- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
slayer007
tag
válasz
sultansmith #35898 üzenetére
Linx és AIDA64
-
slayer007
tag
válasz
lumosnina #35860 üzenetére
Jaj bocs, nem néztem
Ez így egy elég szép hőmérséklet, le a kalappal... nekem stock coolerrel 57-58fokra is felmegy 333as fsb-n 1,4vcore-al
Ha a stress teszt nem fog kiakadni 2 órán keresztül, akkor sztem nem lesz gond vele, de fixáld a vcore-t, ne hagyd sosem auton. 1,36 asszem az ajánlott fesz a procidnak, és 1,45 az utolsó biztonságos, amennyiben bírja a cooler.
Egyszer sikerült csak megfagyasztanom 1 hónap alatt a gépet, mikor a civ5ben váltogattam a felbontást... -
slayer007
tag
válasz
lumosnina #35856 üzenetére
Folyamatosan figyeld AIDA64-el, hogy a proci ne menjen túl magas hőmérsékletre, vagy tényleg találkozunk a "milyen processzort vegyek?" topicban...
Szerk.: Ne IDLE képet mutass az AIDA-rol
full Load alatt mennyire melegszik fel?
Az 1.376 nem tűnik egyébként soknak így elsőre, mindjárt utánanézek, nálam egy e6600 itthon 1,4en vígan elvan. -
slayer007
tag
válasz
zolee33 #35829 üzenetére
Ha 1.33nál kifagyott, akkor több fesz kell neki, de csak óvatosan, mindig a legalacsonyabb feszt keresd, amin még stabil a rendszer. Valamint Aida64-el folyamatosan ellenőrizd, hogy stressz teszt alatt ne melegedjen túl a proci (a core temp-et nézd). Egy CPU-Zt se árt ha nézel, megtudod, hogy mekkora a voltage leak a lapodon (a biosban amit beállítasz az ált nem a reális feszültség, amit a proci kap.)
Sajna a pontos max hőmérsékletet a procidhoz nem tudom, erre érdemes rákeresned, vagy a gyártó biztos írja. -
slayer007
tag
válasz
zolee33 #35826 üzenetére
Az automatikus fesz választása a biosnak egyáltalán nem egészséges ám. Akkora feszt ad neki, amit ő jónak lát (nem véletlen nem fagy ki, magasabbat kap jóval az 1.33-nál amit te adtál neki), csak lehet megsütöd vele a procid... Keresd meg azt a vcore-t, amivel 2-3 órás prime teszt elmegy (vagy mehet 24 órát is ha biztosra akarnál menni)
-
slayer007
tag
válasz
naeztnem11 #35769 üzenetére
És imádkozz, h a HKC táp ne ölje meg a géped egyébként
-
slayer007
tag
válasz
fbeni91 #35740 üzenetére
Írd már le pontosan milyen márka és típusú ramjaid vannak pls, mindegyik gyártó más feszültséggel optimalizálja kb. Elsőre hallva 2,7 az tényleg nagyon soknak tűnik nekem. Mikor indul újra? Ha a bios állítgatás után, akkor az normális, akármikor a feszültséggel játszik az ember, a gép újraindul és az új beállított feszültséget használja. Töltsd le a CPU-Z programot és csinálj 1 screenshotot a CPU, Memory és SPD fülekről pls, hátha rájövök mi lehet a gond
-
slayer007
tag
válasz
Gyurma23 #35736 üzenetére
Sztem a vcore magas az SBnek (bár ez laptól is függ)... 1,3 körül próbáld. 1,35 max, ha ez túl magas (de ezt a CPU-Z szerint, mert a bios nekem a 0,08as leaket elfelejti említeni), ha 1,35ig nem stabil, próbáld a core ratio-t csökkenteni 1esével, amíg stabil nem lesz, és ahogy a legjobban kijön az OC.
-
slayer007
tag
válasz
Gyurma23 #35727 üzenetére
Advanced keresd meg, ott AI Tweaker asszem. Ott meg manualra allitsd es a multipliert emeld meg. Asszem ezekkel lehet amúgy az OS-en belül is tuningolni...
Csabexj: Általában az instabilitást az alacsony feszültség okozza, ha instabil adj még rá 1 keveset amíg stabil nem lesz. Orthos prime programmal stress tesztet adj neki és maradjon 60-65 fok alatt azért ha lehetséges
A másik ami miatt nekem instabil volt, az a RAM, de mivel te hozzá se nyúltál az FSB-hez, nem hinném h ez lehet az oka. Lehet h túl nagy a voltage leak, h ez változik-e az alaplap élettartama során, azt nem tudom. Erre gyanakodnék józan paraszti ésszel, hiszen nem babráltál a biossal. Adj neki 1 kis plusz feszt ha ugy van és szedd le a CPU-Z nevű programot, az mutatni fogja, hogy mennyi feszt kap a proci! (nekem pl 1,4-en van biosban, a cpu-z pedig 1,32t mutat szoval... -
slayer007
tag
válasz
CsabexJ #35724 üzenetére
az alap fsbje mennyi volt? húztál rajta v alapon van? ha alapon van, akkor nézd meg 1.3v-vel, ha stabil akkor tedd lejjebb. 1.375-t ír az amd weblap voltagehez, szal azzal is kezdheted, de mindig arra törekedj, h megtaláld a legalacsonyabb vcore értéket, amivel még stabil marad a gép.
-
slayer007
tag
válasz
CsabexJ #35720 üzenetére
VID az az ideális vcore a cpu-d számára.
szal a vcore-t állítsd, bár ez az ingadozás amit mondasz nekem magas sajna
a cpu voltage controlban lesz a vcore gondolom.
CPU-Z nevű progival meg tudnád nézni, hogy perpill mennyi voltage-t kap a proci
Szerintem a phenomnak már van energiatakarékos módja, ami bekapcsol ha üresjáratban van a proci... ez lehet az ingadozás szerintem, és ez normális, áramot takarít meg.
A multipliert leveszi ilyenkor, (200x4/core láthatod), ha elkezded terhelni aktiválja a többi multipliert is. -
slayer007
tag
válasz
fbeni91 #35702 üzenetére
Adj rá feszt 1,6v-ig (a kolléga írta, hogy ezek a régebbi procik simán bírják, én ezt nem tudtam
)
Aztán meglátjuk, hogy mi lesz
A 45 fok load alatt nagyon alacsony, szóval még bírja a kakaótNe feledd, hogy a teszt alatt nézd a hőmérsékletet, mert üresjáratban sokkal kisebb szokott lenni. (Nekem pl idle 35, load 53)
-
slayer007
tag
válasz
fbeni91 #35695 üzenetére
Sajnos nem ismerem a lap bios-át, de szerintem az fsb alatt kell lenni valahol... vcore az az, hogy mennyi feszültséget adsz a procinak, ami említésed szerint 1,75v, rengeteg perpill. Fogd vissza kicsit a dolgot, csökkents az FSB-n, majd a vcore-n is... maximum sztem 1,55v legyen megadva, esetleg 1,6v, aztán keresd azt az fsb-t, amin még bebootol a windows. Ha ez megvan, orthos prime-al stress teszt neki, ha hibát jelez, vissza az fsb-ből és újra próbálkozz az orthos-al. Ezt tedd addig, amíg az orthos legalább 2 órán át nem talál hibát teszt alatt. Ha biztosra akarsz menni, menjen az orthos 24 órát is
Szerk: az automatikus feszültséggel vigyázz. Szedd le a CPU-Z nevű programot, az meg fogja neked mondani, hogy most automatán (mivel így lövésünk sincs mennyit kap), mennyit ad neki. Nem lenne szerencsés, ha túl sok feszt kapna.
-
slayer007
tag
válasz
fbeni91 #35692 üzenetére
instabil, több vcore kellene neki... de 1,75v az rengeteg, ahhoz már lassan vízhűtés kéne szerintem... orthos prime progit szedd le és adj neki stress tesztet, ott full load alatt nem hiszem, h 55 fok lenne.... 70 fölé is vinné sztem, ugy meg megsütöd a procit előbb utóbb... azt javaslom keress olyan FSBt, aminél még 1,5-1,55v elég.
-
slayer007
tag
válasz
slayer007 #35673 üzenetére
2,4ghz 3ghz
High settings: 47 / 33 48 / 33
Medium settings: 50 / 37 61 / 44
Low settings: 57 / 37 67 / 45mediumig még nagyjából bírja a 9800gt, utána már ott a gpu limit is
mindenesetre kb 20%ot ugrott az fps-em ezen a benchmarkon, ami nem rossz
Köszi a segítséget fbeni91!
-
slayer007
tag
válasz
fbeni91 #35672 üzenetére
okok, nem nagyon nyúlok már hozzá... 2 órán át futott amúgy az Orthos, no problem, utána leállítottam h nézzek egy 3dmark06-ot
Mostani eredmény amugy: biosban 1,45v 333fsb-vel (x9), 4-4-4-12es ram időzítéssel... a rendszer baja az volt, hogy felemeltem a ramot 1:1-ről 1:1,25-re... nem jött be neki
szal maradt 1:1-en, így stabil 1.45v mellett és 54 fok fölé nem ment a 2 órás stressz teszt alatt.Asszem elértem amit akartam, az egész tuning onnan indult ki, hogy erősen gyanítottam, hogy CPU limitem van, és ez be is igazolódott:
Core 2 duo e6600 2,4ghz + 9800gt 1gb:
SM2.0 Score: 4840
HDR/SM3.0 Score: 5157
CPU Score: 2068Core 2 duo e6600 3ghz + 9800gt 1gb:
SM2.0 Score: 5688
HDR/SM3.0 Score: 5536
CPU Score: 2566) kíváncsi vagyok, hogy a Dirt 3 benchmarkja mekkora fps különbséget fog mutatni, offként még azt is postolom majd
-
slayer007
tag
válasz
fbeni91 #35670 üzenetére
Eddig úgy néz ki, h igazad volt... 1,45re feljebb vettem, és most fsb 333-al (x9) 3ghz-n ketyeg 2 perce prime stress teszten... kíváncsi vagyok, bír-e 2 órát
stabil 52-53 fok eddig a core temp, ha ez így marad, lehet megnézem a 3,2ghz-t is
Szerk: cpu-z szerint 1,37v-n van... 0,04-et még gondoltam, h veszít, de 0,08at... -
slayer007
tag
Jó pár órát szórakoztam azzal, hogy megpróbáljam feltuningolni ezt az e6600as procit, de nem igazán akarja az igazat...
Először felhuztam 2,89ghz-re, minden ok, de 20k-s costummel az Orthos 3 perc után bejelzett... na akkor elkezdtem nézelődni mindenfelé a neten, hátha találok 1 olyan combot ami nekem van (asus p5b-vel)
Próbáltam azt is, amit a p5b topicban írtak (konkrét voltage megadva mindenhova), a ram időzítésen is lazítottam, de az istennek se marad stabil...
Valaki tud megoldást?
amit próbáltam először: fsb 320 (x9), vcore 1.2675 asszem, ezzel megadta magát az orthosnak, ez után a p5b topicban leírtakat használtam, így 3ghz-t kihoztam, de ott meg teljesen mindegy mekkora vcore feszt adtam, a win ha be is bootolt, orthos teszten max 20mp-t bírt ki (és nem is costum... A vcore fesz 1,4-re is felment, de soha nem lett stabil 333as fsb-n... eljutottam a végén oda, hogy 320as fsb + 1,4 vcore fesz mellett se indult már be (hátul le kellett kapcsolni az egészet, hogy egyáltalán bekapcsolja a gép a monitort és reseteljen mindent), még ha mindent auto-ra állítottam se
Kicsit már az idegeimmel játszik a dolog, valaki segítene?
-
slayer007
tag
Üdv!
Elkezdtem tuningolni a procim (már lassan őskövület core 2 duo e6600 2,4ghz + asus p5b alaplap) és kíváncsi lennék, hogy melyik az a feszültség, ahol nagyon is meg kellene állnom.
Aida64-el monitorozom és orthos prime-al stress tesztelem minden freki emelésnél...
so far so good
viszont azt nem értem, hogy miért magasabb a CPU temp, mint a core temp?
stock cooler van rajta, szóval nem akarok túlzásokba esni, de 3,2 körülre azt olvastam, hogy fel lehet azzal is huzni...
Azt is olvastam, hogy 60 fok fölé ne nagyon menjek... ne de most ez a core temp ugye? mi van, ha nekem a cpu temp 10 fokkal több, akkor az a reális, vagy a core? Olvastam, hogy a core temp szenzorai sokkal pontosabbak, és h ne foglalkozzak a cpu temperature-el... igaz ez?
Szal a kérdés röviden: amig a core temp el nem éri a 60 fokot, addig jó vagyok, még ha a cpu temp 70nél robog, akkor is?Aztán: a memóriát is huznom kellene vele gondolom, hogy legyen értelme az egész OC-nak, ugye?
SZERK: kaptam 1 hibaüzit a prime-től..., costum 20k teszt ment...
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Final result was C3646BF4, expected: 86B106EB.
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 3 minutes 1 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.Javaslat?
fesz emelés? 1,25v-n van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest