Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Macrodroid
- Microsoft Rewards
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Aktív témák
-
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Elég sok embernek megy amúgy, de sajnos tényleg nem jobb az arány, ahogy nézem, mint Nvidia-val...
Mondjuk nekem meg a VDPAU nem akar menni Nv 9600-zal
De akármit csinálok vele. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
jochen
üzenetére
Fogsz egy liveCD-t, Gparteddel létrehozol új partíciót (bárhova, a többi átméretezésével), behajítod a másik telepítőt, és felteszed...
Elvileg a grub fel fogja ismerni, hogy több rendszered van. Swapet meg lehet adni ugyanazt minden rendszernek.
Ha nem, akkor itt az okosság (chroot-olás Live CD-ről, a végén a grub install helyett meg sudo update-grub-ot nyomsz)De mondjuk Vmware-el is ki lehet próbálni.
-
válasz
rybank
üzenetére
Floppyról ott a QNX

Amúgy a Deli-t ki fogom próbálni.Közben vakartam lightweight browsert is, ami mondjuk nem sokkal gyorsabb, mint egy Chrome, ha böngészésről van szó, de az valamit elmond, hogy viszi a 240p-s Youtube videókat akadás nélkül - a P3-asomon semmi más nem képes erre.
A cucc neve xxxterm. Kell hozzá egy libwebkit-dev meg egy libbsd-dev csomag telepítése, aztán letölteni az xxxterm-et, és a benne található Linux könyvtárban kiadni a make parancsot. Ezután ./xxxterm -re indul is.
-
-
Neked is jó bajaid lesznek, a hangos problémádra is friss bugreport van

@Rybank : Elvileg nincs, max. a helyre, de azt meg apt-get autoremove, clean, akármi

Amúgy ezért mondtam a TCL-t. A modemeken futó Linuxok sem GUI-sak (a webszerver nem GUI), azok futnak még 4-8Mb-ban.
Amibe 200+ -os procit lehet tenni, abba 64MB RAM is belemegy, vagy több. -
válasz
szoke12
üzenetére
Teszel bele egy kis ramot még, és TinyCore
A parancssoros 28Mb RAM-mal már megy.
Mondjuk nekem hasonló géppel 64Mb RAM-on nincs X felület
De még dolgozok rajta 
@Paca2
Nekem úgy tűnik, másnak is van ezzel baja, és még dolgoznak rajta...Elvileg van rá más megoldás is, hogy odakerüljenek a file-ok...
-
Másnál is elcrashel az Opera Sigsev-vel 10.04 Lubuntun?
-
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
"Try removing ~/.kde/share/config/kdenliverc"
Meg mutasd meg neki, hogy hol van az mlt ( whereis mlt paranccsal tudod meg )
Meg ennek a végén van hozzá PPA, elvileg azzal jó.
-
-
-
-
válasz
rybank
üzenetére
Látod, én ezért nem rakok fel ezerfélét.
Azon a gépen, amit naponta használok, nem szívatom magam
Összerakom, utána úgy marad. Csak akkor mókolom, ha valami még kell bele.
Most pl. tftp szerver kellett volna, de aztán rájöttem, hogy felesleges.A többi vason úgy borítom össze, ahogy akarom, azok miatt nem hullik ki a hajam.
Most még küzdök a TCL boottal

-
válasz
Kendek
üzenetére
Én azért egy tökéletes rendszert el tudnék viselni a nagy gépemen, mert azt nem szeretem buherálni.
A laptopokon, stb., azokon persze, hogy hegesztek, hogy gyorsabb legyen, stb., meg az új dolgokat is azokon próbálom le.@aag : "Én igyekszem nem érzelmi szinten kezelni ezt a kérdést." - nyilván ezért hisztizel mindenen.
Igen, a hibákat kijavítani kell, de hideg fejjel. -
-
válasz
Kendek
üzenetére
Szar, de tökéletes rendszer nincs, és azért van különbség aközött, hogy kapok egy hibahalmazt sokpénzért, vagy ingyen egy kicsit talán kisebbet, és sokkal faraghatóbbat...
A hibáival együtt szereti az ember, legalábbis én.A P3-as laptopomon most alázza szét a friss TCL a Win200-et sebességben... Miről beszélünk...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Lacces
üzenetére
Hogyhogy melyik?

Te, én annyit mondtam az Ubinak, hogy
sudo apt-get install apache******
sudo apt-get install php5****
sudo apt-get install mysql*****
(***** az aktuális verziója, csomagkezelővel nem nehéz kideríteni, de a szoftverközpontból is felmegy)
És felment, és azóta hibátlanul működik. Megy rajta egy webszerver, meg rajta egy Drupal tesztrendszer... Mondjuk az apache konfigot azt vagy 2 éve ugyanazt használom, egyszer megcsináltam, azóta jó
Lamp, meg Xampp eszembe sem jutott évek óta. (De, az asszony windózára...)Windóz, az semmire sem jobb
Alapból, ha belegondolsz, szerinted windóz szerveren lesz majd az, amit fejlesztesz? 
@jochen :

-
-
-
válasz
Lacces
üzenetére
su csak akkor van, ha van root felhasználód, az Ubiban alapból nincs, biztonsági okoból.
sudo bash a te barátod, vagy simán csak sudo <programnév> -vel is rendszergarázdaként fut a program, amit indítasz. Így tudsz majd az opt-ba is másolni.
Sudo-hoz pedig a saját jelszavad kell. -
-
-
válasz
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
üzenetére
Wmware -n van Directx támogatás, de elég sok játék elindul Wine-al is. Nézd meg a Winehq-n, amivel játszani akarsz, hogy megy-e.
De mondjuk az újabb cuccok virtuális gépen azért felejtősek.A /var/log könyvtárban, azt a logot, amit az adott program genertált, ha generált. Nyilván nem feltétlen csinál minden program logot, de hátha.
mondjuk "program neve".log file... -
válasz
jochen
üzenetére
Nem az xorg logban, hanem a /var/log -ban az ubi takarító, nem csinált logot?
@Greenebola : Arra a hardverre max. Damn Small Linux... 128Mb RAM-ra még a Lubuntu telepítés sem egyszerű, sebességre meg már 256-on sem túl jó egy 700-as P3 notin, és akkor már az LXDE-t le is cseréltem Blackboxra...
USB-ről bootolást biztos tud a BIOS-a? Azonkívül 1.1-es USB-n szerintem holnara talán felmászik a Linux
Max. azt tudom elképzelni, hogy egy Gentoo-t, vagy LFS-t össze lehet rá legózni, de az meg elég jó feladat

Mire kell az a gép? Mert mondjuk ha csak t0rrentni, akkor arra jó karakteres felülettel is.
-
-
-
Akkor az azt jelenti, hogy a file rendben van.
A lényeg az lett volna, hogy ha sérült a file, akkor hiába szenvedünk
LibreOffice leszed-újrarak? Volt már? -
-
-
-
válasz
üzenetére
sudo apt-get install wine
.....
./winetricksFeltelepíted a DX-et
Aztán ha benne van a game-ek között, akkor ráböksz a Fifára.@vicces : "a make meg make install parancsok nem igazán működnek." - ezt írtad korábban, gondoltam akkor úgy kell.
A readme-ben mit írnak a telepítésről?
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
A /etc -ből mentés viszont nem feltétlen olyan, amit csak visszamásolsz... Persze ha már egyszer módosítottál valamit, akkor másodszor is fogd tudni, ez max. abban segítség, hogy ha elfelejtetted, hogy 2 éve mit állítottál az ftp szerveren, akkor ne kelljen végigtúrni az egész file-t, hanem csak a megfelelő módosításokat másolod át.
Persze van, amikor simán felülírható valami, de érdemes utánanézni... -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Erre valahogy számítottam, de mivel nem néztem utána, nem akartam biztosra írni

@God Vazze : Én mondjuk nagy ritkán telepítek újra, olyankor lementem a /etc -ből, ami beállítás kell, meg fontosabb file-okat a /home-ból (pl. a TV felvevős scriptjeimet), adatpartíciók maradnak, csókolom.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Elvileg nincs, ha a kernel PAE-el van fordítva. Még nem ástam bele magam, mert nem találkoztam a 32 bites rendszer+4gb+ ram kombinációval

-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Oszt, hogy 64 bites, mert csak a 64 bites csomagokat eszi

-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Túl régi, az meg azért lenne felháborító, mert LTS-ed van, aminek még illene hogy legyen supportja...
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Libgupnp-t valahonnan?
Valszeg meg lehet oldani, csak meg kell találni a módját.Innentől kezdd el olvasni, egész hihetően hangzik :
"én felvettem az amsn launchpad ppa tárolóját,így nem kell vesződni semmivel,automatice frissít az új verzióra,leszedi magának ami kell. és igen,műkszik a videó és hanghívás is...legalábbis nálam."Aztírják pár kommenttel később, hogy így megy a farsight2 is.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Akkor valószínű azért, mert régebbi a Linux... Első körben nézz utána, van-e libnice .deb csomagban, és azt kellene feltenni, ha van.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Milyen verziójú Ubuntu?
nyomj el egy sudo apt-get update -et, és úgy mit mond? Mert nekem az apt-get dobta ki ezeket (11.10-es KUbuntu) :xxx@xxxxx : sudo apt-get install libnice*
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Megjegyzés: „libnice10” kijelölése „libnice*” regexhez
Megjegyzés: „libnice-dbg” kijelölése „libnice*” regexhez
Megjegyzés: „libnice-dev” kijelölése „libnice*” regexhez
Megjegyzés: „libnice-doc” kijelölése „libnice*” regexhez
libnice10 már a legújabb verzió.
libnice10 kézi telepítésre állított.
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
libglib2.0-bin libglib2.0-dev pkg-config zlib1g-dev
Javasolt csomagok:
libglib2.0-doc python-subunit
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libglib2.0-bin libglib2.0-dev libnice-dbg libnice-dev libnice-doc pkg-config
zlib1g-dev
0 frissített, 7 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltés az archívumokból: 2.452 kB
E művelet után további 12,3 MB lemez-területetet használok fel.
Folytatni akarod [Y/n]? n
Megszakítva. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
sudo apt-get install libnice10 libnice-dev
Mondjuk csomagkezelővel (nem szoftverközpont) is fel tudod tenni, abban van olyan kereső, hogy a név részleteire is tud keresni. -
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nem. Nézd meg, melyik függőségnél akad el, és apt-get install izékelibrary, így feltesz mindent, amitől függ a cucc,és fordíthatod.
@szoke12 : Azt azért megnézheted, hogy a /var/logs-ban 10 megás logok vannak, vagy másfél gigásak...

-
-
-
-
válasz
szoke12
üzenetére
Na.
A proci kap egy külső órajelet, amit felszoroz. P4-nél (általában) nem tudod a szorzót állítani. A FSB-ből (ezen az órajelen megy a rendszerbusz, illetve ebből osztja a lap a memória- és PCI órajeleket) meg csak kis emelést bír, de mivel ezzel a rendszerbusz gyorsul, mindenre jó hatással van. Ha lehet állítani a FSB:RAM:PCI osztási arányt, az kicsit könnyebbé teszi a dolgot
Arra figyelj, hogy ellenőrizd le, jól működik-e húzva a hálókártya/hangkártya, mert sokszor van olyan, hogy bizonyos freki fölött már csak az eszköz látszik (vagy az sem), működés meg semmi. Ilyenkor vissza kell venni. Amúgy egy 100MHz-ről 105-110MHz-re emelés a legtöbb lapon elmegy, és ezzel már kicsit gyorsulnak is a cuccok. -
-
válasz
szoke12
üzenetére
A Linux verziója nem számít annyira, max. nem lesz mindenből friss cuccod. Milyen gyenge gépre lesz?
Mertha van 512Mb RAM-od, meg egy 1GHz körüli proci, nem tetű
winyó, akkor a LXDE ezen a konfigon már gyorsabb, mint egy WinXP.@God Vazzeg : Le kell fordítani. A tömörített cuccban lesz pár txt, azokban le van írva hogyan.
Deb csomag nincs belőle, vagy apt-get install farsight -ra nem települ? -
-
-
-
válasz
medek3
üzenetére
Linuxon nem mennek a winnyózos programok, mivel nem winnyóz.
Némelyik elindul emulátorral (winehq.org) , vagy virtuális gépet is lehet használni. Egyébként játékon kívül mindent lehet vele csinálni, amit winnyózon. -
válasz
draco31
üzenetére
Én feltettem egy 4Gb-osra egy Lubuntut (normál Ubuntu sztem nem fér rá mókolás nélkül, bár nincsenek tapasztalataim), kb. 100Mb helyet hagyva a user cuccainak.
Jobb amúgy, ha egy winyóra telepítesz, vagy virtuális gépre, beállítod, összerakod, és onnan húzol Rendszermenttel egy image-t, amit kinyomsz a pendrive-ra. Közvetlen perrájvra telepítést még nem csináltam (de biztos lehet, csak belefuthatsz olyan macerákba, mint itt páran).@bobalazs : Kinyíráshoz nem kell Hiren's

-
-
válasz
medek3
üzenetére
OK, de akkor meg nem kell nyafogni, hogy újat kell ehhez is tanulni.
Jól fog jönni még az a tudás, nyugi. Én is a saját hülyeségeimen tanulok.Hiren's -en akad HDD regenerator, mini XP (ha még van az újakon), partícionáló, backup progik, memtest, mindenből többféle... Meg egy rakás hasznos cucc még ezeken kívül.
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Pidgin talán tudja, de nem biztos. Ezen kívül Skype

-
válasz
medek3
üzenetére
Sajnos a problémamegoldás néha eltart egy darabig... A memtest meg olyan, hogy hagyod futni egy fél órát, és ha már olyan RAM hiba van, hogy a Win7 megáll, akkor valszeg ki is fogja dobni.
Partícionáló, stb : Hiren's Bootcd, azon jó sok minden van ilyen célokra.A winyó titkosított része mondjuk elvileg nem jelenthetne akadályt, mert azt egyszerűen nem látja, persze azon sem kell csodálkozni, ha összeakad valamivel... De ha rádobsz egy új MBR-t, akkor az is eltűnik.
-
-
-
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
"There are many elements that make up the KDE 4 desktop.
There are:Plasma Themes
KDE Colour Schemes
Qt Styles
KWin window decorationKWin window decorations and Qt styles have to be written in C++. KDE Colour Schemes are "knsrc" text files listing the appropriate colours. Plasma themes are a collection of Svg elements used by Plasma."
-
-
-
-
-
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
Ha van gyárilag csomagolt kernel, akkor igen.
A kernelfrissítés is így megy.
Fordítani boynolultabb, de nem megoldhatatln, akkor is fordítasz, csomagot csinálsz, és telepíted.
Aztán bootoláskor kiválasztod a saját home made kernelt, és az indul el. Vagy nem, de akkor meg a gyárvial tudsz bootolni. -
válasz
bsanya
üzenetére
Live CD-ről nem megy az unmount -> ha minden igaz, az nem is mountolja fel... Tehát nem kell leválasztani.
Ha nagyon nem megy, akkor valamilyen egyéb partíciószerkesztő progival ess neki. Mondjuk én a fontos adatokról csinálnék egy mentést más eszközre.OK, ha volt winnyóz, és nem akarsz, akkor nem kell /boot.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Realme GT 7 Pro 5G Mars Orange 12/256GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De akármit csinálok vele.