- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
birrbert
tag
Megnéztem azt az alap hostapd.conf-ot, amely Jouni Malinen, vagyis a hostapd hivatalos honlapján van fent, és valami sántít az enyémben, mert nem teljesen egyezik a kettő.
Egész pontosan arról van szó, hogy Ubuntu Server alatt próbálgattam a hostapd konfigurálását. A .conf fájlban kísérletezgettem sok-sok órát annak érdekében, hogy elérjek egy stabil wireless N (elméleti 300 Mb/s) módot. G módban (elméleti 54 Mb/s) pár timeout-féle syslog hibaüzenetet elnézve minden rendben volt, a kliensek 2 napon át nem vesztették el a wireless kapcsolatot, és a sebesség is elfogadható volt (20-21 Mb/s).
Na most, eddigi tudásom szerint, ahhoz, hogy N módba kapcsoljon a kártya, a hostapd.conf-nak tartalmaznia kell az alábbi két sort:
wme_enabled=1
ht_capab=[SHORT-GI-40][DSSS_CCK-40][HT40-][HT40+][HT20]A poén pedig: amikor meg akartam nézni a wme_enabled paraméter leírását a hostapd honlapján, nem találtam meg. Találtam viszont valami mást, egy bizonyos wmm_enabled paramétert, amit ha beteszek az én hostapd.conf fájlomba, akkor a hostapd nem indul el. Kiírja, hogy ismeretlen parancs.
Ráadásul találtam egy 2011 januári beszélgetést a neten Jouni Malinen és Ben Greear felhasználó között. ITT OLVASHATJÁTOK. Érdemes elolvasni Jouni válaszát a Next message: Any idea why hostapd won't send wmm_param elements? -ra kattintva. Én azt vettem ki belőle, hogy a wme_enabled egy régi paraméter, és felváltotta a wmm_enabled. Ha pedig a wmm_enable paraméter nincs megadva, akkor a ht_capab HT40 paraméter nem működik jól, ergo a wireless N mód sem fog jól működni.
Laikusként ez jött le nekem belőle. A másik dolog meg az, hogy a 0.6.9-es verzió két éve volt kiadva... szerintem lazán meg lehetne próbálni a 2010-es kiadású 0.7.3-as verziót, amely már a wmm_enabled paramétert használja, a jobb stabilitás érdekében. De ennek a telepítéséhez sajnos nem értek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Bittorrent topik
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 8300 mAh, maradhat?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest