- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fercsa
senior tag
Hogy kicsit tisztaba tegyem, ahogy latom tul sok a sotet folt.
uTorrent alapertelmezetkent a Doc&Settings-be rakj a .torrentfajlokat ami altalaban a rendszer particion van, de ez atallithato mashova, de mindenkepp megkell adni egy lokalis tarhelyet.
Ha valaki megszerezte a passkeyed azzal ugyanarrol a torrentoldalrol barmit letud tolteni a nevedben.. a szerver uzemeltetoje termeszetesen hozzafer a .torrentfajlaidhoz es persze a passkey-edhez. En azt szoktam javasolni, hogy mindenki kerjen uj passkey-t, ha uj szolgaltatohoz megy vagy epp ott hagyja, egy gombnyomas az egesz.. -
atesss
addikt
Na közben egyet kipróbáltam otthon a utorrentben (1.9 beta) :
Egy seedelés alatt álló torrent .torrent fájlját kitöröltem, és leállítottam a torrentet.
Simán újra tudtam indítani.
Viszont (ahogy ez elég nyilvánvaló volt) ha leállítottam a uTorrentet, akkor induláskor már kellett volna neki a fájl. -
lobo67
tag
Az UPC-vel az a gond, hogy nagyon genya cég. Mivel ők csak lakossági végpontokat szolgáltatnak (nincs szervertermük, ahonnan felfele menne nagy forgalom) olyan gerinchálózatot építenek, ami önmagában is nagyon asszimetrikus. A korlátozásoknál mindíg arra hivatkoznak, hogy a nagy hálózati terhelés miatt korlátoznak egyes forgalmakat, de ha megnézed a BIX statisztikáit, kiderül, hogy csúcsidőben sem megy soha 25% fölé a hálózati kihasználtságuk. Ráadásul ugyanilyen etikátlanok az üzleti életben is, így sok szolgáltató csökkenti a feléjük menő forgalom prioritását.
Mivel nekem nincs ilyen előfizetésem, nem tudom kipróbálni, hogy valójában milyen a sebesség FTP-n, ki kell próbálni.
Az FXP tényleg nem kell neked, de az nem azt jelenti, hogy bármit is a szerveren kéne futtatni, hanem alapvetően az otthoni gépeddel tudnál úgy áttölteni adatot egyik szerverről egy másikra, hogy a te internet kapcsolatodon nem megy át az adat oda-vissza.
Természetesen Linuxot is el lehet érni "távoli asztalon", de seed szervernél még olyat nem láttam, mi nem is tudnánk biztosítani, mert a szervereinken nincs is grafikus felület.
Mivel nálunk lehetőség van arra, hogy valaki csak addig használjon szervert, amíg szüksége van rá, ezt sokan ki is használják, és egyszerre csak 1-2 napig futtatnak egy szervert. Emiatt elég gyakran szabadulnak fel pár órára csomagok, tegnap is volt vagy 10 törlés/létrehozás. -
lobo67
tag
Megpróbálok a még függő kérdésekre válaszolni. Azt most megmondom, nem titok, hogy én az OnlineTorrent egyik üzemeltetője vagyok, így lehet, hogy néha kicsit elfogult vagyok.
- Az, hogy seed közben hogy megy az FTP, sokmindentől függ, átlagban azért 5-10Mbitre lehet számítani. A feltöltés (a szerver felé) általában gyorsabban megy, ennek megvan a technikai oka, ha érdekel valakit kifejtem (nem a sávszélesség).
- A különböző irányokat itt belföldön értettem. Külföld felé ez természetes, arra kevés szolgáltatónak jó a sebessége (azért a mienk elég jó). Szóval pl. a UPC felé sok szolgáltató viszonylag kis sebességgel kapcsolódik. Pl. tőlünk az Interware, Externet, T felé elérhető 700Mbit, ugyanakkor az UPC felé csak vagy 200. De ez más szolgáltatók felé is érvényes.
- A többszálas FTP-re feltétlenül kérdezz rá, vagy jelentsen az, akinek van konkrét tapasztalata, tudtommal nem sokan engedik, nálunk megy. Sokaknál megy viszont az FXP (szerver-szerver közti FTP), ez meg nálunk nem megy(bár abból amit írtál, neked ez sem kell).
- FTP letöltőprogramot tényleg csak távoli asztalon tudsz futtatni, ha engedik.Más szolgáltatókról nem tudok nyilatkozni (minőségileg), de az még fontos lehet, hogy van-e próbaidőszak, hogyan lehet fizetni, milyen gyorsan indul el a hozzáférésed, probléma esetén hogyan reagálnak.
A felsorolt gyűjtőoldalak stimmelnek (mindet én sem ismerem). -
atesss
addikt
Közben egy kicsit utánanéztem, hogy ki kínál olcsón távasztalos csomagot.
Ezek mit jelentenek, mi a különbéség? :
Seedszerver-naga.hu - utorrent tavoli + webui - [link]
Seedworld - utorrent (tavoli is) vagy flux (mi az a távoli utorrent ? webui-t már használtam az tiszta) - [link]
Hyena.hu - Kliens: TorrentFlux vagy rTorrent
Megjegyzés: rTorrent kliensben nincs slotlimit
Fluxban pedig nincs letöltési sebesseglimit. - [link]
Seedszerver-naga.hu - utorrent tavoli + webui - [link]
Moviesite.hu - Itt nincs ifó az oldalukon se, hogy mi az elérés módja - [link]
Warpseed - Itt az van fent a honlapon, hogy "Csupáncsak annyi a különbség, hogy nem a klienst indítod, hanem a böngészőt, vagy éppen az FTP kliensed." - Azaz ez gondolom nem távasztalos - [link]
Webksk.hu - Kliens: torrentflux b4rt web (mi az a b4rt, a verzió ?) - [link]A legjobbnak ez tűnik egyenlőre:
Szerverem.hu - Kliens: tavoli asztal + webui - [link]
Az oldalukon így szerepel:
Tárhely Futtatható torrentek Havidíj Garantált /max sebesség
50 GB 5 db 2.500 Ft 16 Mbps
60 GB 7 db 3.000 Ft 20 Mbps
70 GB 8 db 3.500 Ft 24 Mbps
...
Alattuk:
2x320 GB-os merevlemez RAID 0
korlátlan sebesség, korlátlan slot
8 db fuggetlen elérés (webUI, Távoli asztali kapcsolat, FTP)
20.000 Ft/hó
(Torrent oldalaknak és viszonteladóknak ajánlott)
Ez utóbbi alapján viszont nem egyértelmű, hogy a távoli asztalt csak a 20e-s csomag tudja, vagy a többi is ? -
lobo67
tag
A torrent fájlt főleg akkor éri meg a szerveren csinálni, ha át akarsz seedelni egyik trackerről valamit a másikra, főleg ha magadnak le sem akarod tölteni a cuccost. Ezt azért néhány webui is tudja, pl. az OnlineTorrent a nagyobb csomagokban.
Az FTP fel-letöltés általában mindenhol megy (azért vannak kivételek). Az FTP sebességét nem limitálják, de van pár dolog, amit figyelembe kell venni:
Ha a diszked le van terhelve a torrentek forgalmával, az FTP is nagyon lassú lesz. Ezen valamelyest lehet úgy segíteni, hogy a le/feltöltés idejére leállítod a seedelést.
Van olyan szolgáltató, aki bizonyos irányokba kis sávszélességgel rendelkezik, így az FTP is lassú lehet. Ezen lehetne úgy segíteni, hogy több szálon futtatod az FTP-t, de azt meg nem minden seed szerver támogatja.
Ezektől függetlenül lehet direkt tárhelynek használni a szervert, csak tudomásul kell venni, hogy addig megy, amíg él az előfizetésed.
Szerintem próbálj ki párat, itt szóba került jó sok szolgáltató, és kiderül, hogy megéri-e neked. -
dashed
senior tag
"valamilyen videót amit letöltök (pl. akár rapidshare-el, ha tudok böngészőt futtatni), azt a távoli gépen szerkesztem, kódolom, stb. ?"
Na ilyet nem fogsz csinalni az biztos
Raraknak min 10 embert egy gepre, te ott nem fogsz kodolgatni.
A kitomorites meg oke de masra ne szamits (ez se villamgyors)
Tavasztal altalaban feltoltoknek eri meg ,hogy tudjanak a szerveren .torrent filet kesziten.
Atlag mezei torrentezonek eleg a webui+van ahol nincs bongeszo se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Opel topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest