- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #15097 üzenetére
/home/f.neved/.opera
-
-
Nkboy
senior tag
A fájlok törlése nem segített! Újratelepítem a Synaptic-ot, aztán majd meglátjuk.
Ma találtam megint érdekes dolgokat: ha a /etc/fstab fájlban a swap helye UUID szerint van bejegyezve akkor nem csatolja fel.root@x5dc4:/home/nkboy# swapon -a
swapon: /dev/disk/by-uuid/4fffe0ef-f463-4f4d-bf5f-577cb5e8dd50 nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
root@x5dc4:/home/nkboy#Ha /dev/sda4 van bejegyezve, akkor meg igen.
Mód: Most nézem a /dev/disk/by-uuid-ból eltűnt a bejegyzés, pedig nem módosítottam semmit a lemezen, partíción!
-
Nkboy
senior tag
válasz
qwertly #13554 üzenetére
Van egy olyan oldal, hogy packages.ubuntu.com. Innét le tudod tölteni a másik gépeden a deb csomagokat. Elvileg ha már volt használatban a network-manager, akkor fent vannak a függőségei. Meg úgy tudom, hogy ha valamelyik csomag már volt telepítve annak meg kell lennie a /var/cache/apt/archives könyvtárban, ezért e csomagok (újra)telepítéséhez nincs szükség internetkapcsolatra.
De ha kiadod a sudo dhclient parancsot, akkor létrehozza az internetkapcsolatot. Ha DSL neted van akkor meg, sudo pppoeconf parancsot használd. E parancsok a network-manager-től függetlenek. -
Nkboy
senior tag
válasz
#16820480 #13421 üzenetére
Szia!
Van egy másik lehetőség is, ami Nálam működött. Nyisd meg a lsb-base-logging.sh fájlt Alt+F2 (gksu gedit /etc/lsb-base-logging.sh. Ha KDE-t használsz akkor kdesu kate /etc/lsb-base-logging.sh. Keresd meg a következő sort:
echo "[ OK ]"
Eredeti:
log_to_console log_end_msg "$@"
if [ "$COL" ] && [ -x "$TPUT" ]; then
printf "\r"
$TPUT hpa $COL
if [ "$1" -eq 0 ]; then
echo "[ OK ]"
else
printf '['
$TPUT setaf 1 # red
printf fail
$TPUT op # normal
echo ']'
fiAz echo "[ OK ]" sort módosítsd a következőre:
printf '['
$TPUT setaf 2 # green
printf OK
$TPUT op # normal
echo ']'Így kell majd kinéznie a módosítás után:
log_to_console log_end_msg "$@"
if [ "$COL" ] && [ -x "$TPUT" ]; then
printf "\r"
$TPUT hpa $COL
if [ "$1" -eq 0 ]; then
printf '['
$TPUT setaf 2 # green
printf OK
$TPUT op # normal
echo ']'
else
printf '['
$TPUT setaf 1 # red
printf fail
$TPUT op # normal
echo ']'
fiEzek után szép zöld színű lesz az OK
-
Nkboy
senior tag
válasz
ngabor2 #13335 üzenetére
Hát megmondom őszintén, fogalmam sincs!
Nálam a kde kdebase kubuntu-desktop csomagok nincsenek telepítve.
nkboy@x5dc4:~$ su
Jelszó:
root@x5dc4:/home/nkboy# apt-get install kubuntu-desktop
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
akregator bluetooth bluez bluez-utils dragonplayer kaddressbook kamera kdebluetooth kdepim-wizards khelpcenter4
kmag kmail kmousetool knotes kontact kopete korganizer kpackagekit krdc krfb ktimetracker ktorrent kubuntu-docs
kuser libpackagekit-qt11 network-manager-kde openoffice.org-base-core openoffice.org-calc openoffice.org-common
openoffice.org-core openoffice.org-draw openoffice.org-emailmerge openoffice.org-impress openoffice.org-kde
openoffice.org-math openoffice.org-style-crystal openoffice.org-style-human openoffice.org-writer
plasma-widget-network-manager python-uno quassel speedcrunch
Javasolt csomagok:
egroupware procmail kleopatra clamav f-prot-installer knewsticker kweather gnokii knode kdeartwork-emoticons
khelpcenter php5-cli openoffice.org-base openoffice.org-style-industrial openoffice.org-style-hicontrast
openoffice.org-kab kde-icons-crystal crystalcursors openoffice.org-gcj openoffice.org-filter-binfilter
openoffice.org-java-common openoffice.org-writer2latex
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
openoffice.org-debian-menus plasmoid-network-manager
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
akregator bluetooth bluez bluez-utils dragonplayer kaddressbook kamera kdebluetooth kdepim-wizards khelpcenter4
kmag kmail kmousetool knotes kontact kopete korganizer kpackagekit krdc krfb ktimetracker ktorrent kubuntu-desktop
kubuntu-docs kuser libpackagekit-qt11 network-manager-kde openoffice.org-base-core openoffice.org-calc
openoffice.org-common openoffice.org-core openoffice.org-draw openoffice.org-emailmerge openoffice.org-impress
openoffice.org-kde openoffice.org-math openoffice.org-style-crystal openoffice.org-style-human
openoffice.org-writer plasma-widget-network-manager python-uno quassel speedcrunch
0 frissített, 43 újonnan telepített, 2 eltávolítandó és 2 nem frissített.
Letöltés az archívumokból: 108MB
E művelet után további 342MB lemez-területetet használok fel.
Folytatni akarod [Y/n]? -
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #13324 üzenetére
Pulseaudio van KDE-ben (mármint a program) csak "felület" nincs hozzá. Gnome felülettel használható.
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Szeretném használni a Thunderbird 3.0b1 verzióját. Ezzel eddig nincs is semmi gond, a gondom a bezárással van. Ha bezárom akkor a háttérben tovább fut, ha mégegyszer el akarom indítani, akkor persze kiírja, hogy a Thunderbird már fut....................
A killall paranccsal tudom kilőni. Na ezt a folyamatot kéne valahogy automatizálni! Erre kéne egy script vagy valami Nekem!
Ötleteket kérnék!Köszönöm szépen!
gyurman: Közben rájöttem, hogyan kell, de azért köszönöm az ötletet! Nekem nem kell a Pulseaudio
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Adott két hangkártya, eddig semmi gond működik mindkettő. Az egyik alaplapi a másik egy SB Live. Az alaplapit veszi elsődlegesnek. Azt be tudtam állítani, hogy melyiken szóljon pl a zene, videó.
De van egy olyan gondom, hogy a Firefox és a Thunderbird csak az alaplapi hangkártyát hajlandó használni!
Az lenne a kérdésem, hogy ezt megtudom-e változtatni valahol?Köszönöm szépen!
-
Nkboy
senior tag
válasz
leviske #13231 üzenetére
Ahol felkínálja a letöltést, ott pont az oxygen nevű témát tudod változtatni. De hatalmas változásokra ne számíts! Csak a panel színét változtatja meg, legalábbis én nem vettem észre más változást. Szerintem még ez a része nincs teljesen kész. Az előbbi hozzászólásom második képén látható ablak(keret)témához sincsenek még "teljesen" kész témák.
Van egy olyan beállítás, hogy K menü > Rendszerbeállítások > Megjelenés azon belül GTK Styles and Fonts ahol rá tudod venni a KDE-t, hogy a GTK-s alkalmazásokat KDE stílusban (Qt4) használja. Ez valamennyit javít a megjelenésben.
-
Nkboy
senior tag
válasz
leviske #13226 üzenetére
Na! Megnéztem Nálam oké!
Letöltöd a betűtípust. Jobb klikk >>> Open with Kfontsview <<>> vagy Kmenü >>> Kedvencek >>> Rendszerbeállítások >>> Betűtípus-telepítő
Mindkét megoldás ugyanaz!Nézzük a jobb klikkes megoldást: Rákattintasz előjön egy ablak amiben a betűtípus látható. Az ablak jobb alján található a telepítés gomb, katt rá! Ekkor megjelenik egy párbeszédablak amely megkérdezi, hogy milyen módon akarod telepíteni. Lásd a képen:
Ha az egyénire kattintasz akkor minden gond nélkül telepíti, ha a közösre akkor pedig kérni fogja a jelszavadat, ezek után telepíti.
Az egyéni telepítéskor a saját mappádban (/home/felhasználóneved) létrehoz egy rejtett mappát amiben a betű megtalálható .fonts. A közös telepítés választásakor pedig a /usr/share/fonts könyvtárba telepíti, amihez természetesen root jog szükségeltetik!
Rendszerbeállítások >>> Betűtípus-telepítő használatával is ugyanezek a lépések. -
Nkboy
senior tag
válasz
róland #13056 üzenetére
sudo apt-get purge linux-image-kernelvezió #például 2.6.27-9-generic
sudo apt-get purge linux-restricted-modules-kernelverzió #például 2.6.27-9-generic (verziószám=linux-image verziószáma
Vagy, Synapticban kikeresed az eltávolítandó kernelt >>> Kijelölés teljes eltávolításra
Fel fogja tenni a kérdést mit tegyen a grubbal, telepítse az új beállításokat, vagy hagyja úgy ahogy van. Ha az újat választod, akkor a nem létező bejegyzéseket törölni fogja.
-
Nkboy
senior tag
Tisztelt Guruk!
Van egy olyan gondom, hogy a gép véletlenszerűen kikapcsol! Előjele nincs! Úgy áll le mintha kihúznám a konnektorból.
Logokat néztem semmit nem találtam. Bios megnézve. Túlmelegedés nincs, szenzorok szerint sem, "kézrátétellel" sem.Adatok:
Linux x5dc4 2.6.27-11-generic #1 SMP Thu Jan 22 17:22:40 UTC 2009 i686 GNU/Linux
Ezt a jelenséget ma kezdte, eddig nem volt ilyen gond. Telepítés, módosítás nem történt.
Esetleg valami ötlet hol nézzek még körül?
Köszönöm!
-
Nkboy
senior tag
-
Nkboy
senior tag
Szia!
Kubuntut használok, xorg.conf fájl olyan mint a Tied. Tudja a 1280×1024-es felbontást, effektek mennek. Tudom ajánlani a kdesu nvidia-settings használatát amivel betudod állítania megfelelő felbontást, és el is tudod menteni.
Valahogy így fog kinézni a xorg.conf fájlod:
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "LG L1950SQ"
HorizSync 30.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
EndSection
Section "Device"
#Option "NoLogo" "True"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6500"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Configured Video Device"
Monitor "Configured Monitor"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "1280x1024_75 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection -
Nkboy
senior tag
1. Billentyű parancsot jelenleg nem tudok. K menüből lehet hibernálni. Persze ha működni fog, ami nem biztos, de ez lehet, hogy nem a "csodálatos" KDE 4.2 hibája.
2. Itt tudod megváltoztatni a bill. parancsokat.
3. Nálam ez a probléma nem jelentkezett, így fogalmam sincs Nálad mit takar, hogy "szétcsúszik az egész".
A KDE 4.2-beta2 mint a neve is mutatja beta. Még egy darabig lesznek gondok.
Ha használtad volna a KDE 4.0.x verziót, akkor láthatnád, hogy mennyit fejlődött. A 4.0.x verzió az maga volt a káosz
-
Nkboy
senior tag
Szia!
A "standart" billentyűk mellé lehet rendelni másik bill kombinációt is.
A globális billentyű parancsokat csak megváltoztatni lehet jelenleg, mellérendelni nem, legalábbis Én nem találtam meg a módját.
Olyat is észrevettem már, hogy a bill kombinációhoz hozzá volt rendelve az alkalmazás (pl.: printscreen) mégse működött, újra hozzá kellett rendelni.
Billentyűkombinációval kapcsolatos beállítási lehetőségek:
Systemsettings >>> Beviteli műveletek
Systemsettings >>> Egér és billentyűzet azon belül Standard Keyboard Shorcuts és Global Keyboard Shorcuts
K menü >>> Menüszerkesztő >>> Speciális -
Nkboy
senior tag
1. Panelon jobb klikk >>> panel opciók >>> Grafikus elem hozzáadása >>> Feladatkezelőt hozzáadod, add hozzá még az asztalváltót is, így tudod a görgővel is váltani az ablakokat.
2. K-menü >>> Multimédia >>> Kmix ,Elindítod, Beállítások >>> Beállítóablak: Kmix >>> Dokkolás a paneltálcába >pipa be. Ha be lenne pipálva, akkor csak zárd be a Kmix-et, ott fog maradni a tálcán az ikonja.
3. Első pontban leírva.
Ha mindent vissza akarsz állítani alapra, akkor a /home/neved könyvtárban található .kde (rejtett) mappát töröld ki, ekkor újra felépíti az asztalt és a panelt is.
Egy kis olvasnivaló
Mik azok a fontos dolgok, amit nem találsz?
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #12195 üzenetére
Nálam előfordult olyan, hogy csontrafagyott az egész. Nem wubit használok. Na ilyenkor hiába nyomkodom a ctrl+alt+backspace-t vagy a ctrl+alt+del-t nem reagál rá. Ilyenkor csak a reset marad. Vagy?
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Ma lefuttattam a chkrootkit és rkhunter alkalmazásokat. A következő eredményeket kaptam:
chkrootkit:
Checking `lkm'... You have 1 process hidden for readdir command
You have 1 process hidden for ps command
chkproc: Warning: Possible LKM Trojan installedrkhunter:
Checking system commands...
/usr/sbin/tcpd [ OK ]
/usr/sbin/unhide [ Warning ]
/usr/sbin/useradd [ OK ]
/usr/sbin/userdel [ OK ]
/usr/sbin/usermod [ OK ]
/usr/sbin/vipw [ OK ]
/usr/sbin/unhide-linux26 [ Warning ]Performing filesystem checks
Checking /dev for suspicious file types [ Warning ]
Mi ilyenkor a teendő?
-
Nkboy
senior tag
válasz
Xmodule #12028 üzenetére
Bocs!
/usr/sbin/fancontrol a pontos hely.
Itt van az Én konfig fájlom, Nekem állandó fordulatra van beállítva (90-90), mert ha beállítom a max értéket 255-re akkor majdnem mindig ott megy hőmérséklettől függetlenül. Meg megmondom őszintén, hogy a MINSTART, MINSTOP, MINPWM, MAXPWM értékek jelentésével nem vagyok teljesen tisztában. Szerintem ezek a beállítási lehetőségek "ütik" egymást.Settings for hwmon2/device/pwm1:
Depends on hwmon2/device/temp2_input
Controls hwmon2/device/fan1_input
MINTEMP=0
MAXTEMP=60
MINSTART=90
MINSTOP=90
MINPWM=90
MAXPWM=110
Settings for hwmon2/device/pwm2:
Depends on hwmon2/device/temp1_input
Controls hwmon2/device/fan2_input
MINTEMP=0
MAXTEMP=70
MINSTART=90
MINSTOP=90
MINPWM=90
MAXPWM=110 -
Nkboy
senior tag
válasz
ngabor2 #11859 üzenetére
A KDE 4.2 beta verzióban lehet elrejteni a panelt. A 4.1.3-bam még nem lehet!
-
Nkboy
senior tag
Egy kis olvasnivaló:
Kinek való az ubuntu? -
Nkboy
senior tag
válasz
qwertly #11326 üzenetére
A DEBS könyvtárban található egy desktop-integration nevű mappa. Az abban lévő openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb nevű csomagot is fel kell telepíteni, akkor már benne lesz az "irodai eszközök" között.
Kéne látni, hogy Nálad mi fut le, mert így vakon nehéz kitalálni mi a hiba, ha van egyáltalán hiba.nkboy@x5dc4:~/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration$ su
Jelszó:
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration# dpkg -i openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb
Új csomag kiválasztása: openoffice.org-debian-menus.
(Adatbázis olvasása ... Most 94269 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: openoffice.org-debian-menus innen: openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb ...
Beállítás: openoffice.org-debian-menus (3.0-9358) ...
Processing triggers for menu ...
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration#Tagnap is így szerettem volna bemásolni,de sehogy sem akart összejönni, új.php fájlként akarta elmenteni amikor rányomtam az ok-ra
-
Nkboy
senior tag
válasz
qwertly #11324 üzenetére
Hiba nélkül felment!
nkboy@x5dc4:~/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS$ su
Jelszó:
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS# dpkg -i *.deb
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-base.
(Adatbázis olvasása ... Most 89141 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: ooobasis3.0-base innen: ooobasis3.0-base_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-binfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-binfilter innen: ooobasis3.0-binfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-calc.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-calc innen: ooobasis3.0-calc_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core01.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core01 innen: ooobasis3.0-core01_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core02.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core02 innen: ooobasis3.0-core02_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core03.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core03 innen: ooobasis3.0-core03_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core04.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core04 innen: ooobasis3.0-core04_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core05.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core05 innen: ooobasis3.0-core05_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core06.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core06 innen: ooobasis3.0-core06_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core07.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core07 innen: ooobasis3.0-core07_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-draw.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-draw innen: ooobasis3.0-draw_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher innen: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-pdf-import.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-pdf-import innen: ooobasis3.0-extension-pdf-import_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer innen: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-presenter-screen.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-presenter-screen innen: ooobasis3.0-extension-presenter-screen_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-report-builder.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-report-builder innen: ooobasis3.0-extension-report-builder_3.0.0-9_i386.deb ...
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extra-fonts innen: ooobasis3.0-extra-fonts_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extra-gallery.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extra-gallery innen: ooobasis3.0-extra-gallery_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extra-templates-common.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extra-templates-common innen: ooobasis3.0-extra-templates-common_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-gnome-integration.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-gnome-integration innen: ooobasis3.0-gnome-integration_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-graphicfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-graphicfilter innen: ooobasis3.0-graphicfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu innen: ooobasis3.0-hu_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-base.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-base innen: ooobasis3.0-hu-base_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-binfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-binfilter innen: ooobasis3.0-hu-binfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-calc.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-calc innen: ooobasis3.0-hu-calc_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-draw.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-draw innen: ooobasis3.0-hu-draw_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement innen: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-documentations.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-documentations innen: ooobasis3.0-hu-extra-documentations_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-samples.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-samples innen: ooobasis3.0-hu-extra-samples_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-templates.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-templates innen: ooobasis3.0-hu-extra-templates_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-help.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-help innen: ooobasis3.0-hu-help_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-impress.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-impress innen: ooobasis3.0-hu-impress_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-math.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-math innen: ooobasis3.0-hu-math_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-res.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-res innen: ooobasis3.0-hu-res_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-writer.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-writer innen: ooobasis3.0-hu-writer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-images.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-images innen: ooobasis3.0-images_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-impress.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-impress innen: ooobasis3.0-impress_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-javafilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-javafilter innen: ooobasis3.0-javafilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-kde-integration.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-kde-integration innen: ooobasis3.0-kde-integration_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-math.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-math innen: ooobasis3.0-math_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-onlineupdate.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-onlineupdate innen: ooobasis3.0-onlineupdate_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-ooofonts.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-ooofonts innen: ooobasis3.0-ooofonts_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-ooolinguistic.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-ooolinguistic innen: ooobasis3.0-ooolinguistic_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-pyuno.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-pyuno innen: ooobasis3.0-pyuno_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-testtool.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-testtool innen: ooobasis3.0-testtool_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-writer.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-writer innen: ooobasis3.0-writer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-xsltfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-xsltfilter innen: ooobasis3.0-xsltfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3.
Kicsomagolás: openoffice.org3 innen: openoffice.org3_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-base.
Kicsomagolás: openoffice.org3-base innen: openoffice.org3-base_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-calc.
Kicsomagolás: openoffice.org3-calc innen: openoffice.org3-calc_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-dict-de.
Kicsomagolás: openoffice.org3-dict-de innen: openoffice.org3-dict-de_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-dict-en.
Kicsomagolás: openoffice.org3-dict-en innen: openoffice.org3-dict-en_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-dict-hu.
Kicsomagolás: openoffice.org3-dict-hu innen: openoffice.org3-dict-hu_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-draw.
Kicsomagolás: openoffice.org3-draw innen: openoffice.org3-draw_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-hu.
Kicsomagolás: openoffice.org3-hu innen: openoffice.org3-hu_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-impress.
Kicsomagolás: openoffice.org3-impress innen: openoffice.org3-impress_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-math.
Kicsomagolás: openoffice.org3-math innen: openoffice.org3-math_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-writer.
Kicsomagolás: openoffice.org3-writer innen: openoffice.org3-writer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org-ure.
Kicsomagolás: openoffice.org-ure innen: openoffice.org-ure_1.4.0-9_i386.deb ...
Beállítás: openoffice.org-ure (1.4.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core01 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core02 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core03 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core04 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core05 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core06 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core07 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-draw (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher (3.0.0-9) ...
....................................................................................................................................................................................Beállítás: ooobasis3.0-extension-pdf-import (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-presenter-screen (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-report-builder (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extra-fonts (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extra-gallery (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extra-templates-common (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-gnome-integration (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-graphicfilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-base (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-binfilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-calc (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-draw (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-documentations (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-samples (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-templates (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-help (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-impress (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-math (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-res (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-writer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-images (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-impress (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-javafilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-kde-integration (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-math (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-onlineupdate (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-ooofonts (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-ooolinguistic (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-pyuno (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-testtool (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-writer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-xsltfilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3 (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-dict-de (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-dict-en (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-dict-hu (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-draw (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-hu (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-impress (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-math (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-writer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-base (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-calc (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-base (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-calc (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-binfilter (3.0.0-9) ...
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS#nkboy@x5dc4:~/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration$ su Jelszó:
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration# dpkg -i openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb
Új csomag kiválasztása: openoffice.org-debian-menus.
(Adatbázis olvasása ... Most 94269 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: openoffice.org-debian-menus innen: openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb ...
Beállítás: openoffice.org-debian-menus (3.0-9358) ...
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration# -
-
Nkboy
senior tag
1. Elvileg amikor megy a "sáv" akkor nyomsz egy alt+F2-öt, így láthatod hol áll meg. Vagy pedig futtatásba(alt+F2) beírod gksu gedit /boot/grub/menu.lst >>> azaz, szerkeszted a menu.lst fájlt. Keresel egy ehhez hasonló bejegyzést:
title Ubuntu, kernel 2.6.20-15-generic
root (hd0,2)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.20-15-generic root=UUID=7e685b72-010f-408a-94cc-4e8dac2eb541 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.20-15-generic
quiet
savedefaultInnen kitörlöd a quiet splash részt. Következő indításnál/leállításnál láthatod, hogy hol akad el.
2. Nem tudom mennyi a különbség a Kiwi és a "rendes" Ubuntu között, de ha van/lesz neted, akkor le tudja szedni a kodekeket.
-
Nkboy
senior tag
Lehet, hogy igazad van, nem ubuntut használok. Találtam lm-sensors csomagot intrepid alá.
-
Nkboy
senior tag
Kell Neked egy olyan csomag, hogy lm-sensors. Ha ez fent van akkor, nyitsz egy terminált és beírod a következő parancsot: sudo sensors-detect Kérdezni fog igennel kell válaszolni, a többit már megcsinálja. Ha végzett indítsd újra a gépet, nyiss egy terminalt, írd be: sensors ezek után(elvileg látnod kell az értékeket.
Valami ilyesmit: -
Nkboy
senior tag
Ha nem találod, akkor a synapticban is meg tudod nézni, hova telepítette. Synapticot megnyitod rákeresel a hardinfo-ra, kijelölöd, tulajdonságok itt van egy olyan, hogy telepített fájlok. A /usr/bin/ -be teszi általában (pl.:/usr/bin/hardinfo)
Itt egy kép róla: synaptic Nálam azért üres, mert nincs telepítve! -
Nkboy
senior tag
válasz
gabaly #10997 üzenetére
Kérlek szépen tisztelettel, a 10993-as hsz-ben írtam le, linkelve van!
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Gaming notebook topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest