- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Magisk
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15479 üzenetére
CPUz jol mutatja a feszt, orajelet...stb. míg hőmérsékletügyben inkább coretemp a legjobb.
Benéztem, Everestnél csak a VID-t olvastam (csakúgy mint CoreTemp-nél), az meg gondolom vmi névleges cucc lesz... - VID : a gyárto által meghatározott feszérték, amivel az adott CPU az adott orajelet elviszi
Valójában az történik, hogy nem hallgat rám a rendszer, adja CPU-nak a feszt rendesen
- ezt meg már leírtam, h miért történhet. kicsi a fesz az adott orajelhez, ezért e rendszer magának generál egyet AUTO beállításon. lődd be alapfeszre, ami a te esetedben 1.35V.
egyébként 1.5Vig jovagy -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15475 üzenetére
a pcie freki az 1szerű. AUTOrol átállítod 100mhzre. ennyi. annyinak kell lennie. ez van
a ram visszaosztás, ami egyébként szorzás
FSB* ramszorzo = ramorajel.
BIOSban Dram/System memory multiplier (SPD). ilyet kell keresned.
itt vagy szorzoval fogod szembetalálni magad, vagy magával a ram orajellel. lényeg, h látni fogd mennyin megy a ram.
ugy szorozd/ állítsd, h egyelőre alap orajel alatt menjenek, h ne azzal legyen a gond, ha fagy a rendszer. majd ha a proci már be van lőbe, utána lehet a ramokkal is foglalkozni
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15471 üzenetére
ez csak 1 dologra utal. nem volt neki elég az a fesz ahhoz az orajelhez, a lap pedig visszaállította AUTOra. és ennyi sült ki belőle...
feszt az adott orajelhez nem így állítunk be...
először kigondoljuk az orajelet. ami a te esetedben 3ghz. ezt nagy valoszínűséggel vinnie kell alapfeszen. tehát autorol átállítjuk alapfeszre. majd restart. ha indul, akkor vissza BIOS és 1 lépcsőfokkal kisebb fesz. ezt mindaddig folytatjuk, ameddig már nem BOOtol. ekkor +1 lépcsőfok fesz, és mehet rá az IBT vagy prime. ha nincs hiba, akkor marad a fesz, ha hiba vagy kékhalál, akkor +1 lépcsőfok...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ittakary #15452 üzenetére
hát az a lap elég régi és hurka
de csak tudsz vele mit kezedni
ez az EKL féle hűtés ez jo
Azzal nem vagyok még tisztában, hogyha én egy pontos feszültségértéket adok meg, mondjuk 1.300-at akkor még visszavett órajelen (6x267=1.6GHz) is ezt a feszt kapja a CPU? - ha a C1E és EIST be van kapcsolva, akkor nem.
szoval. ehhez a VGAhoz egy 3ghz bőven elég. addig felhuzzuk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- E-roller topik
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- Milyen autót vegyek?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Magisk
- További aktív témák...
- Intel i5 13th 13600k processzor ELADÓ!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest