- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ubyegon2 #28826 üzenetére
Igen, a windows-t ismerem, azt használom nap mint nap, de nyitottam a linux felé. Egyszerűen tetszik az easybcd program, szeretem használni, ezt látom át legjobban, ennyi (és a grub nem látta az xp-t). Ettől még nem kell beszólni.
Egyelőre egyébként nem tetszik, hogy vagy egy "áruházból" (ubuntu szoftverközpont), vagy csak terminálból lehet telepíteni. Ráadásul nálam a ubu. szoftverközpont befuccsolt (rákattintottam egy ideig töltött, de aztán nem tett semmit), így azt újra kellett telepítenem parancssorból. Illetve a wifi driver telepítésnél voltak nehézségeim. A wwan kártya driver telepítéshez egyelőre még nem volt merszem hozzákezdeni (de szerintem azért egy linuxos kezdőtől az eddigi is jó teljesítmény).
A win10 mostani iránya nem tetszik, win8.1-et használok, az bevált eddig. De tetszik a linux is, most tanulgatom ubuntun keresztül. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #28812 üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
válasz
lev258 #28809 üzenetére
Részben sikerült megoldanom.
EasyBCD-n grub (legacy)-n volt, átállítottam grub2-re. Itt a grub rescue fogadott.
Megnéztem a win lemezkezelőben, hogy az ubu a 3. Grub rescunál ls prancs, ott megnéztem nálam mi a 3., aztán ez alapján jártam el:
--set boot=(hd0,msdos5)
--set prefix=(hd0,msdos5)/boot/grub
--insmod normal
--normalÉs betölt az ubu grub-ja. Már csak annyi a baj, hogy ezt a grub rescue-t mindig el kell játszanom, minden egyes újraindításnál.
A végleges megoldásnál szeretném meghagyni a windows betöltőjét (mint most), csak jó lenne, ha utána grub/linux is könnyen elindulna. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #28803 üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok.
A laptopon 3 oprendszer van. Először lett telepítve egy win8.1, aztán egy ubuntu, aztán egy xp is. Előszőr az első kettőnél volt a grub, az megoldotta bootolást, de az xp leszedte a grub-ot, easybcd-vel megoldottam a windows-ok bootolásást, csak a linuxot nem tudom.A linuxot még most tanulom, pl nem tudom hogy az ubuntu kisebb vagy nagyobb partícióját kéne bootolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest