- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
-
-
suste
veterán
válasz
Celtis #14813 üzenetére
ez még kimaradt:
- A kérdéses weboldal létrehozás a WIFI-EXTRA/Wifi Supervisor konfigban láttam. Ez mire jó?egy előre kiválasztott, vagy újonnan létrehozott wifihálózat ki/be kapcsolásához hoz létre egy külön weboldalt, amit akár kintről/távolról is elérhetsz
ez is egy parental-control féleség (erre próbál utalni a 'Wifi Supervisor"), csak ezt nem tudja kijátszani a gyerek a MAC cserével, hiszen a kikapcsolt wifire elég nehéz felmenni
természetesen közben egy másik wifi (pl a szülők wifije) működhet folymatosan (másik SSID/jelszóval) -
suste
veterán
válasz
Celtis #14818 üzenetére
Akkor én most feladom.
Általában el szoktak menni a formázón az emberek, és szerintem is tök egyértelmű (persze, tudom, nekem egyszerűja! és Headless is eltalál rajta nagy nehezen
)
1: van fdisk és mount info
2: mindegyik opcióhoz le van írva hogy mit hoz létre:
-ext4
-swap and ext4
-extroot and ext4
-swap and extroot and ext4
és végül:
-Existing partition format or remove data and mount as extrootHa ez neked nem segítség, akkor próbáld meg az openwrt wiki szerint: [link]
-
suste
veterán
válasz
Celtis #14810 üzenetére
logoutomon írva vagyon, hogy frissíteni kell
és az is le van írva hogyan és mivel....-a wifibeállítás is többet tud mint luci:
-9093 akkor lesz, ha átlinkelsz valamit, amit utána jelszó nélkül akarsz elérni
-A wifi konfigurálás oldalon van lehetőség weboldal hozzáadására
biztos hogy nem jó helyen jársz!!!!readme-ket olvasd el!
-
suste
veterán
ezzel az 1/5-ös aránnyal nem igazán lehet mit kezdeni, mert nagyon nem mindegy milyen klienssel és mekkora sebességekről beszélünk
egy N-lite wifivel 20mhz-en még normális és lehetaz 5ghz-en meg teljesen normális, hogy nagyobb az átvihető sebesség, de persze ez is függ a klienstől is, hogy mennyivel tud többet....
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #14753 üzenetére
Ha a hálózaton van megosztott mappa, akkor oda tud tölteni
ennek mi értelme?
ha van NAS akkor az erősebb, és jobb vele torrentezni
ha pc-n osztod meg az egyik mappát, akkor oda a PC tud gyorsabban torrentezni, ha már úgyis megya routeres torrentezésnek pont a lényege, hogy mindent maga intéz (letöltés, megosztás), és nem kell más eszköznek mennie...
-
suste
veterán
válasz
zsolt320i #14746 üzenetére
2: NEM!
A readme-ben egyértelműen le van írva, hogy ezt ne szerkeszd, hanem a HDD partíció nevét kell módosítani (csatolás 1 és 2 pont).
Ha linuxos fájlrendszer akkor ezt meg tudod tenni a 9092/setup/hdd label fül 2-es pontjában, ha ntfs vagy fat, akkor pedig windows-ban....3: Mivel módosítottad a SAMBA beállításokat, így már neked kell beállítani, ahogy szeretnéd, a saját céljaidnak megfelelően. Az alapbeállítás egyébként mindent megoldott önállóan
.
A TM beállításokra ugyan az igaz, mint a SAMBA-ra.
Az egész rendszer úgy van beállítva alapból, hogy minél kevesebb állítgatással beüzemelhető legyen. Ha formázható a HDD, akkor pár kattintással teljesen üzemkész a rendszer. Minél több dolgot állítasz el, annál több dolgot kell pluszban még konfigurálgatnod!!!
-
suste
veterán
válasz
zsolt320i #14743 üzenetére
1: pedig ugyan ott kell mindent beállítani (luci/halozat/interfesz/lan vagy 9092/setup/basic/lan)
2: pedig le van írva egyértelműen le van írva,hogy a fő hdd "mnt" nevű legyen....
3: 2 hdd esetén már mindenképpen ajánlott a külső táp!
4: ez nem NAS! Ne akarj nagyobbat 2,5MB/s nél. Ráadásul pont kevesebb kapcsolat a jobb, mert kisebb terhelést okoz...
-
suste
veterán
válasz
zsolt320i #14741 üzenetére
ha switch, akkor csak frowardolnod kell a fő routerben a 21234-es portot a tplink felé (192.168.1.10), és már aktív is lesz
de enélkül is mennie kell a letöltésnek, ha a háttértár rendben van (fel van rendesen csatolva a /mnt-be)a TM elérésének TMGUI -val a belső hálódban simán mennie kell (192.168.1.10:9091)
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14728 üzenetére
A Sambát is el lehet érni kívülről?
Természetesen minden megoldható, de nem szokás. És én sem írtam ilyet!
LUCI elérés kintről:
tényleg kintről próbálod ugye?
mobilnettel esetleg
a nem biztonságos visszajelzésnél ugye felvetted a kivételek közé, tehát engedélyezted, ugye?DDNS
1: mindíg a külő ip-t adja
2: egy ddns nevet könnyebb megjegeyzni, mint számokat, (tehát fix ip-nél is jól jön)404
már hallottam ilyet mástól, de én nem tapasztaltam sosem
másik böngésző? -
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14725 üzenetére
-képnézegetés: nem igazán értem mire gondolsz
belülről samban nézegetheted a mappákat, lapozhatatod, de ilyenkor is letölti a képet, csak belső hálón értelemszerűen gyorsabb
azt nem tudom, hogy kívülről ftp-n -van-e olyan program, ami tud lapozni
csinálhatsz egy html oldalt is sima fájlszerverként, akkor még ftp sem kell (9092/system/template/Create simple HTML based webpage + WEB FILE SERVER)-terheltség: a 9092/status/load alatt is nézheted, és ez nem terheli úgy a routert, mint a luci/status oldal, és még magyarázat is van rajta
a folyamatos 2-3 routerként működtetve biztosan nem egészséges, mert ha a router funkcióknak lenne szüksége + erőforrásra, akkor már nem lesz, és ekkoor jön a wifi szakadás, lassú net, stbstb
az alap 800KB/s tm is pont így jött ki nekem, ez mellett még elindulhat egy filmlejátszás, meg jöhet több wifi kliens...-luci kívülről: luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/Luci-HTTPS szabály pipa+mentés és alkalmazás
utána meghívás: "https://ip.vagy.ddns" -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14695 üzenetére
Sajna hely az csak 136 kb maradt
Pont ezért vettük ki a tm gui-t, hiszen nem létszükséglet, mert vannak külsők minden rendszerre.A terheltséget is le akarom ellenőrizni
Ez is megoldott dolog régóta, bent van a readme-kben is.
9092/statistics/statset
Azt hiszem a load statisztika eleve bent van az fw-be, csak üzembe kell helyezni (edit, save, crontab).
És van pár előre elkészített statisztika, amiket letölthetsz az oldal alján lévő "Download" résznél, majd azokat is beüzemelheted, ha akarod.
Vagy létrehozhatsz sajátot is, ha megérted a logikáját (a "Data function:" -höz kell az a parancs, ami kinyeri a megfelelő értéket, amit a "Test" gombbal tesztelhetsz is).Most beugrott, hogy csinálhattunk volna a HDD hőmérséklethez is, ezért gyorsan összedobtam
.
Igaz kicsit igazítani kell mindenkinek a saját HDD-jéhez. Már ez is letölthető. -
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14690 üzenetére
A router-t kicsit felemeltem a HDD-ről, ......
Ha van még helyed a flashben, vagy csináltál extroot-ot, akkor felteheted a "smartmontools" programot (9092/system/installer: smartmontools), és utána lekérheted a HDD adatokat (köztük a hömérsékletet is) a 9092/apps/SMART fülön. Sőt még időzítheted is az ellenőrzést, amit fájlba ment el
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14692 üzenetére
már bepipáltam korábban
Ha be van pipálva, akkor miből gonolod, hogy passzív? A TM ellenőrzéje nem jó!
Nézd meg webes port ellenőrzővel is!És azt a másik routert hogy kéne használni?
Wifi kliens lenne, wifin a fő routerre csatlakozna, és az lenne az ideális, hogy ebből kábel menne a tv-be vagy a médialejátszóba. Így segítene a legtöbbet, mert a wifije sokkal jobb, mint egy TV-nek, vagy más klienseknek. Azt már te látod, hogy hova tudnád elhelyezni, hogy a kábel még normális módon elhelyezhető legyen, de minél közelebb legyen a főrouterhez.
Ha WDS-ként kötnéd be (wifi-wifi-wifi), akkor is biztos, hogy jobb lenne a kapcsolat, mint közvetlenül a tv-vel vagy medialejátszóval. -
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14682 üzenetére
gondolom a maxnál kicsit kevesebbet, de nem használok upnp-t
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14679 üzenetére
CC gyorsabban NAT-ol, vagyis 150Mbit/s -es net felett érdemes lehet váltani (bár én sosem értettem, hogy minek gyorsabb
)
-
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14674 üzenetére
jól érted, csak a megfelelő mentés(eke)t kell feltenni
én is így üzemeltem be sok új routert (pl: 842v3)
ami hátrány, hogy minden programot neked kell beállítani (ftp, samba, minidlna, transmission, stbstb)
a telepítéshez persze van segítség a 9092/system/installer oldalon, meg ugye vannak leírások.... -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14672 üzenetére
nem lesz saját CC
már sokszor leírtuk, hogy nincsen értelme
mindenképpen extroot kell, akkor meg az eredeti is jó...a mi BB-nket nem próbáltam digivel, valaki más talán elmondja
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14670 üzenetére
Ha kezeli a router mindegyiket, akkos simán lehet.
Pl CC openwrt alapból jól kezeli a digis ipv6-ot, ezt tapasztaltam én is. -
suste
veterán
Másik szerver esetleg?
-
suste
veterán
válasz
mzsombor #14652 üzenetére
valamit nagyon keverhetsz, mert a hálózati megosztásoknál a /share az pont a könnyítés miatt van (rádugsz egy pent, ami egyből felcsatolódik és meg is jelenik a hálózaton a /share/label alatt), és nem érdemes kitörölni....
a jó megoldást headless leírtaha a tm-web telepítés után csak 136kb mardt, akkor vagy telepítettél még más csomagokat is, vagy valmit nagyon nem jól csináltál
a szűz 0.8.1-nél 660Kb hely szabad van, a tm-web meg 200kb
szerintem ha felteszel minden frissítést, még akkor is több marad 136kb-nél -
-
suste
veterán
válasz
donmackó #14620 üzenetére
írta, hogy a titkosítást és a jelszót utólag állította be
szóval az tényleg lehet, hogy titkosítatlannak gondolja, így a titkosításnak "none"-t a jelszónak meg semmit nem állít be, viszont a többit jól megcsinálja (lan, dhcp, wifi sta+ap)a reboot tényleg érdekes, de headlessnek is van v11-es 841-ese, és nála jó a jelszókérés, viszont nála is rebootol (ha jól értettem amit írt
)
-
suste
veterán
válasz
mzsombor #14602 üzenetére
fölment rá a backup
Melyik?A LuCI nem lett magyar
A linkelt mentésekben nincsen luci magyar nyelv, de a leírásban sincsen.
de amíg a LuCI felületén nem scanneltem egyet a wifivel, addig a 9092-n nem volt hajlandó scannelni
Minden eredeti openwrt-ben a wifi ki van kapcsolva. Tehát először be kell kapcsolni, amit a 9092/setup/basic/wifi oldalon is megtehetsz a "Wifi device" on/off résznél.rájöttem, hogy a wifi titkosítást és jelszót be kell állítanom az új routeren
Ez érdekes, mert ennek is működnie kéne.
Majd ha lesz lehetőséged, akkor egy factory reset + basic-2016-08-31.tar.gz + 0.8.2-repair-2016-09-03.tar.gz feltöltés után próbáld ki újra. -
suste
veterán
próbáld meg így:
config interface 'wwan'
option proto 'dhcp'
config interface 'stabridge'
option proto 'relay'
option network 'lan wwan'
option ipaddr '192.168.0.13'A 192.168.0.13-as IP-t meg foglald le a fő routerben a tplink számára.
Nálam működik ez a bridge-ip -s beállítás!
Esetleg próbálj meg a beállítás után egy reboot-ot is. -
suste
veterán
válasz
Sinisi #14534 üzenetére
0: jó lenne frissíteni a 9092-t, ha még nem tetted
2: a LAN-t is lehet korlátozni QOS-sel, ahogy a guest -et: luci/hálózat/qos
3: nincs
4: egy másik külön vendég, vagy a meglévő vendégre kényszeríted a korlátozandó eszközöket MAC szűréssel? a vendég nem látja a LAN-t
5: a wifianalyzer a 9092-n régóta van, de a 0.7-es fw-től elérhető a luciban is a 9092
értelmezés: ahol a legkisebb az alsó piros függőleges csík, az a legkevésbé használt csatorna
nálad most a 9-es csatorna, de ha magyarra állítod a wifit, akkor lehet hogy a 12/13-as lenne az... -
suste
veterán
válasz
Sinisi #14537 üzenetére
"Eddig fel sem tűnt, hogy "ekkora" korláttal használom a csomagot"
általában ez szokott lenni
nem nagyon tudok elképzelni olyat, hogy valaki kihasználja a gigás netet (max 1%)
általában a játékosok arra hivatkoznak, hogy pc-n újratelepítés után nem mindegy mennyi idő alatt jön le a játék, vagy a frissítés
de pl a konzolosoknál a konzol este is elintézi...
szóval max egy kicsit előre kell gondolkodni
és ha eddig nem vetted észre, akkor tuti nincs is szükséged rá! -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14484 üzenetére
igen, én is nemrég intéztem telefonon a családban...
1-2óra múlva már át is állították -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #14480 üzenetére
Ha digis vagy, akkor be kell szólni nekik hogy publikus ip címet kérsz.
-
suste
veterán
válasz
joker.001 #14475 üzenetére
Mind a 2, sőt még több dolog miatt.
Pl webkamera az usb kezelést is terheli (nem is kicsit), amin a hdd is van. Könnyen belassulhat így, míg ip kamera maga intézi a működést, és csak a rögzítésnél terheli az usb-t.
Persze a webkamera is lehet jobb felbontású, de akkor még jobban érvényesül az előbb leírtak.... -
-
suste
veterán
válasz
Mocsokba #14433 üzenetére
pedig a samungok is jól szokták kezelni a minidlna-t
nálam konkrétan 2 samu tv is van, mindegyiken hibátlanutána kéne olvasni weben, hátha javították, vagy van valami spec beállítás ennél a típusnál
biztos hogy más is szívott vele, ha szoftveres probléma (google: UE40ES6100 + minidlna)
vagy esetleg tv fw csere? -
-
suste
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged