Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
válasz
kardkovacsi #15971 üzenetére
Ezzel nem értek egyet, vagy legalábbis másik irányból közelíteném meg. Buy and hold (diverzifikált indexkövető befektetésre értve) azért működik, mert a piac hatékonyan áraz, jövőbeli CF-k a kockázati szintnek megfelelően vannak diszkontálva, legalábbis ez a feltételezés. Ha ez innentől nem fog működni, az azt jelenti, hogy a pénzügyi világ teljes vakságban szenved, vagy olyan negatív scenáriók fognak megvalósulni, amik egyébként még most is valószínűtlenek.
ZIRP vége szerintem a legkevésbé érdekes. Azon a piac már Biden alatt túllépett. Nem ez a fő kihívás, pénzügyi eszközökkel többé-kevésbé kontroll alatt lehet tartani, lsd. Japán. USA-ban reálhozamok már régóta magasak, ezek már rég beépültek a DCF modellekbe.
A fő probléma, hogy a II. vh. után kialakult, eddig viszonylag stab világpolitikai rendszer kezd recsegni-ropogni. Csak ezzel nehéz mit kezdeni, nem tudjuk (én legalábbis), hogy ez csak egy rendszerhiba, önkorrekció is lehetséges, vagy valóban egy durva, új világrend kezdete, as of today.
Buda Péterrel nem rég készült egy új interjú, kicsit tágabb kontextusban (Inga alapvetően elég borúlátó, de a mögöttes logikába nehéz belekötni, legalábbis nekem): A bizonytalanság korának kihívásai | Utolsó Idők Ez alapján short, short, short.
AI bullish, de szerintem Trump 2.0 teljesen más, mint az 1.0, vagy bármelyik korábbi adminisztráció a közelmúltból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- VoIP telefonálás
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest