-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19591 üzenetére
Írták, hogy a linkeket kell megtalálni a stream-hez és már működik is. Nem nehezebb. Mint látod, kifejezetten az okoseszközökhöz készítettek app-okat ilyen célból. Legközelebb egy kicsit pontosabban fogalmazz, amikor felteszed a kérdést.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19563 üzenetére
?
Kell egy dvb-t vevő (antenna+dekóder), meg hozzá egy program. Vagy mire gondolsz? -
lev258
veterán
válasz
gyulank #19471 üzenetére
Szerintem amit akarsz, összetettebb dolog. Egyrészt ott a böngésző, ami maga is egy adott betűtípust használ, továbbá az egyes honlapok is preferálnak egyes betűtípusokat, amihez a böngésző alkalmazkodik, ha be van állítva. Ehhez pedig még jön az Írásrendszer is. Jobban bele kellene ásnod magad, ebben viszont én már nem tudok segíteni.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #19445 üzenetére
Akkor valami gubanc van a grafikus felülettel. Grub-ban recovery móddal be tudsz lépni, és át kellene nevezni (vagy átpakolni egy külön mappába) a rejtett mappákat a saját könyvtáradban. Így elvileg belépéskor ezeket újra létrehozza és remélhetőleg minden helyreáll.
-
lev258
veterán
válasz
Atlantisz48 #19438 üzenetére
Vendégfiók működik?
gyulank: Én a jobb gombot használom. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #19415 üzenetére
Hmm.
Azt írják, hogy 14.04-ről 14.10-re frissítve mások is tapasztalták. Valószínű, hogy tiszta telepítéssel is ez van, csak a frissítést adta első találatnak. Könnyen lehet, hogy 14.10 specifikus bug (esetleg valami a kernellel). -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #19413 üzenetére
Nem lehet, hogy valami bug-osabb verzió? Komoly különbségnek nem kellene lennie.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #19411 üzenetére
Nem próbáltam, de tesztekben azt hiszem, közel fej-fej volt.
-
lev258
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #19394 üzenetére
Nem erről van szó. A CD-írás elég kényes dolog és nem ajánlanám senkinek, hogy egy Wine-os megoldást használjon, ha van sok elérhető natív megoldás is. Nem jellemző, de bármikor jöhet egy olyan frissítés, ami esetleg zavart okoz a Wine+szoftverek együttműködésében és az nem hiányzik senkinek, hogy egy rossz pillanatban így mentse fontos adatait. Nem arról volt szó, hogy az adott Windows-os programot akarjuk lenézni vagy túlszárnyalni.
-
lev258
veterán
válasz
5150head #19324 üzenetére
Alul volt egy olyan, ahol a rendszerbetöltő helyét kellett kiválasztani. Ha nem a merevlemez volt beállítva (partíció, vagy a telepítő pendrive), akkor érthető, miért nem indul a Grub. Vagy nézz utána, hogyan kell újratelepíteni a Grub2-t, vagy telepítsd újra a rendszert, hiszen úgysem csináltál rajta még sok dolgot.
-
lev258
veterán
válasz
draco31 #19311 üzenetére
Meg lehet próbálni vele (de akkor előbb Live módban), viszont itt nem egészen igaz a feltételezésed. A telepítést valóban úgy tudod megcsinálni, ahogy írtad is, de az, hogy a Dell honlapján mit ajánlanak, nem aktuális. Mondjuk ha valamikor régen 10.04-et ajánlottak a gépedhez, akkor valóban nem az Ubuntu 14.04-et ajánlanám, de mindössze csak az erőforrásigény miatt. De bármelyik szintén 14.04-re épülő könnyebb disztró jó lehet. A driver-ek benne vannak a rendszerben, azóta is. A Dell saját Ubuntu telepítője pedig az eddigi tapasztalatok alapján kontár munka.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19237 üzenetére
A JDownloader 2-t nézted? Amikor korábban kipróbáltam a programot, volt pár hiba (gondolom változás a oldalaknál), ami csak az újban volt korrigálva.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #19226 üzenetére
Már a fennakadás oka is kiderült.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19119 üzenetére
Ha nincs kérdés, az pozitívumnak is tekinthető.
-
lev258
veterán
válasz
elem67 #19112 üzenetére
Egyáltalán nem állt szándékomban vitázni veled. Ahogy azt írtam, az Ubuntu tárolójából (LTS tárolójából) jönnek frissítések és csomagok, viszont Lubuntu specifikusak már nem, arra van 18 hónap (ha esetleg hosszabbítottak rajta, akkor azon átsiklottam). Viszont a 14.04-es Lubuntu valódi LTS, arra a Lubuntu csapata is vállalja a hosszú támogatást. Viszont már régen átsiklottunk afölött, hogy neki valamiért nem működött, bár az oka nem derült ki.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19087 üzenetére
Az ő honlapjukra gondoltam. Az én értelmezésemben van egy böngészőben használható felületük (nem próbáltam).
[link] A mobilos alatti két sor. -
lev258
veterán
válasz
szundybence #19085 üzenetére
Amúgy ha jól értem, Linuxhoz valami webklienst ajánlanak.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19082 üzenetére
Valószínű, hogy a te esetedben nem a Wine+internet a gond, hanem a Wine+program.
-
lev258
veterán
válasz
n0_gAboR #19045 üzenetére
3D-t tekintve az Nvidia driverei a legjobbak. Az AMD drivereire azt mondják ma is, hogy bug-osak és ez nagyjából megfelel a Windows-os driverének. Hasonlóan a teljesítmény is. Bár nem kérted, de az utóbbihoz meg kell említeni a nyíltat is (jelenleg nagyjából a teljesítmény 70%-a a gyártóinak), ugyanis az AMD most nagy erőfeszítéseket tesz a nyílt driverért is, a legújabb kártyákhoz már a Catalyst is nyílt alapokon fog menni, erre épül rá. Idővel ezt a kettősséget (gyártói és nyílt) is meg akarják szüntetni, bár ez még odébb lesz.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19042 üzenetére
Még sosem jutott eszembe a Systemback-kel csinálni a frissítést. Bár Kendek kolléga tudásában és munkájában mindenekfelett megbízok.
Itt nem kell minden bokor mögött vírust látni, bár a természetes kétkedés és gondolkodás nem árt itt se. -
lev258
veterán
válasz
szundybence #19039 üzenetére
Valószínűleg semmi komoly. Ha nagyon fel akarod rakni, engedd.
Akkor nekem magyar róka vírus van (nem akar elromlani, bár én a rendszer frissítési opcióját használom mindig). -
lev258
veterán
válasz
szundybence #19034 üzenetére
Mit mond a Részletek? Amúgy nem, nem egy angol róka vírust kaptál el.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19028 üzenetére
Mit jelent az, hogy a Systemback-kel frissítesz?
-
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #18858 üzenetére
Nem, bár szeretek magyarázni, illetve belemerülni egy-egy témába, beszélgetésbe.
-
lev258
veterán
válasz
sztech #18856 üzenetére
Leírom, aztán holnap még kérdezel, ha kell. Viszonylag új a kütyüd, ezért nincs benne a driver a rendszerben még. Most összehozzuk a jelenlegi rendszereddel.
Terminál megnyit.
Feltelepítünk néhány fontos csomagot: sudo apt-get install build-essential git linux-headers-generic (jelszót fog kérni, amit nem látsz beírás közben)
Letöltjük a driver-t (a kódját): git clone https://github.com/lwfinger/rtl8188eu.git (egy kis időbe telik)
a megfelelő mappába lépünk: cd rtl8188eu
Elkészítjük a driver-t nyers kódból, majd telepítjük: make (egy kis időt vesz igénybe, ne ijedj meg attól, amit látsz)
sudo make install
Újraindítás után működnie kell. Ha esetleg azt tapasztalnád, hogy időnként szakadozik a kapcsolat, még egy lépést meg kell tennünk, de arra majd visszatérünk akkor. -
lev258
veterán
válasz
sztech #18848 üzenetére
Ha az alaplapodról ennyit írnak, akkor az csak LAN képes, nem pedig WLAN. Az usb-s vevő csatlakoztatva legyen és add ki az lsusb parancsot, majd másold ide (lehetőleg csak a wifi eszközre vonatkozó sort). Utána tudunk tovább menni. Könnyen lehet, hogy vezetékes netre lesz szükséged a driver telepítéséhez.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #18766 üzenetére
Nézd meg a pendrive-ot a Lemezkezelővel Ubuntu alatt. Előfordulhat, hogy csak a Live résszel foglalkozik a Windows és a fennmaradó részt figyelmen kívül hagyja. Így egy megosztott pendrive lesz, ami okozhat kalamajkát. De választ kapsz rögtön, ha egy másik (tiszta) pendrive-ra rakod a Windows telepítőt.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #18763 üzenetére
Nem kell hinni nekem és erőltetni sem fogom. Viszont ezen a vonalon valószínűleg nem fogsz több tippet kapni, mert nincs.
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #18758 üzenetére
Az Ubuntu semmit sem zavar a Windows boot folyamatában, telepítésénél. Legfeljebb azért reklamálna, ha fura partíciókat látna. Azt a Windows telepítőt kellene jobban megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest