- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
atoka1
tag
Sziasztok! Végül Kubuntut raktam fel, jobban is tetszik és nincs a szaggatós video problémám mint ubuntu unity alatt. Egész jól belaktam már, eddig nagyon tetszik. Viszont lenne még itt egy kérdésem... Nem tudom próbálta itt már valaki Steam játékot feltenni. Fent van steam, frankó minden, viszont nem arra a partícióra szeretném feltenni a játékot amin a rendszer van hanem egy másikra, ntfs rendszerű. Mikor kiválasztom a játék telepítésénél a másik partíciót azt a hibát dobja, hogy csak futtatási joggal felcsatolt fájlrendszerre lehet feltenni. Mit tudnék tenni ez ügyben?
-
atoka1
tag
Nem találtam. Esetleg milyen felületet érdemes használni és hogyan tudom cserélni? Megpróbálom azon.
Illetve 3 illesztőprogramot ajánl fel:
-egy nyílt forrásút az x.org ról
-fglrx (zárt)
-fglrx-updates (zárt)melyiket kéne használnom?
-
atoka1
tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Abszolút kezdő vagyok Linux téren. Feltettem az Ubuntut kíváncsiság kép, nagyon tetszik és szeretném használni. A problémám a videó nézéssel van, vízszintesen tördeli a képet, mint a játékoknál a vsync hiánya. Megfigyeltem hogy ablakmozgatásoknál is jelen van a dolog. Kipróbáltam ubuntun belül a zárt drivert de nem javult meg, gondoltam felteszem a gyári amd-t. El is jutottam végig, kicsomagoltam, megcsináltam a csomagokat és végigcsináltam ezt:
chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13-4-x86.x86_64.run
sudo ./amd-driver-installer-catalyst-13-4-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/kiadásneve
sudo dpkg -i fglrx-amdcccle_*.deb fglrx_*.deb
sudo apt-get install -f
sudo amdconfig --initial13.12 es drivert raktam fel. Újraindítottam és nem volt képem. Nem tudom mihez kezdjek
2x próbáltam meg, másodszorra újrahúztam a rendszert és nem raktam fel semmilyen zárt drivert, de úgy sem volt képem. Esetleg szar a driver vagy én baltázok el valamit. HD 7850 a vga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest