
ASROCK B365M PRO4 - vásárolva 2019
ASUS TUF GAMING B560M-PLUS -
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Egyik osztálytársam is pont ugyanilyen konfiggal kezdte csak 64MB-al (meg egy TNT1-el).
Én egy Celeron 366, 64MB, S3 Trio 3D/2X, 3.2GB Seagate Medalist HDD, 32× Sony CD meghajtós konfiggal kezdtem. Alaplapra nem emlékszem pontosan, de Acorp volt, majd Procomp, majd Tomato. 1 év alatt három alaplapot fogyasztott el a gépem
és egyik alkalommal a szervízben a 2×32MB-ból lenyúltak 32MB-ot, így szeptembertől áprilisig mindössze 32MB RAMmal voltam, és érezhetően sokkal lassabb volt a gép, majd 96-ra ugrottam. A magas RAM árak miatt akkor a 96MB kifejezetten soknak számított mindenki 32-64-en volt. Pár hónappal rá már 192MB-on voltam, ami pláne soknak számított akkoriban főleg, hogy még 128MB is csak a nagyon drága gépekben volt. [kép]
(érdemes megnézni mennyitől kezdődtek a 128MB-os gépek) -
Sdi
addikt
válasz
eszakas
üzenetére
Nekem is Tomato volt az első lapom, hogy Zida-e, vagy sem arra nem emlékszem. Ilyen proci volt benne + 16mb edo ram. Szerették akkoriban a pc-t összerakó cégek, mert olcsó volt. Cserébe viszont elég gáz minőségű. Nálam nem élte meg, hogy tönkre menjen, kb. fél év után lecseréltem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau
üzenetére

Nekem még most is van MSI lapom jelen pillanatban is. (Z97)
De van még itthon Asrock, ASUS, Abit(!) is.
Volt mindenféle lapom már beleértve ilyeneket is mint Soltek, DFI, Chaintech. huanhanzi viszont még hiányzik, és lehet sokáig fog is, mert mostmár tényleg nem tudok magamnak egy kínai lapos X99-es történetet leigazolni.Volt már egyszerre három gépem (még anno két P4 (NW 1800A@2400MHZ és NW 2000A@2666MHZ) és egy Athlon XP (1466@2669MHZ) - igen mind húzva mint állat
), de végeredménybe véve egyszerre úgyis csak egy mellett tudok ülni 
-
KROK640
nagyúr
válasz
eszakas
üzenetére
Igen, ez a 2000-es évek elején komoly divat volt, hogy még egy creative sound blaster kártyát betesszünk a gépbe akkor is h van alaplapi. Nekem is volt emiatt vagy két SB Live! 5.1-em. Aztán mikor az ASUS APU-m (nem összekeverendő az AMD-s APUval, hanem itt a Soundstorm MCP-T -re gondolok) meglett, akkor már a plusz FPS sem magyarázta volna a zSB kártyát, így eladódott.
-
eszakas
őstag
válasz
Vigneau
üzenetére
Hát igen én egy kicsit igyekszem túlbiztosítani magam
.
Szerettem a creative sound blaster kártyákat ispluszba
beletenni a tökéletes hangzás miatt. Nagyon szépen szólnak. Az alaplapi kártyák a nyomukba sem érhet. Talán azért nem akarok annyit cserélni mint Te, mert én azt veszem elsőre amit szeretnék
-
eszakas
őstag
válasz
Vigneau
üzenetére
Én ezért választom az ASUS lapokat már egy ideje.
Van ventilátor vezérlő, led vezérlők, pc cleaner, automata tuning program ez mind az asusé. Ja és van ESET Internet Security /nyugdíjas/. Bele fáradtam a gagyi reklámokkal teli 8 hirdetést feldobó *kba. Rászánok egy kis pénzt és nyugodtabb vagyok
-
KROK640
nagyúr
Lett egy Acer Nitro 5 AN515-42 R7TX laptopom. Eredetileg nem ilyet terveztem, meg nem is éppen most, de perpill nem bánom, hogy így alakult. Az eredeti terv, valami használt/refurb workstation laptop lett volna, 150K környékén, de a bővíthetőség miatt inkább, mert alapvetően a cél az volt, hogy elviszem 1200km-vel arrébb és egy asztalra lerakva tudjam használni, fórumra, youtubera, meg a War Thunder low grafikán hozzon vele legalább 30fps-t.
Az egyik itteni fórumozó akit nemrég ismertem meg személyesen is, feltett egy laptopot, RAM nélkül, de olcsón, 38K. AMD® Ryzen™ 5-2500U Quad Core CPU, RX 560 4GB VGA, 256GB M2 SSD, 500GB HDD. Apróbb hibái vannak, három billentyű nem megy (jobbra nyíl, numerikus részen a 3-as és az 5-ös billentyűk nem mennek), a képernyő javított, kilazult zsanér, 80%-os akku. Mondtam neki, hogy erősen elgondolkodtat, de kéne nekem RAM bele. Mondta, hogy +20-ért van 16GB és +40-ért 32GB. Megállapodtunk a 16GB-ban.
A megadott időben ott voltam nála, és megmutatta letesztelte a gépet, nekem meg tetszett. Már odaúton gondolkodtam, hogy a mai RAM ára kmellett nem lenne hülyeség, mégiscsak 32GBval kérni, így végül annyival kaptam meg. Így 78 ezret fizettem, cserébe Win 11, open office meg pár más program, és persze az összes driver feltelepítve. Hazafelé azt gondoltam, hogy sokkal jobb, hogy inkább 32GBval kértem, ahogy mennek fel a RAM árak, - mutatta is az eladó - gyakorlatilag RAM árban lett laptopom. Ami külön öröm, hogy az M2 SSD mellett még van egy 500-as HDD is a filmeknek meg ilyesmiknek.
Hazajöttem, és kicsit teszteltem, nagyon de nagyon megvagyok elégedve a sebességével, és a hangzása is fantasztikus egy laptophoz képest, meg a képe is szép. A War Tunder részben közepes, részben high beállítások mellett 80-90FPS-t tudott, de lekorlátoztam 60-ra.
Végülis ez a teljes gépezet :
Acer Nitro 5 - AN515-42-R7TX
AMD Ryzen 5-2500U Quad Core + SMT 4C8T (4MB Cache, 2.00GHz - 3.60GHz)
32GB DDR4 (2×16GB)
AMD Radeon RX 560X 4GB
256GB m.2 SATA3 SSD
500GB HDD
15.6" FHD 1920 x 1080 Acer ComfyView™ IPS LED-háttérvilágítású matt
Doulby Audio hangrendszer (elég jól szól laptophoz képest)
webkamera
80%-os akksi 3+ órát bír
390 x 266 x 26.75 mm / ~2.7 kghttps://cdn.rios.hu/dl/uad/2026-01/7343747/img_9748.jpg
Úgyhogy 10,5 év után mától ismét laptop tulaj IS vagyok. Persze azért a fő csapásirány a desktop továbbra is, de mostmár ha valahová megyek akkor lehet ott is gépezni

-
Vigneau
félisten
Akkor itt is egy hasonszőrű velem.
Felváltva használtam az Iobit Advanced SystemCare-rel. De az utóbbi néha nagyon erőszakos és fel-felugrott akkor is, amikor hallani sem akartam róla... Így végül visszatértem a jó öreg CCleaner-re...
Persze nézelődtem a Microsoft Store-ban is, de szinte minden fizetős. Ráadásul el se tudom tüntetni őket a listából az uninstall-t követően, csak ott maradnak, mintha valami felhőben állnának készenlétben.
-
Vigneau
félisten
Köszönöm szépen segítségeteket!
Más:
Ti mivel szoktátok a Windows 11-et karbantartani? Lemezkezelő és pl. CCleaner? Vagy van valami jobb is manapság? -
Vigneau
félisten
Valamelyikőtöknek megvan Az elsüllyedt világok sorozat?
-
Vigneau
félisten
[link] <-- Szép munka...
-
KROK640
nagyúr
BUÉK. Remélem ti is ittatok a topiclakók egészségére, nem csak én

-
B.U.É.K.!
-
F e Z o
veterán
Boldogabb új esztendőt kívánok!
-
Qru
MODERÁTOR
Búék!
-
Sdi
addikt
B.Ú.É.K!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau
üzenetére
DRM? Ha az foglalkozásnak minősül, hogy elkerülöm amilyen messzire csak lehet, akkor igen.
Amire te gondolsz : Torch böngésző alapból tudja a streamelt videó lementését. Vannak ilyen jellegű böngésző ADDonok is Chromera (és gondolom FF-re is). Végszükség esetén meg ott van az NVidia képernyő felvevő funkciója, ami tutira működik. A gond csak az, hogy végig kell nézni az adott mesét megszakítás nélkül. -
Vigneau
félisten
Csúnya dolog fog következni, de már nagyon tanácstalan vagyok...
Szokott valaki DRM-mel foglalkozni? Egy csomó aranyos retro mese van fent a Nemzeti Archívumban, de természetesen csak streamelni lehet.
-
Vigneau
félisten
Közel egy év távlatából ismét felmerült bennem a kérdés... Nincs meg valakinek a Middlemost Posta 2. évada? Esetleg a Beetlejuice sorozat?

-
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Igen, pontosan tudom, hogy ezúttal meg miért kellett minden árának megemelkednie (megfigyeltétek? 2012 óta 1-2 évente van egy 2-3 évig tartó válság, amikor sokkal drágábbak bizonyos hardverek). De abban bízok, hogy akik a konzumereknek gyártottak, látva a hatalmas forgalomcsökkenést majd akcióba lendülnek.
Mindenesetre nálam a januárra tervezett AM5 + DDR5-re átállás lefújva határozatlan időre. Igazából még turbo OFF mellett is highon/maximumon játszok mindent, szóval a csere még várhat 1-2 évet. Sőt, simán mernék fogadni, hogyha máshogy nem is, de minimumon a GTA6 2027/2028-ban megjelenő PC-s változata is menne ezen a gépen (I5 10400F, 32GB RAM, RTX3060 12GB). -
F e Z o
veterán
Kisely Robi kért meg, hogy vegyek már át egy Thinkpadet Szolnokon, s mivel megyek ma Pestre fel is tudnám vinni. Napokig hirdette a csákó, majd ma azt a választ kaptam : "Szia, ne haragudj, de sajnos közben nem aktuális, lenyúlták családon belül
"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!

- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Crucial Pro 32GB KIT DDR5 5600MHz CL46
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular
- Lenovo ThinkPad T14 , AMD Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB DDR4, 512 GB SSD,27% ÁFÁS SZÁMLA , 1 ÉV GARANCIA
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó MacBook Pro 13 (M1, 2020) Ezüst / 8GB / 256GB Magyar bill. újszerű
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
és egyik alkalommal a szervízben a 2×32MB-ból lenyúltak 32MB-ot, így szeptembertől áprilisig mindössze 32MB RAMmal voltam, és érezhetően sokkal lassabb volt a gép, majd 96-ra ugrottam. A magas RAM árak miatt akkor a 96MB kifejezetten soknak számított mindenki 32-64-en volt. Pár hónappal rá már 192MB-on voltam, ami pláne soknak számított akkoriban főleg, hogy még 128MB is csak a nagyon drága gépekben volt.