- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #11824 üzenetére
Leszedtem a gyártótól a legfrissebb drivert ami deb állományú. telepítettem, majd ezeket végrehajtottam.
[link]mégse megyen. még valami státusz dolgot is de az már nekem magas.
ps -c ccpd
sudo /etc/init.d/ccpd restart
sudo /etc/init.d/ccpd status
sudo /etc/init.d/ccpd restartnyomtatót látja csak gondolom az usb portal van gond.
-
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Nem tudom, hogy mostani betegség, mostanság a Deluge hoz nem tudok magnet linket rendelni.
Mik a tippek? -
RBJ
addikt
az hogy van, hogy egy sudo apt-get update és upgrade után a sima frissitéskezelő talál még feladatot.
-
RBJ
addikt
parancssor kb sudo apt-get remove nvidia*
jé meggyógyúlt. de nem ettől hanem még előtte csináltam egy update grub ot . lehet nem ettől de most meg megyen.
-
RBJ
addikt
PRobléma lépett fell.
Ma reggel indítanám a luna t és se kép se hang.
Elindul a boot olás, elementary logo is megvan utánna csak karakteres, parancssoros luna van.
vagyis felhasználó és root jelszó bekérés van se tobb se kevesebb.
Mi történhetett? Tegnap este még jó volt.
Még jó hogy multi os van így Mint alól írok. -
RBJ
addikt
Ha egyiket se vágják akkor olyan mindegy, hogy melyiket használják.
Ha működnek a dolgok akkor ikonok ki és kész. -
RBJ
addikt
De mint mondom végleges elképzelés, hogy egy patrició legyen sda4 és sda3
-
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Annyira bejön az elementary os, hogy visszatérek ubuntu vonalra. Szeretném a manjaro és az elementary patricióját egybegyúrni egy majdani friss elementary nak.sda1 linux mint maradna,
sda2 windows marad de soha nem használom,
sda4 és sda3 gyúrnám egybe egy elementary alapnak. Így csak három rendszer marad Mint, elementary, win.Tippeket kérnék, a baj megelőzése érdekében. Gondolom akkor Mint alól gpartezek majd.
-
RBJ
addikt
Úgy néz ki a kendek által javasolt dolog működik. Próba telepítés és jelzek, hogy sikerült e.
-
RBJ
addikt
Érteni értem de gyakorlatban nem tudom mozgatni a gpartedben. sz is érdekes hogy hogyan lett 3.25 mb és egy majd 3 gb patricióm.
Mozgatást valaki szájbarágósan esetleg. -
RBJ
addikt
Tippeket kérnék.
A gépemen 3 OS van, win, linux mint, manjaro. 4. ként szerettem volna feltenni az elementary os t.
Gparteddel csináltam is egy 50Gb os patriciót de azt már nem engedi aktívvá tenni.
Azt írja, hogy 4 elsődleges nem lehet.
Mi a teendő? -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #9699 üzenetére
a tároló felvételével én is küszködtem abba is hagytam. régiben egyszerűen megvolt.
NÁlam az olivia nagyon gyenge, hol boot ol hol nem, hol kikapcsol hol nem. Ilyen rossz Mint em még nem volt. -
RBJ
addikt
nem a csatolással van gond fizikailag. csatolva van. csak a multisystem nél az elérési útban megadott név és az usb cimke neve nem egyezik. vagy badarság?
vihar van babám. -
RBJ
addikt
Erre valaki?
pendrive neve multisystem de a gép meg multisystem1 ként akarja csatolni.látszik, hogy a cimke más. hiába nevezem át a cimkét multisystem1 re akkor se jo.
-
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Kicsi tipp kellene.MultiOS pendrive ot használok amit multisystemmel szoktam kalapálni. De most bekergült, igaz el is tünt a gépemről így újrateleptettem a multisystemet.
de eme hiba van mikor beadnám neki a pendr.
Húzd ki, majd csatlakoztad újra az USB kulcsod, mert a csatolási pont és a címke nem megegyező./media/sany/Multisystem1 lehet a pen nevét kellene átváltoztatni?
-
RBJ
addikt
Másnak nem lett gond a gbittorrent 3.0.8 ról 3.0.9 re ugrással?
tárolójából hiába települ sehol semmi.
ha meg leszedem valahonnan csak egy tar.xz file lesz ami még ismeretlen számomra, kicsomagolva meg
eme paranccsal kellene telepíteni, de sehol semmi.
$ ./configure
$ make && make install
$ qbittorrentTipp?
-
RBJ
addikt
Tudtok olyan radio player t amiben van record funkció és ne adj isten hozzá lehet tenni a Digitally I. listát.
-
RBJ
addikt
Úgy látom visszatért a clementine betegsége. Nálam kikapcs után is ott van beragadva a memóriában.
Tapasztalt valaki ilyet? -
RBJ
addikt
Használ valaki Linux mint debiant. Feltettem a nadia helyett de még van egy két aprtó bibi.
Nem találok egy rendes dock ot rá. a docky és a cairo se működik rendesen rajta.
A felhasználói fiókót nem jegyzi meg. Állandóan kéri a nevet jelszót. -
RBJ
addikt
Kicseréltem a Nadia t LMDE re.
Már megint nem találom a nvidia meghajtó telepítését, hogy mi merre? -
RBJ
addikt
Nem tudom csinálja e másnak a firefox, hogy ha sok youtubo s videó van egy blog ba betéve szinte összeomlik az adott oldal és a firefox. majd 500 mb eszik ilyenkor a fox és a plugin-container.
Flash player betegség? -
RBJ
addikt
válasz
#40553216 #7976 üzenetére
Na elmondom a lényeget. Van egy pár mp4 állományom amit a médialejátszóm nem hajlandó letolni pedig kellene.
Ezért gondoltam valamire. Handbrake el már megbűvöltem de annak az eredménye az lett, hogy nem is látja.
Így gondoltam arra, hogy mivel iso t is lejátszik valahogy iso t csinálni az mp4 ből. -
RBJ
addikt
valaki tud mp4 ből iso készítő progit?
-
RBJ
addikt
Valaki tud valami jó progit mp4 ből avi convertálásra. parancsorosan nem működik terminálban.
-
RBJ
addikt
Na kénytelen voltam a multi op os gépen elindítani a windows. hát nem vagyok elájulva tőle. na itt leszedtem az excel wievert az látja az xls t. így nem a formátummal van gond. Lehet a fogadó tudásával van gond.
-
RBJ
addikt
Nem szoktam irodai alkalmazásokat használni de most a babám által csinált openoffice s xls. állományt nem látja a fogadó fél microsoft. office a.
Milyen formátumba lenne jó menteni? -
RBJ
addikt
http://appnr.com/
hátha nem ismerik páran. Egy kattintásos telepítés Ubuntura
-
RBJ
addikt
na megnéztem , hogy mit telepít a kicsike és megkerestem a vele azonost, hogy hol van és odamásoltattam felülírva a régit igy magyar lett.
-
RBJ
addikt
válasz
MacCaine #7244 üzenetére
Hát pont azért irok mert nem sikerül ezzel se. Pedig nem szeretnék fárasztani senkit.
sany@sany-AMILO-Pi-3560 ~/Letöltések $ sudo install Amnesia_hun_Linux_x86_64
install: hiányzik a célfájl-operandus a következő után: ”Amnesia_hun_Linux_x86_64”
További információkért adja ki a(z) „install --help” parancsot.
sany@sany-AMILO-Pi-3560 ~/Letöltések $ sudo install Amnesia_hun_Linux_x86_64
install: hiányzik a célfájl-operandus a következő után: ”Amnesia_hun_Linux_x86_64”
További információkért adja ki a(z) „install --help” parancsot.
sany@sany-AMILO-Pi-3560 ~/Letöltések $ sudo Amnesia_hun_Linux_x86_64
sudo: Amnesia_hun_Linux_x86_64: command not found -
RBJ
addikt
Nem tudok hova írni. van egy game amnesia the dark descent nem tudom hogyan kellene magyarosítani. sudo apt-get install al nem megyen.
erről lenne szó [link] -
RBJ
addikt
Létezne valami vpn progi linux ra ami free esetleg? anonymitásra gondolok.
-
RBJ
addikt
512 Mb ramos ősgépre milyen kis linux való. Linux mint xfce t elbírná?
-
RBJ
addikt
válasz
kiskaktusz #7159 üzenetére
Hátha még valami strapa kivitelben is lenne.
-
RBJ
addikt
Megfaragtam a saját tux omat.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #7150 üzenetére
az asszony möglássa ad majd neked.
-
RBJ
addikt
Senkinek nem jutott még eszébe egy hungaroTUX ot csinálni. Gondolok valamiféle bajuszra, meg betyárkalapos pingvinre.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #7143 üzenetére
szerintem chrome bibi.
-
RBJ
addikt
megpróbáltam egy másikkal. WinUSB a neve szépen lezavar mindent boot olás is megtörténik csak az elszál bootmanager is missing hibával.
-
RBJ
addikt
linux alól tudok boot olható xp s usbpent csinálni?
-
RBJ
addikt
Újabb zaklatás.
Van egy kingmax pendrive om amit nem akar látni a gép. lemezkezelő látja de ha csak ki be dugdosom a gép nem látja. tipp? -
RBJ
addikt
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=f8739c64-1ebd-4110-8d04-fc6b16d713d5 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=bc4ea585-8e77-4add-8d78-f4875b3ebe13 none swap sw 0 0
/dev/disk/by-id/usb-Kingmax_USB2.0_FlashDisk_2000000019221-0:0 /mnt/usb-Kingmax_USB2.0_FlashDisk_2000000019221-0:0 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/sdb1 /mnt/sdb1 auto nosuid,nodev,nofail,noauto,x-gvfs-show 0 0töröljem esetlág az utolso négy sort?
-
RBJ
addikt
Hogyan tudom beállítani, hogy boot olás után állandóan kéri a kingmax usb t.
Véletlenül a lemezkezelőben beállítottam egyszer, hogy csatolja fel de hiába kapcsolom ki ujraindítás után mindig kéri.
Azért piszkáltam mert akárhogy formáztam az usb soha nem látta a gépe mikor beadtam neki. -
RBJ
addikt
Csókolom.
A Qbittorrent ben találtam egy anonymus mode opciót. Ér valamit vagy vakítás? -
RBJ
addikt
Nem tudja senki, hogy milyen bejelentésre készül az Ubuntu 18.00 kor?
-
RBJ
addikt
startup manager hez tud valaki müködő tárolót?
A grub customizer nekem nem fekszik. -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #6079 üzenetére
jól megkavarták. Így meg egy synaptics szerű ablak jön fel. a zártat vagy a nyilt verziót használjam?
-
RBJ
addikt
Nem teljesen idevág de mégis. Feltettem a Linux M. 14 t. Eddig mindig magától az ubuntunál a Mint nél meg volt valami a rendszer menüben tán zártmeghajtók telepítése vagy nem tudom mi volt a pontos neve. Így lehetet a Nvidia videókártya driver jét feltenni.
Most a mint 14 ben nem találom ezt az opciót.
Tipp? -
RBJ
addikt
Erre valaki?
[link] -
RBJ
addikt
a felugró info ablak helyét hogyan tudom módósítani? pl a clementine mikor számot vált stb a jobb felsó sarokba dobja a kis ablakot ami pont a böngésző keresőjében jön fel.
Hogyan lehetne jobbalsó sarokba lekényszeríteni? -
RBJ
addikt
steam nyilt beta megyen másnak?
Nekem ezt adja.
This version of steam is currently in closed beta.
Login with an enrolled account to continue.semmit megoldást nem találok rá.
-
RBJ
addikt
valaki tudja linkelni a legfrissebb steam telepítőt? nálam valami update dologra hivatkozva nem indul el.
-
RBJ
addikt
Egy média lejátszónál pl totem, vlc. hogyan tudom kimenteni egy film kodek, média infomáciokat?
Gondolok arra necsak megnézhesse az ember hanem kimenthető is legyen ne kelljen kiirogatni kézzel mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest