- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
Sub-ZeRo #10403 üzenetére
Attól függ mivel nyitottad meg, ha azzal amit korábban írtam (sudo nano) akkor CTRL+O a mentés és CTRL+X a kilépés (alul egy sávban ad segítséget), ha grafikus szövegszerkesztővel nyitod meg akkor kell a gksu amit fradi81 írt (root jog miatt, másképp nem tudod menteni csak a saját jogaiddal).
(#10406) Sub-ZeRo: Ubuntu esetén a saját felhasználód jelszava kell.
-
Rimuru
veterán
válasz
quailstorm #9995 üzenetére
Bármi amit felraksz, nem Ubuntus szemmel nézem a világot mivel nem is használom.
-
Rimuru
veterán
válasz
quailstorm #9993 üzenetére
Csúnya módszer, töröld ki az /usr/share/xsessions/ alól. Egyébként azt se mondod hogy milyen DM-et használsz.
-
Rimuru
veterán
Asztal mutogatásnak van saját témája, nem kell vele szakmai topicot "szemetelni".
-
Rimuru
veterán
válasz
joecontra #9921 üzenetére
Röviden: [link]. Mire felraktam a számomra szükséged dolgokat sokkal több minden volt rajta amit az apt lehúz mint függőség, de soha nem fogom használni. Nem tetszenek a módosítgatások a csomagokon belül, túl van komplikálva az által hogy mindent "készen" kapok meg. A legkisebb gond de régiek a csomagok már most is, pedig nem régen adták ki a stabil változatot, és orvosolható.
-
Rimuru
veterán
válasz
donceleger8 #9832 üzenetére
Ha csak XBMC kell akkor szerintem egy minimál telepítéssel is elég a dolog és szerintem is LTS-t ha Ubuntu vonalon akarsz maradni.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9821 üzenetére
Ha XBMC oldaláról töltötte le akkor jó kérdés hogy mi van rajta (bár úgy nézem Gnome van), egyébként fstab szerkesztéssel könnyen tudja csatolni.
Egyébként azt nem értem miért jó így külön felrakni mikor megy Windows alatt is.
-
Rimuru
veterán
válasz
kriszpontaz #9803 üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #9652 üzenetére
-
Rimuru
veterán
Itt nem úgy mennek a dolgok hogy egy mappába bekerül minden (ezt akarják most megváltoztatni a Ubuntusok...), mindennek megvan a maga helye. Az asztalbeállító fájlok /usr/share/applications/ alatt találhatóak meg, ezek (is) szoktak bekerülni a menükbe, de ha pl.: egyet kimásolsz valahova (jelen esetben ~/Desktop) és elindítod akkor is működni fog (Mikor korábban volt erről szó írta valaki (God Vazzeg?) hogy csinálhatsz sajátot is).
-
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #9217 üzenetére
Volt egy ncurses telepítője, de senki sem volt aki karban tartaná ezért elkezdtek scripteket irkálni... Amúgy egyáltalán nem nehéz.
-
Rimuru
veterán
válasz
lionhearted #9206 üzenetére
Szerintem az ilyen hozzászólás nem kéne. Egyébként meg Syl féle desktop fájl készítés univerzális. Amúgy ha már itt járunk Thunar-ban alapból van ilyen lehetőség (send menu).
-
Rimuru
veterán
Attól is függ hogy mit akar az ember. Ha csak használni akarod és elégedett vagy a mostani rendszerrel felesleges, ki akarsz próbálni valami újat, esetleg tanulni szeretnél akkor nyugodtan nézd meg (személy szerint inkább Debiant ajánlanék mint Ubuntut), de akkor van még sok disztribúció amit megnézhetsz.
bob.zxr: Simán Arch Linux ahogy van.
-
Rimuru
veterán
válasz
joecontra #8953 üzenetére
Gnome 3-óta elég gyér beállítási lehetőségek vannak, nekem se volt 60Hz fölötti érték. Én xinit-el indítok, ezzel a paraméterrel.
xrandr --output VGA-0 --mode 1024x768 --rate 85.0
Ha nem jön össze az xorg.conf akkor megnézheted, írd be terminálba ha megy akkor csináld meg hogy automatikusan lefusson indilásnál/bejelentkezésnél (lehet nem VGA-0 kell xrandr -q segítségével kapsz információkat) -
Rimuru
veterán
válasz
Penge_4 #8564 üzenetére
A kérdést nem teljesen értem, Kendek csak a bootsplash-re írt. Ami a KDM (bejelentkezés) után jelenik meg azt tudod állítani a beállítások között (System Administration -> Login Screen, persze kérdés hogy még mindig itt található-e meg). Ha meg azt akarod látni hogy mi folyik a háttérbe szerintem felesleges, ha hiba van akkor kellhet.
-
Rimuru
veterán
válasz
sz.balazs.95 #8451 üzenetére
"Desktop Guru" Logouton voltak (és remélhetőleg lesznek is) versenyek ott lettem harmadik így enyém lett egy bronzérem.
-
Rimuru
veterán
válasz
sz.balazs.95 #8446 üzenetére
Beállítások -> Haladó -> Tartalom -> Bővétmények kezelése (nem tudom pontosan hogy van windows alatt ilyen sincs...) alatt látod? nyomj egy keresést is ha nincs. Arch alatt nekem nem ment a hetes, hatos jó volt nézd meg azt is.
-
Rimuru
veterán
válasz
gyulank #8439 üzenetére
Amiket láttam klienseket mind ellenőrzi, ha meg nem akkor kézzel nyomsz rá egy kényszerített újraellenőrzést és már ott is folytathatod ahol abbahagytad. Ezt windowsos kliensek alatt is meg kell csinálnod mert alapból az ott folytatja ahol Windowson abbahagytad (régen utorrent így működött).
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
geprombolo #4688 üzenetére
ctrl+o mentés, ctrl+x kilépés
-
Rimuru
veterán
Ott vam a mount minden linux gépen, nincs nála könnyebb.
-
Rimuru
veterán
Van egy Ubuntu 9.10 lemezem, ezzel meg lehet oldani, hogy egy friss rendszert telepítsek egyből? Elég lenne egy core amúgy is LXDE-t akarok majd felrakni mivel egy gyenge gépre menne (Újraírható lemezt nem eszi pendriveom és üres lemezem nincs így maradt a régi lemez).
-
Rimuru
veterán
válasz
Stalker-2572 #3180 üzenetére
Nem is kellene hogy a listán legyen, más Linux disztribúciókra is könnyen fel lehet tenni, de a BackTrack az Debian, a Linux Mint az Debian és Ubuntu alapú (Egyébként az Ubuntu is Debian alapú), Mint alatt lehet még alap tárolóban is benne van a Wine.
-
Rimuru
veterán
válasz
Stalker-2572 #3172 üzenetére
Esetleg ha leírnád mi a fontos neked, tudnánk mondani alternatívát ha van.
-
Rimuru
veterán
válasz
szoke12 #3036 üzenetére
Azért akkora mert csak netinstall van. Figyelj oda a telepítésnél, nehéz lehet egy Ubuntu után. Ajánlott olvasmány, a magyar leírás elavult!
-
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #2666 üzenetére
Hát akkor választhatnál végre valami normális disztrót.
(#2668) PuMbA: Nyugi nekem is csak nyílt driver van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest