- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
-Jackson-
őstag
válasz
-=V3rthil=- #26 üzenetére
nincsen harag egyáltalán :)
pont ph!-s teszteknél vettem észre, hogy a két kártyán nem úgy ''világít'' egy lézerkard pl. ( szóval kb mintha ati: 25wattos kard, nvidia: 40 watt, erre gondoltam ), ott ahol csak képminőségbeli szempontokak figyeltek.
nekem ezis befolyásolja a játékélményt. -
-=V3rthil=-
őstag
-
Allien
veterán
Hát, nem nagyon vágom, miről is beszélsz, de mindegy. Órajelben a pro alapban gyengébb, mint az XT, és a húzás főleg a memóriáktól függ, ha ugyan az a GPU, márpedig, van olyan PRO, melyen gyengébb ramok vannak, azt nem fogod felhúzni XT szintre! Az meg 1000%, hogy a PRO sem lesz gyorsabb az XT-nél, mert maximum ugyan annyira tudod húzni, pl. a ramokat max 700-ig. Bár lehet, rosszul fogalmaztál, vagy én értem félre, és arra utaltál, hogy a PRO-t kisebb órajelről felhúzható addig, ameddig az XT-t is maximum lehet.:B
-
tiv83us
veterán
válasz
-Jackson- #16 üzenetére
Egyebkent szerintem egyik kartya sem ter el latvanyban a masiktol /legalabbis az ujabbak/ en mar nezegettem ilyen osszehasonlitgatasokat, pl X800 kepe vs 6800 kepe egymas mellett, hat a szemem kiguvadt de semmi szembeotlot nem talaltam.
Ez SZVSZ annak idejen volt igazan jellemzo, emlekszem meg, hogy pl a Riva TNT2 vs Voodoo3 kozott milyen lathato elteresek voltak /a TNT2-nek sokkal szebb szinei voltak.../ -
tiv83us
veterán
En ezeket inkabb teljesitmenyben adnam meg, mert mint mar emlitettem, altalaban a Pro kartyak sokkal jobban huzhatoak mint az XT-k.
Ati
XT-felso kategoria /legnagyobb teljesitmeny/ a szerian belul
PRO-kozep kategoria /kozepes teljesitmeny/ a szerian belul
SE-fos kategoria, ilyet ne vegyen senki semilyen szerian belul :D -
VTi
csendes tag
Köszi a segítségeket!
Egyébként nem vagyok teljesen LOL, magamtól is el tudom dönteni melyik kártát vegyem, csak kíváncsi voltam mások véleményére is. Egyébként meg:
Ati: Pro - kis tuning
XT - nagy tuning
SE - butított
NVidia: GT - kis tuning
Ultra - nagy tuning
XT - butított
Kissé zavaróak már ezek a jelzések, de meg lehet szokni. -
-Jackson-
őstag
válasz
-=V3rthil=- #13 üzenetére
ezt nem hallani kell, hanem megnézni egy akármien ''képminőség összehasonlító tesztet'' (tudod, baloldalon ati kép, jobbon nvidia). lehet élesebb a textúra az atin, de hogy egy robbanás-, golyóbecsapódás-, lézerkardstb effekt gagyibb rajta mint egy nvidia karin, abban biztos lehetsz :). de valószínű a szememmel van gáz, hogy ez minden tesztnél szembeötlő....
mellesleg nemkell egyből lehurrogni, mert az eddigi életemet nem a ph! fórumon töltöttem
puszi -
Allien
veterán
Bakker, nem akarlak megsérteni, de VAN ilyen totyik már! Keressél rá! Van cikk is, van fórumtéma: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=46118&arc=f[/L]. Mivel, az 5900 XT olcsóbb, ezért (is) jobban megéri, viszont NEKED egyiket sem ajánlom! Ugyanis, nem lesz egetverően akkora külömbség a mostani kártyádhoz képest! Akkor inkább várj egy kicsit, mert ezen a kártyán még tutira elfut minden, és most jött ki pár extrajó kártya, pl. GeForce 6600 XT (bővebben: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=431[/L]). ERRE már érdemes egy kicsit várni, és ezt megvenni, vagy valami hasonló volumenüt!
-
pappwba
csendes tag
Ja es GeForce FX5900XT 31950 penz, ahol en neztem.
-
pappwba
csendes tag
Sztem Radeon 9800 Pro-t vegyel. En az utobbi 1 evben csalodtam az Nvidiaban. A GeForce 5xxx-es sorozat egy nagy bukas volt sztem.
Ja es tisztazzuk, hogy Radeonoknal az XT, a nagyobb teljesitmenyt, jobb tuningolhatosagot jelenti, mig az Nvidianal egy XT kartyanak sokkal kisebb a teljesitmenye, nevezhetjuk butitott verzionak is. -
-Jackson-
őstag
ati: szűrésekkel jobb teljesítmény;], nvidia: realisztikusabb effektek :D
ilyen konfiggal 1024*768-ba minden elfog menni max detail-el akármelyiket választod
amerre a szíved húz....:U
[Szerkesztve] -
coccolino
aktív tag
aproneten van 35-ert sima 5900, es itt a ph-n csak a balekok veszik 35-ert
ahogy lattam te is max 33k-at adtal volna erte -
coccolino
aktív tag
5900xt az csak 30k-t er, a sima 5900 er 35-ot
szerintem egy 9800proval jarsz jol, mert meg eleg jo ar-ertek aranyban van
hasznaltam mar 45-ert siman talasz
ujonan meg 49-ert van
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
5900XT-re minek spóroltál 50k HUF-ot, használtan 35k!!!
Amúgy inkább 9800pro, pedig //vidia párti vagyok:)) -
Csepy
őstag
Hi!
Én inkább a 9800 pro-t javasolnám, mert nem vagyok nVIDIA párti, lol.
Regards: Csepy -
VTi
csendes tag
Sziasztok!
Végre ennek is eljött az ideje, tudok venni új videókártyát. Én 9800 Pro vagy 5900 XT-re gondoltam. Szerintetek?
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dune: Awakening
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen lesz az anime stílusú Neverness to Everness (NTE)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest