Hirdetés
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- MWC 2026: Érkezik a 8849 ötödik Tank strapatelefonja
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Vivo X300s lesz az, amit eddig X300 Maxként emlegettek
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
Úgy látom a hozzászólásokból, hogy nem párezer Ft-ból megoldható hibával állok szembe
. Pedig amúgy tök jó kis 2 csatis erősítő lenne, semmi más gondom sincs vele, csak az a fránya pukkanás.... Végső megoldásként max leválasztom ezután a hangfalakat bekapcsoláskor, amíg nem lesz másik erősítőm.
Mostmár tudom , hogy a hangfal is füsttől működik, mert ha egyszer kijön belőle utána már nem szól
-
Gonosz
csendes tag
Bocs, a földrehúzást a némításra írtam, aminek akkor is kéne működnie, ha hozzáér valamelyik bemenetválasztó gombhoz. Nem a bekapcsolási pukkanásra gondoltam, az tényleg más tészta. Nem egyszerre éri el a 2 tápfesz a maximumot és mint írtad, tényleg a tápfesz pufferjeit kellene ehhez megnézni, cserélni.
-
Homer
tag
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékát.
Nagyon amatőr vagyok elektronikában de egy vezeték elszakadást vagy hasonló kaliberű dolgot talán meg tudnék oldani egyedül is, ezért már szétszedtem, de nem látok rajta ilyesmit.
(Attól még lehet hogy én vagyok a béna.)
Gonosz: '' Ebben az átamkörben kéne megnézni a félvezetőket, nem pukkant-e el valamelyik tranyó (pl. egy sztatikusan feltöltődött ruhadarabtól stb ;). Esetleg kondikiszáradás.''
Az ilyen jellegű megoldás már meghaladja képességeimet
, de amire tudok válaszolni az az, hogy egyik csatornát sem némítja, és a hangerőt hiába tekerem le, akkor is pukkan
.
Továbbra is várom a hozzászólásaitokat! -
Gonosz
csendes tag
Igen, ez az a típus. Legalábbis a kapcsrajzból úgy látom hogy két BF244A húzza le a végfokok bemenetét a földre, úgy némít. Ebben az átamkörben kéne megnézni a félvezetőket, nem pukkant-e el valamelyik tranyó (pl. egy sztatikusan feltöltődött ruhadarabtól stb ;). Esetleg kondikiszáradás. Egyik csatornát sem némítja el? Ha más nem, mindíg csavard le a hangerőt mielőtt kapcsolsz. De ez egy ilyen régebbi cuccnál ugye alap

-
hz hefti
tag
ez az erintesre nemulas hol mukodott hol nem nalam
meg amikor hozzaertem a burkolathoz kicsit gerjedt
de sosem szedtem szet -
Gonosz
csendes tag
De ez szenzoros, ott milyen kontakthiba lehet, kesztyűben próbálja? ;)
-
Homer
tag
Hy!
Bocs, hogy ide írok, de máshol nemigen tudom feltenni a kérdésemet...
A fent említett Videoton erősítővel kapcsolatban lenne egy kérdésem: úgy tudom ennél a típusnál el kellene hallgatnia az erősítőnek ha hozzáérek a hangerő és a hangszínszabályzón kívül bármihez. Namost az enyém ezt nem teszi
, ezért minden bekapcsoláskor pattan egy hatalmasat a hangszóró. A kérdésem annyi lenne, hogy mivel nem értek az elektronikához sejti e valaki, hogy mi baja lehet? Érdemes e egyáltalán megcsináltatni? (Olyan 1-2 e Ft-ot még megérne nekem de ha ettől többe kerül akkor így marad. Pedig egy szett VT hangfalat már kinyírtam vele)
Új hozzászólás Aktív témák
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- War Thunder - MMO Combat Game
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- AliExpress tapasztalatok
- Annyira drága a DRAM, hogy bukta a legjobb konfigurációját a Mac Studio
- Napelem
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung Galaxy Z Fold 7 16 GB/1TB Jetblack
- Üzletből, garanciával, HP ZBook Furry 15 G8 i7-11850H/32GB RAM/512GB SSD/RTX A2000/FULL HD IPS
- Victus 16-r0013sl 16.1" FHD IPS i7-13700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Iphone 12 pro max
- ThinkPad P17 Gen2i 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad mini 3 (Wi-Fi) 16GB, Ezüst
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Pedig amúgy tök jó kis 2 csatis erősítő lenne, semmi más gondom sincs vele, csak az a fránya pukkanás.... Végső megoldásként max leválasztom ezután a hangfalakat bekapcsoláskor, amíg nem lesz másik erősítőm.