- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pckownz
őstag
válasz
Titmouse09 #18056 üzenetére
-
pckownz
őstag
válasz
satee76 #17968 üzenetére
The processor we will be examining today is the Athlon X2 7750 Black Edition, running at a respectable 2.7 GHz. Being a Black Edition processor means that the CPU multiplier is unlocked, making it much easier to overclock.
Hogy hogy nem enged nagyobb szorzót állítani? Ezt nem értem
-
pckownz
őstag
-
pckownz
őstag
válasz
Krisinto #17959 üzenetére
Everestbe nézd meg a hőfokot. A kupak lesz a számottevő.
Prime-ot meg indítsd is el, ne csak nézegesd. 30percre hagyjad futni.Nagyon figyeld a kupak hőmérsékletét mert kegyetlen sok feszt kapott!
Az enyém ténylegesen ekkora feszültséggel 3,8-on is bootolt.2. CPU-Z ablakon meg a "Memory" fülre kattolj, ne az SPD-re.
-
pckownz
őstag
válasz
netmesterke #17918 üzenetére
Akkor sem biztos, hogy gyári hűtővel kellene húzni annyira, hogy érezhető legyen a különbség.
1mag 1,8GHz Win7-en pl játék alatt 0. Húzhatja, 1-2fps-t pluszba kicsikar belőle, de ilyen procinál (szvsz!) felesleges.
Multkor volt itt egy gép, Pentium 4 3GHz HT volt benne Win7 mellett, 2giga rammal és még egy cod4 is neccesen ment rajta. -
pckownz
őstag
válasz
Krisinto #17878 üzenetére
Alap ref clock 200. (RC)
RC emel ----> PCI-E freki 100-ra fixál -----> CPU szorzó vissza 2,7GHz alá ----> fesz vid-re fixál ----> NB szorzó vissza 2GHz alá ----> HT szorzó egyezzen meg NB szorzóval -----> reboot
Ha bootol megint bios, ha nem bios resi és próba más értékkel.
Na ha bootol vissza bios,
RC marad -----> CPU szorzó emel gyári órajel fölé 1 léptékkel ----> fesz marad -----> NB marad -----> HT marad -----> Ramokat visszaoszt/beállít, időzítéseket és feszt fixál.
Ha a CPU emelt órajel mellett hibázik akkor CPU-nak + fesz.Ennyi lenne az egész.
ref clock ot,hogy és meddig?
Rámész és nyomod a numerikus billen a + gombot.
Meddig?
Eslő nekifutásra 230-at próbálhatod. Ha bootol, mehet 5-ösével fölfele. Ha bekapcsol akkár már fix a RC.
Bár ha csak 3-3,1GHz-et akarsz kihozni, akkor a 230-as RC bőven elég.
(saját tapasztalat, hogy ha nem bírja az RC értékét, akkor is menyj tovább. nálam 230 és 270rc között meg se nyikkan a lap) -
pckownz
őstag
válasz
Krisinto #17858 üzenetére
Az FSB(Ref Clock) értéket kell növelni először minden más nélkül, és az órajeleket visszaosztod az eredeti alá.
Ha emelt RC-vel bootol a gép, akkor go vissza bios, fikszálod rá a ramokat, és mehet a szorzó a gyári érték fölé, lépcsőzetes feszültség emeléssel.
Közbe a NorthBridge frequency-t oszd vissza az eredeti 2000környékére. NB voltage-et lehet emelned kell az RC emeléséhez, ilyenkor 1-2léptékkel mehetsz fölfele, de semmiképpen se érje el a feszültsége a processzorét.(#17830) netmesterke
Találkoztam egy ugyan ilyen lappal, nem dobtam el az agyam a tudásától.
Azt a Celeron D-t pedig nem is biztos, hogy érdemes tuningolni.
A cpu dióda hőmérséklet lenne a belső maghő? Ne nagyon menyjen a belső maghő 65fok fölé. -
pckownz
őstag
válasz
acc200 #17848 üzenetére
Akkor 800MHz-en (400 fsb 1:2 DRAM default esetben), szóval effektív 800MHz-en mindenképpen 5-5-5-18 értékeket állíts be a Timing Control részben, és 1,8V -ot fixálj le neki.
De igen, irány a lapod topicja és ott többet segítenek.
Látom nincs topicja a lapodnak, go át ide:
[link]
Elmondod milyen típusú lapod van, pontosan mit szeretnél a 800-as CL5 ramokkal és segíteni fognak.(#17854) L.C
Az a codegen táp nagyon necces.
Főleg a Quaddal. Nem tudom valós hány W-ot tud leadni az a táp. Ha tudsz szerezni multimétert, mindenképp mérd le, hogy melyik ágon hány V-ot ad le az a táp. Még komoly problémád is származhat belőle.
Ha tudsz kérj kölcsön egy komolyabb tápot, és nézd meg azzal a gépedet. -
pckownz
őstag
válasz
acc200 #17838 üzenetére
Gyanítom, hogy a profilokban lévő FSB értékek a valós DDR clockot, ami effektív órajelben 2* -es szorzóval értendő.
FSB400 1:2 -tes default arányban DDR2 @ 800MHz -re jön ki.
Időzítések:
CPU-Z -vel megnézed, hogy mekkora frekin milyen időzítést tud a ramod, és beállíthatod neki.
Általában 800MHz-en CL5 azaz 5-5-5-18 sorrendben néznek ki az időzítések, az összes többi időzítés auto.A profilokat nem tudod editelni? Biztos jó helyen voltál?
Nálam pl külön vannak oc profilok és külön kézi beállítás, más-más menüpont alatt. -
pckownz
őstag
válasz
sestertius #17825 üzenetére
Win7 vagy XP?
Amúgy ez csak DEBUG infót fog adni, amivel Te nem sokra mész. Elküldheted a cégnek, majd egy pár év mulva ha elolvassák megnézik, hogy mi is az. Szóval a problémádon segíteni nem fog.
(#17827) csabika0001
FSB1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB
Annyit jelent, hogy effektív 1333fsb-t biztosan támogat, az 1600-ra már csak esélyed van.
Újabb biost próbáltál? -
pckownz
őstag
válasz
csabika0001 #17815 üzenetére
50fok környékén már nem igen bírja ki az emberi bőr.
Annyival még nem lesz gáz.(#17817) sestertius
Őszintén szólva még nem is hallottam erről az IBT-ről. -
pckownz
őstag
válasz
csabika0001 #17811 üzenetére
Nemtudom pontosan nálad hogyan van.
Nekem Asus P5K lapban külön lehetett állítani az NB feszt, és nagyobb fsb-hez rádobtam egy minimális feszt és ment faintul minden. -
pckownz
őstag
válasz
csabika0001 #17808 üzenetére
NB-nek nem tudsz adni egy minimális + feszt?
(#17798) sestertius
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.For example:
<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.[link]
Ezt a .cfg fájlt kell megkeresned, és a fenti példa alapján system.windows.forms jitDebugging="true" -ra kell átírnod az eredetileg valószinüleg "false" értéket. -
pckownz
őstag
válasz
darál0w #17770 üzenetére
Ezek szerint 0,034V -ot droppol a lapom lefele?
Igazából nem is nagyon érdekelne, de amikor 1,475V-ot adtam a procinak, CPU-Z 1,504V-ot jelzett. Ugye a tuning táblázathoz CPU-Z ablaknak kell látszódnia a feszültség értékkel, és azért mégse mindegy, hogy valóban mennyit kap a proci. -
pckownz
őstag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy ha egy lap felfelé VDroppol annak vannak előnyei/hátrányai?
Esetleg kell valamire jobban figyelni tuning során?
üdv, pck. -
pckownz
őstag
Sziasztok.
E6400 M0 procim van ASUS P5K alaplappal. Szeretnék húzni a procin, de mivel még sosem csináltam ilyet, nem tudom hogyan csináljam. Illetve régebben celeron procit huzkodtam, de nekem ez a bios elrendezés már túl bonyolult.
Valaki ha lenne kedves, szájbarágósan elmagyarázni, hogy hogyan húzzam, illetve, hogy gyári hűtővel frissen kenve meddig húzhatom, egy jól szellőző házban.
Várom a segítséget, előre is köszi.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged