Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
-
törölt tag
"az sdb1 nél, gondolom sdb2 nél ugyanaz mivel ugyanazon a vinyón van mid a kettő">ŐŐŐ, nem. A két partíciót két külön mappába kell csatolni. Tehát /mnt/akármi1 és /mnt/akármi2.
fstab-ról nem nyilatkoznék, még sosem szerkesztettem.
Nekem a külső vinyó simán bedugva megjelenik varázslat nélkül. Az fstab-ba nincs is beleírva. -
floatr
veterán
gksu gedit /etc/fstab
Ha ebbe a file-ba beírod az általad preparált sort, és az a /media/4c3177ec-28f3-4bb2-a7f6-d50f7a032be6 könyvtár létezik, akkor a rencer megpróbálja indításkor bemountolni. Ezt persze manuálisan is lehet
sudo mount -a
Ez afaik nem sokban különbözik attól, hogy önkezűleg írod be neki a korábban említetteket.
(#37393) veze az van, hogy amikor a bubi automatikusan csatol egy file rendszert, akkor a/media alatt létrehoz egy könyvtárat, amit umount után megszűntet. Namost ahogy a képekből látom, neked az adott könyvtárat az első partíciónak hozta létre, és ode fel is csatolta azt. Így abba nem tudsz már mást mountolni. Csinálj bátran egy új könyvtárat akár oda, akár a /mnt alatt
sudo mkdir kismittymutty
aztán ide próbáld irányítani a mountot, akár fstabból, akár manuálisan
-
veze
őstag
probaltam ugy is hogy megadtam az elérési utját, hogy hova..
root@ubuntu:~# mount /dev/sda2 /mnt/media/4c3177ec-28f3-4bb2-a7f6-d50f7a032be6
fuse: failed to access mountpoint /mnt/media/4c3177ec-28f3-4bb2-a7f6-d50f7a032be6: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
root@ubuntu:~#pedig van, előzö hozzászolásban kép róla..
Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Napelem
- Arc Raiders
- Google Pixel topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA CHIEFTEC 700W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Nekem a külső vinyó simán bedugva megjelenik varázslat nélkül. Az fstab-ba nincs is beleírva.