Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lobo67

tag

válasz atesss #1181 üzenetére

Lehet, hogy naiv vagyok, és csak magunkból indulok ki, de nem hiszem, hogy bármelyik szolgáltatónak érdeke fűződne ahhoz, hogy ilyesmivel szórakozzon. De valóban lehet kérni másik passt, vagy egyszerűen csak jobban odafigyelni.

• Fercsa

senior tag

válasz atesss #1180 üzenetére

Hogy kicsit tisztaba tegyem, ahogy latom tul sok a sotet folt.
    uTorrent alapertelmezetkent a Doc&Settings-be rakj a .torrentfajlokat ami altalaban a rendszer particion van, de ez atallithato mashova, de mindenkepp megkell adni egy lokalis tarhelyet.
    Ha valaki megszerezte a passkeyed azzal ugyanarrol a torrentoldalrol barmit letud tolteni a nevedben.. a szerver uzemeltetoje termeszetesen hozzafer a .torrentfajlaidhoz es persze a passkey-edhez. En azt szoktam javasolni, hogy mindenki kerjen uj passkey-t, ha uj szolgaltatohoz megy vagy epp ott hagyja, egy gombnyomas az egesz..

• atesss

addikt

válasz atesss #1180 üzenetére

Na közben egyet kipróbáltam otthon a utorrentben (1.9 beta) :
    Egy seedelés alatt álló torrent .torrent fájlját kitöröltem, és leállítottam a torrentet.
    Simán újra tudtam indítani.
    Viszont (ahogy ez elég nyilvánvaló volt) ha leállítottam a uTorrentet, akkor induláskor már kellett volna neki a fájl.

• lobo67

tag

válasz atesss #1165 üzenetére

Az UPC-vel az a gond, hogy nagyon genya cég. Mivel ők csak lakossági végpontokat szolgáltatnak (nincs szervertermük, ahonnan felfele menne nagy forgalom) olyan gerinchálózatot építenek, ami önmagában is nagyon asszimetrikus. A korlátozásoknál mindíg arra hivatkoznak, hogy a nagy hálózati terhelés miatt korlátoznak egyes forgalmakat, de ha megnézed a BIX statisztikáit, kiderül, hogy csúcsidőben sem megy soha 25% fölé a hálózati kihasználtságuk. Ráadásul ugyanilyen etikátlanok az üzleti életben is, így sok szolgáltató csökkenti a feléjük menő forgalom prioritását.
    Mivel nekem nincs ilyen előfizetésem, nem tudom kipróbálni, hogy valójában milyen a sebesség FTP-n, ki kell próbálni.
    Az FXP tényleg nem kell neked, de az nem azt jelenti, hogy bármit is a szerveren kéne futtatni, hanem alapvetően az otthoni gépeddel tudnál úgy áttölteni adatot egyik szerverről egy másikra, hogy a te internet kapcsolatodon nem megy át az adat oda-vissza.
    Természetesen Linuxot is el lehet érni "távoli asztalon", de seed szervernél még olyat nem láttam, mi nem is tudnánk biztosítani, mert a szervereinken nincs is grafikus felület.
    Mivel nálunk lehetőség van arra, hogy valaki csak addig használjon szervert, amíg szüksége van rá, ezt sokan ki is használják, és egyszerre csak 1-2 napig futtatnak egy szervert. Emiatt elég gyakran szabadulnak fel pár órára csomagok, tegnap is volt vagy 10 törlés/létrehozás.

• lobo67

tag

válasz atesss #1161 üzenetére

Megpróbálok a még függő kérdésekre válaszolni. Azt most megmondom, nem titok, hogy én az OnlineTorrent egyik üzemeltetője vagyok, így lehet, hogy néha kicsit elfogult vagyok.
    - Az, hogy seed közben hogy megy az FTP, sokmindentől függ, átlagban azért 5-10Mbitre lehet számítani. A feltöltés (a szerver felé) általában gyorsabban megy, ennek megvan a technikai oka, ha érdekel valakit kifejtem (nem a sávszélesség).
    - A különböző irányokat itt belföldön értettem. Külföld felé ez természetes, arra kevés szolgáltatónak jó a sebessége (azért a mienk elég jó). Szóval pl. a UPC felé sok szolgáltató viszonylag kis sebességgel kapcsolódik. Pl. tőlünk az Interware, Externet, T felé elérhető 700Mbit, ugyanakkor az UPC felé csak vagy 200. De ez más szolgáltatók felé is érvényes.
    - A többszálas FTP-re feltétlenül kérdezz rá, vagy jelentsen az, akinek van konkrét tapasztalata, tudtommal nem sokan engedik, nálunk megy. Sokaknál megy viszont az FXP (szerver-szerver közti FTP), ez meg nálunk nem megy(bár abból amit írtál, neked ez sem kell).
    - FTP letöltőprogramot tényleg csak távoli asztalon tudsz futtatni, ha engedik.

Más szolgáltatókról nem tudok nyilatkozni (minőségileg), de az még fontos lehet, hogy van-e próbaidőszak, hogyan lehet fizetni, milyen gyorsan indul el a hozzáférésed, probléma esetén hogyan reagálnak.
    A felsorolt gyűjtőoldalak stimmelnek (mindet én sem ismerem).

• atesss

addikt

válasz atesss #1161 üzenetére

Közben egy kicsit utánanéztem, hogy ki kínál olcsón távasztalos csomagot.
    Ezek mit jelentenek, mi a különbéség? :
    Seedszerver-naga.hu - utorrent tavoli + webui - [link]
    Seedworld - utorrent (tavoli is) vagy flux (mi az a távoli utorrent ? webui-t már használtam az tiszta) - [link]
    Hyena.hu - Kliens: TorrentFlux vagy rTorrent
    Megjegyzés: rTorrent kliensben nincs slotlimit
    Fluxban pedig nincs letöltési sebesseglimit.
    - [link]
    Seedszerver-naga.hu - utorrent tavoli + webui - [link]
    Moviesite.hu - Itt nincs ifó az oldalukon se, hogy mi az elérés módja - [link]
    Warpseed - Itt az van fent a honlapon, hogy "Csupáncsak annyi a különbség, hogy nem a klienst indítod, hanem a böngészőt, vagy éppen az FTP kliensed." - Azaz ez gondolom nem távasztalos - [link]
    Webksk.hu - Kliens: torrentflux b4rt web (mi az a b4rt, a verzió ?) - [link]

A legjobbnak ez tűnik egyenlőre:

Szerverem.hu - Kliens: tavoli asztal + webui - [link]
    Az oldalukon így szerepel:
    Tárhely Futtatható torrentek Havidíj Garantált /max sebesség
    50 GB 5 db 2.500 Ft 16 Mbps
    60 GB 7 db 3.000 Ft 20 Mbps
    70 GB 8 db 3.500 Ft 24 Mbps
    ...
    Alattuk:
    2x320 GB-os merevlemez RAID 0
    korlátlan sebesség, korlátlan slot
    8 db fuggetlen elérés (webUI, Távoli asztali kapcsolat, FTP)
    20.000 Ft/hó
    (Torrent oldalaknak és viszonteladóknak ajánlott)

Ez utóbbi alapján viszont nem egyértelmű, hogy a távoli asztalt csak a 20e-s csomag tudja, vagy a többi is ? :F

• lobo67

tag

válasz atesss #1159 üzenetére

A torrent fájlt főleg akkor éri meg a szerveren csinálni, ha át akarsz seedelni egyik trackerről valamit a másikra, főleg ha magadnak le sem akarod tölteni a cuccost. Ezt azért néhány webui is tudja, pl. az OnlineTorrent a nagyobb csomagokban.
    Az FTP fel-letöltés általában mindenhol megy (azért vannak kivételek). Az FTP sebességét nem limitálják, de van pár dolog, amit figyelembe kell venni:
    Ha a diszked le van terhelve a torrentek forgalmával, az FTP is nagyon lassú lesz. Ezen valamelyest lehet úgy segíteni, hogy a le/feltöltés idejére leállítod a seedelést.
    Van olyan szolgáltató, aki bizonyos irányokba kis sávszélességgel rendelkezik, így az FTP is lassú lehet. Ezen lehetne úgy segíteni, hogy több szálon futtatod az FTP-t, de azt meg nem minden seed szerver támogatja.
    Ezektől függetlenül lehet direkt tárhelynek használni a szervert, csak tudomásul kell venni, hogy addig megy, amíg él az előfizetésed.
    Szerintem próbálj ki párat, itt szóba került jó sok szolgáltató, és kiderül, hogy megéri-e neked.

• dashed

senior tag

válasz atesss #1156 üzenetére

"valamilyen videót amit letöltök (pl. akár rapidshare-el, ha tudok böngészőt futtatni), azt a távoli gépen szerkesztem, kódolom, stb. ?"

Na ilyet nem fogsz csinalni az biztos :)
    Raraknak min 10 embert egy gepre, te ott nem fogsz kodolgatni.
    A kitomorites meg oke de masra ne szamits (ez se villamgyors)
    Tavasztal altalaban feltoltoknek eri meg ,hogy tudjanak a szerveren .torrent filet kesziten.
    Atlag mezei torrentezonek eleg a webui

+van ahol nincs bongeszo se.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés