Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Kendek

MODERÁTOR

válasz Kendek #27176 üzenetére

(#27177) Melorin: (hopp, magamnak válaszoltam. :B )

Hát, nem tom, hogy mi lehet akkor a gond.
    De gondolom, hogy amúgy csak azokat tudod törölni amit tenmagad hoztál létre. Bár az 1680x1050-es az annak tűnik éppen.
    Egyébként segíteni meg jómagam nem tok, mert nem szórakoztam még vele, sosem volt gondom a monitorral még Ubuntu alatt szerencsére (legalábbis LCD-vel nem).
    Érdemes esetleg a gúglit böngészni bőszen, meg próbálkozni. :)

Egyébként az elkészített csomagom működött nálad az mplayerből?

• Melorin

addikt

válasz Kendek #27176 üzenetére

Így is ugyan azt írja ki.

De közben találtam 1-2 érdekességet, amiknek talán közük van ahhoz, hogy miért van összeugorva a képem. Belenéztem a man xorg.conf -ba, és vannak hasznosnak tűnő "kapcsolók" csak nem tudom használni őket. Mindkettő a "Monitor" szekcióba beírandó.
    Ilyen például a:
    DisplaySize width height
    This optional entry gives the width and height, in millimetres, of
    the picture area of the monitor. If given this is used to calculate
    the horizontal and vertical pitch (DPI) of the screen.

Nos nekem amikor beírom a xrandr-t, 0mm x 0mm -t ír ki, ami az EDID adatok miatt lehet. Ha én megadnám a kijelzőm méretét, talán valami változna jó irányba.

A másik a ModeLine sorba írható Composite kapcsoló.
    Composite can be used to
    specify composite sync on hardware where this is supported. Addi‐
    tionally, on some hardware, +CSync and -CSync may be used to select
    the composite sync polarity. The HSkew and VScan options mentioned
    above in the Modes entry description can also be used here.

Emlékszem, hogy Windows alatt is össze volt ugorva a kép az optimális, 1680x1050 felbontáson, majd meg őrültem ott is, de végül volt az Ati Control panelben egy "Composite" nevű kocka, amit ha bepipáltam, villant egyet a monitor, és kiért a kép a moncsi széléig. Ez is akkor az lehet. Úgy érzem nem vagyok messzi a megoldástól, csak az a baj, hogy nem tudom hová és hogy kell beírnom, hogy működjön.

Pls. help me! :)

Aktív témák