- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #28381 üzenetére
azt hiszem rájöttem, hogy mi a hiba. egyszerűen nem szereti a lap, ha ref clock emelés után 8xre állítom a memcsiszorzót. 5,33on 250Mhz-ig tudtam húzni, de amint 8xre állítottam nem indult a rendszer. ez van. azt hiszem még várok egy kicsit, amíg végre ki tudom használni rendesen a ramjaimat.
-
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #28378 üzenetére
először is köszi a linket, meglesem!
most 1600Mhz-n használom a memcsiket a memcsiszorzónál 8xre állítom, és megy azon. viszont a memcsiim 2000Mhz Cl9es-ek, és az egyik profil, amit támogat az 1776Mhz 8-8-8-22 1,65Von. Ezt akarom elérni, ehhez 222es CPU Host Clock kellene!
Viszont valamiért nem akar menni BIOSból a dolog. Amint 209Mhz fölé állítom a Clock host-ot nem veszi be a dolog, és sípol a lap, és mindent visszaállít az eredeti értékekre. próbáltam már, hogy feszkót adok mind a proccnak, mind az NBnek, de nem akarja bevenni akkor sem! pedig ennek a lapnak elviekben bírnia kellene. De nem tudok rájönni, hogy miért. A szoftveres dolgot azért linkeltem be, hogy mutassam, hogy a lap bírná, csak a buta bios nem engedi, ha onnan akarok tuningolni
valakinek valami ötlet, hogy miért van ez???
-
deathtania
senior tag
az én kérdésemre tud valaki érdemben válaszolni??
-
deathtania
senior tag
válasz
Balulord #28360 üzenetére
1. javaslat: nézd meg a lap használati utasítását!!!!
2. javaslat: hűtő levesz, kis fém egyenes kallantyú a socket mellől kiakaszt, és maximálisan hátraenged, így a procc mozogni fog a kallantyúval együtt, két körömmel perem alá nyúlsz, óvatosan kiemeled, másik foglalatba betesz óvatosan, figyelve a procc egyik sarkán lévő kis 3szög jelzésre, hogy az a foglalat megfelelő, szintén 3szöggel jelölt sarkánál legyen, és a tűk megfelelő helyre kerüljenek, különben elgörbülhetnek!!!! ha ráteszed óvatosan be fog csusszanni magától a helyére.
NE ERŐLTESD!!!! ha erőltetni kell, már rossz!!!! akkor vedd ki!!!
ha megfelelő pozícióban benn van, akkor kallantyú visszahajt, paszta, hűtő visszatesz.a korábbi pasztát ha már kevés van rajta óvatosan tartva letisztítod valamivel, de ne kend szét, nehogy a lábakhoz lemenjen, valamint ha teszel rá új pasztát nagyon keveset tegyél, nehogy a foglalatba belefollyon, különben megsül a proci első bekapcsoláskor
mondjuk én MX2-es pasztát ajánlok, mert az szilícium alapú, és ha befolyik is, nem lesz gáz, mint az ezüst pasztával, mivel nem vezeti az áramot
-
deathtania
senior tag
válasz
WildDaemon #28292 üzenetére
hajjaj, bárcsak az lenne
szerintem kezdd azzal, hogy elkezdesz cpu szorzót állítani, mint a gigánál, hogy alapfeszen mit bír. bár gondolom már ezen is túl vagy.
még ajánlanám az AMD Overdrive progiját, azzal nagyjából le tudod tesztelni, hogy mit is bírna a lap tuningban, és win alól meg tudod csinálni és egyből benchmarkolni.
feszkók meg értékek procinként változnak. simán lehet, hogy két ugyanolyan prociból az egyik alapfeszen megy 4,2Ghz-t a másik meg 3,5Ghznél meghal. ha ésszel tuningolsz, nem lehet gond.memcsit állítsd 8xes szorzóra alapból, akkor 1600Mhz lesz, bár sztem ezt is tudod.
én kézzel szoktam megadni az értékeket, különben nem szereti a lapocska, és alapból jóval gyengébb értékeket jr be auton-n (pl 1600Mhz-n CL11-et a 2000Mhz-s cl 9es memcsihez...)
everest/aida kijrja a valós adatokat, az AMD OverDrive meg főleg kiírja, szerintem próbáld azzal a tuningot.
én 1,45V fölött már nem merek adni a prociknak, nehogy a füst kijöjjön belőlük.
-
deathtania
senior tag
válasz
WildDaemon #28286 üzenetére
szerintem kezd azzal, hogy megpróbálod unlockolni a +2 magot, hátha jó lesz. tuningban csak utána gondolkozz. a +2 mag a legjobb tuning 2 magos procc esetére
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem volna egy kis problémám tuninggal kapcsolatban. leírom, mi is az alaphelyzet.
szóval a minap vettem egy lapocskát, amit sok tesztre, értékelésre alapozva választottam ki. végül a választásom egy Gigabyte GA-870A-UD3 rev 2.1es lapocskára esett kedvező áron. ahogy olvasgattam a teszteket elég jó tuning eredményeket is ki lehet belőle hozni, egyik tesztben pl 300Mhz+ Cpu host clockot is sikerült.a procc ami került bele egy Phenom II X2 555BE, mellé pedig 2x2GB 2000Mhz ADATA ramocska, amik 9-9-9-24en viszik a 2000Mhz-t, 8-8-8-22-n a 1776Mhz-t 1,65Von papírforma és a gyakorlat egyik szemszögéből nézve.
gondoltam egyet, hogy legalább eddig jussunk el (1776Mhz). beléptem a BIOSba, MIT és szépen lassan elkezdtem emelgetni a kis 200Mhzról 205Mhz-re, majd 210re akartam a CCHost-ot, de itt sípolás és visszaállt 1333Mhz-re. ekkor gondoltam egyet, adtam neki egy kis feszkót mind a proccnak, mint az északi hídnak, kb 0,025Vot. ugyanez. beállítottam 8-8-8-22re a ramokat, 1600Mhz mellé és beléptem a win-be. AMD OverDrive telepít, és sikerült alapfeszen (!!!) elérnem a 222Mhz-s cpu clock host-ot. AIDA64ben megnézem, túlhajtás megvan, benchmarkok hozzák a teljesítményt, amit kell. leOK-ozom, bezár program, újraindítom a gépet, és minden az előbbi, tuning előtti állapotban indult el. Ekkor megpróbáltam a Gigabyte Easy Tune progiját, azzal is sikerült elérnem mindent, de reboot után megint minden alapértéken indul. Nem értem, ha egyszer beállítom, miért nem marad úgy? Segítsetek, mit rontok el! Valamint ha progikkal tudja, akkor BIOSból miért nem? A lapon a legfrissebb stabil BIOS van (F4).
A konfigom az adatlapomon olvasható.
Berakom a képet is az első, sikeres AMD OverDrive-os tuningról, hogy nem beszélek levegőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged