- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buncaman
tag
válasz
vadkörte #38330 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Először akkor lehet a virtuális gépen gyakorolom be a dolgot, hogy tapasztalatot szerezzek. :) igaz régen Linux volt egy munkagépen, az is volt 1-2 éve.
Annak nagyon örülök az LO lefogja kezelni a fájlokat, ezen aggódtam :) De ahogy írtad, egy biztonsági mentés nem árt
Tordaitibi
Neked is köszönöm!
NTFS valszeg maradni fog, de majd még tervezem a továbbiakat ezek alapján.
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Az alábbiban szeretném a segítségeteket kérni.
Tervezek végleg váltani Linuxra, pontosabban egyik ubuntu variánsra. (Kubuntu)
Ellenben rengeteg fájlom van, amit logikusan nem szeretnék elveszíteni.
Tudom, hogy az NTFS fájlrendszert kezeli az ubuntu is, csak a mag rendszere nem tudja kezelni. (Lehet ezt nagyon felszínesen foglamaztam meg, akkor bocsi.)
Ha megmaradnak a merevelemezeim, akkor az azokon lévő adatokat látni fogja a Kubuntu, miután a fő lemezt tisztítottam majd telepítettem?Illetve, valahogy szeretném megmenteni a word, excel fájlokat. Az online felületre rakáson kívül van más megoldás? (ott is Chrome-ot fogok használni, de ha a gépen maradhatna meg a fájl annak örülnék igazán)
Előre is köszönöm mindenkinek a tippeket, ötleteket!
Ui.: Korábban használtam Linuxot, de csak laptopon. Mivel szívem húz felé, teljesen váltani tervezek.
-
Buncaman
tag
válasz
Cucuska2 #36214 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és összefogott választ!
Libre Office szerintem tökéletes lesz, a böngészős office ez esetben akkor tökéletes lesz iskolai projekthez/munkához.
Jobban preferálom ha csak Linux lesz, de elgondolkodok azért egy dual booton. :/
Bár már nem igazán tolom online játékokkal, ez korábban volt nagy heppem. Lan meg gondolom nem probléma Linuxon.Még egyszer köszönöm!
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Windowsról való váltáson gondolkodom (A Linux maga nagyon tettszik, egy ideig használtam is csak Kalit), de 0 adatvesztést akarok. A windowson ment lemez adatai Linuxra váltástól sérülhetnek vagy elérhetetlenné válhatnak? Nem a rendszer lemeze, hanem 2 másik (összesen 3 van).
Régen azért váltottam vissza, mert szeretek game-elni is, de ma már visszafogottabban, és lehet lejjebb adok a dologból, amúgy sem arról szól az élet. Illetve steam-es játékok ugye mennek.
Annyi gyors kérdés még, hogy van valami ami képes pótolni az MS office-t, vagy wine-al rakam majd fel azt?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest