-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Van egy AMD Brazos alapu gepem amin jelenleg win7 fut 2GB ram-al. Mediabox-nak hasznalom es torrent letoltonek. Szeretnek ra lubuntut telepiteni. Van a gepben egy pci-x tunerkatya amit szeretnek hasznalni myth+xbmc kombinacioval. A kerdesem az volna, h van-e realis esely egy Avermedia M779 tuner hasznalatara?
-
törölt tag
válasz
fradi81 #1849 üzenetére
Most készülök feltenni egy 12.04 x86 verziót. Aztán az általad linkelt kinézetek között voltak Compiz, GTK, Metacity, Gnomeshell verziók. Ezért kérdeztem, hogy nekem melyikek között érdemes keresgélnem, milyen van a 12.04-ben. Bár gondolom cserélhetek ablakkezelőt is csak nem tudom még hogyan kell.
-
törölt tag
válasz
fradi81 #1847 üzenetére
Ebből nekem melyik ablakkezelőhöz kell néznem? Compiz?
És még egy kérdés. SSD-hez kell valami külön, h a TRIM-et kezelje (azt hiszem nem hardveres) vagy alapból felismeri és kezeli az EXT4?Atapi: Köszönöm. Akkor x86 verziót teszek fel és swap nélkül. Hibernálást nem szoktam használni.
-
törölt tag
Na, nekifutok még 1x az Ubuntu 12.04 x64 telepítésnek.
Gondolom feltétlen x64-es kell a 8GB RAM kihasználásához.
Szükséges swap partíciót csinálnom ennyi RAM mellett is?
Illetve szeretnék valami igazán ütős GUI-t kreálni rá. Ebben tud valaki segíteni? -
törölt tag
Van lehetőség 12.04 alatt a Uinity Dock (vagy mi a neve a bal oldali bar-nak) ikonméreteit csökkenteni?
-
törölt tag
Installálni szerettem volna az oldalon leírt szerint, de a következő hibát kaptam:
E: Unable to locate package bumblebee
E: Unable to locate package bumblebee-nvidiaNost mit kéne tennem?Megoldva. Kimaradt a sudo apt-get update
Nem is figyeltem, mert a régi verziós installhoz írták.
-
törölt tag
Van lehetoseg arra h a laptopom optimus-os vga-jat kihasznaljam? Olyan megoldasra gondolok mint win alatt. Ha kell megy a gt540 ha nem kell akkor a hd3000.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged