- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5500 üzenetére
Szerintem az everesttel lehet gond mert nekem is E7200-am van és nekem a CPU-Z és az everest is ezt jelzi.
-
szilva01
őstag
válasz
mokkacsoki #5496 üzenetére
Mennyi a szorzó és az FSB?
-
szilva01
őstag
válasz
mokkacsoki #5492 üzenetére
Lehet hogy egyszerűen rossz proct fogtál ki és nem lehet 3.2Ghz fölé tornászni az órajelét.
-
szilva01
őstag
sikerült ezzazz
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5335 üzenetére
nem
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5332 üzenetére
az 57 fok jó a lényeg, hogy 70 fok fölé nem menjen tartósan!A feszből mindig kicsit csípj le asztán teszteld!orthossal is jó
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5319 üzenetére
futtasd a memtest86-ot először
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5313 üzenetére
hát lehet hogy nem a proci a hibás hanem a ram
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5310 üzenetére
neem 45 nanométeres proci az intel szerint max 1.35-ön mehet
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5308 üzenetére
hát ha stabil a rendszer és 70 fok alatt van a proci szerintem nem bár még nem találkoztam ilyen jelenséggel
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5303 üzenetére
hát akkor adj neki 1 egységnyi feszt először
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5301 üzenetére
Hoppá..
Annyin nem viszi a 3Ghz-t?
Az enyém 1.2-őn már a 3.8Ghz-n megy!
Tudom mindegyik proci mást bír de 1.2-őn már azér vinnie kéne a 3Ghz-t -
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5298 üzenetére
cpu voltage vagy valami ilyesmi, és 1.1250-nál ne legyen több
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5283 üzenetére
Háát ha 800Mhz-n mennek a RAM-ok akkor az fsb-t 400-ra a szorzót pedig 7.5-re feszt meg ne adj neki ha nem hibázik a tesztelésen és az időzítéseket pedig 5-5-5-18-ra
"Nos tömören ennyi volna!"
-
szilva01
őstag
válasz
sexpistols88 #5245 üzenetére
nekem 0.025-ösével adja a feszt
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5243 üzenetére
hogyha nem megy nagyon fel a hőmérséklet akkor adhatsz neki de télleg csak egy "hangyányit"
a kérdésekkel kapcsolatban pedig annyit hogy ezér van fórum úgyhogy nyugodtan
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5240 üzenetére
-
szilva01
őstag
válasz
Krazy Drayzy #5232 üzenetére
feszt azé' nem kell adni mer' 3Ghz-t simán visz alapfeszen
-
szilva01
őstag
Új rekord! Csak a gyári hűtő ehhez már kevés!
(szóljatok ha beteges amit csinálok de az iskola olyan rossz volt, hogy valamivel renbe kellett hozni magam)
-
szilva01
őstag
válasz
mokkacsoki #4954 üzenetére
wolfdale magos procikat realtemp-el kell mérni a legjobb tudomásom szerint am a speedfan-t nem tudom használni
-
szilva01
őstag
válasz
mokkacsoki #4949 üzenetére
nemtom de ha nézed a cpu-z-ben a multipliert akkor látod hogy az ugrál és annak hatására az órajel(nekem pl 6-os szorzóra veszi vissza ha nem csinálok semmit)
-
szilva01
őstag
válasz
mokkacsoki #4946 üzenetére
Ez teljesen normális!Mikor nincs terhelve a proci, akkor a szorzót magától visszaveszi és ezért ugrál!
-
szilva01
őstag
válasz
szilva01 #4938 üzenetére
bocs a túlbuzgóságért de rájöttem:az fsb kétszeresének kelle lenniea dram frequencynek!(nemtom hanyadiknak jövök rá de ez számomra nagy felfedezés!)eddig az fsb 340 volt a szorzó 9.5 a memóra pedig 850 mhz és így az arány 4:5 volt!most a szorzó 8 az fsb 400 a memória 800 mhz és az arány: !1:1!
-
szilva01
őstag
válasz
mokkacsoki #4937 üzenetére
hogy van pasztázva?először én úgy pasztáztam, hogy a proci közepén jó vasatagon volt de aztán rámszóltak, hogy az egészet kell vékonyan fednie.
pgeri és horyk: kösz
-
szilva01
őstag
válasz
mokkacsoki #4931 üzenetére
Nem lehet hogy felesleges az 1.45?Nem lehet hogy a hűtő elmozdult vagy rosszul van pasztázva?
Az én szakértelmem ennyire képes -
szilva01
őstag
-
szilva01
őstag
A ramokat én is csak szabvány értékekre tudom állítani ha minden más alapon van, de ha emelem az FSB-t(cpu frequency) akkor azzal nő a memória órajele is így mostani 800 mhz-es modulom 826-mhz-en jár, pedig nem nyúltam hozzá.
(valamit piszkáltam a biosba és mostmár az arány csak 4:5)
-
szilva01
őstag
Sok helyen olvastam hogy tuningnál az fsb dram arányt 1:1 -re kell állítani.Nos most néztem hogy ez nekem 5:6(cpu-z)A biosba nem találtam semmi állítási lehetőséget rá.Hogy lehet megcsinálni?
-
szilva01
őstag
ez így maradhat tartósan?fesz:1.144 a többit látjátok, orthossal már kb 1 órája ment
-
szilva01
őstag
-
szilva01
őstag
Nah most egy órája értem haza és most eddig húztam a procit.295-ös fsb-nél már azt írta ki, hogy overclocking failed.(az orthos kb fél órája ment)
-
szilva01
őstag
itt a kép(még péntekről)itt már régóta ment az orthos
-
szilva01
őstag
és még annyi hogy elutazok hétvégén azaz ma délelőtt
-
szilva01
őstag
bepasztáztam az egész procit és:
fesz 0.975(cpu-z)orthos alatt! nem értem az előbb miért 1.040-et mutatott
órajel:2533mhz(realtemp,cpu-z,crystal cpuid)
hőmérséklet:core#0:39 fok core#1:39fok így már kicsit jobborthossal terhelve pedig 51-52 fok körül van mindkét mag
micsoda megkönnyebülés HUHH
-
szilva01
őstag
A venti a ház hátulján van a paszta a proci felületének kb 80%-át fedi és jó vastag a proci hűtőt is alaposan magigazítottam és kb egy órája min terhelés alatt van
és a hőmérséklet most is 60 fok körül van!
A ventit a procival szembe (ház oldala) vagy a hátulja felé hagyjam?(levegőt kifújvaa házból)A proci gyári azaz 2533 mhz-en fut 266-os system clock és 9.5-ös szorzó ez az alap beállítás (crystal cpuid)
B@KKER pedig azér töltöttem le az everestet hogy végre elkezdhessek tuningolni
-
szilva01
őstag
a proci cooler a gyári, és a vga-n paszzív hűtés van és fölfelé (proci) adja le a meleget.. lehet hogy a ház hátulján lévő kifelé fújó ventit át kéne rakni a procival szembe befelé fújva?
bocs de pont kifutottam a mod időből
-
szilva01
őstag
Mi az a TM2? Az kapcsolja ki a gépt ha túlmelegedett vmi?
(én ilyenhez nem nyúltam)
MOD:realtemppel 60 fok körül van mindkét mag úgy hogy csak a firefox fut... mitől lehet ilyen magasan a hőmérséklet?(nincs túlhajtva) már ma raktam rá új pasztát meg meg is igazítottam a coolert...lehet hogy a levegő túl meleg ami a bordát hűti? gyári és a táp is a proci felől szívja el a levegőt meg a ház hátulján is egy kifelé fújja éa akkor lehet hogy a vga által leadott meleg levegőt fújja a procira?
-
szilva01
őstag
Hali az lehet hogy a procim 105 celsius fokos legyen és nem áll le a gép vagy csak az everest-el lehet baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest