Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Fold?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Szerverekhez nyilván maradna a 3,5" - épp azért írtam azt is, hogy ha a magasságon növelnének 2-4 mm-t, az még talán beleférhetne. Az ősrégi Chieftem midi torony házamban szorosan sorakoznak egymás alatt-felett a HDD-k, de szerintem a fent említett méretnövelést még elbírnák a bővítőhelyek, és valószínűleg még továbbra is tolerálhatóan szellőzne. Az 5,25" meg nyilván csak olyan helyeken jöhetne szóba, ahol van 5,25" hely.
Nem nagyon sok ilyen van. Meg persze ilyenkor már az is kérdés - ami már egyébként legalább az 1-2 terás HDD-k óta folyton jelen van -, hogy mennyire (nem) biztonságos az olyan brutál méret. Vegyük azt, hogy egy olyan 100 terás HDD 400 MB/s átlagos lineáris írással bír, pedig amúgy nyilván nem tudna annyit. De ha tudna, még akkor is majdnem 3 (három) nap lenne teleírni!
Régebben az 1-2 GB-os HDD-k is tudtak egy pár MB/s-es (3-10) lineáris írást. Vagyis ideális esetben mondjuk 5-10 perc alatt, vagy még gyorsabban tele tudtad írni. Na ez nagyon nem mindegy, ha mondjuk egy RAID tömböt kellene megmenteni!#13: Elhiszem, látszólag csak én nem tudtam.
Pedig sokat olvastam HDD-kről, szóval biztos szembe jött már valamikor, csak nem jegyeztem meg.#17: Lehetne... de nem az. Majd ha lesz max. 10k/TB áron SSD, akkor esetleg. A 30 terás Ironwolf Pro kb. 300k (relatíve olcsó, de még az is vagy 40%-kal drágább a legolcsóbb 16-20 terás HDD-knél, amik lassan megint benéznek a 7000 Ft/TB-os ár alá), ezzel szemben egy feleakkora, 15 terás WD Ultrastar DC SN655 (mondjuk valószínűleg nem QLC) 2,8-szor drágább (fajlagosan meg majdnem 6-szor).
Amúgy már van 245 terás NVME SSD is, a Kioxia LC9.
És nem is olyan nagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple Watch Series 8 Silver aluminum 45mm / e-Sim / 6Hó Garancia
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Nem nagyon sok ilyen van. Meg persze ilyenkor már az is kérdés - ami már egyébként legalább az 1-2 terás HDD-k óta folyton jelen van -, hogy mennyire (nem) biztonságos az olyan brutál méret. Vegyük azt, hogy egy olyan 100 terás HDD 400 MB/s átlagos lineáris írással bír, pedig amúgy nyilván nem tudna annyit. De ha tudna, még akkor is majdnem 3 (három) nap lenne teleírni!
Régebben az 1-2 GB-os HDD-k is tudtak egy pár MB/s-es (3-10) lineáris írást. Vagyis ideális esetben mondjuk 5-10 perc alatt, vagy még gyorsabban tele tudtad írni. Na ez nagyon nem mindegy, ha mondjuk egy RAID tömböt kellene megmenteni!
Pedig sokat olvastam HDD-kről, szóval biztos szembe jött már valamikor, csak nem jegyeztem meg.