- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Szia!
Én ezt passzolom, ezeket a BIOS-okat már én sem ismerem. Youtube-on keress videókat! Hátha, nekem szokott tudni segíteni.
@gudpikcs: Én is jártam már úgy, hogy windows 7 és 8 telepítése után egy win fájl 100%-on pörgette a procit. Már nem tudom anno mi oldotta meg, és azt sem miért jött elő. De a folyamatoknál ezt meg lehetne találni. Az az érdekes, hogy nálad hol csinálja hol nem?
Olyan nagyon rég óta van, hogy a BIOS a szorzókkal játszva csökkenti a CPU sebességét, ezáltal takarékosabb lesz a fogyasztás. Szerintem ne a BIOS-ban keresd a választ, inkább windows-ban. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
gigaherz #46824 üzenetére
Szia!
1.)
Játékoknál a szűk keresztmetszet a VGA, jelentős javulást játékoknál anna ka cseréjével tudnád elérni. Egyéb esetben, érezhető lehet a CPU tuning attól függően mennyit sikerül kisajtolni belőle. Játékoknál szerintem pár FPS.2.)
Szerintem felesleges plusz venti bele.3.)
Teljesen jó a táp, totál felesleges cserélni. Először is úgyis fesz emelés nélkül nézed a tuningot. De fesz emelés mellett is bőven elég és megbízható. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
batyuska100 #46820 üzenetére
A TDP-jét kerestem én is, és nem találtam a gyártói oldalon, amúgy ilyesmire saccoltam, a 92-es ventivel, meg a 350G körüli súlyával.
Azért mondtam, hogy egy kis tuningot elbír talán a melegben is a hűtő, de már sokat nem szabad várni tőle. Szóval, ha magasabb órajel a cél, akkor én a helyedben a toronyhűtőt és főleg tápot cserélnék. Jó kis móka ez a tuning. Én L5408-at pörgetek, gyárilag 2,13Ghz-es, ami már nem sok, nekem gyári VID-en sikerült stabil 2,8ghz-re húzni egy 130W tdp-s hűtő társaságában, 25 fokos szobában sem megy 45 fok fölé egy órás p95 teszt alatt.De e fölé meg nem bírom húzni hiába emelek feszt, adok a ramoknak is kis tuningot.
Nonstop hibáznak a magok már korán.
Pedig láttam 3,9Ghz-en pörgő példányt is ebből a prociból.
@ IO.sys: hát már egy normálisabb HKC táp is jobb lenne, mint egy M-tech.
Egy jóféle 350-es Chieftec, FSP, Delta neadjisten Seasonic már alkalmas lenne rá. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
batyuska100 #46818 üzenetére
Az, hogy mi mennyire bírja sok mindentől függ. Ha a memóriákhoz nem nyúlsz, akkor részükről olyan, mintha nem is lenne tuning, ha feszt adsz nekik is, akkor az már más tészta, szerintem 1,8v-ról 2-re azok emelhetők szinte biztos, VGA kimarad ebből a körből, neki teljesen mindegy a proci tuningja. A lap a kérdés, a proci, meg a táp. Azzal a táppal ne tuningolj, legalábbis, feszt nem adnék már a procinak ilyen táp mellett, ha beszarik, akkor viheti a többi hardvert is a süllyesztőbe.
Amúgy az sem biztos, hogy 4gigát ki tudsz majd préselni a prociból, a tuning nem fix, minden egyes esetben, környezetben képlékeny. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
batyuska100 #46816 üzenetére
Szia,
A 3ghz az meglehet vele, a 4 biztos nem, viszont nem feltétlen kell hozzá víz. Ott már nagyobb a füstje, mint a lángja történetről beszélünk. Értelmes vízhűtés nem 10 ezer forintba kerül, nagyon nem. Egy normális léghűtés viszont már kijön ennyiből. De egy 2000 forintos procit egy 10k hűtéssel hűteni is "luxus"
Akkor már inkább másik lap, másik proci. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
hol tudom megnézni a processzorom gyári VID értékét?
Feszt akarok állítani, de azt sem tudom jelenleg mennyin van...
BIOS azt írja, hogy "AUTO"
L5408 a proci és egy ASUS P5Q SE PLUS lapról van szó.Köszönöm.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
#97716736 #40890 üzenetére
értem, csak úgy rémlik, hogyanno amikor a processzor feszével szórakoztam volt gépleállás a módosítások közt, most meg adódott egy kis hiba és újra be kell állítanom a BIOS-ban mindent és most meg nem áll le a gép.
A procimat alul kell feszelnem, már lejjebb vagyok, mint ahogy a probléma előtt voltam, mégis legalább 400-al nagyobb fordulaton pörög a hűtőm ventije, mint a hiba előtt.
Erre van-e valakinek valami ötlete, hogymitől lehet, miért nem ér semmit az alulfeszelés? -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Speedvoltage #40888 üzenetére
De közben leállt a gép? Vagy csak simán úgy csinált, mintha resetet nyomtál volna és nem volt gépleállás?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hali!
Egy olyan kérdésem van, hogyha állítok a processzor feszültségén a BIOS-ban, akkor ugye a gépnek le kell először állnia az állítás elmentése után és úgy fog újraindulni?
Mert nekem sajnos ez nem következik be fesz. állítás után.
Jól emlékszem a dolgokra? -
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, elsősorban a guruké, de persze mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
Kezdő tuningos vagyok, vagyis eddig a pillanatig nem tuningoltam, de most megpróbálkoztam vele.
Van egy Asrock 880GMH/USB3 lapom, egy AMD am3 445-ös procim és egy Cooler Master Hyper TX3-as hűtőm.
A következő beállításokat végeztem a BIOS-ban:
FSB-t emeltem gyári 200 Mhz-ről 220 Mhz-re, szorzó maradt a gyári 15,5, feszültséghez nem nyúltam maradt a gyári 1,325 V.
Így a gyári 3,1 Ghz helyett most 3,4 Ghz-en fut.Nos ezek után készítettem egy 1 órás prime95 száraz tesztet.
Rajta van minden fontos adat úgy vélem, annyi difivel, hogy a magok száma terhelés alatt 37'C-osak voltak csak mire elkészült a kép leestek a képen látható 27'C-ra, maga a CPU az 50'C volt végig.
Minden tesztnél azt írta ki a teszt, hogy: PASS
Gondolom ez jót jelent igaz?Nos azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek erről, maradhat így a proci, vagy kell még tesztelnem, hőfokok jók-e, szóval bármilyen észrevételetek van kérem osszátok meg velem, mert tudni szeretném hibáztam-e valahol és hogy kell-e még valamilyen állításokat végeznem, vagy ez így használható-e?
Köszönöm.
Egy láma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest