- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Gyenge gépre szerintem ezt érdemes még megpróbálni: Crunchbang++.
- Alacsonyabb erőforrásigény, mint a Xubuntu/Lubuntu/Mint esetében.
- Nem csicsás, de témázható, szépíthető, ha arra van igény.
- Debian 8 alapú (stabil kiadás).Amit azonban tudni kell:
- Nincs live, csak telepítve próbálható ki (youtube-on viszont megnézhető videókon).
- Nincs "start gomb" a panelen, viszont van menü (jobb klikkre előjön). De ha kell, egy "start gomb" is kreálható a panelre (ami a menüt hozza fel). -
spammer
veterán
válasz
Keef_Lee #23795 üzenetére
A suspendnél azért nem kér jelszót, mert a cron nem interaktív ("háttérben fut"). Én a service statusban láttam, hogy jelszó kellett volna neki. Én a cronie-t használtam (Arch Linux alatt), ott a
systemctl status cronie
paranccsal csekkoltam a cron service-t. Nem tudom, hogy Ubuntu alatt mi a cron csomag illetve service neve, de a
systemctl status cron_service_neve
paranccsal tudod csekkolni.
Ha a visudo módszerrel nem megy a jelszó kérés kikapcsolása a systemctl suspend-hez, akkor megpróbálhatod a pm-suspend csomagot felrakni és annál kiiktatni a jelszót. Majd a scriptben a
sudo pm-suspend
paranccsal lehet megpróbálkozni ezután (a systemctl suspend helyett). Ebben az esetben kell elé a sudo, de ha a visudo-ban ki tudod iktatni a jelszó kérését, akkor talán így nem fog jelszót kérni és lefut cronban is. Nem próbáltam még.
A crontab fájlt ne akard direktben szerkeszteni, nem véletlenül van így megoldva. Egyébként a /var/spool/cron/crontabs könyvtárban van tárolva, lásd: [link]
-
spammer
veterán
válasz
Keef_Lee #23763 üzenetére
Nem lesz egyszerű, a cron(tab) kicsit kényes.
Teszteld egyszerű dolgokkal először, hogy fut-e rendben (ez percenként fut le, ennél rövidebb idő nem lehet):
*/1 * * * * /bin/echo "teszt_blablabla" >> /home/felhasznalonev/teszt.txt
Vagy időponttal tesztelve:
*/1 * * * * /bin/date +'%H:%M' >> /home/felhasznalonev/teszt.txt
Ha működik, akkor próbálhatod a scriptet megadni neki, de egyelőre a variable, sleep, suspend nélkül, csak egyszerűen az ffmpeg-et a paramétereivel (mondjuk 1 perces felvételt), valami ilyesmit:
#!/bin/bash
ffmpeg -i rtmp://video.fixhd.tv:1935/fix/sd.stream -t 0:01.000 -r 25 -c copy /home/neved/konyvtar/crontab_rec_test-$(date +'%H_%M').mkvÉs ami fontos lehet, hogy használj teljes elérési utat a crontab-ban is, amikor a scriptedre mutatsz (például futtatás 3 percenként):
*/3 * * * * /home/felhasznaloneved/konyvtar/fixtv_rec.sh
Továbbá úgy néz ki, hogy a systemctl suspend nem megy crontabon keresztül jelszó nélkül, ezért le sem lövi a gépet. Ezt valószínűleg viszont ki lehet iktatni a már előzőleg leírt visudo módszerrel, lásd: [Users without sudo privileges], de ezt nem próbáltam.
____
(#23764) nolika : Szerintem a haladó topikban nagyobb az esély a válaszra.
-
spammer
veterán
válasz
Keef_Lee #23759 üzenetére
Semmi gond, valahol el kell kezdeni.
Brutális mennyiségű lehetőség (és ezáltal információ) áll rendelkezésre linuxon, de legalább mindig lehet tanulni valami újat/érdekeset/hasznosat.
A shell scriptelés egyébként nagyon-nagyon hasznos dolog, érdemes gyakorolni, tanulgatni, nagyban meg tudja könnyíteni az ember életét.
-
spammer
veterán
válasz
Keef_Lee #23755 üzenetére
Örülök, hogy sikerült.
Látom, hogy a timeout nem is kellett, mert az ffmpeg-ben lehet limitálni a felvétel időtartamát, így valóban jobb megoldás.
Egy javaslat: a változóknál (variable) érdemes a `backtick` formázás helyett a $() alakot használni:
name="$(date +%Y-%m-%d_%H.%M).mkv"
Mert habár a `backtick` formázás is működik, már elavultnak számít (lásd: [link]) a $() alak könnyebben átlátható, ha esetleg tovább kell bonyolítani a parancsot, főleg olyankor, amikor több parancsot szeretnénk egymásba ágyazni. Bővebben: [link], [link]
Jobb, ha a megfelelő módszer rögzül bennünk a használat során.
-
spammer
veterán
@-moz-document domain(logout.hu), domain(prohardver.hu), domain(itcafe.hu), domain(mobilarena.hu), domain(gamepod.hu) {
/* HSZ kod formazas */
.msgblk .text tt {
color: #00306D!important;
}
}(Benne hagytam az összes domaint, tetszőlegesen törölhető, amelyik nem kell. Én a logoutot használom elsődlegesen, a kép is arról készült.)
-
spammer
veterán
válasz
nemurea #23724 üzenetére
Ilyen "bonyolult" fícsöröket szerintem ne várj.
Már jeleztem nekik régebben, hogy jó lenne, ha a programkód gombbal formázott szöveg eltérő színű lenne, hogy a sima szövegtől elkülönülhessen és könnyebben kivehető legyen, de még erre sincs lehetőség, még opcionálisan sem. Marad az, hogy userstyle-lal (Stylish addon) megoldja magának, aki akarja. [kép]
Ha nem is olyan kényelmes, de a böngésző könyvjelzők közé csinálhatsz egy mappát, vagy a logout blogodra is kigyűjtheted magadnak a linkeket. És éppen ezért szerintem nem is lesz olyan, amit felvetettél, mert úgyis ez lenne a válasz, hogy mindenki könyvjelzőzze magának.
-
spammer
veterán
válasz
Keef_Lee #23722 üzenetére
Igen, szövegszerkesztővel, mentsd el amilyen néven akarod, .sh kiterjesztéssel (bár a kiterjesztés nem feltétlenül kell). A példádnál maradva legyen mondjuk: ffmpeg-fixtv.sh
Tedd futtathatóvá: biztos van a jobb klikkes menüben ilyesmi, ha nincs, akkor terminálban: chmod +x ffmpeg-fixtv.sh
Elvileg desktopra kirakva le kellene futnia így is, először valami rövidebb felvétellel teszteld le, mondjuk 10 másodpercnyi videóval (timeout 10s)
Ha akarsz neki rendes parancsikont és azt, hogy a menübe is bekerüljön, akkor .desktop fájlt kell létrehoznod például a /home/felhasznaloneved/.local/share/applications könyvtárba, tetszőleges névvel, például: ffmpeg-fixtv.desktop
Ez is sima szöveges fájl, tartalma kb. ennyi:
[Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Name=ffmpeg-fixtv
Comment=Record fixtv stream
Icon=/eleresi/ut/az/ikonhoz/ikon.png
Exec=/eleresi/ut/ffmpeg-fixtv.sh
Terminal=false
Categories=VideoHa viszont használsz parancsikont, akkor jól jöhet egy visszajelzés arról, hogy a script elindult, erre használhatod a notify-send parancsot, elvileg alapból telepítve van (libnotify-bin a csomag neve, ha minden igaz).
Tehát egy 10 másodperces ffmpeg teszt (az sleep-nél az 1m azt jelenti, hogy 1 percet vár és utána adja ki a poweroff parancsot, akár ezt is átírhatod rövidebbre, pl. 15s)
#!/bin/bash
notify-send "felvetel indul" && timeout 10s ffmpeg_parancs_és_paraméterek ; sleep 1m && systemctl poweroffKipróbálni nem tudom, fejből ment, szóval lehet, hogy kell rajta még finomítani.
-
spammer
veterán
válasz
Keef_Lee #23714 üzenetére
timeout idotartam futtatando_parancs
Scriptben kb. ennyi:
#!/bin/bash
timeout 1h ffmpeg_parancs_és_paraméterek ; sleep 1m && sudo poweroffAz automatikus kikapcsoláshoz az kell, hogy a poweroff parancshoz ne kérjen jelszót, ezt a visudo-val tudod beállítani:
sudo EDITOR=nano visudo
aztán a megfelelő helyre bemásolod:
felhasznaloneved ALL=(ALL) NOPASSWD: /sbin/poweroff
lásd: [link]
szerk: ha Ubuntu 15.04-et vagy frissebbet használsz, akkor az már systemd-s, tehát elvileg a poweroff paranccsal való jelszavas dolgot nem kell piszkálnod, mert a systemctl poweroff parancs lelövi a gépet jelszó nélkül (legalábbis Arch alatt így van). Ha így van, akkor a fenti visudo rész tárgytalan és akkor ez mehet:
#!/bin/bash
timeout 1h ffmpeg_parancs_és_paraméterek ; sleep 1m && systemctl poweroff -
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
sz.balazs.95 #23640 üzenetére
Azt én tudom, hogy junity, csak azt nem, hogy milyen kényelmi funkciók vannak meg benne, ami másokban nincs.
-
spammer
veterán
válasz
sz.balazs.95 #23638 üzenetére
Mi az, ami az Ubuntuban megvan, de a többiben nincs?
-
spammer
veterán
válasz
ampulla #23560 üzenetére
Nekem így sikerült bootolható win7-es pendrive-ot csinálni (legacy módban):
Gparted, formázás NTFS (msdos), legyen rajta egy partíció. Aztán nem kell semmiféle GUI, csak simán terminálba:
sudo winusb --install /elérési/út/win7.iso /dev/sdX1
X helyére nyilván az usb betűje megy, és a partícióra rakd (tehát kell a szám utána). Nálam ez sdb1 volt.
szerk: a tippet itt kaptam nem olyan rég: [link]
-
spammer
veterán
válasz
Neil Watts #23554 üzenetére
"lekérünk egy rendszeridőt, ehhez hozzáadjuk a videófájl hosszát, így megkapjuk hogy mikor kell kikapcsolni,"
Nem jó, mert ha közben megállítja, visszatekeri, akármi, akkor idő előtt le fogja kapcsolni a képet. VLC-ben vagy más videólejátszókban is be lehet állítani, hogy a film végén automatikusan zárja be magát a lejátszó, ez elég is (már ha ezt is automatizálni kell egyáltalán), a script meg figyelheti, fut-e még a lejátszó. De ez már nem nem ide való, inkább haladó témákba szerintem, meg nem is Ubuntu-specifikus dolog.
-
spammer
veterán
válasz
szoke12 #23548 üzenetére
Haladó vagy shell script topikban rákérdezhetsz: lényegében egy script kellene, ami elindítja a lejátszót és aktiválja a kijelzőt (xrandr) és figyeli, hogy a videólejátszó (process) fut-e (bezáródott-e). Ha nem fut, akkor kikapcsolja a kijelzőt (xrandr) aztán a script is kilép.
szerk: na pont megelőztek.
-
spammer
veterán
válasz
szoke12 #23494 üzenetére
Azért legyen már bennük annyi hajlandóság/nyitottság az újra, hogy ne kelljen még az ikonoknak is 100%-ban úgy kinézniük.
Mi nehéz megtanulni való van azon, ha egy ikon máshogy néz ki, vagy más a panel színe? Ikonok alatt úgyis ott a felirat, van start menü is (magyarul), a böngésző is ugyanaz. Ha ennyit nehéz megtanulni, akkor hogyan használják egyáltalán a gépet?
-
spammer
veterán
válasz
Lathronos #23478 üzenetére
Tudom, de megéri feltenni +1 programot a függőségeivel (gnome) azért hogy helyettünk beleírjon 1-2 sort egy fájlba? És mindezt csak egy alkalom miatt, mivel onnantól kezdve automatikusa végzi a dolgát. No de nekem mindegy, én csak az egyszerűbb utat javasoltam.
Automata váltóról jobb nem is beszélni. Időnként automata váltós kocsit vezetek, és visszasírom közben a manuális váltót. Dodzsemet vezessenek a gyerekek.
-
spammer
veterán
GUI-s megoldások is biztosan vannak, pl. ilyen: [link] De lényegében ez is a cront használja, szóval sok értelmét nem látom, hiszen egy sort be lehet írni fájlba is, lásd crontab format (+Basic commands, +Examples). Vagy ubuntus források: CronHowto, How do I set up a Cron job?
-
spammer
veterán
válasz
karamblo #23397 üzenetére
Örülök, hogy bevált.
A CB megszűnése után két projekt jött létre, az egyik a CB++ lett, a másik pedig BunsenLabs, egy közösségi projekt, amiről te is tudtál.
-
spammer
veterán
válasz
Lacpac #23390 üzenetére
Én a már előtted is javasolt Crunchbang++-szal próbálkoznék inkább.
-
spammer
veterán
válasz
karamblo #23383 üzenetére
A "visítva tiltakozik" témát kellene kifejteni, ha segítséget vársz.
Egyébként: #! is not dead.szerk: amúgy a linux kezdőknek topik jobb ilyen esetben, ott elfér mindenféle kérdés, mert a disztró specifikus topikban ez így offnak számít.
-
spammer
veterán
válasz
Lathronos #23354 üzenetére
Nem ugrik semmi, mert minden mentve van, és laptopot használok, így az áramszünet sem lenne probléma. Ha nem használom a gépet mondjuk 10-20 percig (vagy több), akkor már altatom, mert egyrészt feleslegesen nem járatom (környezettudatos vagyok), másrészt mint mondtam, ez egy laptop, nem merítem az akksit feleslegesen. És ez napjában többször is előfordulhat. Miért bootolnék és indítanék el mindent újra napjában többször? Nyomok 1 gombot és azonnal ott van előttem minden. Amúgy nincs SSD-m, de ha lenne sem kapcsolgatnám ki állandóan.
Szerintem ez csak azoknak furcsa, akik desktopot használnak elsődlegesen.
-
spammer
veterán
válasz
Kendek #23345 üzenetére
Pár másodperc vs. 1 másodperc (amikor is az összes megnyitott program ott van úgy, ahogy hagytuk). Szerintem ezzel az SSD sem versenyezhet, főleg, ha napjában többször altatjuk a gépet.
(#23344) Lacpac : szerintem nézz meg más disztókat is, hogy ott is csinálja-e a gép. Bár egyszer volt nálam valami hasonló gép, ami Windows alatt csinálta ugyanezt. Lehet, hogy BIOS szinten volt elcseszve valami.
szerk: guglizva találni hasonló hibákat, érdemes utánanézni, pl.: [link]
-
spammer
veterán
válasz
Lathronos #23245 üzenetére
"Nem egy ismerősöm kérdezi folyton: hogy is mondják ezt magyarul?"
Nálam is előfordul, főleg IT/Tech témákban. Aminek az az oka, hogy az ember angolul olvas doksit vagy néz videókat, így gyakran előfordul, hogy angolul tudja a kifejezést és a jelentését is érti, de a magyar megfelelőt (esetleg szakkifejezést) nem biztos, hogy tudja, vagy legalábbis nem ugrik be azonnal.
-
spammer
veterán
válasz
whbear #23242 üzenetére
Szintén. Szerintem nincs ebben semmi meglepő. Magyarul kell gépelni e-mailben, doksiban, fórumban, így nincs értelme váltogatni a nyelvek között és két kiosztást megszokni. Ráadásul nálam a laptop billentyűzet amcsi kiosztású, így dupla élvezet.
De hamar megszoktam. Másik laptopom meg német billes.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
30z.Samu #22036 üzenetére
Ami valójában jó dolog, mert:
- Közelebb visz a rendszerhez, jobban megismered, ezáltal többet tanulsz.
- Gyakran egyszerűbb is a terminált használni egy-egy feladathoz.
- GUI-tól, DE-től függetlenül ugyanazok a parancsok, míg a különböző asztali környezetekben eltérő helyen lehetnek a beállítások, így hiába szokod meg az egyiket, a másiknál lehet, hogy tök máshol lesz.Egyébként minél jobban el vannak fedve az alapok (parancsok, működési elvek stb.) a GUI által, valójában annál bonyolultabb lesz, amikor majd hibába ütközöl, vagy netán valami komplexebb dolgot szeretnél megoldani.
-
spammer
veterán
válasz
szundybence #21889 üzenetére
Automatikusan akkor frissül (illetve időzítetten), ha a rendszerben ez be van állítva, ha van ilyen lehetőség. Nem tudom, Ubuntuban van-e ilyesmi a beállításoknál. Egyébként akkor frissül, amikor frissíted. És akkor is csak az a verzió lesz maximum (a legújabb), ami éppen a hivatalos tárolókban elérhető az adott disztróhoz.
Tehát, ahogyan már előttem is írták: az, hogy egy adott szoftverből létezik friss(ebb) verzió, nem jelenti azt, hogy ez nálad is elérhető lesz a tárolókban, mert valószínűleg csak a következő release-be (kiadásba) kerül be a frissebb, tehát jelen esetben pl. a 15.10-be (és addigra sem a legfrissebb lesz benne).
Amennyiben folyamatosan friss szoftvereket szeretnél (minél újabbakat), abban az esetben a rolling / half-rolling (gördülő / fél-gördülő) disztrót kell használnod, amiknél mindig folyamatos a frissítés és nem fél évenkénti kiadási ütemezésű, mint pl. az Ubuntu.
Ilyen rolling disztrók pl. a Manjaro vagy a Chakra.
-
spammer
veterán
válasz
szundybence #21882 üzenetére
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Ha van új, akkor ezzel frissülnie kell. A tákolmány szoftverközpontot meg jobb elfelejteni.
-
spammer
veterán
válasz
imibogyo #21865 üzenetére
A 15.04-től már systemd-t használnak az Ubik is. Lehet, hogy nem ez a gond, de akár ez is megeshet. Próbáltál másik systemd-s disztrókat is? pl.: Manjaro, Fedora, Debian 8? Érdemes lenne tesztelni, hogy azoknál fennáll-e ilyen probléma. Főleg jó lenne olyat keresni, ami hasonló systemd és kernel verziót használ, mint a Xubuntu 15.04.
Továbbá, nézd meg a BIOS-ban, van-e nálad ilyesmi: xHCI support: pl. ha én ezt nem kapcsolom ki, akkor sleep, shutdown esetén is csontra fagy a gépem. Szívtam vele rendesen, még kernelt is forgattam, mindenféle systemd verziókat próbálgattam anno, és csak ennek a kikapcsolása oldotta meg. És azelőtt a nem systemd-s disztrók (pl. Ubuntu 14.04) mentek mindenféle gond nélkül.
Lehet, hogy nálad nem ilyesmi a gond, de ha már minden ötletből kifogytál, és még ezeket nem próbáltad, egy tesztet megérhetnek.
-
spammer
veterán
1, Használod 768 MB RAM-mal. Disztrók például: Lubuntu, Unofficial Linux Mint LXDE, WattOS, CB++, vagy esetleg Xubuntu.
vagy:
2,: Megpróbálsz felrakni és elindítani valamit, aztán a GRUB-ban meg lehet adni a GRUB_BADRAM opciót, amivel elvileg a hibás memóriacímeket ki lehet zárni. Pont volt egy ilyen eset nem olyan rég a Haladó topikban, itt: [link] (ezek a lényegesebb hozzászólások: [link] ). Ha emellett döntesz, lehet, hogy a Haladó topikban tudnak neked segíteni ebben a memória ügyben.
-
spammer
veterán
válasz
#63761920 #21752 üzenetére
Te írtad, hogy automatikusan akarod indítani a Transmission-t, én meg linkeltem egy oldalt, ahol bemutatják, hogyan kell indítópultba rakni (vagy hogy a fenébe nevezik a magyar fordításban). Mivel nem írtad, hogy milyen disztrót használsz, feltételeztem, hogy Ubunturól van szó, ha már Ubuntu topikban vagyunk.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Próbáld meg ezzel: Boot-Repair
Amúgy a unity-s Ubuntu helyett én is inkább mást raknék fel, ha régi a gép (bár mondjuk akkor is, ha új
)
-
spammer
veterán
válasz
nemurea #21699 üzenetére
Azért 50%-ra visszaesés szerintem nagyon sok. Biztos, hogy nem eszi valami (process) a gépet?
Gnome-ot el is felejtettem. De amúgy igen, van olyan is, én mondjuk a MATE és a KDE/Unity közé lőném be. Bár nem tudom, hogy az Ubuntu Gnome esetében mennyire van telecuccolva a disztró, de nagyságrendileg a DE-k között szerintem kb. így helyezkedik el.szerk: (#21700) nemurea: nem, de hogy most pontosan melyik menüben vannak, azt majd valamelyik KDE szaki megmondja, én nem használok már egy ideje DE-t sem.
-
spammer
veterán
válasz
Atlantisz48 #21695 üzenetére
Lubuntu (LXDE) --> Xubuntu (Xfce) --> Ubuntu MATE --> Ubuntu (Unity) és Kubuntu (KDE)
kb. ez a sorrend erőforrás-éhség tekintetében.
szerk: egyébként az első 2-3 között nem biztos, hogy jelentős különbség lesz akksi szempontjából.
-
spammer
veterán
válasz
Dhampir #21691 üzenetére
Az Ubuntu ingyenes, akkor is, ha a DELL használja fel, akkor is, ha JózskaPista használja a saját cégénél, vagy akár OEM installt csinál (bárki megteheti). Copyright az Ubuntu márkán van (név, logó), azt nem lehet megállapodások nélkül használni.
Igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a magyar jogszabály tudomásom szerint nem kötelez arra, hogy akár 14 napon belül, akár garanciális időn belül (ez meg pláne), eredeti szoftveres állapotba visszaállítva küldjek vissza gépet. De ha valaki tud ilyen jogszabályt linkelni, szívesen fogadom.
De még ha nem is lenne ingyenes a rendszer, mi a fenéért kellene nekem bármit is visszaállítani rajta? Ez nem egy autó, amit kölcsönadnak és vissza kell adnom. Nem egy tárgy, amit vissza kell szolgáltatnom. Még csak regisztrációs kulcs sem. A gyári szoftvert majd visszarakja a gyártó/forgalmazó, ha újra kereskedelmi forgalomba akarják hozni (mert a visszaküldött termék ugye már nem új termék).
-
-
spammer
veterán
válasz
Viper26 #21604 üzenetére
A hibernálás kikapcsolja a gépet: HDD-re menti az állapotot és kikapcsol. Ez elvileg nem merítheti az akksit.
Az alvó mód (sleep/suspend) az, ami memóriába menti az állapotot, ekkor nem kapcsol ki teljesen.Amikor alvó módba kerül, akkor viszonylag gyorsan leáll és gombnyomásra fel is ébred (visszajön a rendszer) 1-2 másodpercen belül. Alváskor általában valamelyik led is szokott villogni vagy világítani a laptopon.
Ha kikapcsolásra nyomsz menüben, szöszöl egy ideig, teljesen leáll, kikapcsol, majd újra bekapcsoláskor jön a BIOS/GRUB/bootolás, akkor biztos, hogy nem aludt a gép, hanem ki volt kapcsolva. Ergo gyanús, hogy vacakol az akksid.
-
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #21526 üzenetére
Ha elmagyarázod, mi a technikai akadálya, akkor lehet, hogy megértem.
14.10>15.04. Mi történik? Cseréli a forráslistákat, ellenőrzi a csomagokat és a függőségeket és az alapján felrakja a frissebbet (lecserél mindent, ami szükséges).
14.10>16.04. Ez miben lenne más alapvetően? Az, hogy több verziót ugrik? Mi lehet a gebasz, ha közben minden más csomag és így a függőségek is frissültek, így mindenből a legfrissebbet rakja fel, ezért nem akadhat(na) össze. Ez is csak egy "csere".Talán még egyszerűbb is, mint a full rolling, hiszen egy-egy release esetén, amikor kijön, van egy "fix pont", azaz a kiadáshoz igazított csomagok, míg a rollingban folyamatosan jönnek napról napra, sőt, napon belül akár többször is.
-
spammer
veterán
válasz
caindwan #21405 üzenetére
Pendrive-ról fut? Mivel írtad rá? Részletesebb hibaüzenet? Vagy csak ennyit ír?
Egyébként arra a gépre inkább Xubuntut vagy Lubuntut tegyél szerintem (esetleg Linux Mint xfce vagy MATE), Ubuntuhoz talán már gyengécske lesz az a vas. Meg egyébként is jobban jársz bármelyik másikkal.
-
spammer
veterán
válasz
NeoExDeath #21392 üzenetére
-
spammer
veterán
válasz
Lathronos #21375 üzenetére
Passz sajnos, de: Using FileZilla to upload to SourceForge, ha gondolod, ez alapján meg lehet próbálni. Lehet, hogy nem megfelelő a célkönyvtár, ahova fel akarod tölteni?
Amúgy a srác azt mondja a videóban, hogy direktben, másik site-ról (URL-ről) is át lehet tölteni, csak akkor 1 GB a méretkorlát. Lokális gépről feltöltve viszont elvileg mennie kellene, korlát nélkül.
No mindegy, ha gondolod, próbáld meg, ha nem, akkor nem, csak egy tipp volt.
-
spammer
veterán
válasz
Lathronos #21335 üzenetére
"There are currently no fixed capacity limits around usage of our services. In lieu of specific disk usage caps (quotas), we instead use the honor system. Projects should:
Keep disk usage to a reasonable level
Use project disk space solely for project-related data.
Clean-up temporary data when no longer needed.If you are planning to do something which consumes huge amounts of disk, please ask first."
Forrás: Service Quotas (Documentation)
Mondjuk nem tudom, hogy a "huge amounts" az náluk mennyit jelent, de ha megnézzük pl. ezeket a Manjaro cuccokat, főleg az archivált változatokat, akkor talán nem lehet gond.
-
spammer
veterán
válasz
Lathronos #21330 üzenetére
Nem próbáltad még a Sourceforge-ot? Mármint publikálásra használni az általad készített változatokhoz. Lásd pl.: Unofficial Linux Mint LXDE. Rendszeres release-ekhez, összegyűjtve őket, talán megfelelőbb lehet hosszabb távon, mint a sima feltöltős oldalak.
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #21289 üzenetére
A médialejátszó és a torrent kliens inkább preferencia kérdése, mint a szükségé (főleg utóbbi
). Szükség alatt arra gondoltam, hogy az alapvető funkciók működjenek: pl. legyen kép, hang, login kezelés, megfelelő jogosultságok stb. Mivel az Openbox nem DE, nem jön vele készen minden. szerk: ja kulcsrakészt írtam, igen, ott arra gondoltam, hogy meg kell találni azokat az alapvető programokat, amik nem húznak magukkal egy kilométer függőséget, különben elveszti az értelmét az egész.
-
spammer
veterán
válasz
lionhearted #21225 üzenetére
Mert biztos van elég (sok) RAM-od.
A böngésző RAM mennyiségtől függően fogyaszt többet vagy kevesebbet. 2 GB-os gépen a Firefox nálam belakva, bekonfigolva, üresjáratban olyan 200 pár MB körül fogyaszt. A további fogyasztás meg nyilván a megnyitott lapoktól függ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged