-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Champ1on #25412 üzenetére
Ez így nem lesz jó. Azért nem ment eddig.
Egyébként a 15.10 csak 9 hónapig támogatott kiadás, szerintem nyugodtan feltehetnéd a még béta, de már egészen jó 16.04-et, ami április második felében fog hivatalosan megjelenni.
Van egy rendszermenüpont, ami az Nvidia driver telepítését segíti. A Windows beidegződés, vagyis letöltünk valamint, aztán két kattintás, itt nem minden esetben működőképes. Ezt a rendszer is meg kell ismerni és tanulni, mint annak idején a Windows-t. Csak arról már régen elfeledkeztünk, hogy azt is kellett valaha. -
Dave™
nagyúr
válasz
Champ1on #25412 üzenetére
Nem a tudatlanság a gond, mindenki elkezdi valahol, én is csak nemrég váltottam Windowsról. Probléma inkább ott van/lesz, hogy elvársz vagy feltételezel dolgokat (Windowsos beidegződések), ahelyett, hogy utánaolvasnál. Ha mindent meg szeretnél kérdezni a fórumon, ami nem megy elsőre/úgy ahogy gondolod, akkor elég sokat fogsz írogatni, pedig egy google keresés első találatai között van a legtöbb, tehát érdemes ott kezdeni. Szerintem legalábbis, én így csinálom, és jól működik, szóval ez amolyan jó tanács, hogy ne menjen el a kedved gyorsan tőle. Amióta megszabadultam a Windows 10-től, sokkal boldogabb vagyok, de ez nem ment 100%-ig zökkenőmentesen, volt már kernelfrissítés, finomhangolás, konfigfájl szerkesztés meg minden, persze egyik sem rakétatudomány, mert mindent szépen megtaláltam a fenti keresős módszerrel és így már gyerekjáték volt. Csak jól kell keresni, kb. ennyi a lényeg.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Champ1on #25408 üzenetére
Szerintem fontold meg a fentebb írtakat, különben nagyon hamar el fog menni tőle a kedved. Az a gond, hogy a kérdéseidből teljesen az jön le, hogy Windowsként akarod használni, ez pedig nagyon nem olyan. Pl. azt sem tudjuk melyik Ubuntu verzióról van szó, melyik asztali környezettel stb. Ha sima Ubuntu, és a bal oldali Unity launcherre gondolsz, akkor azt csak a 21-én megjelenő 16.04-től lehet alulra helyezni, és azt is csak parancssorból.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Champ1on #25402 üzenetére
Ez nem így működik. A legjobban akkor jársz, ha alternatívát keresel, Photoshop helyett pl. GIMP, notepad++-ra is tuti van alternatíva, a Visual Studio viszont kemény dió lesz... Lehet virtuális gépben futtatni ezeket, de az nem az igazi, ha kötődsz a Windowsos programokhoz, akkor nem biztos, hogy meg fogod tudni lépni a váltást (főleg a Visual Studiora gondolok). Az a baj, hogy ha így állnál neki ma telepíteni, akkor abból csak csalódás lenne, előtte utána kellene olvasnod a mit hogyan lehetnek, illetve az alternatíváknak, mert nem megy varázsütésre. Nekem annyiból volt könnyű dolgom, hogy az általam kedvelt és gyakran használt Inkscape van Windowsra meg Linuxra is, a Paint.NET helyett meg megtanulom a GIMP-et használni, tehát kell bele tenni időt, energiát, magától azért nem megy.
-
Rimuru
veterán
válasz
Champ1on #25400 üzenetére
Igen jo lesz.
Hivatalos oldalrol.
Nem futtat exe-t, viszont van hivatalos Steam, azon belul pedig CSGO, szoval ez nem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest