- Apple Watch
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
és ezzel megtudom azt csinálni ha mondjuk a júzer csak X darab integert akar bevinni akkor csak x hely foglalódik le?
Mert pont ez a cél h mindíg csak annyi foglalódjon le amennyi épp kell! -
Csucsy1991
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Koszonom szepen

-
Csucsy1991
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ha tudsz akk legyszi irj nekem egy programot, amely beolassa majd kiirja egy sor elemit es dinamikus valtozokat hasznal.
-
Csucsy1991
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A sor hasonlit a veremhez,csak ott lifo van vagyis last in fisrt out, a sornal pedig fist in first out. igy irja a tankonyvben. Akkor tudnal legyszives segiteni? Egy olyan feladat kene, amihez a sort kene hasznalni dinamikus valtozokkal,barmilyen egyszeru lehet, nem szamit, lenyeg,hogy legyen...legyszives, ha tudssz akkor irj nekem egy programot, ilyen sorost, kerlek.
-
Csucsy1991
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, h erthetetlen, mert mergemben probaltam irni...igen, matek-info szakon vagyok, es turbo pascalban dolgozunk. nem tudom, hogy mit jelent az,hogy prive, de begepelem a sor meghatarozasat,hatha megerted. A sor szo hallatan a bevasarlaskor idonkent kialakulo varakozasi sor jut eszunkbe, ahol a sor elejen allo vasarlot szolgaljak ki elsonek, az utoljara erkezett vasarlo pedig a sor vegere all. A sor tipusu adatszerkezet mukodesi elve hasonlo: uj elmet csak a sor vegere lehet helyezni, es csak a sor elejen levo elemet lehet kiemelni( Fist In First Out). Programozasi szempontbol a sor statikus abrazolasat szinten tomb segiotsegevel valosithatjuk meg. Ket alapveto muvelettel talakozunk: uj elem elhelyezese a sorba, es a sor elejen levo elem kiemelese. A muveletek elvegzese erdekeben szukseges az elso es az utolso elem helyzenek( elsoelem,utolsoelem) es annak megorzese, hogy hany elem fer el a sorbe(max).
Uj elem helyzese a sorbe:if utolsoelem=max then
writeln('tulcsordulas')
else begin inc(utolsoelem)l
s(utolsoelem):ujelem
end;
A sor elejen levo elem kiemelese:is elsoelem=utolsoelem+1 then
writeln('alulcsordulas')
else begin
elem:=s(elsoelem);
inc(elsoelem)
end;remelem,hogy ih\gy majd mergerted. ha tudsz akk legyszi irj igy egy feladatot, nagyon surgos lenne.
-
Korcsii
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nagyon köszönöm, működik

-
No-kia
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen az elsőt tudom , régebben már tanultam programozni csak gondoltam felelevenítem a tudást, a másodikkal megoldódott, köszönom

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest