- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomocso
tag
Szia!
Találtam egy ilyet az x38-as topikban de nem igazán értem mi ez!!!!"lehet hogy mar volt, de azert en beirom, hatha ujdonsag..
teszteltem egy kicsit a lapot egy ujfajta 45 nanometeres e8200-as procival (nem ezen van a hangsuly), es belottem a majdnem pontos 1.3000 voltot.. en a loadline calibration-t alapbol kilovom, mert idegesit.. tehat ahhoz, hogy a proci terheles alatt majdnem pontosan 1.3 voltot kapjon, 1.36250 voltot kell beallitani.. windows alatt a cpu-z (terheles mellett) 1.296 voltot fog irni, ami valojaban 1.2998 volt.. ez alapjan elmondhatjuk, hogy a cpu-z a valos feszultseget irja ki!
a masik fontos dolog.. leven, hogy ez egy x38-as lap, (elmeltileg) "sokkal" tobb fesz kell egy adott fsb eleresehez, mint egy p35-os lap esetben.. auto beallitas mellett (bios) az eszaki hid 1.555 voltot kap.. ez egy teljesen normalis ertek lenne a biosbol adhato + 0.35 voltal egyutt (1.9v).. a problema ott kezdodik, hogy ha barmit is modositunk a bios - mch auto beallitasan, akkor a feszultseg leesik 1.3550 voltra.. magyarul akkor erjuk el az alaperteket, ha +0.2 voltot adunk az eszaki hidnak.. ebbol kifolyolag az eszaki hidnak maximum 1.7 voltot lehet adni, ami terheles alatt leesik 1.65 voltra.. szerintem 1.65 volt nem valami sok egy x38-as chipsetnek.."Talán te tudod mit is jelent ez!
köszi -
Tomocso
tag
Pedig nem állítottam semmi máson, én is csodálkoztam rajta de mégis ezt csinálta.
Lehet egy induláskor betöltődő program miatt akadt ki? Mert akkor fagyott le amikor
elindult a Win, bejött az üdvözlő hang és lefagyott minden!!
A tesztből amit linkeltél én nem tudtam meg semmi újat!
Próbáltam FSB Overvolt adni neki 0.1-et, és feljebb raktam az FSB-t 385-re de nem bootolt be.
Hmmmm??????? -
Tomocso
tag
Kipróbáltam, visszaraktam az időzítést 5-5-5-18-ra
de amikor betöltött a Windows lefagyott,többször is próbáltam de mindig ugyanakkor lefagyott. 5-5-5-15-ön is, de 4-4-4-12-ön indult el és futattam Prime95-öt 2 óran keresztül nem jelzett hibát!!!
De ha emelem az FSB-t be sem bootol még 380-on sem!!!
Mit tegyek??? -
Tomocso
tag
Sziasztok!!
Van nekem egy Giga X38-DQ6-os lapom egy E8200-al és 2*1Gb
800-as Kingmax rammal!!!
8*375 FSB-ig sikerult huznom e fölé nem megy,
Az SPD-t állítottam 2-re, nem hagytam auton, és a DDR2 Overvoltages Controlt állítottam +0.2-re igy elindult 3.0GHz-en , a ramok 375MHz-en 4-4-4-12-őn mennek.
Mit tegyek hogy feljebb huzhassam????
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged