- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na látod ez a vicc, hogy nekem is van egy ismerősöm, akinek napi 24 órában megy a gépe ténylegesen, egy Mercury 450W-ossal látja el. Én mondtam neki, hogy érdemes lenne lecsrélnie a tápját egy Chieftech-re, Enermaxra, erre rá pár hónapra nekem pukkan el a tápom. Nincs igazság.
Még szerencse, hogy van itthon tartalékban egy Mercury tápom.
-
galóca18
tag
Szia!
Elnézést, a "cikk" szót nem sérésnek szántam, pusztán egyfajta rövidítésnek.
Köszönöm a felvilágosítást, a fűtő képessége az utóbbi időben kifejezetten páratlan!
Tervezem a vásárlást, köszi a tippet is: "Egy ~5ks FSP 350W jó lesz." Ebből sajnos csak annyit értettem, hogy 350W. Mint láthatod, nem vagyok egy műszaki zseni, pedig bőszen tanulmányozom ama fönt említett hasznos irományt!Ezek után van egy merész elépzelésem: arra gondoltam, hogy én magam tenném be a gépbe az új tápot, mivel érdekel a szerelős része, habár a szakkifejezések nem mennek, de arra még én is hátha képes vagyok, hogy drótokat összedugdossak és becsavarjak pár csavart. Most NEM lekicsinyelni akartam ezt a tevékenységet, félreértés ne essék! Tudsz valahol egy olyan oldalt, ahol "hülyéknek" tartanak valami bemutatót erről magyarul? Mert én nem találtam megfelelőt.
-
galóca18
tag
Szia!
Jó a cikk, amit belinkeltél, köszönet érte neked és Pompinak is.
De ezek után már azt se tudom, fiú vagyok-e vagy lány, hát még azt, egyáltalán miféle tápot vegyek, hogy még kompatibilis is legyen a meglévő cuccal! Most érzem azt, hogy reménytelen az ügy, jobban járok, ha inkább hörcsögöt tartok.Mit értsek az alatt, hogy "veszélyes" a tápom? (Mercury) Mit csinál ennyire rosszul?
-
Csaba_20_
őstag
Nem igazán tudtam kivenni, hogy mit is mértél. Ha a tápegység főtápcsatlakozóján lévő #PS_ON jelet, akkor mindegy, hogy 3.3V, vagy 5V van-e ott, a gépnek kikapcsolt állapotban kell lennie. Ha lehúzza az alaplap GND-re, akkor kell elindulnia. De 2.4V felett a tápnak TTL magas szintnek kell értenie. Ha pedig az alaplap valamely tüskéjét mérted, akkor én nem tudok kapcsolatot teremteni az el nem indulás és a mérés között.
-
Csaba_20_
őstag
Értem, legalább egy reális okot kizártunk a lehetőségek közül. Akkor viszont a következő lehetőségek közül lesz valamelyik:
- Az alaplap valamiért mégse teljesértékű, rejtett hibája okozza az el nem indulásokat.
- A tápegységek, amikkel nem indul, hibásak. Pl. a szekunder oldali pufferkondinak megnövekedett az ESR értékük(legtöbbször púposodás jelzi, de nem kötelező érvényű)
- Egyéb, látatlanban(részünkről) nem észlelhető probléma okozza a hibát
A PFC a bemeneten található áramkör, mely a hálózatra termelt felharmónikustartalmat igyekszik leginkább csökkenteni. Az aktív PFC-k kimenete általában(de ez is kialakítás függő) 400V-os egyenfeszültség, ami a passzív PFC-s tápokban csak feszültségszintben tér el. Hiszen ott egy szimpla pufferelt diódahidas egyenirányítás után a hálózati feszültségből közvetlenül előállított egyenszint jelentik meg, ami nagyjából 320V körül van. Viszont innentől kezdve azért láthatod, hogy nincs különbség a kettő között. Egy valamilyen módon előállított egyenfeszültséget transzformálnak le a megfelelő feszültségre. Az alaplap felől nem lehet észrevenni semmilyen módon, hogy aktív PFC, vagy passzív PFC van-e a táp bemenetén. Ezért hát nem is lehet összefüggést felállítani a PFC típusai és az alaplap el nem indulása között. Ez bizonyíték és nem ígéret kedves Kojak. Ha ezt nem fogadod el, akkor sajnos alkalmatlan vagy elektronikai nyomozásra. -
Csaba_20_
őstag
Közben visszaolvastam. Szerintem a -5V(fehér vezeték) hiánya lesz a probléma. Ami a Deer és a Mercury-n van, de a Coolink-on és a Hiper-en nincs. Nézd meg, lehet hogy ez lesz.
És azt pedig tessék már elhinni az itt jelenlévő szakembereknek, hogy a PFC-nek semmi köze a dologhoz jó? Ha nem akarsz hallgatni ránk, akkor ne is kérdezz tőlünk, mert nincs értelme.
[Szerkesztve] -
didyman
őstag
...És ennyi, jól emlékszel. A szekunder oldallal ilyen jellegében nem tud összefüggeni. A terhelési viszonyokhoz kéne egy pontos típus és kor, használtság. De voltaképpen csak tipelni tudunk, egy ilyen esemény legalább annyira sokat mond, amennyire nehéz a konkrét okot megtalálni, de általában másik tp lesz a befutó, hacsak nem tudsz olyan terhelési viszonyt kialakítani, amivel elindul stabilan, mindenkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Montech King 95 Pro házikó FÉLÁRON + egy halom venti
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest