Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• robing16

csendes tag

válasz Domike84 #2 üzenetére

Szia!

Rávettem magam, hogy vegyek egy eredetit, most, ha mindent leveszem, 3 órát bír ki, semmit sem csinálok rajta :)
    Egy utángyártott aksit resetelni? Elméletileg van benne egy program, ami kommunikál a laptoppal, lehetséges, hogy rosszul másolták le az eredeti akksi programot.

• Domike84

csendes tag

válasz robing16 #1 üzenetére

Hali!

Én is kíváncsian várom milyen megoldást fogsz kapni!

3 hete hasonló problémával küzdök egy Toshiba Satellite L30-134-el.
    2200mAh akku volt benne most rendeltem bele egy 4300mAh-os akkut és nálam is ez a hiba. E-bay-ről van a cumó állítólag "gyári". beraktam a gépbe elkezd tölteni 13 perc után nekem is csak villog.

A következőket javasolták és már mindent próbáltam de semmi javulás:
    1. Bios frissítés
    2. tölteni kb. 48 órát aztán fullra lemeríteni (ez érdekes mivel nem tölti, de azért meg csináltam)
    3. Nagyobb adapter használata (19V 3,42A 65W helyett 19V 4A 90W)

Amit tanácsoltak még bár nem tudom ki foglalkozik ilyen dologgal:
    Akkuban is van vmi vezérlő elektronika és azt kellene resetelni. Most próbálok találni vkit aki ezt meg tudja csinálni.

Ha előrébb jutok írok ez ügyben, vagy ha Te tudsz vmit dobj egy privit légyszi :R

Üdv
    D

• robing16

csendes tag

Sziasztok!

Egy érdekes élményben volt részem, mely már idegesítésbe ment át.

Van egy Toshiba Satellite A300-144 típusú Laptopom, ami jelenleg másfél éves. Szeptember környékén lesz 2-dik szülinapja, de az akkumulátora nemrég 10 percet sem bírt. :((

Az akkumulátor PA3534U-1BRS típusú 4000mAh-ás volt. Az interneten GOOGLE a barátom volt, és mutatott egy nagyszerű akksit. 7800mAh-ás akkumulátorról volt szó, amit mindenféleképpen ki akartam próbálni, mivel a gyári ideje kb 2:30 perc környékén volt, és most talán a duplája lett volna.

Elmentem megvenni az akksit, nagy boldogságban hazavittem, és beraktam a gépbe. Máris mondom, utángyártott akkumulátorról van szó, és sajnos a Windows-om kijelezte, hogy ismeretlen töltési mennyiség. Arról van szó, hogy az akksinak van egy panel-je ami figyeli a cellák működését. Mivel ez 9cella nemsokban külömbözik a többitől. Úgy néz ki, hogy a laptop nem érzékeli az akkumulátoromat, ám, ha kihúzom a hálózati tápellátásból máris megy tovább Akksiról.

Amikor otthagyom tölteni, kb 10 perc múlva az akkumulátor jelző LED villogni kezd. Ez akkor van, mikor az akksi le van merülve, és be akarom kapcsolni a gépet. Ekkor szokott villogni. Sajnálattal vittem vissza a boltba, ahol kipróbáltuk ugyanilyen akksival, és ugyanez volt a baja..

Majd mondta a srác, hogy próbáljuk meg 4000-essel, hogy azzal mit csinál a laptop. Betettük, ment a gép, és a csávó szó nélkül kihúzta a tápot, le is ált a gép Windows futás közben. Visszakapcsolva ott is azt jelezte ki, hogy ismeretlen töltésmennyiség.

Mivel szétszedtem a régi akksit, és kicseréltem mérgemben a cellát, mikor ott újra összeraktam, kijelezte, hogy a cella 19%-kos, ami azt jelenti, hogy a laptopnak nem lehet baja. :(((

De mondtak még egy ötletet. BIOS frissítés. Nemrég 2.40 ről 4.00-ra frissítettem a bioszt, nem halt meg a gépem, így holnap, azaz Kedd-en megyek vissza a boltba, és megkérem a srácokat, hogy rakjuk beke újra az akkumulátort.

Nem hiszem, hogy BIOS függő lenne az utángyártott akksi használata, mivel az eredeti 4000-es akksi, ami gyári Toshiba, többe kerül, mint a 7800mAh-ás akksi, amit kinéztem. Gondolom az meg pláne, hogy a Toshiba nem gyárt 7800mAh-ás akksit...

Valakinek lenne valamilyen ötlete? Már tanácstalan vagyok :(
    Köszi előre is.
    Üdv.
    robing16

Új hozzászólás Aktív témák