- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
breiner
aktív tag
hali all!
meg szeretném nézi a lapom fsb végét hogy lehetséges ez?
mire kellene állítanom a feszültségeket? -
breiner
aktív tag
hali emberek egy kis segítségre szorulok
Konfig:
EP45-DS4
Intel C2D E8200
régebben ment nekem 525fsb-n vagyis 4,2GHz magonként és most újra próbálnám és nem sikerülsajnos a beállításokat nem jegyeztem fel de a lényeg Kingmax KLEE88F-B8KU6 ezzel a rammal ment 525fsb annyit tudok hogy cl7-be de nem sikerül úgyse ma mondom meg nézzem hogy a rammal lenne e baj kérek kölcsön havertól sikerült! Geil Ultra 2x1GB 1066MHz cl5 ezzel meg próbáltam és még hamarabb elvágódott mint a Kingmaxommal azzal sikerült míg win7-be bootolt és cpu-z megnyitásakor nem a szokásos kékhalál hanem elkezdet számolni valamit a kékképernyőnél de ugyan a Geillel még a win7 logonol kifagy és semmi de 500fsb-vel szépen teljesít mint a Kingmax esetleg a lap lenne fsb limites de azt kizárnám mert egyszer mégis ment 525fsb-t.
Ehhez kérnék segítséget előre is köcce.
Esetleg bios frissítés kellene a Geil ramokhoz PC8500 de végül is akkor nem kezelné szal nem tom mi lenne a megoldás. -
breiner
aktív tag
válasz
proSpidA #10638 üzenetére
az lehetetlen mivel minden proci kap egy gyári hűtést egy alap feszel alap órajelen aminek elméletileg nem szabad átlépni ezt a küszöböt ha csak nincs rosszul feltéve a hűtő vagy a biosban nem kapcsolta ki a biztonsági beállításokat. Vagyis egy átlagos felhasználó megveszi a gépet a boltba és csak használja nem állítgatja a biost illetve a tuninggal se foglakozik annál nem lép fel ilyen probléma.
-
breiner
aktív tag
válasz
aleister #10634 üzenetére
Mondjuk ahol én vettem az e8200-sem a boltba mondtam hogy tuningolom annyit mondtam hogy már 3,6-nál járok és egyből mondta hogy ugye tudom hogy a garancia már el is veszett kérdezem miért? az mondta azért mert ha én ki sütöm nem áll módjukban ki cserélni mert user error. Illetve a cégekben ki tudják mutatni pl: magas óra jel, magok hőmérséklete meg hasonlóak programok jó voltából. Röviden ennyi.
-
breiner
aktív tag
óóó bocsi elnéztem off
-
breiner
aktív tag
válasz
madarasz92 #10616 üzenetére
igen úgyhogy muszáj venni
-
breiner
aktív tag
válasz
madarasz92 #10614 üzenetére
hogy érted hogy bele ragasztani? esetleg pasztázni de muszáj mindenféle képen kell paszta a procik alá
-
breiner
aktív tag
e8200 írjanak plz!
3,6GHz stabil 1,152v de 3,8nál nem tudom stabilizálni kezdtem neki a feszt adni biosban 1,2v ramot vissza osztottam a 950-re /6-6-6-18/ 400MHz és 333Mhz 2v északi híd 1,2v
prime95 első mag leáll adtam neki folyamatosan a feszt 1,275v-ig és ugyan így első mag leáll.
A kérdésem mi lehet a baj?
Semmi mást nem állítottam csak a cpu vcore-t,ramot osztottam vissza.
Régebben 1,328v már bootolt 4GHz-el és minden ugyan az a gépbe semmi nem lett cserélve illetve hozzá nyúlva.
Várom az ötleteket hogy mit állítsak a fix-re.Még mielőtt le lámáznátok vagy valami nem vagyok kezdő annyira.
-
-
breiner
aktív tag
válasz
Mans20 #10587 üzenetére
nem értem az e8400-esek miért 8-as 8,5 szorzóval kilódnak mikor a 9-es tudom még mielőtt le osztanátok hogy mert 8 8,5 stabilabb de mégis a 9-esz szorzó az alap és ha egy e8400-es megy 9szorzón 4GHz-t akkor megy 8,5 is erre a nyakamat teszem ha csak nem valami anti tuningos a proci. Szóval nyugodtan nyomjad 9-es szorzóval 9x450 legalább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest