Hirdetés

Aktív témák

• sitasita

csendes tag

Na fény az éjszakában:

A WinDVR 3-om segitségével (meg egy nagy adag hack-eléssel) sikerült megoldani, hogy lehessen felvenni teljesen automatán (otthon se vagyok) filmet kiváló minőségben. Megosztom veletek a tapasztalataimat hátha tudok újat mondani nektek:

A WinDVR 3-mal inditás és chanel scan után tökéletesen lehet tévézni, hang alapból ugyan nincs, de ezt megoldottam úgy, hogy a windows scheduling-ba beállitom, hogy inditsa el a gyárilag a tunerhez adott WinFast PVR-t, majd 1 perc múlva zárja is be. igy elértem azt, hogy a hang már a WinDVR-rel is működik. Erre akkor van szükség ha úgy akarok felvenni, hogy nem vagyok otthon. A WinDVR-nek is van scheduling funkciója, csak tele van buggal igy nem garantált, hogy azt a nagyon bonyolult műveletet elszállás nélkül meg tudja csinálni, hogy egy gridbe új rekordot visz fel. Erre is találtam megoldást: ez a szerencsétlen WinPVR egy htm vagy xml (most nem emlékszem) file-t cseszeget amikor a schedulin-ot szerkesztitek, na ebbe irok bele kézzel, ami semmivel se nehezebb mint GUI-ról hegesztgetni (legalább is amig ki nem javitják ezt a hibát). Végül az alaplapomon a setup-ba beállitom, hogy mikor kapcsoljon be a gép (felvétel előtt kb. 5-10 percel) és ennyi. Ja még irtam egy 10 soros programot aminek inditáskor paraméterben meg lehet adni, hogy hány másodperc múlva shutdown-olja le a gépet. Erre ugyanis a WinDVR nem képes, ami számomra hihetetlen, szerintem annyira adja magát, na mindegy! Szóval egy kicsit körülményesnek tűnhet, de működik.

Még egy info: szerintem számitógépen TV-t nézni nagyon körülményes. Be kell bootolni, zúg a gép, elég durva a proci használat. Ez olyan ágyúval verébre. Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy Pc független külső TV tunert (avermedia), amelyet monitorra lehet kapcsolani, tud egy csomó feature-t, vanm rajt ezer csatlakozási lehetőség érdemes megnézni.

Aktív témák