- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
atenza
senior tag
gigabyte p31-d3sl rev1
-
atenza
senior tag
válasz
sinya85 #13322 üzenetére
Nem ugrik fel... Épp ezaz, akármit csinálok nem megy fel, viszont ha a TM2-t (termal monitor) kikapcsolom, akkor marad folyamatosan 9es szorzón, viszont játékokban és 3dmarkban is majdnem fele annyi fps-t kapok, mint tm2-vel bekapcsolva és 6os szorzón...
PL:
1, biosban 9×200
EIST disabled
C1E disabled
TM2 enabled => windowsba visszaveszi 6×200-ra ( 1,2ghz prime95 alatt is marad) és 3dmarkban 1200pontot kap cpu tesztre
itt az everest és a cpu-z 1,2ghz-et ír, 3dmark meg 1,8-at2, biosban 9×200
EIST disabled
C1E disabled
TM2 disabled =>windoswba marad 9×200 (1,8ghz folyamatosan) DE 3dmark06-ban 690pontot kap cpu tesztre
everest, cpu-z és 3dmark is 1,8ghz-et írFolyamatos 1,8Ghz- melett miért kapok sokkal gyengébb eredményt akár 3dmakban v játékokban, mint 1,2ghz-nél?
-
atenza
senior tag
Egy E2160-as procinak ki kéne hajtania egy 4850-est 3Ghz-re húzva?
3dmark06-al teszteltem, és 8300 pontot kapott, ami ugye elég kevés.
Hiába tuningolom a procit, pl 9×335=~3Ghz, az everest is meg a cpuz is ~2ghz-et ír, mégpedig 6×335-el. tehát valamiért visszaveszi a szorzót.
A biosban van 3 lehetőség, ami elvileg energiatakarékosságot hivatott elősegíteni:
C1E, EIST, TM2. Ez a három közül ha az első kettőt kikapcsolom, akkor elvileg mennie kéne 9-es szorzóval folyamatosan, és nem kéne visszavennie 6-ra... De hiába kapcsolom ki őket, visszaveszi, ráadásul terhelés alatt sem emeli fel 9es szorzóra...Van valakinek valami ötlete? Az elért cpu pont alapján pedig 2ghz-en megy összehasonlítva más rendszerek pontjaival, pedig a 3dmark meg 3ghz-et ír szemben az everesttel és a cpuz-vel (2ghz)
-
atenza
senior tag
Ilyenkor most 2Ghz-n megy vagy pedig 3Ghz-n csak a szorzót akkor nyomja fel ha kell neki a teljesítmény?
[link] -
atenza
senior tag
Adott egy Gigabyte P31, E2160, 2Gb Kingmax ram, 9600Gt....
Következő történt: elkezdtem tuningolni a procit, sikerült is stabil 3,3Ghz-re felvinni, kikapcsolva az EIST-et és C1E-t. Azonban van egy TM2 nevezetű funkció (Thermal monitoring) ami azt jelenti, hogy ha túl magas lenne a proci hőmérséklete, akkor leveszi a szorzót... Mondván, hogy ez nekem nem kell, kikapcsoltam, és 9×370-en, azaz 3,33ghz-en futott a procim.
Megnéztem 3dmark06-ot, és nem kaptam megfelelő pontot a processzorra, kb a felét, mint amennyit kellene. Furcsa volt az egész, lassúnak tűnt a gép...Sokat szenvedtem, mire rájöttem, hogy ha visszakapcsolom ezt a TM2-őt, akkor sokkal gyorsabbá válik a gép..
Valaki el tudná magyarázni h ez miért van?
Mert ha kikapcsolom, akkor 9×370-en megy =3,33ghz, és 3dmarkban csak 5000pöttyig hajtja ki a vga-t
ha bekapcsolom, akkor leveszi a szorzót és 6×370 = 2,22ghz-n megy, így 9000pöttyöt kap.
Ez a szorzócsökkentés csak ideiglenes, azaz terhelés alatt felviszi 9esre? Mert everest és cpu-z 6×370et ír csak..:S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged