- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
Zoli133 #13228 üzenetére
itt a megtalálod a mentést, de nem tudom hogy felfér-e: tmweb-backup-2015-11-16.tar.gz
vagy felteheted a 0.8-as fw-t, de nem kényszerítelek....
-
suste
veterán
-
suste
veterán
A fo problema mindig az, hogy az fw-ben szinte minden be van allitva, csak el kellene inditani a szolgaltatasokat. De mindenki at akarja konfiguralni, amihez viszont ismerni kene a rendszert jobban.
Legegyszerubb beuzemeles:
Readme-k szerint haladva.
Hdd feldug, formazoval formaz, klienseken beallitani a halozati meghajtot, es hasznalni a rendszert. -
suste
veterán
válasz
bpmcwap #13201 üzenetére
sokmindent belefabrikáltunk már, és szerintem elég egyszerű a dolog, mert sima HTML weboldal hajtat végre schell scripteket
annyi a csavar benne, hogy egyes funkciók mivel sok helyen ismétlődnek, ezért központosítva vannak, és ezek különböző változónevek alatt futnak, így jóval kisebb a helyigény
de ez nem zárja ki azt, hogy te egy teljesen egyedi weboldalt hozz létre, csak max a keretet érdemes megtartani
de "web_ui" -be és a végrehajtás részbe rakhatsz teljes schell scripteket is
a mi logikánk szerinti változók/funkciók visszafejtése macerásabb, az tény és való
de a scriptbázisú html oldal alapja ua, mint vargalexnél, és ugyan úgy használható isaz egész inkább akkor segítség, ha nem akar valaki egyedi dolgokat, hanem azokat használja ami van
ez vargalexnél is így volt -
suste
veterán
válasz
bpmcwap #13180 üzenetére
az ftpbackup tényleg jó az IP rögzítésre is, de arra sokkal praktikusabb szerintem a ddns
van direkt magyar ddns (ipdns.hu) támogatás is, ahogy vargalexében is volt
ez teljesen ingyenes, és tökéletesen működik!én az ftpbackupot egyéb fájlokra ajánlanám, pl konfiguráció vagy USB nélküli routereknél statisztika és logok mentésére is jó lehet....
annyiban mindenképpen jobb a lucis/vargalexes megoldásnál, hogy több szervert, több különféle mentést, több különböző időpontra is fel lehet venni!
a 9092-n ugye van az időzíthető backup funkció, ezt összekötve az ftpbackuppal jó kis biztonsági mentés készíthető.... -
suste
veterán
te atyaég
ne csodálkozz hogy nem működik, ha szétkonfigoltad a network/VLAN-t!
a lan zóna is gyönyörű, de az eth0.1 lanban meg wan-ban is?
szerintem még csak nem is az eth0.1 a wan
jobb lenne ha csinálnál egy factory resetet, és utána ne nyúlj a fizikai fülhöz, csak állitsd be a wan interfész protokolt -
suste
veterán
válasz
MaXing #13126 üzenetére
ok, így már egyértelmű, hogy 1db partíció van
extroot-nak biztos nincsen csatolvaezzel semmi dolgod, max annyit megtehetnél, hogy PC-re dugva átírod a labelt "extroot" -ról, "mnt" -re,majd rádugod a routerre, és akkor minden alapbeállítás (samba, ftp, dlna, transmission) jó is lesz (elvileg /mnt -be kell csatolnia)...
-
suste
veterán
válasz
MaXing #13123 üzenetére
na ezt hogy hoztad össze???
ahogy Headless is írta, az látszik, hogy ezen a meghajtón vannak extroot-os fájlok1: tehát, ha ez most be is van üzemelve (csatolva van extrootként), akkor elvileg kellene lennie egy másik meghajtónak vagy partíciónak, amin az adataid vannak, és "/mnt" -be van csatolva
és a routeren megosztottad az extroot partíciót (nagyon nem jó ötlet!!!), és a pc-n hálózati meghajtóként csatoltad is ezt2: régi extroot meghajtó (extroot néven), amin van egy "mnt" mappa, amibe mented az adataidat, és nincsen extrootként felcsatolva
alap megosztásként megosztva az egyetlen meghajtó, amit csatoltál pc-nnagyon kéne a 9092-ről a formázó eleje, ahol látnánk milyen partíciók vannak!
-
suste
veterán
válasz
MaXing #13111 üzenetére
Pontosan melyik fw?
A formazoba mar kerult egy 3.1-es menupont, ahol egy particiot formaz csak meg, es csatolja extrootnak. (Gondolom a hdd-n tobb particio van, amibol az egyik az extroot.)Ha pedig 1 particio van csak, ami az extroot, akkor is a legegyszerubb az ujraformazas, legfeljebb elotte mentsd le rola beallitasokat...
-
suste
veterán
válasz
Multibit #13099 üzenetére
pedig ez általános 21. századi probléma:
rohanó fejlesztési ütemben többféle hardveren többféle szoftvertől várjuk, hogy ugyan azt és egymással kompatibilisen csinálja
már a wifi chipek is máshogy és más dolgokat tudnak/csinálnak (atheros/broadcom)
persze minden megoldható, de akkor meg több teszt idő kellene...(és kevesebb hardveres bug, amit szoftveresen kell orvosolni)és ha logikusan nézem, akkor ez egyre csak rosszabb lesz,minél gyorsabb wifik jönnek ki
az meg már siralmas, amikor azonos gyártó azonos chipjei sem hajlandóak normálisan együttműködni
nekem már van ilyen tapasztalatom is sajnosehhez képest az androidos 1000féle hardver ua szoftver még sokkal jobb helyzet....
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #13059 üzenetére
1: ezek az igények teljesen alap/normális elvárások, így mindegyik fw tudja
ami megterhelőbb, az a routeres torrentezés, amikor a router maga tölti le a linux iso-kata saját HDD-jére
ezt ugye csak a custom fw tudja, és 1-2MB/s az elvárható sebesség (ilyenkor még a router funkciók sem szenvednek hátrányt)2: a wifire nem lehet biztosat mondani soha sem
ami nálam jó, az lehet hogy nálad pont kevés
az elvárások, a környezeti viszonyok és kliensek nagyon befolyásolják az eredményt
ha visszaolvasol, akkor láthatod hogy valaki a buszmegállóban is használja, valakinek meg a fal túloldalán sem jó már...gyengélkedés esetén én mindig a repeater beüzemelést tartom a legjobb megoldásnak, és nem az egy izom wifis eszközt
3: eléggé kifogyóban van ez a router, szóval gyorsan kéne gondolkodnod, de lehet nem is kapsz már....
-
suste
veterán
válasz
Rascally81 #13056 üzenetére
Ha tenyleg forward kell (portforditas touterre vagy lan-on levo gepre iranyitani forgalmat), akkor: Luci/halozat/firewall/forward
Itt van 2 elokeszitett szabaly is, ami alapjan el lehet indulni.
A portokat es cel ip-t kell kicserelni a sajat elvarasaidnak megfeleloen. -
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #13023 üzenetére
1: remélem nem a CC buildre gondolsz, ami nincsen még
de egyébként a BB-vel is elérhető a 12-13 a HU-nál
melyik van most fent neked pontosan?2: az fw nem formáz magától
3: ha régebbi mint BB-0.6 van neked, akkor olvasd el a readme-ket újra, mert az automount más kezelést igényel!!!
4: ha ugyan ugy allitod be a TM-et, akkor folytatja a régieket....
-
suste
veterán
válasz
szabifotos #12960 üzenetére
most akkor hogy van összekapcsolva a 2 router pontosan?
kábel, wifi?
a 2. switchként?
pontos leírás kéne!a wds ap pont a fő routeren kéne szerintem
persze a 2-on sem bajszerk:
sok fölösleges irogatástól mentenél meg, ha a 2. eszközön a 9092-n csinálnád meg a beállításokat!!!! -
suste
veterán
válasz
szabifotos #12958 üzenetére
a 0.7-hez is ott az md5, csak már fájlonként (factory, sysupgrade)!
akkor ezek szerint luciban csináltad a beállítást a hálózat/wifi alatt?
a 9092 a külön webes felület portszáma
readme-ben is le van írva, hogy a 192.168.1.1:9092 -es címen éred el (ha nem változtatsz a LAN ip-n)
-
suste
veterán
válasz
szabifotos #12956 üzenetére
Miert a 0.6? Miert nem 0.7???
A wifi beallitast a 9092-n csinaltad? -
suste
veterán
válasz
szabifotos #12935 üzenetére
Readme-k elolvasása kötelező!!!!!!!!
-
suste
veterán
válasz
MaXing #12920 üzenetére
Mi kell: 2db openwrt-s wifis eszköz. Szerintem ua fajta wifi chip is lényeges, pl mindegyik atheros. Másikkal nem is teszteltük
.
Mit tud: 1db SSID, szakadás/akadás-mentes roaming a kliensen futó szoftvertől függetlenül.A logika szerint nem kéne feleződnie a wifi sebességnek, mivel 1 wifi eszköz csak 1 irányt kezel, de nem teszteltük a sebességet.
-
suste
veterán
válasz
Dreddy32 #12900 üzenetére
benne van, de csak ezért semmiképpen ne flashelj!
olvass még egy pár itteni hsz-t, és a gyári fw-nek is nézz utána, mert nincsen olyan fw, ami mindenben a legjobb
mindegyiknek vannak hiányosságai!
a mienk főleg mini médiaszervernek jó, de pl az összes custom fw-ből hiányzik a hardveres NAT (max 200Mbit WAN-LAN) -
suste
veterán
válasz
Dreddy32 #12896 üzenetére
én nem kötekedtem, csak elsőre megpróbáltalak rávezetni a megoldásra (ha tök logikusan végiggondolod a kérdésedet, akkor értened kellett volna szerintem)
te ezt nem értetted
másodszorra konkrétan leírtam mit csináljegyébként nekem az mindig is alap volt, hogy ha veszek valamit (főleg új dolgot), és az csinálja amit szeretnék, akkor azt nem bántom, mert ha mégis, akkor pont abból szokott baj lenni
ez tényleg velem született
peace! -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12853 üzenetére
igen, erről beszéltünk, hogy az automount felcsatolja, te meg ellene dolgozol
a kézi csatolásnak meg pont ez a baja, hogy fent volt sda-néven, de leszakadt és utána már sdc lett mivel volt sdb is
ezt is megoldja az automount, mert UUID alapján csatol...
persze ettől függetlenül majd meg kell nézni, hogy miért szakad le a HDD (ha késöbb is csinál ilyet) -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12850 üzenetére
ha a régit a routeren formáztad, akkor annak "mnt" a labelje
mér vargalexnél is így volt, hogy az ext4 partíciót "mnt"-nek nevezte elha a 0.6-os alatt formáztad, akkor már adhadtál neki más labelt is, pont ezért hogy ne legyen 2db mnt, de gondolom akkor még nem volt 2 hdd.....
ha bekapcsolt automount-nál nekiállsz fstab-bal csatolni, akkor jól meg tudod keverni, ez már többször kiderült itt a forumon is....
-
suste
veterán
a WC sima parancssoros másolást indít, ezért is lehet kikapcsolni a gépet amiről indítottad
a cp parancs nem kérdez vissza, mindent felülír, és a top paranccsal meg tudod nézni hogy még fut-e
(vagy 9092/WC, alul a kiválasztható parancsok között is van top parancs, így ezért sem kell ssh-zni, igaz csak egy pillanatképet ad, de böngésző frissítéssel gyorsan újrakérheted)ha mégis a kézi csatolást választod (szerintem ne tedd, mert az automount is ugyan úgy UUID-vel csatol) az fstab-ban (luci csatolási pontok), akkor tiltsd le a 9092/formázóban az automountot
MC-t úgy csináltad ahogy írtam?
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
scriptek által felépített sima html, nem kell php sem
nálunk is a luci alatt lévő uhttpd másodpéldányán fut az egész extra felület (amit láttál is szerintem a tplinken)
az elöbb linkelt oldalon a webcommander.tar.gz -ben van benne minden szükséges fájl, hogy uhttpd alatt bejöjjön az oldal ahonnan indítani lehet (a két fájl a /cgi-bin/webcommander.cgi, /cgi-bin/bin/variables), de hogy egyéb rendszeren menni fog-e azt nem tudom... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12806 üzenetére
hát az fw-nkben
de bármelyik openwrt-re feltehető a szerveren lévő frissítésből: [link]
csak van a közeledben valami openwrt képes router -csak meg ne sértődjenek az asusok
nemrég csináltál valami routert...vagy azt már nem éred el? -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12804 üzenetére
én nem vagyok egy linux guru, szeretem a webes/ablakos felületet, meg az egeret is
mondom, egyszer majd nézz rá a WC-re
és még több dolgot képes a WC megnyitni (persze a webes felület miatt), amire az MC nem képes
nekem az archeren fent van az mc (rom-ban), de amióta kikupálta headless a WC-t, azóta nem nyitottam meg
fájlfeltöltésre meg szerintem is kényelmesebb a winscp (legalább egy W betű legyen má benne)
jaa! az meg azért elég hülyeség lenne, hogy csak egy MC miatt csináljon valaki extroot-ot
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12801 üzenetére
mert nem próbáltad még a webcommandert!
ha egyszer kipróbálnád, akkor rákapnál az izére
főleg annak aki nem szereti a parancssort, és windowson nevelkedve az egérkattingatást szereti, annak a legjobb megoldás a WC (mármint nem az ha összesz... magát)
WC 10KB (legyen 20 ha belevesszük a segédfájlt) megoldja amit az MC csak a screen -nel együtt kb 300KB-tal (új MC meg több mint 1MB) ...... azért nem mindegy a fukar tplink 8MB -os flashaivel....persze ha lenne 128/256MB akkor fenét se érdekelne -
suste
veterán
látom mindenképpen el akarod pazarolni a helyet
ezt csináld meg te is: [link]utána luciban fogod látni a régi MC-t ami felfér szerintem: mc_4.6.2-1_ar71xx.ipk
ha kitörölted a csatpontokat ahogy headles irta, akkor nem megmaradtak az uuid-k, hanem az automount a szerint csatol...
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12781 üzenetére
Ezek szerint sajnos kifogtal egy rossz tipust/darabot.
En gyari kulso toshibakat vettem eddig, ilyen baj nem volt veluk, csak az egyik 1tb-os nagyon megfogta a routert, nem birta a sok szalas olvasast. Erdekes volt hogy az irast jobban birta. De visszavettem a feltoltest, es csak 1 ev utan csereltem le. Le nem szakadt egyszer sem!
Sajnos kicsit lutri a hdd vasarlas (szeretni fogjak egymast a routerrel?), de tanulva a problemas hdd-bol, a uj vasarlasnal szoltam a boltban, hogy ha gondom lesz vele (mondtam a problemat!), akkor masikra csereltetem masnap. Ezt ugye megengedi a jog. -
suste
veterán
válasz
krealon #12779 üzenetére
-olyan 1,5 évig volt meg a 3600, most pedig az archerc5 van így beüzemelve, csak most még egy passzív hub is van, mert több flash tároló is szokott rajta lenni (általában 1hdd+2pen)
-torrent folyamatosan ment a 3600-on is és most is, de ugye ez nem egy szerver, szóval normál mozizós, fájltárolós használat (max 8-10Mbit le, és 0,5-1Mbit fel, a TV-k közvetlenül innen szedik az adatot, tehát egyszerre nagy adatmozgatás nincsen!)
csak mellékesen jegyzem meg, hogy így is gyülnek a még meg nem nézett filmek....
-semmilyen hűtés nincsen, ráadásul a 3600-nál még a router tetején volt a HDD, most már mellé került, de az egész cucc körbe van kerítve egy műanyag lappal (modem, router, hdd, pen-ek), és kb 2-2,5M magasan van
-SMART ezt mondja a HDD-ről: 38 (Min/Max 18/45)a router ezeken kívül ftp-re backapolja az fw-nk frissítéseit 2 szerverrre, 4db wifihálózatot kezel (1 normál +3 vendég különböző sebességkorlátokkal), hálózati statisztikát ment folyamatosan, meg mittudomén még mit csinál
...
a net az csak 20/2-es, de minek is lenne nagyobb, ha 10Mbit-tel torrentezekaz egésznek az a titka, hogy be kell tudni lőni az igényeket, és vagy elfogadod a routeres torrentezés/fájlmegosztás határait, vagy be kell ruházni szerverre
de ezt már sokszor leírtuk jópár routeres topicba.... -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12777 üzenetére
Gyarilag kulso uj hazat kapott? Mi?
En egyebkent pont a gyari usb-s kulsore szavazok, mert hdd+haz -zal tobben szivtak es tobb a hibalehetoseg is. Pl hub nelkul nagyobb esellyel elvisz egy gyari cuccot, es a 3600-on 2usb is van. En is hasznaltam sokaig 1hdd+1pen -nel hub nelkul....
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12753 üzenetére
amikor betöltöd a torrentet, akkor az újabb tm-ek már a saját webes felületükön is megkérdezik hogy hova akarod menteni
külső gui-val ez mindig megoldott volt
ha pedig letöltötte már, akkor megint csak oda teszed ahova akarod, akár a tm webes felületén, vagy a külső guiban is, vagy csak simán fájlkezelővel is
és ezekt megteheted a share-be csatolt meghajtóra is természetesen
szóval nem értem miért akarod máshova erőszakolniahogy vargalex is írta, ugyanoda nem csatolhatsz 2 eszközt, ezért is nem engedi a rendszer, és helyesen az automatikus /share-be teszi
-
-
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12639 üzenetére
elsőnek olvass utána az USB-s kamera telepítésnek:
-kerneles csomagok kellenek hozzá, amik valszeg nem fognak felmenni az openwrt-s repóból
-nem annyi a telepítés, hogy bedugod
-USB-s kamera esetén nem elég feltelepíteni, hanem egy megjelenítő szoftver is kell, ami kirakja a képet egy weboldalra, és majd ezt az oldalt kell meghívnod, hogy lásd a képét (akár kintről, akár bentről)ezekről nem írtál, így feltételezem, hogy nem csináltad meg őket
ha eltünt a /mnt-s csatolás, akkor nincsen csatolva a HDD, így teljesen logikus, hogy nem látod hálózaton se
amit látsz pár mappát, az a router memóriájában van, mivel oda hozta létre amikor nem találta a HDD-t.... -
suste
veterán
válasz
mastodon #12619 üzenetére
teljesen egyetértek (#12620) Wajk írásával!
a readme-ket megpróbáltam egyszerűen, tömören megírni, de minden fontos részlet bennük van
próbálom a változásokat is beleírni (igaz néha kicsit megcsúszok vele)
az esetek 99%-ában 2 fő probléma van az fw használókkal (tiszetelet a kivételnek!!!):
1: el sem olvassa a redme-ket (erre bizonyíték a rengeteg olyan kérdés a fórumban, amire ott a válasz a leírásokban)
2: elolvassa, de nem a leírtaknak megfelelően végzi a műveleteket (erre szintén van bőven bizonyíték a forumokban)a vargalexes példa meg pont arra utal, hogy Te sem olvastad a readmeket, és nem néztél utána a repeater beállításnak
ugyanis a mi fw-nkben nincsen szükség többlécsős luci-s konfigolásra, hanem a 9092-n csak meg kell adni a bekért baramétereket, és egy gombnyomással létrehozható a repeater
ráadásul az fw-ben is van magyarázat hozzá és a többi wifis extra dologhoz is!!!az hogy minden hibalehetőségre kitérő leírást kapjál, még a gyártói leírásokban sem tapasztalható, és nem is lenne logikus, mert ha a rövid leírásokat sem olvassák el, akkor szerinted nekikezdene bárki egy sokoldalas szövegnek?
és végszónak még annyit, hogy ha valakit tényleg érdekel a megoldás, akkor nincsen más feladata, mint az adott fórumot végignyálazni, vagy használni a részletes keresőt, és ha nem talál választ (ez egyébként szinte kizárt), akkor kérdezni....
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12563 üzenetére
1: jól félreértelmeztél mindent
és ez a pc-s kavarást se tudom honnan vetted? mi köze lenne a pcnek a routerre dugott HDD-hez?2: mielött szétállítgatsz mindent, egy kérdésem azért lenne:
mi az hogy fellép valaki a hálózatodra, akinek nem akarsz bizonyos hozzzáféréseket megadni?
csak olyat engedj LAN-ra, aki használhatja a nyomtatót, HDD-t, stb!
aki nem ilyen, annak ott a vendégháló!!!! -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12555 üzenetére
most akkor már jól hívod meg, csak jog probléma lesz szerintem
a "/" a gyökérkönyvtárat jelenti, és ehhez ne is is legyen hozzáférésed ftp-n
ha privátban elküldöd az ip-t, portot, akkor megpróbálhatom én is, hogy eljutok-e a nlév/jelszókérésig
és kéne a 9092/ftp felületről is infó, hogy:
1: a "passwd" fájlban hogy néz ki a felvett user (pl ftp esetén: "ftp:x:55:100:ftp:/mnt:/bin/false")?
2: az "ftp.users" file -ban benne van-e a felvett user?esetleg meg tudod próbálni valami ftp programmal is a kapcsolódást?
pl androidra is van totalcommander -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12549 üzenetére
Még szép hogy megy a LAN (belső) oldalról a 21-es porton!
Úgy érzem, hogy nem érted ezt a routeres, tűzfalas, WAN/LAN dolgot. Egyszerűsítve:
A routeren 2 külön hálózat van. Az egyik a külsőt kezeli (WAN), a másik a belsőt (LAN). MIndegyikhez tartozik külön IP.
A LAN-on vannak a klienseid, és onnan a saját belső hálózaton futó szolgáltatásokat a saját portjukon eléred. (pl ftp=21, ssh=22).
A külső WAN oldalról való bejutást a TŰZFAL megakadályozza, és csak azt engedi be, amit te beengedsz. Beengedés lehet egyszerű nyitás (21-es portot nyitod, vagyis a 21-es porton be tudsz jönni), vagy átirányításos beengedés (a 9094-es porton jövő forgalmat átirányítja a belső 21-esre, vagyis a 9094-esen kell meghívnod kívülről).
Tehát neked kívülről!!! (pl mobilnettel) a külső ip-ddel és az átirányított porttal kell próbálkoznod. Ezt megteheted ftp programmal is, ilyenkor ha nincsen port állítási lehetőség, akkor így kell megadnod a címet:"külsőip:port". -
suste
veterán
válasz
Sinisi #12547 üzenetére
a fő probléma az, hogy mivel átirányitást állítottál be (ami jobb mintha a 21-es nyitottad volna, mert azt mindenki ismeri), így kintről nem a 21-es portot kell hívnod, hanem a beírt portot (alapból 9094 volt)
tehát én elsőre úgy próbálnám hogy lekérném a külső ipdet, és: "külsőip:9094"
ha így megy, akkor mehet dns névvel is a próba -
suste
veterán
ha jár erre valai aki használja a vnstat-ot és a backup részét is, akkor kipróbálhatná az új mentést amiben már van külön weboldal a mentett képek megnézésére: vnstat.tar.gz
-
suste
veterán
válasz
donmackó #12470 üzenetére
Ezzel a konfiggal inkabb ne peldalozzal!
A LAN beallitas jol megkavarhatja a kezdoket....
A szabalyosan switchbe allitott "network" fajl az nem igy nez ki.....az mas kerdes, hogy igy is mukodik (az extra feluleten csinaltad gondolom). Hogy egyszeru es kompatibilis legyen, ezert lett ilyen. Akinek csak a vegeredmeny fontos, meg esetleg luciban ranez, annak jo igy is, de configban ne ez alapjan csinalja senki.... -
suste
veterán
válasz
oleandro #12364 üzenetére
még teszt üzemben van a 0.7, csak a 3600-ot tettem fel egy fórumtársnak
de ez nem azt jelenti, hogy baj van vele, csak még változhat kicsit a végleges...egyébként az 5Ghz-cel nem szokott baj lenni egyik builden sem
más 5Ghz-es hálót látnak vagy csatlakoznak rá az eszközeid?
nem ismerem az i-s cuccokat....androidon külön lehet engedélyezni pl... -
suste
veterán
válasz
trance89 #12349 üzenetére
Hát a majdnem 1 napi szöszmötölés és szívás után amikor Headless megtalálta az fw-ket, majd a hozzá való leírást, akkor mérgelődtem rendesen, hogy miért nem ezt írta le a fő readme-ben pepe2k, vagy legalább tett volna egy utalást rá. Helyett a legbonyolultabb (egyéni buildes) megoldásokhoz ad leírást (amiből egyébként az openwrt-s megoldás nem igazán akart összejöni).
A használatról meg egy büdös szó nincsen sehol, pedig 2 mondatban meg lehetett volna említeni.
Ráadásul a nagy kutatásban valahol említettek DHCP-t is, pedig alapból nincsen az uboot-os webes módban, tehát kell a fix IP. (Érdekes módon egyébként win8-cal bejött DHCP-n is webfelület, de a flashelés már nem ment).
Egyébként örülök, hogy volt bátorságod, és sikerült beüzemelni!!!
Az biztos, hogy ezzel a módszerrel és egy jó leírással még egy totál kezdő is elboldogul, és pár perc alatt lecseréli a boot partíciót. -
-
suste
veterán
válasz
donmackó #12345 üzenetére
pedig neked van 2db 3600-asod
de én is csak a teszt 710-esemen léptem meg
igazából nagyon csábító a dolog azokon a routereken ahol nincsen gyári tftp-s lehetőség, de a veszély is nagy...
de akinek még van gari...
hiszen nem jár megbontással, és ha behal, akkor aztán tényleg behal -
suste
veterán
Vállakozó kedvű felhasználók bepróbálkozhatnak uboot módosítással az általam magyarosított leírás alapján: Readme.
A módosított bootloadert és fw-t pepe2k készítette, az ő oldalán is elérhetők az fw-k, és részletesebb infók.
Az én leírásom az egyszerűsített verziót mutatja be lépésről-lépésre (pepe2k oldalán eléggé el lehet kavarodni -én is elvesztem 1 napra).
A sikeres módosítás után egy bootloaderből induló webes felülületű FW feltöltő oldalt kapunk. Így nem jelent gondot többé a félrement flashelés (kivéve ha a bootpartíciót is legyaluljuk).
Az fw betöltő oldal így néz ki: uboot_web_flash.A módosítás komoly veszélyt jelenthet! Egyrészt a flashelés mindíg magában hordozza a hibás végeredményt, amit még soros porton helyre tudunk hozni. De ha a bootpartícióval hiba adódik, és hibás állapotban újraindítjuk, akkor onnantól már csak komolyabb belepiszkálás (ki/be forrasztás és külön megírás) árán lehet visszahozni az élők sorába.
Én végigcsináltam a Tplink710-esemmel, minden rendben volt, de más készülékéért nem vállalok felelősséget!!!
Az fw-k elérhetők ott, ahol a readme van:FW-k
-
suste
veterán
-
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #12312 üzenetére
még sosem használtad az extra webes felületet???
a routeren fut, tehát ott kell meghívnod: "routerip:8081", ha nem állítottad el a LAN ip-t, akkor: "192.168.1.1:8081"
név/jelszó = root/jelszavad
crontab
és majdnem ahogy írtad: minutes:0, hours:3, command: custom=/sbin/wifi, setmi van a cronban egyébként? (view crontab: )
-
-
suste
veterán
válasz
Rakman #12220 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy állati nehéz lenne pontosan leírni a különbségeket, mert Vargalex sok extra beállítást eszközölt az alap openwrt-ben (AA trunk), és a kisebb méret miatt több szolgáltatást tudott beletenni az ővébe, de csak minimális saját felületet hozott létre (8082).
A mienkben (headless/suste) az újabb (BB) alap openwrt-ben nem sok módisítás van, kevesebb extra csomag fért bele a nagyobb méretek miatt, viszont több beépített szolgáltatáshoz van saját webes felület (9092).Vargalex esetén úgy emlékszem, hogy 1.5 esetén már patchelni kell a wifit, hogy rendesen működjön, ezt ne felejtsd el! Itt a fórumban megtalálod a teendőket, ha az övét választod mégis.
SZerk: Na megelőztetek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest