Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
miauut
tag
Újrakezdtem, végeztem a fehér gyümólcsösben. Emphyr is megvolt. A kapunál (gyorsutazás) hiába megyek Velen térképére, nincs útjelző, ahová mehetnék. Egy faliujság, és a célpontom van csak rajta. Valami ötlet??
Köszönöm. -
VikMorroHun
őstag
válasz
miauut
üzenetére
Mintha erre még nem válaszoltak volna.
Úgy emlékszem, több változata van az auto lootnak; neked kell eldöntened, melyiket használod. Én azt választottam, amivel mindent összeszedek harc közben, de csak azokat a tárolókat/növényeket ürítem, amiket kiválasztok. Illetve nem lophatok véletlenül, az őrség orra előtt.
-
Durván 40 hónapja jött ki a játék (a számolás kedvéért kerekítek), szóval havi átlag 25 órát kellett játszani, azaz majdnem napi 1 órát az 1000 órához
Nem rossz 
-
Ez is eljött.

-
Rosszul fogalmaztam, úgy értettem, hogy a játék elején nincs szemüveg, mert csak a HoS-ban szerezhető meg, ellenben ha NG+-t indítasz, akkor már a játék elején rajtad van, mivel ez is olyan felszerelés, ami megmarad NG+-ban.
Szerk.: ja látom már megfejtettétek a rejtvényt.

-
Methionyl
senior tag
lassan eltelt 1 év..3 végig játszás után..jöhet újra!

-
-
válasz
J.Hetfield
üzenetére
B&W-ban lehet megszerezni. Nem túl esztétikus, az tény de +1800 életerőt ad, ami NG+-ban jól jön már az elején is. Most kezdtem a DLC-ket, szal hamarosan össze lesz kalapálva egy nagymesteri medveszett, és akkor megy az aranybogár a fogasra.

-
janos666
nagyúr
válasz
dannyl
üzenetére
Első ránézésre nekem is fura volt a képen, de próbaképp feltettem a játékban, és ott kicsit tűrhetőbben festett (igaz, aranypáncélom nincs mellé --- és valahol amúgy is meg kel húzni a határt
). Bár pont akkor jutott eszembe, mikor a cirkuszhoz mentem (HoS ). Bár miután automatikusan lekerült róla, azóta nem tettek vissza.akrobatát toborozni NG+ nélkül is van szemüveg. Ha valamin múlik, az inkább a TW2 import lehet.
-
-
schwartz
addikt
Most 14,99€ a Steamen a GOTY edition. (feb 11-ig) link
-
MZsoltee
veterán
Tetszett az értelmezés:
"Ez egyébként szépen ki is adja a sztorit, ha úgy vesszük, hiszen attól függően, hogy a rövid-, a közép- vagy a hosszútávú eredményeket nézzük:
- önző én (witcher-lét): marad a háborúskodás, idővel jön a Fehér Fagy;
- önző én + önfeláldozó én (uralkodó-lét): idővel jön a Fehér Fagy;
- önfeláldozó én: meghal, de a világ megmenekül."Azonosulni tudok az önzőséggel és a karakterek szemszögéből boldog léttel. De ebben a megvilágításban a második az igazi kudarc. Ez is jó a játékban, hogy az ember elgondolkodik, beszélget róla.
-
válasz
janos666
üzenetére
Sok-sok spoiler van benne, óvatosan olvasandó, és egyébként is hosszú, de ontopic.

Bár a játék kvázi a Fehér Fagy köré épül, a játékból nem sokat tudunk meg róla. A könyvekben a Fehér Fagy egy normális természeti jelenség, ami 3.000 évenként bekövetkezik - egy amolyan kisebb jégkorszak formájában. A játékokban szinte minden a Fehér Fagyból indul ki, hiszen az fenyegeti egyre jobban az Aen Elle világát, akik ezt úgy szeretnék megoldani, hogy Cirit felhasználva egy másik világba költöztetik a népüket. Azért van szükségük Cirire, mint a Tér és Idő úrnőjére, mert az ő mágusaik, navigátoraik csak kisebb egységeket tudnak átvinni a portálokon, egy egész népet nem. Namos, ugye emiatt üldözik Cirit - téren és időn át - a játékokban. A regényekben nincs különösebb jelentősége a Fehér Fagynak, és az sem feltétlen tisztázott, hogy Ithlinne proféciája Ciriről vagy Ciri leszármazottjáról szól-e, és hogy megállít vagy elindít-e valamit. Persze a próféciák mindig ködösek.
Ami még fontos adalék, hogy az Avallac'h által felderített Ősi Vérvonal messze nem teljes. Legalábbis a játékban erősen leegyszerűsítették a dolgot, mert úgy vették, hogy az Ősi Vért hordozó gén feltétlenül öröklődik egyenes ágon. A Tűzkeresztségből azonban lehet tudni, amikor megalakul a Mágusnők Szövetsége, hogy valójában egy aktív és egy passzív génről van szó, és csak akkor születik forrás, ha ez a két gén ismét találkozik, ráadásul az sem mindegy, hogy fiú vagy lány gyermek örökli az adott gént.
Ami még adalék, hogy Geralt megkapja Novigradban Alvin levelét (Alvint az első játékból ismerhetjük), aki szintén az Ősi Vér leszármazottja, és ő maga is Forrás. A levélből kiderül, hogy ő is megpróbálta "megállítani" / "legyőzni" / "megelőzni" a Fehér Fagyot, de elbukott.
A játékból nem sokat tudunk meg a Fehér Fagyról, de leginkább valami mágikus, szférikus és nem természetes jelenségnek állítják be. Arról is megoszlanak a vélemények, hogy Ciri egyáltalán megállította-e / legyőzte-e / megelőzte-e a Fehér Fagyot, és mit jelent mindez. Ez utóbbi azért merül fel, mert az alapjáték végének több olvasata lehetséges, minekután a fejlesztők kicsit elnagyolták - szebben fogalmazva: a játékosokra bízták - a történet végének kidolgozását.
A tényezők, amik disputára adnak okot:
- Ithlinne proféciáiban megjósolta az Északi Háborúkat, a Pestis járványokat, illetve több háborút az 1300-as évekből. A játék ugye az 1270-es években játszódik, és a Fehér Fagyot csak jóval későbbre jósolja.
- A Vad Falka előszeretettel használ jégmágiát (lásd Kaer Morhen-i csata).
- Avallac'h szerint az utolsó csatában, a hajókon és a körülöttük levő jégen a Vad Falka által használt igék működnek, amit Ciri is tud irányítani.
- Undvikon, a torony körül hasonló jelenségeket találunk, amikor Ciri és Avallac'h nyomába eredünk, mint amikor a világok között utaztunk, és a Fehér Fagy által elpusztított világban kellett túlélnünk.Adódnak a kérdések:
- A játék végén, a végső csatában az ott Undvikon a Fehér Fagy vagy valami más? Az Aen Elle által használt varázslat? Az Aen Elle világából a nyitott portálon átáramló Fehér Fagy?
- Ha a Fehér Fagy, miért most kerül rá sor, amikor még hosszú ideig nem kellene bekövetkeznie. Itt felmerül, hogy Ciri, mint Pusztító, nem megállítja a Fehér Fagyot, hanem elindítja - ahogy a proféciában olvasható.
- Abból gondoljuk, hogy Ciri, miután belép a toronyba megállítja a Fehér Fagyot, hogy az Undvik egy részét elborító fagy megszűnik. De ez nem feltétlenül ezt jelenti, mert lehet, hogy Ciri csak bezárta az Aen Ellek által használt portált, esetleg elüldözte őket, és megszűnt a varázslatuk.Mindenesetre a játékban Geralt kétértelmű mondatán kívül, amit a császárnak mond, nincs konkrét utalás arra, hogy Ciri bármit is megállított volna, akár meghal a próbálkozás során, akár túléli. Ahogy természetesen arra sincs utalás, hogy nem állította meg. De mivel az sincs kibontva, hogy mi ez a Fehér Fagy és mit lehetne vele kezdeni, mi történik, amikor Ciri elmerül a hófúvásban, így ezért ez is kérdés marad.
Fentiek alapján több lehetséges olvasatot lehet levezetni, amelyek egymástól függetlenül akár igazak is lehetnének, hivatalos álláspont híján ez ugye nem tudható. Szal ezek alapján én úgy vezettem le magamnak, hogy a játék végén az ott nem a Fehér Fagy, azt csak egy másik térben és időben tudja Ciri megállítani, és csak akkor, ha feláldozza magát. Ahogy szinte minden döntési helyzetben aközül tudunk választani, hogy Ciri önfeláldozó vagy önző (nem pejoratíve, de mondjuk a saját boldogságát jobban szem előtt tartó hozzállást értek ez alatt) énjét bátorítjuk.
Ez egyébként szépen ki is adja a sztorit, ha úgy vesszük, hiszen attól függően, hogy a rövid-, a közép- vagy a hosszútávú eredményeket nézzük:
- önző én (witcher-lét): marad a háborúskodás, idővel jön a Fehér Fagy;
- önző én + önfeláldozó én (uralkodó-lét): idővel jön a Fehér Fagy;
- önfeláldozó én: meghal, de a világ megmenekül.Szal számomra így kerek a sztori és a döntési fa, de természetesen csak azért, mert nekem így szimpatikus, és mert a játék befejezése teret enged az ehhez hasonló gondolat-játékoknak.

-
janos666
nagyúr
Jó, hogy ezt felhoztad!

A "sötét" értelmezés eddig elkerülte a figyelmem, pedig talán ez a legérthetőbb számomra, hogy miként következhetnek így a "sorsfordító kapcsolókból" az egyes befejezések, és hogy illenek hozzájuk a prológusok.
Legelőször mindenképp félreértettem a saját eredeti "kunyhós" befejezésem. Azt hittem, hogy Ciri meghal. Ezt látszott támogatni az is, hogy Geralt talán kvázi öngyilkos lesz (nagyon úgy néz ki, mint ha hagyná, hogy túlerőbe kerüljenek a szörnyek), ami szintén arra hajaz, hogy "itt a világvége" (minden mindegy).
Ezt nyilván utáltam több szempontból is (miért így következik azokból a válaszopciókból, és persze hogy személy szerint gyakorlatilag elbuktam a kampányt, kezdhetném elölről, illetve a spoileres olvasgatás után "csak" onnan, hogy találkozom Ciri-vel).Később meg lettem győzve arról, hogy Ciri mindig túléli, és csak az változik, hogy visszajön-e. De ezzel sem voltam teljesen kibékülve. Akár csak amiatt, hogy attól még beköszönhetne elmondani a jó hírt, hogy túlélte és a világ is megmenekül (éljen mindenki nyugodtan, békében, nincs a nyakukon a világvége, foglaljuk ezt be az új próféciákba, stb). Két perc után bármi kamu indokkal leléphetne, ha egyszerűen nem bírja a pofánkat. De picit nehéz elhinni azt is, hogy annyira megutál itt mindenkit, hogy soha senkit nem akar látni. (Főleg, hogy szerintem inkább heves és érzelmes, mint végtelenül passzív jellem, szóval inkább veszekszik egy nagyot, akár üt, vág, rugdal, de közben mégis próbál a végére kibékülni, csak levezeti a gőzt. Vagy ha megbocsáthatatlant tettél, akkor nem nyugszik, míg vérrel bosszulja meg, de ez utóbbi itt nyilván nem él.)
A végén a toronyban folytatott beszélgetés is több értelmet látszik nyerni, ha teljesen fel kell áldoznia magát. A Geralt féle "pontok" is jobban összhangban vannak ebben a teóriával azzal, amit előtte sugallgat Avallac'h. Kicsit úgy tűnik, hogy Avi is higgadtságot, felelősségérzetet, távolba tekintő mérlegelést próbál beletáplálni Ciri-be, és mi is az efféle megnyilvánulásainkért kapunk sokszor "negatív" pontot (ami a kunyhóba terel, a "nyugodj meg", "gondold végig és ne csak magaddal törődj"), "pozitívat" pedig akkor, ha a pillanatnyi vidámságot, a saját kis életünket helyezzük előtérbe ("a világ meglesz nélkülünk is, nem vagy köteles feláldozni magad érte, csinálj amit épp kedved tartja"), bár ez sem teljesen konzisztens (de ha nagyon pragmatikus akarok lenni, akkor pl. a sírlátogatás is időpazarlás, ha hatalmas feladat áll a nyakadban, "soha ne hátraáztassák a holtak az élőket").
-
válasz
mike1334
üzenetére
Redditen is van jópár thread ami ezzel foglalkozik, konkrét infót nem nagyon kapni a játékból. A “játékosbarát” verzió szerint a katasztrófa elkerüli a világot, ha Ciri szembeszáll vele; a másik elgondolás szerint a katasztrófát csak az ősi vérrel való egyesülés teszi elkerülhetővé. Nekem ez utóbbi szimpatikusabb, bár sötétebb. A regényekben ugye erről nem esik sok szó, csak háttérsztoriban bukkan fel néha a jövendölés, de a sivatagi kóborlás során a sötét sorsra, végkifejletre vannak utalások.
-
válasz
mike1334
üzenetére
Nézőpont kérdése. Ha eltekintünk Geralt Ciri iránt táplált érzéseitől, és az igazán nagy képet nézzük, akkor kizárólag az lehet a boldog befejezés.

Mármint, ha Ciri feláldozza magát, akkor a világ, amelyben játszunk, megmenekül a Fehér Fagytól. Ennél nagyobb jót meg nehéz lenne kihozni a játékból ugye. Ennél valamivel kisebb jótétemény, hogy Ciriből császárnő lesz, és így módja van arra, hogy a játéknak otthont adó kontinens politikáját hatalmánál fogva az eddigiektől eltérő, remélhetőleg jobb irányba terelje. A legönzőbb befejezés - ebből az aspektusból legalábbis - az, hogy elmegy pár orenért vagy florinért folytólidérceket gyilkolni a trágyaszagú falvakba. 
-
janos666
nagyúr
válasz
MZsoltee
üzenetére
Végig SPOILER
"az nem, hogy a végén egy kérdés dönt a kimenetéről" -> Az alapjátékéról pedig 3-4, részben banálisnak tűnő kapcsolók.
Miért rossz befejezés az, ha a trónra juttatod a mostohalányod? Én direkt erre játszottam (pl. a Radovid gyilkolás kapcsán is, pedig az első részben még viszonylag szimpatikus arcnak véltem), bár egy lépéssel lecsúsztam róla, és kaptam helyette a valóban tragikust. Az nekem sokkal laposabbak tűnik, hogy "boldogan éltek az erdőben bolyongva, míg meg nem haltak munka közben witcher módra".

Nekem Kovir hiánya a furább picit, főleg hogy úgy olvastam, aki Triss-t választja, az oda vonul vissza (
).legalább is a B&W nélkül, ami ezeket némileg felülírhatja -
MZsoltee
veterán
Hát a végére értem a Wild Hunt-nak.~80 óra volt kb és nagy élmény. Olyannyira, hogy rögtön mentem tovább a Heart of Stone-ra, amit ki is játszottam elég hamar (~8-10 óra).
A történet tetszett, bár az nem, hogy a végén egy kérdés dönt a kimenetéről.
Blood & Wine-ba is belementem azzal a lendülettel és megcsodáltam az új területet. Gyönyörű! És a gépet is eszi
Most kicsit visszatekintettem és megnéztem egyáltalán melyik befejezést sikerült megcsinálnom és mi volt a történet, amit láttam, játszottam, sőt talán valahol meg is éltem.
Lenry kategorizálását használva a boldogat. Előtte nem is olvastam utána. (A csajoknak igen, nem akartam a két szék közé esni
). A boldog és a jó kategóriával tudnék vitatkozni. Szerintem a boldog a jó is. A többi csak rossz és tragikus
De youtube-on megnéztem az összes endinget. Le a kalappal a fejlesztők előtt. Gyakorlatilag majdnem 3 játékot fejlesztettek le és nem csak a végkifejlet miatt, hanem a többi párhuzamosan is megoldott történetszál miatt. Szóval köszönöm az élményt! Megért minden forintot.A Blood & Wine-ra is kíváncsi leszek. Az első benyomások jók. Rettentően szép a játék, nehéz lesz majd elszakadni tőle. Remélem, ha nem is 80, de egy 20-30 óra van még a világból. Amire még kíváncsi lettem volna az a Ofier
! Kár, hogy az kimaradt. Ha egyszer lesz 4, akkor talán abban.(Heart of Stone-ban a herceg vagy béka származási helye) 
Elképzelhető, hogy egyszer majd újrajátszom, de akkor a legnehezebb fokozaton. Mindenkinek (további) jó játékot!

-
janos666
nagyúr
Megnéztem előtte Jorus adatlapját, hogy milyen kártyája van.
Személy szerint én viszont lecsupaszított nV driver-t telepítek már rég, csak emlékeztem, hogy van ilyen is, mert pont a TW3-al demózgatták mikor kijött (azóta szerintem frissült a link, de ma is sok TW3 kép van még benne). -
laceszgamer
addikt
Kis gépben egy 1050Ti-van, véletlen jöttem rá, hogy van ilyen cucc benne, először mondom mi a bánat ez, aztán akkor kezdett derengeni, hogy mintha lett volna az NV-nek ilyen képes dolga, de az a poén, hogy ha jól tudom csak a nyers drivert raktam fel, experencie-ot vagy minek hívják nem.
-
Lenry
Topikgazda
válasz
miauut
üzenetére
modtól függ, 99%-ban le lesz írva, ahonnan letöltötted a modot, hogy mit kell vele csinálni.
legtöbbször egyébként annyi, hogy kitömöríted a mods könyvtárba, aztán elindítod a játékot, lesz egy RED Engines betöltőképernyő, ahol compile-olgat egy kicsit, aztán ha nem ütközik semmi semmivel, akkor elindul a játék.
ennyi -
miauut
tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Szia. Kérdeznék a modokkal kapcsolatban. Ha egy mod telepítésre került, akkor utána kell-e valamit állítgatni, vagy automatikusan teszi a dolgát?
Köszönöm -
válasz
genndy
üzenetére
Kösz a tippet, valóban csecsébb így a látvány, HUD nélkül.
(Steam kicsit megnyomorgatja a képeket, a játékban nincsenek ilyen recék természetesen.
)laceszgamer: nekem Kaer Morhen elég északi, bár inkább persze az Alpokra hajaz, mintsem mondjuk Norvégiára, ami utóbbi azért közelebb áll Skelligéhez.

Jelenlegi NG+ végigjátszásban most vagyok (először) Kaer Morhenben, 140 óránál járok, szal még egy 70-80 van vissza összesen, a regényeket már másodjára olvasom, most tartok (újra) a Fecsketoronynál, szal kicsit aggódom, milyen gámát kéne elővenni / kipróbálni utána.

-
genndy
addikt
Még jobban néz ki a screenshot ha addig kikapcsolod a HUDot a Home-al
De van egyébként FPS-nézet mod is, amikor F1-re belemegy a kamera Geralt fejébe, és akkor még ő sem rondít bele a képbe.Személyesen nekem is a vidám Toussaint a kedvenc, de a játék komor hangulata tényleg Velenben jön át leginkább. Skellige szép, de hideg, akkor már inkább Kaer Morhen. Novigrad nem rossz, a dombos részén szépek a házak meg a kilátás, viszont inkább a szutykos helyein mászkálunk többet, amiatt nem tetszik annyira.
-
-
perge666
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Tegnap délután újra raktam a gépet,és folytattam a játékot.

Még 15-ös szintű vagyok,de már beletettem majdcsak 30 órát.
Próbálom a szintemmel egyhangba hozni a küldetéseket,de így is van hogy utólag kapok meg egy szintem alattit.A fő szállal elég lassan haladok,ezek a mellékküldik is nagyon jók,összetettek,érdekesek.
Mivel egyszer már végig vittem,így sok dologra emlékszek,de még így is belebotlok új küldikbe,az agyam eldobom hogy milyen részletesen megcsinálták!Már írtam itt is régebben párszor,de csak magamat ismételgetem hogy ez a világ legjobb játéka számomra!
-
Bennyboy
őstag
Üdv!
Szeretném letölteni a hd texturát a játékhoz (gog-os) de az oldalon már csak fizetős lehetőséget találok hiába van ott, h lehet ingyen regisztrálni. Más hogy oldotta meg? köszi -
mike1334
veterán
Az éjszaka is milyen szép már a sok csillaggal.
Amúgy direkt ilyen, a mesékben (majdnem) mindig szép az idő
Toussaint volt az a terület, ahol a legkevesebbet használtam a gyors utazást (és legtöbbször a farkasember főzetet
, mondjuk simán 220 felett van a főzet tűrőképesség, szóval befért
) -
-
Kellően magas szinten vagy a küldihez? Egyszerre egyet támadsz, ahogy Lenry írta?
Egyébként Quen pajzs védekezésre, Aard hogy ellökd őket, Yrden hogy lassítsa őket a csapda, emellett kísértetolaj a kardra, és persze mutagén főzetek orrvérzésig, tehát Csillapító-párlat, Fecske, Fehér raffard párlata.
-
FaTHI
őstag
Szép napot! Srácok ezt az Everec szellemet hogyan lehet legyőzni? amikor rám jönnek azonnal szétcsapnak!
-
MZsoltee
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Nem értem miért menne ezért bármilyen adat a levesbe. Beteszed a meghajtót egy másik gépbe leszeded a mentéseket és boldogság. Kétlem, hogy a jelenség oka merevlemezhiba lenne.
Máskor ha még ezt sem akarod megtenni, akkor érdemes külön partíciót csinálni és oda áttenni a USER-s mappát a windowson. Amúgy meg tényleg ott a felhő. Próbálj meg másik gépen játszani és ellenőrizni, hogy megvannak-e a felhőben a mentések. -
perge666
veterán
Na lehet elvesztek a mentéseim,mert babráltam a képernyőbeállításokat a PC-n,és FHD felé állítottam a kép meg becsíkozódott és újraindulgat.

Biosba tudok matatni,de szerintem reménytelen.
Egyszer bejött a helyreállító menü,de nem a rendszer újrarakását választottam a személyes adatok megtartásával hanem a helyreállítást.
Azóta újra indulgat és annyi.
Ezért gyűlölök PC-n játszani,mert ha van valami probléma az összes mentés mehet a levesbe.
Veszek inkább megint egy PS4-et,ott nincs ilyen probléma,csak a Witcher mentést fogom sajnálni nagyon ha tényleg elúszik......
-
mike1334
veterán
-
totig
tag
válasz
chopin42
üzenetére
Nálam microstutter volt 2070-nél is (közben magas fps-t mutatott az AB), pedig annak idején 1060-nál nem volt semmi. Próbálkoztam mindennel, amit neten találtam, aztán rájöttem, hogy régebben gog galaxy nélkül játszottam.
Külön indítva, úgy hogy nem fut a galaxy, megoldotta nálam, tükörsima. Az overlay letiltása is elég amúgy elvileg. -
-
perge666
veterán
válasz
PAtr0n
üzenetére
Nem csaj hanem fickó.
Azt mondja hogy egy zsák liszt a nyeremény,és nagyon kellene mert a családnak nincs mit ennie,na de mind1 mert nagyon messze járok már tőle....Így második végigjátszásra is hatalmas az élmény,ma beletettem minimum 8-9 órát,és egyáltalán nem unom,alig várom hogy folytathassam.
-
perge666
veterán
Halihó.
A bunyós küldetéseknél amikor az ellenfél megkér hogy had nyerjen,annak van valami jelentőssége azon kívül hogy akkor bukom a feladatot?
Nem hagytam magam,csak kíváncsi vagyok mi a másik végkifejlett.
-
janos666
nagyúr
válasz
mike1334
üzenetére
A B&W-ben nekem messze a mesevilág tetszett legjobban. Szerintem ez a legjobb a hosszú, alaposan kidolgozott mellékküldetések közt (alapjátékot is beleértve). Egyszerre karikatúrázza szórakoztatóan a népmeséket az alapjáték stílusához passzoló módon, és húz vissza minket a saját gyerekkorunk romantikus fantáziavilágába, amit végül egy futó románc mélységűnek ható rövid együttlét koronáz. Izgalmasabb és érzelmileg sokkal magával ragadóbb, még mindig witcher-ízű, de romantikusabb hangulatú, ahogy az egész DLC is, de itt a fantáziavilágban éli ki igazán magát.
Az integráltság viszont sok szempontból problémás, főleg a több alapjáték-befejezést is figyelembe véve, de legjobb esetben is kompromisszumos az egymáshoz való viszony az alapjáték és DLC közt. Én ezt inkább egy játékon belüli játéknak fogom fel, vagy egy új Witcher játéknak, ami a 3. részhez járt, de nem feltétlenül kell tudnia tökéletesen integrálódnia. Máskor, más közönségnek, más hangulatban meséli ezt el Dandelion, mint az alapjátékot.
-
mike1334
veterán
No tegnap a végére értem a Blood & Wine-nak. Kicsit vegyesek az érzéseim, a dlc szerintem az alapjátéknál meg a másik dlcnél is jobban sikerült, önállóan is megállná a helyét, eljátszottam volna még vele sokáig...de nekem nem tűnt olyan hosszúnak, talán még az első dlcnél is rövidebbnek tűnt. Meg a vége olyan semmilyen volt,
, aztán ennyi, semmi na akkor itt a vége érzés. Még van pár mellékküldetés meg kincsvadászat, plusz ?-ből is van jó pár, főleg Velenben, de most szerintem kicsit hanyagolom, olyan 3 hónap elég volt belőlemegjött Triss
Majd egyszer lehet elkezdem az NG+-t nehezebb fokozaton. De előtte a Witcher 2-t is elő kellene venni újra, azt egy éve félretettem, hogy fujj, de hátha a 3 után az is jobb lesz 
-
chopin42
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt, hogy nincs tdp, úgy értettem, nincs kitolva, vega 64 240w bios van rajta, alulfeszelve. Úgy néz ki, az egyik fesszel volt gond, ami nem is a core-hoz van (hbm alatt a core floor), de nem 100%, mindenesetre az utóbbi 4 indításból nem csinálta.
Atti777: Köszi, hogy felhívtad erre a figyelmet, a legújabb driver van fent (19.1.1), ennek ellenére a 18.12.3 van őszerinte...A telepített programoknál is a 19.1.1 van írva, sőt, emlékszem is rá (még 29 évesen talán nem ért utól a demencia), de lelkelesn ajánlja a frissítést. Remélem hamarosan kigyomlálják a sok bugot az adrenalin 2019-ből, mert némelyik rohadtul idegesítő. -
-
chopin42
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi mindenkinek, gogos. Ssd-ről megpróbálom. Ami érdekes, hogy az órajel is leesik egy pillanatra, illetve a fogyasztás is, a megakadással együtt (hwinfo grafikon alapján legalábbis). Tesztelgetem, aztán meglátom. Kösz mindenkinek!
-
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Talán nem maga az AB a ludas, hanem a statistic server. Ott van beállítás, amelyik néha meglepő módon befolyásolja a futást (2d 3d 3d vector, stealth mode, app detection level, stb stb). Régen (évekkel ezelőtt) voltak meglepő tapasztalataim.
Mostanság nincsenek szerencsére, mióta zöld oldalon tanyázom épp.
Egyéb tuning szoft biztos rossz egyidejűleg; csak a baj van velük.Ha sima magas fps mellett pillanatnyi beakadás van, az fogós probléma. Valami szinkron zűr leginkább, guglizni kell szorgosan, hátha. De mindenképp kopizd először is ssd-re a játék mappát és a bin könyvtárból indítsd az exével (ne GOG managerből). Ha megoldja, akkor happység van
-
chopin42
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Oké, megnézem, de asszem kikapcsoltam a hairworksot, még a gtx 1060-al is.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
A hairworks nem csak az átlag és a peak fps-ek értékeit rombolja, szóval simán okozhat ilyen laggot is - de ahogy gondolod. Amúgy a húzott VGA és a maga Riva, vagy az MSI afterburner (ez is Riva alapú) is okozhat ilyen problémát, ha összeakad a driverrel. Én afterburnert használok, és az újabb Radeon sw-el sok baja van.
-
chopin42
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nem a beállítással van baj, simán megy átlag 100 fps-el, illetve a minimum is 70 nettó, de időnként megakad teljesen 0.1 másodpercre, majd fut tovább. Riva tunerrel íratom ki az fps-t, ilyen 1fps 1% meg 0,1% lowok vannak. Driver gondokra gyanakszom, redditen több post is van a witcher stutteringgel kapcsolatban (meg a vega stutterrel, de az másik topik).
Ma megnézem riva overay nélkül, lehet az okozza. -
chopin42
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igazad van, stutter, félrement eléggé

Tdp limit nincs, melegedés elhanyagolható. Szimplán megakad a kép. Ha újratöltöm, jobb. Amit írtál, az alapján ssd-ről is megpróbálom, hátha akkor jobb lesz. -
válasz
chopin42
üzenetére
stutter az a shutter.
Told ki a kártya tdp limitjét; ha az megoldja, akkor húzd lejjebb a feszültséget kissé, mert a melegedés miatt is dropolhat. Egyébként 1fps dropot nem veszel észre, nem az a gond. Illetve amd-n húzd le a vídia hairworks beállítást minimumra, vagy kapcsold is ki.Végül pedig én átraktam ssd-re (frissen) és úgy érzem sokkal simábban fut ugyanannyi átlag fps mellett (de ez lehet placebo).
-
chopin42
őstag
Szevasztok! Valaki tapasztalt olyat, hogy "shutterel" a játék? Hdd-ről megy, gtx1060-nál nem volt jelentős, vegánál viszont gyakori az 1 fps drop, ilyenkor a kártya is megakad (cicereg kissé, hallom, mikor kihagy).

Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nekem egy év alatt nem ment ennyi órát a konzolom

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). Bár pont akkor jutott eszembe, mikor a cirkuszhoz mentem (HoS

De van egyébként FPS-nézet mod is, amikor F1-re belemegy a kamera Geralt fejébe, és akkor még ő sem rondít bele a képbe.