Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• timsigm

csendes tag

válasz pengwin #289 üzenetére

Kedves pengwin

Igen Trackman Marble-om van. Egyenlőre nem tudtam megcsinálni, a két gombos verziót, de egyenlőre jó igy. Majd megpróbálkozom, hogy két gombos legyen a görgetés.
    Én sem teljes felületen próbálnám megtámasztani. Hiszen az nagy súrlúdás lenne. Átvenném ennek az egérnek a megoldását, hogy 3 darab kisméretű félgömb kialakítású dudoron mozogna a golyó.
    Nem voltam világos az előző hosszászólásomban. Bocsi a félreértésért. :)
    Szerelőként sokszor találkoztam fehér színű teflon anyaggal, különböző csúszó tömítéseknél. Abból az anyagból lehetne csinálni 3 kis "pöcköt" ami támasztékul szolgálhatna.
    Köszönöm az gombos ötletet, megpróbálom úgy beállítani a programot. Meglátjuk mit enged. Főleg, mert meg is találtam ennek a görgetésnek a hibáját. Youtube nézésnél ha görgetem a hozzászólásokat, akkor a videónál is dolgozik. Vagy beleteker, vagy hangerőt piszkál, annak fügvényében, hogy utoljára melyik volt az aktív gomb a videónál. Vicces.

• timsigm

csendes tag

Üdv Kedves Mindenki!

Nemrég lettem tulajdonosa egy Logitech Trackball-nak. Elolvasva a fórumot láttam, hogy ehhez az egérhez nincs görgető funkció. Én találtam egy megoldást ami valamelyest használható lehet.
    A Logitechnek van egy SetPoint nevezetű programja aminek a segítségével át lehet állítani a gombokat.
    Én a bal oldali kis gombot állítottam Universal Scroll-ra. Így már van görgetés, bár meg kell szokni ezt a működést.
    Azért mert úgy működik, hogy egyszer meg kell nyomni a gombot és akkor a golyó görgetőként működik. Aztán ha befejeztem a görgetést akkor még egy kattintás és kikapcsol a görgető funkció.

A hanyattegér építésnél is ez lehet a megoldás ugyanis vannak olyan programok amikel nemcsak a gombokat lehet konfigurálni hanem a tengelyeket is lehet inverzálni. A házat meg szerintem már meg lehet csinálni 3d nyomtatóval. Egy egyszerű optikai egér lapját meg lehet fordítani ahogy már egy előttem szóló említette.
    Van egy probléma ami még megoldásra vár. Min legyen megtámasztva a golyó. Lehet kapni fehér színű teflon anyagot. Ez az anyag csúszik és lassan kopik. Ebből ki lehet alakítani egy néhány milliméteres lencse formájú testet amin tud mozogni a golyó. Kopik, de szerintem egy évnyi használatot kibír. Aztán csak cserélgetni kell.

Új hozzászólás Aktív témák