- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szöö
csendes tag
válasz
IO.sys #46137 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Az az igazság, hogy sokat olvasgattam a témában és nem engedtem el ezt a topicot. Letölöttem innen a non-k bios-t, https://overclocking.guide/download/asus-z170-a-non-k-oc-bios/ és követtem a leírást. Most járok 110 bckl-nél. Kíváncsi vagyok meddig megy el, majd jelentek és küldök képet. Kicsit izzadtam ezt a bios-t felflashelni, de eddig minden okés vele.
Egyébként egy LGA775 első generációs sychte mugen van 'ráhákolva' gumis alátétekkel és csavarokkal az alaplapra. Áll mint katiban a gyerek, és remekül teszi a dolgát
Üdv
G -
Szöö
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék kis segítséget kérni. Én eddig azt hittem, hogy egész jól tudok már tunningolni. Az összes régi gépemet húzva használtam. pl e6300 2100 helett 3800on járt, léghűtéssel.
Most egy asus z170-a alaplapban próbálok egy 6100asból némi többletet kihozni, de nem hajlandó elindulni már 102 bclk felett, tehát már 103 nál sem postol. Kezdek kicsit tulkonfigolni attól tartok, de továbbra sem postol. Több komponensnek állítottam több delejt, ipgu ki-be, turboboot, max, ne essen a vcore ha terhelik, stepping off, cpu c states off stb stb, nagyjából mindent beállítottam már, amit megtaláltam a neten.
A bios egy régi verzió 0504 x64 talán, még 2015 ből, viszont ebben benne van még minden állítási lehetőség. Igazából szinte biztos vagyok benne, hogy valami "gátat" nem veszek észre, mivel ha csak a bclk állítom 102 minden más autó akkor is elindul, ha pedig overkonfigolom akkor is 102 hajlandó csak elindulni.
Valakivel tudnék bár szót váltani privátban akinek ugyan ilyen konfigja van és sikerült 4.2-4.6 közé belőnie? Talán szükségem lenne egy új non-k specifik biosra? Esetleg tudnék bios beállítás képeket kérni? Asus z170-a, i3 6100, samsung 2400 8gb, rx470.
Köszi
G
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest