- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kiskacz
senior tag
"A Rendszereszközöknél az "Automatikus újraindítás" elől kivetted a pipát?"
Mindig tanulok valamit..... eddig erről nem is hallottam... Köszönöm, az első alkalommal kipróbálom!!!!
A többit majd meg látom (most nem otthon vagyok) de mindenképpen vennék egy új tápot...
Melyik lenne jó a konfigomhoz? Max. 15 ~ körül....
[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 8
-
Mushroom
tag
Sziasztok!
Van egy Thermaltake TR2-430-as tápom és kb egy hete kezdődött, hogy néha lekapcsol a gép, kb úgy mintha áramszünet lenne. Utána semmi gond nélkül indul, csak hát nem kell ecsetelnem, hogy ha aközben hal meg a gép mikor kb 10 program van megnyitva és dvdt írok akkor nem a legmulatságosabb dolog(Gyakorlatilag ha sok pénzem lenne szétverném egy szívlapáttal).
Az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok ez a táp hibálya lehet, vagy esetleg másé is(pl. alaplap)?
A gép húzva van, de már úgy is jelentkezett a probléma mikor nem volt szóval nem ettől van.
A tápegységem van hogy 56-58 fokos(terhelésnél) ez még normális?
Pedig két db 8cm-es ventillátor húzza át rajta a levegőt.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
didyman
őstag
Ja, szériahibásak ezek is, meg kéne nézni. A feszültségértékek nem jelentenek semmit adott esetben, statikus értékek, oszcilloszkópon minden másképp nézne ki .
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz kiskacz #4156 üzenetére
"Most már nem resetel, csak simán megáll és az utolsó kép kimerevítve"
Tehát nem BSOD, hanem lemerevedik a gép?
(Lehet, hogy valamiért nem tudja elérni a vinyókat, és nem tudja írni az Eseménynaplót és nem tudja lemezre menteni a memória-tartalmat ?)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
kiskacz
senior tag
válasz mr_ricsi #4158 üzenetére
Ezt a "BSOD"-ot nem értem, bocs. Igen, azóta egyszer fordult elő, hogy játék közben lemerevedett, az utolsó kép "ráfagyott a monitorra" és búgott - mármint az autóverseny hangja ilyen brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr módon. Sem a reset, sem a hál. kapcsoló gombját nem fogadta el, hosszabbítóval nyomtam ki.
Winyó írás - stb. : Minden érintkezőt - csatlakozót átmozgattam, rögzítettem.
Huawei Mate 8
-
kiskacz
senior tag
válasz mr_ricsi #4162 üzenetére
OK. Nyertél.... Nem gondoltam volna, hogy ÍGY benne van a Googli barátomban... kékhalálként már ismerős volt, így még nem. - Ott a pont.
Szal' nem -BSOD nem volt. Csak" reset, vagy időnként kikapcs. Mindenesetre szál elindítva - jövő hét elején jön az új táp, és cserélem a RAMokat. Más már nem lehet...
Huawei Mate 8
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Adott egy vadi új P5K Premium, E6750, Ballistix 2x1 800, Corsair 450VX.
Ha hidegen (értsd reggel) indítom a gépet, beindulnak a ventik, de nincs post sem...
Ha azonban előtte áramtalanítom, majd pár mp múlva áram alá helyezem, simán indul a gép. Tuning nélkül, és tuninggal is ugyanezt a hibát produkálja...Lehet ez táphiba?
Előtte egy P5B Deluxba volt, és ott jól muzsikált...
A táp még nincs 2 hónapos sem...
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem kapok a fejemre a kérdésem miatt... Van egy 400W-os táp. A hűtőventi sajnos kezd megszorulni. Azt szeretném kérdezni, hogy a ventit kicserélhetem-e bent? Megfelelő forrasztópákám nincs, így csak egy bizonyos módon tudnám ezt megtenni. Gondolom sejtitek melyik lenne az. Szabad, vagy nem?
''Cannot delete 016: There is not enough free disk space. Delete one more files to free disk space, and then try again.''
-
Bubu79
addikt
válasz Hókusz Pók #4168 üzenetére
Vezeték elvág, másikkal összesodor, szigszalag? Felejtsd el...
Márcsak azért is, mert a szigszalagon lévő ragasztó hajlamos hő hatására elnyálkásodni és nem egészen úgy fog tapadni a szigszalag, mint új korában.Ezen kívül meglehetősen igénytelen megoldás is szvsz.
Fordulj vele inkább olyanhoz, akinek van pákája és konyít valamicskét az elektronikához.
Egy jó páka, megfelelő hozzáértés és már meg is van röpke negyed óra, húsz perc alatt maximum#4170: Kézenfekvőnek tűnő megoldás, de nem éppen a legbiztonságosabb
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
kiskacz
senior tag
Ismeri valaki a HKC moduláris tápjait? Konkrétan a 630W-os kütyüről van szó.
Ha olyan a vélemény, hogy HÚÚÚÚDESZ@R, akkor a MIÉRT-je is érdekelne!!!
Mit jelent a passzív PFC?
Huawei Mate 8
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Egy furcsaság történt tegnap, és erre keresem a megoldást.
Tegnap reggel működött a gépem, ez az alapállás. A nagy vihar előtt tesóm a túlveszültségvédős elosztót lekapcsolta (a gép is le volt), majd mire este hazajöttem nem indult a gép. Ha áram alatt van, akkor a táp (gondolom) egy magas sípolást hallat, de a gép nem indul. Na mondom ez biztos táp, kipróbálom tesóm ugyanolyan tápjával is (Chieftec 420W, kb. 3 éves). De láss csodás, most sem megy, pedig lehúztam szinte mindent. Csak a memóriák (Kingston 400-as), a VGA (Asus GeForce 6600GT) és természetesen a CPU (AMD A64 3000+) volt a lapban. Bekapcsolódik a gép, de a boot screenen nem lép túl. Az op.rendszer nem töltődik, és BIOS-ba sem lehet lépni. Egy Asus A8N-E lapról van szó, ami szintén 3 éves. BIOS-t frissítettem már rajta de az is legalább 1 éves. Értetlenül állok a dolog előtt, mert más elektromos berendezés nem ment tönkre a házban, sőt másik két gép van itthon, de azok is jól muzsikálnak.Kérlek segítsetek!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Tardy
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy Zalman 360B-APS nevű tápom(most is megvan), és egyik este tökjól ment, semmi gond.
Kikapcsoltam a gépet, tápot nem, vihar, vagy semmi ilyesmi nem volt, de reggel már nem tudtam bekapcsolni.
Kissé égett szagott éreztem a tápból, de hogy mi, nem tudom, egy másik tápra rádugva jól ment a konfig, mindene rendben volt, csak a videóramok haltak meg, mert csikoz a monitor.
Létezik hogy zalman táp kikapcsolt állapotban meghal?
A válaszaitok nagyon szivesen veszem. -
chungee
addikt
válasz Dragon1004 #4157 üzenetére
-
kiskacz
senior tag
Kicseréltem a RAM-ot és a tápot - a gépem meggyógyult....
Kérdeztem feljebb a HKC tápokról, de nem kaptam választ - nos én csak SZÉPET és JÓT tudok elmondani. A csomagolás tetszetős, a moduláris tápnál csak azt használom amit akarok, nincsenek lődörgő kábelek, minden szép(!) és mindent csak oda lehet csatlakoztatni ahová való... Nos, remélem ez a 630 W sokáig kitart.... Mondjuk, amikor vettem a 420-ast, akkor is inkább a 300-350-esek mentek... csakhát - kiöregedett. Maga táp működik, de úgy látszik, ezt a konfogot már nem bírja el üzembiztosan.
Didyman! Köszönöm a segítséget, valóban igazad volt, kivétel után látszott, hogy valóban van ott még egy matrica ( ) nyertél, IMBP 420-as.
Képvisel ez még valami értéket,vagy Qka??? Gyengébb procihoz - videokarihoz be mernéd még tenni?
Szóval a KONKLÚZIÓ, legalábbis amit én szűrtem le magamnak: Lehet fejleszteni, de mindent kell... Kicseréltem én mindent az utóbbi időben, alaplapot, procit, memóriát - videó kártyát, de a tápról egyszerűen elfelejtkeztem. -Jó az még.... Hát nem. Ebből is KELL a szép és az új. Ezen már direkt van PCIE meg egyéb csati, ami 2004-ben talán még tervezőasztalon sem volt...
Még egyszer: Mindenkinek KÖSZÖNÖM a segítséget!!
Huawei Mate 8
-
Veron
addikt
válasz mr_ricsi #4176 üzenetére
Már megtettem, de semmi javulást nem tapasztaltam. A régi tápommal nem indul, tesóméval meg elindul ugyan, de a boot screenen nem jut túl. Ezért gondolom, hogy mindkettő rossz. Olyan mintha a táppal történt volna valami, és magával rántotta volna a lapot is (de ezt csak én gondolom!). Egyéb alternatíva esetleg? Arra gondoltam, hogy új BIOS-t kellene rá rakni, de rájöttem nem fog menni, mert nem bootol ez a nyomorék.
-
Veron
addikt
válasz mr_ricsi #4179 üzenetére
indításkor egy kép meg valami Asus reklámszöveg kerül kijelzésre. ahol normális esetben a ramokat számolná, egy ehhez hasonló dolog [link]. csak nekem a8n-e lapom van, tehát nem pont ilyen. lehet, hogy boot logonak hívják, és rosszul írtam.
de elvittem haverhoz, az ő tápjával hibátlanul működött. hazahoztam, és tesóm (jó) tápjával, ugyanabban az aljzatban ahol eddig, új elosztóval megint nem jó.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"elvittem haverhoz, az ő tápjával hibátlanul működött."
Komplett gépet vittél, vagy csak az alaplapot? (Egyébként ez utalhat kontakthibára is: a mozgatásra mexünt, majd újabb mozgatásra visszajött. Esetleg cseréljetek lakást a haverodékkal, és akkor a probléma letudva.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Veron
addikt
válasz mr_ricsi #4183 üzenetére
A komplett gépet vittem át, ott a táp ki, az övé be, és működött. Hibátlanul bootolt, a Win betöltött. Hazahoztam, újfent beraktam tesóm tápját de nem ment. Gondoltam az elosztó rossz, kicseréltem de megint nem megy. Holott tesóm tápja a saját gépében ismételten jól muzsikál.
(Haverom megjegyezte, hogy biztos a mikroklíma a hiba forrása )"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
mr_ricsi
veterán
Esetleg el kellene hozni a haverod tápját, és nálad kipróbálni.
A tesód tápján minden olyan csati megtalálható, ami a tieden?"biztos a mikroklíma a hiba forrása"
Ebben nincs tapasztalatom, ezért nem tudok hozzászólni. Nálunk ugyanis külön van a mikró és a légkondi.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Veron
addikt
válasz mr_ricsi #4185 üzenetére
Ma hozom el egy másik haver tápját, de lehet, hogy az övé csak 20 tűs. A 24 tűs lapban használható 20 tűs egyébként?
A tesóm tápja ugyanolyan. Anno 2 db egyforma Chieftec 420 W-osat vettem, egyiket neki, a másikat nekem."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz mr_ricsi #4185 üzenetére
Na újabb fejlemények vannak, remélem emlékeztek még a történetre. Haverom noname 300W-os tápjával a régi elosztómban, azon a fázison, amin eddig is volt, működik a gépem. Ugyanitt, a régi elosztóval tesóm gépe is működik a saját tápjával. De tesóm tápjával nem megy az én gépem (természetesen az én tápommal sem).
Nem lehet, hogy mégis sérült az alaplap, és csak véletlenül működik a kölcsöntápokkal a gép? Most már annyi ötletem sincs, mint eddig. Mert úgy tűnik, hogy az elosztó is jó, sőt néha még a gép is elindul. HELP PLS!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
törölt tag
Komolyan, ez már hihetetlen. A második Chieftech (konfigomban ott van) tápomat fogyasztom el másfél év alatt. És persze pont májusban járt le a gari, azelőtt 1 évvel cserélték. Pedig nem hajtom túl, nálam közel sem megy napi 24 órában, napi 10 órát legfeljebb használom, és így is. Hihetetlen, hogy egy amúgy nem épp a megbízhatatlanságáról ismeretes márka (sőt, ez a típusú táp konkrétan Chieftech-en belül általában megbízható) nálam így leszerepeljen.
-
törölt tag
Na látod ez a vicc, hogy nekem is van egy ismerősöm, akinek napi 24 órában megy a gépe ténylegesen, egy Mercury 450W-ossal látja el. Én mondtam neki, hogy érdemes lenne lecsrélnie a tápját egy Chieftech-re, Enermaxra, erre rá pár hónapra nekem pukkan el a tápom. Nincs igazság.
Még szerencse, hogy van itthon tartalékban egy Mercury tápom.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Új hipotézist találtam ki: mi van ha mindkét táp (tesómé és enyém) is tönkrement. Tesómé persze látszólag működik, de lehet közel sem tökéletesen. Csak a tesóm gépe nem olyan érzékeny monjduk a feszültségingadozása (amit a rossz táp idéz elő), mint az enyém, ami el sem indul. Javítsatok ki ha hülyeség, próbálok itt megoldásokat gyártani.
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Lernne egy nagy problémám.Remélem tudtok segiteni.A problémám az hogy egy q6600-as Quadot húztam fel 3ghz-ig.Win és prime alatt stabil.Hőfok rendben.Memtest lefuttott hibátlanul.Pl: játékokban és 3d mark-ban egy idő után kék.halál és újraindul a gép.Azt mondták nekem lehet hogy a táp nem birja.Szerintetek?Aúgy Fsp Bluestorm 500
-
04ahgy
nagyúr
válasz zsolt1129 #4191 üzenetére
Én javasoltam neki. Itt találhatók az előzmények.
És azt feltételezem, hogy maga a táp bírná a kérdéses teljesítményt, csak az ágakra bontott 12V tipikus Quad tuningos esetével állunk szemben.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Veron
addikt
Új felállás van. 2 haver tápjával is próbálkoztam, és egyikével jó, másikéval nem. Summa summarum: van egy gépem, ami némelyik táppal működik, némelyikkel nem. És most akkor mit cseréljek a gépben, alaplapot??? Én már nem tudom, mi az ami nem működik.
-
04ahgy
nagyúr
válasz didyman #4194 üzenetére
Ez érdekes. Nem meghazudtolni szeretnélek, de Stol fórumtárs legendákat zeng a THN-P bél elpusztíthatatlanságáról. Nekem is BlueStormom van, FSP400-60THN-P. A ráírt adattábla alapján +12V1: 14A, +12V2: 15A. Az pedig, még ha közös is, összesen 29A. Ráadásul ez csak a 400W-os. Kiemeli az adattábla, hogy 450W peak.
Eddig úgy tudtam, hogy az FSP-re amit ráírnak, azt tudja is. Neki pedig 500W-os van. Minimum, hogy többet tudjon leadni, mint az én 400W-osom...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
törölt tag
Hú, de szerencsém volt, 2 évig szólt a gari a tápomra. Egy hét múlva csere. Na lehet fogadni, most meddig fog menni a Chieftech GPS 450-AA 101-A? Eddig 1 év 2 hónap a rekord.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851