Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz [CS]Blade2 #12 üzenetére

Szerverekhez nyilván maradna a 3,5" - épp azért írtam azt is, hogy ha a magasságon növelnének 2-4 mm-t, az még talán beleférhetne. Az ősrégi Chieftem midi torony házamban szorosan sorakoznak egymás alatt-felett a HDD-k, de szerintem a fent említett méretnövelést még elbírnák a bővítőhelyek, és valószínűleg még továbbra is tolerálhatóan szellőzne. Az 5,25" meg nyilván csak olyan helyeken jöhetne szóba, ahol van 5,25" hely. :) Nem nagyon sok ilyen van. Meg persze ilyenkor már az is kérdés - ami már egyébként legalább az 1-2 terás HDD-k óta folyton jelen van -, hogy mennyire (nem) biztonságos az olyan brutál méret. Vegyük azt, hogy egy olyan 100 terás HDD 400 MB/s átlagos lineáris írással bír, pedig amúgy nyilván nem tudna annyit. De ha tudna, még akkor is majdnem 3 (három) nap lenne teleírni! :Y Régebben az 1-2 GB-os HDD-k is tudtak egy pár MB/s-es (3-10) lineáris írást. Vagyis ideális esetben mondjuk 5-10 perc alatt, vagy még gyorsabban tele tudtad írni. Na ez nagyon nem mindegy, ha mondjuk egy RAID tömböt kellene megmenteni!

#13: Elhiszem, látszólag csak én nem tudtam. :DDD Pedig sokat olvastam HDD-kről, szóval biztos szembe jött már valamikor, csak nem jegyeztem meg.

#17: Lehetne... de nem az. Majd ha lesz max. 10k/TB áron SSD, akkor esetleg. A 30 terás Ironwolf Pro kb. 300k (relatíve olcsó, de még az is vagy 40%-kal drágább a legolcsóbb 16-20 terás HDD-knél, amik lassan megint benéznek a 7000 Ft/TB-os ár alá), ezzel szemben egy feleakkora, 15 terás WD Ultrastar DC SN655 (mondjuk valószínűleg nem QLC) 2,8-szor drágább (fajlagosan meg majdnem 6-szor).

Amúgy már van 245 terás NVME SSD is, a Kioxia LC9. :Y :Y :Y És nem is olyan nagy.

Új hozzászólás Aktív témák