- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
válasz
gari24 #40864 üzenetére
Nem. Alapbeállításokon így működik. Ha tuningolni szeretnél, akkor muszáj lenne 1:1-re hozni , hogy a memóriáid ne lépjék át a 800 (400)-as határt. Másrészt kíméli az alkatrészt (nem melegszik annyira), ha nem megy feleslegesen gyorsabban ami nincs kihasználva. De ez utóbbi szubjektív szempont. 5:6 aránynál gyorsabb a memóriahozzáférés mint 1:1 aránynál, ennek átlagos használatnál elhanyagolható szerepe van. Illetve ha tuningolsz, akkor többet nyersz a gyorsabb procival, mint amennyit veszítesz a memória hozzáférésen.
-
törölt tag
-
speedydb23
senior tag
válasz
gari24 #39190 üzenetére
Én így elsőre azt mondanám, hogy 1,8V elég kellene legyen a memóriáknak, mivel nem lesznek 800 felett járatva sokkal.
A procinak első körben jó lesz a fesz, de lehet kevés, bár nem sok tapasztalatom van a Core 2 Quad procikkal.Szerk.:
De mondjuk én nem emelnék első körben ekkorát, apránként kell a tuningot csinálni szerintem. -
válasz
gari24 #38971 üzenetére
A latch-et és smm-et én 333 ra tenném, mert az a host freq a procinál.
PCIe-t fixre tetted 100-on?
Nem baj, ha kikapcsolod az energiakímélő opciókat (C1, speedstep, virtualization, spread spectrum és társai)Teszteld IBT-vel 10 kör elérhető legmagasabb RAM terheléssel. Nézd a maghőt realtemp, vagy coretemp progival, ne menjen 74 fok fölé.
-
ozzy711
őstag
válasz
gari24 #38971 üzenetére
Prime 95 blend teszt. Egyébként nekem is hasonló konfigon van a 420-as fsb minden erölködés nélül megy. Tovább nem is akarom erőltetni. A ramok 840-en mennek 1/1-ben. Északi híd fesz. 1,2-re lett emelve, a Kingstonok 2,1 volton üzemelnek a gyári 2,2 helyett. A proci fesz. 1,27 volt körül van ( Vid érték ).
-
ozzy711
őstag
-
válasz
gari24 #38389 üzenetére
Azért 4,3 az eléggé csúcsérték
De egy 450-es fsb menni fog mindenképp
Persze biosból; az easytune kb nem jó semmire...boxos23
MCH latch legyen 1333 Mhz,
SPD B szorzón valami alacsonyabb (mennyi a RAM gyári sebessége?)Ezen a feszen nem megy feljebb? Tesztelted? Ha nem, akkor nyomj rá valamennyit és lássuk. fsb 450-ig az MCH core jó lesz 1,2 körül
Energiaspórolást kapcsold ki, ha még nem tetted meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen processzort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged