- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
qw78er89
aktív tag
-
qw78er89
aktív tag
Hát 525 fsb-ből nem tud számolni 1200-at a ramnak semmilyen szorzóval! Ha 1:1-ben akarod hajtani a ramit, akkor ez a max! Illetve amit még ki tudsz préselni a prociból! De stabil 525 fsb-n? Alapfeszen van a proci?
500-as fsbnál ha beállítasz 2,4-es ram szorzót, az 1200 lesz!
-
qw78er89
aktív tag
Itt nem osztó/arány van, hanem szorzó 2, 2,4 2,5 3, 3,2 3,33 4
Én azt mondom kezd azzal, h ram spd-t tedd manualra és aszorzót tedd 2-re.
PCI-e frekit fixáld 100-onUtána a feszültségeknél állítstd autoról manualra és mindet hagyd normalon! Akkor kezd el emelni az fsb-t. 266 275 280 290 300! Jegyezd meg, hogy hol állt vissza alapra a cucc!
Olyankor leáll újraindul, leáll újraindul és akkor a biosban minden alapon lesz!
Ha ez megvan, akkor picit visszaveszel az fsb-ből és megnézed stabil - e rendszer valami progival. (orthos, prime95). Utána nézd csak az emelt fesszel is a procit!
Milyen hűtő van a procin? -
qw78er89
aktív tag
válasz
Baga1983 #2555 üzenetére
Ezzel valszeg nincs is gond, de a ramok vissza fogják a tuningodat, szinte biztos! A 800-as Kingmax-ot nem tudod visszaosztani ha már 400 fsb fölé mész és nem biztos, h szeretjni fogja a magas fsb-t még fesszel sem! Pláne, h még az időzítéseket is szorosabbra vetted! Jobb lenne a ram időzítéseket auton hagyni, a Giga elég lazára veszi majd és utána, ha a procit belőtted, kiteszteled, mennyire lehet beállítani a ramokat! Eleve a szorzót meg vedd 2-re fixen!
lipi: mindent láttam
asszem...(hol még?)
-
qw78er89
aktív tag
Ezt akkor szokták javasolni, amikor olyan cmos clear van, amin nincs alapból jumper és akkor töröl, ha rövidre zárják a 2 pin-t. Akkor ezt meg tudod csinálni egy laposfejű csavarhúzóval, de mindenkép táp lekapcs előtte (ne legyen áram alatt a lap, mégjobb ha kihúzod a kábelt a tápból) mert ha máshoz is hozzáérsz, rövidzárlat lehet az eredménye!!!
lipi: "Ezt Te sem gondolod komolyan?Ugye?" Miért mi a gond?
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Baga1983 #2543 üzenetére
CMOS clear segített nálam csak!
mod: melyik Chieftec tápod van? Az újabb? Az alaplap hőmérséklet érzékelője az SB körül van és azt meg fűti a vga is! Miért kellett feszt emelni a procinak? És a ramnak?
A feszültségeket ne hagyd auton! Tedd manualra és akkor hagyd normalon mindet! Különben a lap magától emeli a feszeket ahogy tolod az fsb-t!!!
-
qw78er89
aktív tag
válasz
kornel8585 #2531 üzenetére
Így semmi infó alapján P4 2,4/800!
De milyen alaplapod van? Mire szeretnéd használni? -
qw78er89
aktív tag
"Most is figyelek ám,görnyedek-e vagy sem.(Ha nem jön be Neked az Abit,akkor min.egy"görnyedj meg!"aktuális.-de majd kimagyarázom magam"
Mi van?
Ha nem jön be akkor...majd meglátjuk! Minden esetre kéne egy kis gyorstalpaló, mert nyomtam egy 9x311-et (ram visszaosztva, fesz alapra) és vége lett mint a botnak!Cmos resettel indult csak el!
Tudom béna vok, de mégis mit nem állítottam be? Minden fesz alapon volt, %-ot sem állítottam! -
qw78er89
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2360 üzenetére
Szia!
Először fixáld a PCI-e frekit 100-ra, aztán a proci feszt tedd normalra ( auto, helyett manual és normal, különben adja neki magától)
Ezután a ram szorzót tedd 2-re!
Most elkezdheted emelni a proci fsb-t.(kezded mondjuk 200-> 250-> 270->280) Ez nem szentírás, de általában a kevésbé tuningos fajta E2xxx is tudja a 2800Mhz-t alapfeszen.
Mit akarsz elérni? Stabil legyen a max fsb-n amit fesz emelés nélkül elbír, vagy... -
qw78er89
aktív tag
válasz
tib1889 #2168 üzenetére
Akkor javaslom a következőt, ha meglesz a cucc gyere és ha kell lépésről lépésre megcsináljuk! Leírhatom most is, de nem tudod kipróbálni! Nekem is ua a lapom, a ram meg nem okozhat gondot! A Giga szereti a Kingmaxot!
De alapszabály amíg a procit húzod, a ram szorzót/osztót visszaveszed, h az ne kavarjon be. Ha megvan h min szeretnéd használni a procit, akkor hozzáállítod a ramot és mehet!De nyugodtan kérdezz most is, ha van valami, ha tudok válaszolok
-
qw78er89
aktív tag
válasz
tib1889 #2164 üzenetére
Szia!
Leginkább sávszél-ben fogod megérezni a különbséget, persze attól is függ, h mi miatt állítottad! Így magasabb frekin megy, vagy a proci miatt kellett visszavenned!
A szinkron aszinkron normális esetben gondot nem okozhat, max ha ezzel tól nagy lesz a ram órajele és nem bírja! -
qw78er89
aktív tag
válasz
tomi909 #2093 üzenetére
Az F12-t
Letöltöd a @BIOS progit és lehet xp alól is. Feltelepíted a @bios progit elindítod, katt Update New BIOS kiválasztod a bios file-t (kicsomagolod az exe-t és lesz benne egy valami.f12, na azt), majd udate, újraindítás és kész!
Fontos: mielőtt elkezded load optimized defaults és zárj le minden futó progit (még vírusirtó, tűzfal is)
Hogy is kell! Interneten keresztül soha !!!Csak akkor, ha bizonyíthatóan attól szállt el a cucc!
-
qw78er89
aktív tag
-
qw78er89
aktív tag
válasz
tomi909 #2062 üzenetére
Fejtsük ki kicsit bővebben!
Először is a ram szorzót állítsd át auto-ról 2-re!
Másodszor az fsb-t kezd el emelni, hagyd elindulni a gépet, oprendszer betöltődött ok, ha nem akkor állítsd vissza oda, ahol még elindult és akkor lehet tesztelni, hogy stabil-e!
Kezdésnek ennyi!
Ha valamit nem értesz azért írd be nyugodtan!Szerk: mivel 10-es szorzód van próbáld meg a 250-re, ha megy 270, 280, 290, 300.
Ahogy Dashes írta feszt egyenlőre ne emelj!
-
qw78er89
aktív tag
Na, most eljutottál oda, hogy szép fokozatosan elkezdhetet emelni a cpu fsb-t. Ne rakd kapásból 333-ra, hanem először 266-ról 280ra majd 290 majd 300 és mindíg hagyd újraindulni a gépet. Ha nem indul el elsőre, az azt jelenti, hogy visszaállt minden alapra. Így ki tudod deríteni, hogy mennyit megy alapfeszen a proci!
PCI freki: akkor azt mindíg állítsd vissza 100ra ha emeled az fsb-t. És nézd a ram frekit is , hogy mennyinél tart, mert 300nál már az is több mint 800 lesz!!! Adhatsz a ramnak +0,3Vt a GeiL elbírja! Nekem is Ultra zümmög a gépben!
-
qw78er89
aktív tag
Kezdésnek ezt töltsd ki értelemszerűen a saját adataiddal!
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled vagy manual
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier (SPD)---------Auto
Memory Frequency (Mhz) 800------------800
High Speed Dram DLL Settings-----option 1System Voltage Control------------Manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
CPU Voltage Control-----------------------------normal -
qw78er89
aktív tag
Hogyan indult újra a géped amikor kiléptél a biosból? Simán leállt, majd elindult, vagy leállt, majd elindult és leállt és újra elindult és csak akkor töltött be a win?
Csak mert ha a ramot nem osztottad esetleg vissza, akkor azt az alaplap valszeg túl nagy órajelen akarta indítani és azt lehet, hogy nem bírta, akkor pedig visszalőtte az egészet alapra! -
qw78er89
aktív tag
válasz
#96302336 #542 üzenetére
Akkor mindjárt meg is kérdezném:
A RAM 1066 Kingmax gyárilag 5-5-5-18 időzítéssel 2V fesszel. Nem egy tuning ram.Ráadásul az FSB miatt csak 1032-ön megy. Tudok módosítani az időzítésen? Vagy ezzel a RAM-al ne erőlködjek?
Ha igen, milyen értéket módosítsak? Feszt is kell? -
qw78er89
aktív tag
Üdv Mindenki!
Egy E2160ról lenne szó. Most 2800-on megy. Nagyon megérezném a különbséget ha tudnám 3200-on hajtani? Mert először 2400-on ment és nem igazán érzek a kettő (2400 - 2800) között különbséget, persze a benchmark azért mást mutat. De én nem 3DMark-ra használom, hanem videókonvertre és pár perc volt csak a különbség nagy méretű avi konvertnél (1400MB).
Előre is KössssssssssssZZZ! -
qw78er89
aktív tag
Üdv Mesterek!
A tapasztalatok szerint miből profitálok többet?
1. Proci 9 x 300 + Ram 3.33 x 300
2. Proci 9 x 266 + Ram 4 X 266Ugyanis a pproci alapfeszen csak nem akarja a 333-as fsb-t. Feszt pedig nem szeretnék emelni! (a héten +1 GB lesz hozzá, így már dual-ban mehetnek, légyszi ezt is vegyétek figyelembe, ha érdemes)
Eddig mindíg segítettetek (gondolom jókat vigyorogtok rajtam
, de sebaj), úgyhogy légyszi most is....
Konfig: aláírásban
KössssssssssssssssssssZZZ! -
qw78er89
aktív tag
-
qw78er89
aktív tag
Próbálom megérteni! Végül is remek kódfejtő vagyok
Na de komolyan: ezek szerint alapfeszen ezt már nem bírja a proci! Abban igazad van, hogy mivel mindenhol ezt olvasom meg hallom és is afelé mentem, hogy még bírnia kell a 3ghz-t. Mivel én nem akarom a feszt is növelni, így marad.
Kérlek javíts ki, ha nem sikerült megértenem!
KösssssssZZZ!!! -
qw78er89
aktív tag
Üdv!
Egy E2160-at próbálok húzni alapfeszen. 9 X 333-on az alaplap engedi elindulni, de az XP nem töltődik be! Mivel nem vagyok nagy tuningmester, inkább kérdezek mielőtt hülyeséget csinálnék! Jelenleg 9 x 300-on megy stabilan.
A RAM okozhatja ezt? Amikor átállítottam az fsb-t a RAM-ot vissszaosztottam 3.2 x 333-ra. Ezt elvileg bírnia kéne mert Kingmax 1066-os. Meg előtte is 1066-on ment +0.2V-al. Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3.
Van valakinek ötlete?
KössssssssssssssZZZ!!! -
qw78er89
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek!
Két kérdésem lenne!
1.Ha megemelem az fsb-t, az alaplapon ki kell kapcsolni az EIST és a C1E funkcót?
2.Mennyinek kell lennie a magok hőmérsékletének terhelten? (nálam CoreTemp és Everest szerint is 52 és 48 folyamatos videókódolás közben.)
KösssssssZZZ!
konfig: P35-DS3 + E2160
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged