- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Blank_
senior tag
Ezt az L alakú csatlakozót már én is nézegettem, csak ugye még nincs miről beszélni mert sata vinya nuku
Na most úgy néz ki hogy elöl nincs ventihely, csak a jobb oldalon 3 db 9centis.
De az sem rossz megoldás ha a vinyó alá mókolok valamit.
+ a plexi közepére lehet még egyet szerelni, de oda nem akarok. Általában az nem szokott sokat használni. -
_Blank_
senior tag
Nem sajnos nincs elöl 12-es, ezért is kell az oldalsó 9est igénybe venni.
A 3-ból minimum 1-et.
9800pro nem rossz, mondjuk ha tavaly előtt vettem volnaKicsit már zilált szegény.
chieftekben nincs vinyókeret, meg ebben a vinyók 90 fokban el vannak fordítva, ezért még a sata vinyót is necces belerakni, túl közel van hozzá a plexi. Azért majd bepróbálom. -
_Blank_
senior tag
Szerintem elég lesz nekem a silent blade, mivel ez kifújja a levegőt ezért nem akadályozza porszűrő a levegő kifelé haladását. Mivel nem sokat játszom ezért nem kellenek nagy fordulatszámú ventik, így is csak azért akarok hátra egyet hogy valami huzat létrejöjjön belül. Bár így is elpöfög a rendszer, de a vinyóknak nem egészséges a 40 fok körüli hőm. Bár most is 35 ill. 38 fokon hasítanak az everest szerint.
Oldalra meg azért 9-est teszek majd mert nyilván 9-es helyet faragtak neki a gyárban, 12-es semmiképp nem fér el.
9800 pro-n meg a gyári parasztmegoldás vanDe érik már a konfigcsere
-
_Blank_
senior tag
Na hát igen sirály megoldások összessége figyelhetők meg a képeken.
Látszik hogy tényleg nagy batár ez az armor
Ennél jobban talán csak egy moduláris táp segítene, de így is tényleg profik a megoldások. A konfig szellőztetése garantált.
Múltkor írtad hogy ezek a GT silent blade hűtők mégsem voltak a legszerencsésebb választások. Mert hogy nem mozgatja meg rendesen a levegőt. Akkor nekem most érdemes a chieftekbe ilyet vennem, vagy jobb lenne valami nagyobb rpm-el rendelkező fajtársát beszerezni? Alapjáraton csak ez szállítaná a levegőt nameg a táp 12-ese. Illetve a ház jobb oldalába rakok még két 9-cm-es ventit, de ezek úgy is csak a vinyókat tartják alacsonyabb hőmérsékleten. Szal mindenképp a hátsó a fontos.
Ja és ha minden igaz én is dobtam 3 képet az előző oldalra, még egy kérésednek tettem eleget, hogy tényleg 12-es ventihely van hátul
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
És az egyik legjobbat megint majdnem kihagytuk: az előre szerelhető sok-sok ventit
Ezt azért sem említettem,mert egyenlőre nem áll szándékomba több ventit rakni a házba. Ennek a 4 db-nak tökéletesen el kell látni a feladatát. Azért is adtak hozzá 4-et, mert gondolom ennyire tervezték meg a hűtését, és így is képes az optimális légáramlást biztosítani.
Bár, moddingosok előnyben címszó alatt, tényleg jó ötlet az előre szerelhető sok-sok venti.
Most már csak egyébként 1 problémám van. Sajnos kábelelrejtésben nem nagyon jeleskedem.Azt kéne megoldani, hogy kábelharisnyával be kellene borítani a kábelrengeteget. Viszont ez olyan kilátástalan feladatnak tűnik számomra, hogy inkább hozzá sem kezdek.
Összességében azért elmondhatom, hogy nagyon tetszik a ház design-ja, és a negatívumai ellenére azért az összképe a nálam eléggé pozitív.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Armornál a kis ajtók felső rögzítése elég gyenge. Vagyis az egy dolog, hogy az acél változathoz képest - ahol mágnesek tartják a helyükön az ajtókat - itt csak sima szivacsok vannak, de a felső pánton lötyög egy kicsit az ajtó.
Ezt még én annyira nem vettem észre. Amikor nézegettem az ajtórögzítéseket, nekem elég stabilnak tüntek. Sőt fokozom! Nem is egyszer a házat az ajtónál fogva emeltem meg. Szóval én nem tapasztaltam ezt a dolgot!
A hátsó bővítőkártya leszorító sín viszont egész szépen teszi a dolgát nálam. Megtartja minden gond nélkül a Vga-t is.
Na eddig ezt találtam a legnagyobb hibájának, mint ahogy korábban írtam is már. Ha nem is akkora stabilitást mint a csavaros megoldás, de ennél azért biztosabb megoldást reméltem. Engem ez meg eléggé zavar.
Jó a ventitartó keret, viszont a vinyókeret mellé itt is adhattak volna rezgéscsillapító gumibakokat, vagy gumis csavarokat.
Hát, mondjuk ez elvárható lett volna egy több mint 40k-s háztól!
Az álló táp és a mellette található vinyótartó pedig zseniális
Ezzel nagyon egyet kell hogy értsek!
[Szerkesztve] -
matekas
tag
Nagyjából elolvastam a hozzászólásokat . és a képeket sőt , egy videót is néztem róla , és az az érzésem , hogy nem sokkal nagyobb a mostani házamnál ( codegen ).
Van 2 db DVD rom om egy rack, 1 floppy és2 db vinyó .... elég kevés hely van így a házamban . háááát nem tudom.......... -
Face8814
őstag
Így van!
Ez acél! 18,3 kg asszem!
A szerelésre talán holnap fog sor kerülni. Nagyon bizakodó vagyok a Kandalfal szemben.
Egy M.....y ( a nevét le se merem írni) után kész megváltás lesz! Hétvégére talán már néminemű tapasztalattal leszek felvértezve a házzal kapcsolatban. Majd közlöm az érdekességeket!
-
_Blank_
senior tag
-
_Blank_
senior tag
Ez az óra gyárilag hozzátartozik a laphoz?
Lassan ilyen téren is érik a csere. Nem bírom már a 8cm-es procihűtő zajkeltését. Bár most ebből a csifi házból sokkal kevesebb hang jön ki mint a kodegányból, a vinyók rezgését is érezhetően jobban csökkenti, vagy legalábbis elnyeli vagy mi
Na jó ha már itt tartunk procira mit érdemes rakni? Coolink U8 120-as elég jól eljesít a tesztekben, szvsz nálam az lesz a nyerő. -
_Blank_
senior tag
Milyen lapod van a 3500+ alá? Mert én valami passzív nb hűtőset szeretnék, de ilyen nem nagyon van nforce4-es chipseteknél lévén mindegyik elég forrófejű. Talán az abit a8n ultra ilyen, de sok jót hallottam az asus a8n-e-ről is, csakhát ott az éktelen zajt keltő chipsethűtő.
-
zsommi
senior tag
Nos...
Ugy nézett ki a dolog, hogy volt egy molex, meg egy 3 pines a ford. számnak...
De aztán jött Zsommi mod ötlete..
Hát rákötöttem a 3 pinesre azokat a kábelekt, amik a molexba mentek, igy hát most sima 3 pines csati van a kábelek végén, ami az alaplapra van dugva...
Csak annyi baj van, hogy én nem biosbol akarom szabályozni, hanem winfosbol...
És nincs kedvem ford. szám szabályzot épiteni sem.. -
_Blank_
senior tag
Ez jóindulatú átok volt, pojén-pojén
, múltkor is 3seccel megelőztél
zsommi: Kíváncsi lennék a tsunami mennyivel tudja a procit alacsonyabb hőmérsékleten tartani mint a soprano. A tsunaminál ugye láthatóan van faja légbeömlő nyílásaz elején, a 12-es rendesen tudja szívni a levegőt, ezzel szemben a soprano nemtom mit csinál, honnan szív
mindenesetre -
-
rsx
aktív tag
Üdv
Akkor nálam Tsunami házzal
WD Raptor 36Gb 31c-36c
Samsung 120Gb 30c-35c
Elöl a vinyok 120mm silent blade(700-750rpm).
Azt már szeretem volna megkérdezni hogy milyen az Armor ház,mert lehet lesz lehetöségem a cserére.Itt most tulajdonképp arra vagyok kiványcsi hogy szerelés,vinyok rögzitése milyen meg esetleg rossz tapasztalatok voltak-e?
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
Nyugi, kitalálták azt jól. Ez a ház elvilleg direkt arra van kitalálva hogy az egész vízhűtés-rendszt a gép belsejébe lehessen bepaszírozni.
Vinyókeretet ilyenkor kiba**ák jól, vinyót meg ahogy mondtad föl az egyik 5,25-ös helyére. Így is marad még vagy 3 nagyhely, szerintem bőven elég. -
zsommi
senior tag
Amit linkeltem, annál a háznál úgy oldották meg, hogy tettek egy kis tömést az előlap elé, és akkor ha megnyomod a lapot a jobb alsó sarokban akkor kijön..
Egyébként gondoltam arra is, hogy a nyitógombot a ház tetejére rakom, oda az usb-k, meg a jack dugók mellé...
A kis ajtó alá pont befér egy...
Az elején az ajtót pedig lehet, hogy le fogom venni, mert az első hűtés úgy nem ér semmit...
Aztán bedobok az elejére egy Neon-t, és akkor még szépen is fog mutatni..
De ez még csak elmélet, a gyakorlatra még tuti kell várni 2-3 hetet...
Előbb menjen a gép, aztán jöhet a modding.... -
_Blank_
senior tag
Aha, de inkább az számít jobban hogy halk legyen, minthogy világítson. Annak tényleg elég vmi neon.
Aurorából is ki lehet venni a vinyókeretet. Pl így pont klappol: [link]
Igen a tesztben írták hogy bár a súlya ellenére mégisberezonál egy-két cumó benne. Meg talán az is közbejátszik hogy nem gumitalpakon áll a ház, hanem vmi műanyag szaron.
De én is az armort választottam volna. -
_Blank_
senior tag
Így már értem. Végülis jó dolog, meg így mégtöbb vinyót be lehet pakolni. Hát ja pl a Sopranot nem vízhűtésre tervezték, se a Caseteket, de az ilyen toronyházakba pumpával radival együtt be lehet építeni komplett vízhűtést. Nem tudom milyen méretbeli különbség van a Gigabyte Aurora meg az Armor között, de az előbbibe simán belefér minden. A tartály pont a vinyókeret helyére. Én gondolkodtam is a giga házában, mert vízhűtést is terveztem, de letettem róla mert egyrész az se egy olcsó ház meg egy komplett vízhűtés se 20FT, szal maradok inkább a léghűtés+ kisebb ház kombónál.
Casetekről annyit hogy kb 14kg, még anno a mistralba vettem, onnan pedig séta metró séta busz séta és haza.Na az nem volt semmi, már a doboz mögül se láttam sokat akkora volt, szal embertelen
Arról nem is beszélve hogy a buszra is alig fértem föl vele, ráadásul pont leghátra ültem és természetesen ott nem volt ajtó..
De aztán hazaérve beállítottam a helyére és többet már nem mozdult
NEkem mondjuk csak egy vinyó volt benne, elöl a 8cm-es venti tette a dolgát, 35 fok fölé nem is men úgy emlékszem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
Zsír. Ilyet se láttam még hogy a táp függőlegesen áll, mellette meg a winyó terpeszkedik
De ezt nem értem, a külön kialakított hely van a winyónak ott fölül? Mert képek alapján úgy tűnik.
Nekem is volt Casatek 1020-5A-m de én maximálisan meg voltam vele elégedve. Mindent jól kidolgoztak benne tényleg öröm volt abba a házba szerelni.Tömör acél az a ház, nekem nem nagyon rezonált benne semmi. Ennél a háznál mondhattam azt hogy full csendes volt minden benne. Mondjuk először a súly nem tetszett mert kb 3km-en keresztül cipeltem egymagam, akkor kicsit anyáztam de hazaérve beláttam hogy tetszik ez a masszivitás, többet meg se mozdítottam a gépet -
Ste
addikt
Csináltam gyorsban egy két képet. Így néz most ki
A vinyó hátul fent trónol
A kábeleket majd még kötegelni, harisnyázni fogom, hogy jobban elférjenek és szebben nézzenek ki.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
az alaplon a ledek világítanak olyan idétlenül. végülis plexi oldallap, ennek kell örülni (éjjel tökéletes kereső-, jelzőfény)
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest