Új hozzászólás Aktív témák
-
szigibogyo
csendes tag
Sziasztok!
Egy Phenom II x4 955 procim van és picit tuningolni szeretném. a kérdésem az lenne hogy meddig emelhetem a feszt ? 4 GHz fölött a prime95 fesz emelés nélkül már hibát dobott ezért adtam neki 0.05 voltot így eddig szépen fut. a célom 4,5 GHz. -
szigibogyo
csendes tag
válasz
darál0w #32529 üzenetére
értem.
most átállítottam automatáról manuálisra a system volt controlt. így mindent manuálra dobott. ugyanazon az értékeken dolgozik mint auton ott sem ment 1.4 V fölé... igaz hogy az aida64 csak 1.39 V mutat de az előzőekben leírták hogy mindig picit magasabb értéket kell adni mert droppol a lap.
szóval ezek az értékek mellett tud a proci 4000 MHz-et, az NB 2000 MHz, a HT 2000 MHz.
és ha esetlegesen ezek az értékek fölé akarok menni akkor voltot kell már emeljek ??!
esetleg a memória időzítéseken érdemes valamit variálni ? ott is minden auton van hagyva.. -
szigibogyo
csendes tag
válasz
Vasinger! #32527 üzenetére
megnéztem autón volt de 1.4 V fölé akkor sem ment... átraktam manuálra most is 1.4 V ez az alapértéke tuning nélkül is ennyit mutatott..
[link] <--- ezt a cikket olvasgattam, a leírtak alapján próbálgattam, de ebből nekem az jön le és oktassatok ki ha nem így vanhogy az NB szorzójának érdemes még adni mert az tartalmazza a L3 gyorsítót is. a HT linket meg csak akkor érdemes gyorsítani ha fontos az IGP teljesítmény mert a GPU a HT linken keresztül éri el...
-
-
szigibogyo
csendes tag
Sziasztok
van egy phenom II x4 955 BE procim egy Gigabyte GA-870A USB3-as lapon
ezt szeretném picit tuningolni. jelenleg a max amit elértem 200 FSB mellett 20 szoros szorzóval 4GHz fesz emelés nélkül..
a HT órajele 2000 MHz
az NB órajele is 2000 MHz
érdemes ezen még variálni ? emelni esetleg az NB órajelét ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest