- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az új részben Penny pulcsiján miért van egy, az orosz zászló színeiből álló szív? Ez valami geg vagy aktuálpolitikai áthallás? Esetleg kikacsintás a rajongók között terjedő "Penny egy orosz kém" teóriára? A Young Sheldon és a TBBT összekötése egész ötletes volt, de akkor is zavar, hogy Sheldon faterját ugyanaz a pofa játssza, mint Jimmy Speckerman-t, Leonard középiskolás nemezisét a TBBT S05E11-ben. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Vannak ennél súlyosabb következetlenségek a sorozatban, de ez tulajdonképpen normális egy ilyen hosszan futó sorozat esetében. Az írói gárda cserélődhet, és minden apró részlet nincs meg a készítők fejében a korábbi évadokkal kapcsolatban.
(Nekem a "kedvenc" ilyen bakim a Young Sheldonban az apa, aki a TBBT-ben is szerepelt, mint Leonard középiskolai nemezise.)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Egyáltalán nem kár érte, már jó pár éve elérték a csúcsot, és onnantól lefelé haladnak megint évadról évadra.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az előző rész (S11E22) szerintem vacak volt, ez a mostani (S11E23) erős közepes. Odáig nem merészkednék, hogy viccesnek nevezzem.
Rettegve várom az évadzárót.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Most jutottam odáig, hogy megnézzem az új részt – kár volt, hihetetlen rosszra sikerült. Ez a vergődés a gyerekkel meg az anyasággal borzasztóan szánalmas. Sikeresen elért a sorozat egy olyan pontra, ahol a főszereplőknek majdnem kevesebb képernyőidő jut, mint a töltelékeknek.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Megint 3 hét (ill. most már csak kettő) a következő epizódig. Teljesen szétszabdalja a sorozat amúgy sem erős ritmusát.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ez a rész, Istenem...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
+(#3416) radi8tor: itt sokszor egészen apró dolgokról van szó, ami adott esetben egy rajongónak is többedszeri megnézés után esik le.
Ami most hirtelen eszembe jut két példa, az mindkettő Friends-es: a második évadban Joey említett egyszer egy nőt, akinek óriási ádámcsutkája volt (itt az volt a poén, hogy nem tudta hogy ádámcsutkája csak a férfiaknak van); aztán 5 évaddal később az egyik részben meg az, hogy Joey nem tudta, hogy az ádámcsutkát nem a viselőjéről nevezik el (Joey-csutka).
A másik ilyen példa szintén Joey, az egyik részben nem tudta hogyan használja a levegőbe ujjal rajzolt idézőjeleket, holott a korábbi évadok egyikében meg simán rendeltetésszerűen alkalmazta.Ezek olyan apróságok, amiket – habár jó lenne, de – senki nem fog fejben tartani, kivéve a megszállott rajongókat.
Elsőre valószínűleg fel sem tűnik, mert tényleg oda-vissza kell tudni az összes részt hozzá, hogy kibukjanak az ilyen eltérések.
Mondjuk a TBBT-ben van néhány kicsit nagyobb volumenű baki is, pl. ilyen a ToBeY által említett Sheldon-féle alvás: ezt tényleg ki kellett volna szúrni, mert a főszereplő karakter alaptulajdonsága volt évadokon keresztül.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Egyébként ez szerintem minden hosszan futó sitcomnál óhatatlanul előfordul, pl. a Friends is ugyanilyen bakikkal ill. ellentmondásokkal van tele.
Gondolom ennyi idő alatt kicserélődik az írói gárda (akár többször is), és a későbbiek nem tudják fejből a korábbi részek minden mozzanatát. Ők nem rajongók. -
bLaCkDoGoNe
veterán
No, senki nem néztem még meg a S11E13-at?
Egész jópofa rész volt,kicsit visszahozott a régi kockulásos/kísérletezős hangulatból valamit. -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem volt rossz az új rész, de azért hanyatt nem dobtam magam tőle. Amy-t meg még mindig (és egyre jobban) utálom.
És jó lenne az is, ha Raj visszakapná a béna frizuráját, az sokkal viccesebb külsőt kölcsönzött neki, mint ez a mostani "most jöttem a zuhany alól" haj (ahogy Kunal Nayyar egyébként is viseli).
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ilyen nagy egyetértés is régen volt.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szerintem az S11E10 az évad eddigi leggyengébb része volt, ez most kimondottan rosszra sikerült imho.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ezezez mennyire jó rész volt!
Csóri Stuartot marhára sajnáltam a végén. -
bLaCkDoGoNe
veterán
S11E08 is jó volt.
Jövő héten 'Tom Hanks-giving' () miatt nem tudom, hogy lesz-e új rész.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
S11E06 ismét jó rész volt.
Nem tudom, hogy mennyivel korábban készülnek a részek, de Sheldon "I feel that I owe it to him to try and touch as many children as possible" poénja a mostani Hollywood-i események fényében nagyot ütött. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Most megint átkerült csütörtökre a TBBT. Kezdem nem érteni.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
S11E05 nekem tetszett. Semmi világmegváltó, de ezzel együtt vicces. Ha az évad marad ezen a színvonalon, akkor elégedett leszek. A korai évadok minősége úgysem jön már vissza...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
S11E04 erős közepes, nézhető de semmi extra.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
S11E03 elég ergyára sikerült. Remélem nem 2 részig tartott a lendület...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
S11E02-n én marha sokat röhögtem.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Vagy én lettem kevésbé háklis, vagy tényleg nem volt ez annyira rossz rész, mint amennyire számítottam rá.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
leslieke #3288 üzenetére
Utána belefutottam a fiatal Sheldonos spin-off promójába is (ez lehet, hogy csak nekem volt új), hát az is katasztrófa. Ráadásul
Sheldon apját az a színész játssza, aki Jimmy Speckerman-t, Leonard középiskolás nemezisét az S05E11-ben. Utálom az ilyet. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #3285 üzenetére
Ja és ami mindent visz: "OK, that's my bad." vs. "Oké, az az én ágyam!"
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ironizer #3279 üzenetére
Nekem a "pathetic" konzekvensen "patetikusnak" való fordítása üti ki a biztosítékot. Poénherélésből meg a leginkább emlékezetes amikor magyarul Joey a nyelvéért hálás (tongue), míg az angolban tangabugyi (thong) szerepel. Ráadásul a főcím után tovább beszél róla, szóval nem is értem hogy a nyelves dolog hogyan ment át.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ó anyám...
Kész, vége, Sheldon Lee Cooper karakterét teljesen kiherélték. -
bLaCkDoGoNe
veterán
S10E23: a rész első fele alatt azon kezdtem filózni, hogy talán tényleg visszataláltak a gödörből így az évad végére, mert egész kellemes volt. Aztán a második fele olyan mélyre zuhant, hogy a gödör alja adta a másikat...
Kicsit félve várom az évadzárót.Remélem Amy végleg eltűnik a sorozatból, de erre minimális sajnos az esély. Pedig milyen jó lenne... Viszont ha Raj tényleg Bert-nél fog lakni, akkor abban látok némi poénlehetőséget, habár nem túl sokat. Ez a rocket guidance system-es vonal is olyan sután (de poénosan) lett lezárva. -
bLaCkDoGoNe
veterán
S10E22 megint kellemesre sikerült. Az évad végére lehet, hogy összekapják magukat.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
S10E21: nekem ez tetszett (
), egészen sokat röhögtem rajtaleszámítva a gyerekkel való nyűglődést, azt botrányos továbbra is . Az utóbbi évadok átlagos színvonalához képest bőven jó volt, persze a korai évadok zsenialitását nem hozta.és végre volt egy kis Howard-féle utánzás is -
bLaCkDoGoNe
veterán
Az új rész a 10. évadhoz képest egészen nézhető lett szerintem.
A Sheldon-Penny dinamika még mindig jól működik, Howard nagynénis sztoriján meg besírtam. -
bLaCkDoGoNe
veterán
S10E17 is jó egy 7/10-re, simán nézhető.
Raj képregényboltos melója kiérdemelt +1 pontot. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Felemás érzéseim vannak.
S10E16: 6/10, tisztes iparosmunka, néhol jó pillanatokkal, kicsit a korábbi kockaságból is visszahoztak.
Szerintem az is jól jött ki, hogy ebben a részben Raj kicsit nagyobb fókuszt kapott, és örültem annak is, hogy a faterja ismét felbukkant. Viszont rájöttem, hogy Amy karakterét gyűlölöm, nagyjából úgy látom, hogy ő a sorozat mélyrepülésének az oka. Egyáltalán nem vicces, és Sheldon karakterét is megfojtják vele. Bernadette-tel hasonló a helyzet, de vele kicsit elnézőbb vagyok, mert ő legalább borzasztóan dögös. Ezzel együtt azt is sajnálom, hogy Howard karakterét így tönkretették, tegnap néztem meg azt a részt a S04-ből, ahol a robotkézzel szórakoztatja magát... az ilyen zseniálisan beteg dolgok nagyon hiányoznak. Vagy legalább lenne több utánzás tőle, vagy valami. De így nem sok vizet zavar, kár érte.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
S10E15: 1/10. Szövegesen: fos.
Az 1 pontot a Charlie Brown-os poén hozta össze, az vicces volt. Viszont a parkolós jelenet a három lánnyal egészen a legalja volt. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Elkezdtem nézni az első évadot újra, mellbevágó hogy mennyire más ligában játszik. Századszorra nézve is elnevetem magam a poénokon. Zseniális.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
No, ennek az új résznek is voltak jó pillanatai.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az új rész szerintem az évad egyik legjobbja volt, kellemesen csalódtam.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #3182 üzenetére
El
basz...rontották.
Pocsék rész volt, a széttagoltság miatt semmi ritmusa nem volt, ráadásul újrafelhasznált "poénokkal" rakták tele:saját fenyő beszerzése és fenyőben lakó állatka (Karácsonyi vakáció), ordító gyerek, akit pont az anyja nem tud elaltatni (Jóbarátok) Egyedül a Leonard-Penny-féle fenyőfás rész volt vicces. Azt hiszem lassan el kell engednem ezt a sorozatot.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
A következő rész tartalmából:
After spending the holidays apart, the gang gets together to hear about Sheldon's and Amy's trip to his mother's, Leonard's and Penny's Christmas tree adventure, and Howard's and Bernadette's first days as parents. Még akár vicces is lehet (ha el nem
ba...rontják.)
IMDB szerint jövőre jön csak az új rész. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
rétisün #3175 üzenetére
Nem tudom, nekem az egész rész valahogy olyan cikire sikerült.
A Sheldon-Amy vonal is inkább volt kínos, mint olyan szerencsétlenül aranyos, mint tavaly.Az 5 pontot creepy Raj és creepy Stuart hozták össze ebben a részben, ebben a párosban, ebben a vonalban azért látok még fantáziát.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ismét jó rész volt.
Domina Penny-vel nekem eladták az egész évadot...
Mondjuk a zászlós téma kicsit zavaros volt nekem (sehol nem találtam infót arról, hogy Pest zászlaja a piros-sárga-kék lett volna, az nekem mindig Budapest volt), de ezzel együtt vicces, hogy megint megtaláltak minket a sorozatkészítők. (Lásd még: "Boy, you'd think you could trust a horde of Hungarian barbarians." S02E03) -
bLaCkDoGoNe
veterán
Hm, mégis van remény? Ez az új rész is elég viccesre sikerült.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Oké, az új rész is jópofára sikerült.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
rétisün #3124 üzenetére
Howard-ot sajnos teljesen lefojtották ezzel a házasság-gyerek dologgal, nekem korábban (még a gusztustalan-creepy-needy vonalon mozogva) ő volt a kedvenc karakterem, de mostanában rettenetesen halovány dolgokat írnak neki.
Raj-tól már nagyon régen elvették a régi humorforrásait (a szelektív némaságát, az esetenkénti kulturális különbségből fakadó vicces helyzeteket és a Howard-dal való kissé "furcsa" kapcsolatát), egyedül a látens homoszexualitásra utaló dolgok köszönnek vissza még néha, de már ezek a "poénok" is inkább a "creepy stalker" vonalra állnak rá.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem, szerintem nem magyarázza meg.
S04E13, amikor mindannyian elmentek egy tudományos konferenciára. Idegen hely, ráadásul Leonard-del egy szobában (vö. "No-one’s supposed to be in my room."), és mégis a szokott módon alszik.
Egyszerűen annyi történt, hogy az írók nem következetesek a karakterrel, és egy-egy poén kedvéért személyiségjegyeket, szokásokat változtatnak meg. Ez nem csak a TBBT-nél van így, szinte minden hosszú ideje futó sitcomnál becsúsznak ilyenek (pl. Friends, ahol Joey jól használja az ujjakkal levegőbe írt idézőjeleket, majd pár évaddal később az a poénforrás, hogy nem tudja ezeket helyesen alkalmazni). Sajnos ez elkerülhetetlen, sokszor kicserélődik, változik az írógárda, de ha nagyjából állandó, akkor sem emlékeznek az előző X évad minden jelenetére, ill. sokszor a sorozat kezdetekor nem is tudják, hogy esetleg hány évadot ér meg a dolog, így a korai részekben máshogy viselkednek a szereplők (pl. Sheldon, aki "semi-pro" önkielégítésben a legelső (spermabankos) rész szerint, vagy a Friends-ben Rachel nem ismeri Chandler-t az évadnyitóban, holott később kiderül, hogy Ross barátjaként csomószor találkoztak már egyetemistaként is).
Az ilyen következetlenségek persze azokat nem zavarják, akik egyszer néznek meg egy sorozatepizódot, de azok, akik többször végigpörgetik az évadokat, kiszúrják; engem például zavar. Lehet, hogy kissé obsessive-compulsive vagyok én is.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Valóban nem volt rossz, az egyetlen sirámom (ami egyébként szinte minden sorozatot utolér, ami hosszú évekig fut) hogy nem következetesek az írók: bevált karakterjegyeket áldoznak fel poénok érdekében.
(Itt konkrétan Sheldon alvási szokásaira gondolok, ami fényévekre van a korábban megismert múmiapóztól.) -
bLaCkDoGoNe
veterán
Hát ez az, én is nézném még. De azt a sorozatot, ami az első 4-5 évadban volt, telepakolva intelligens poénokkal és válogatott geekségekkel, nem pedig a mostanában futó tucatnyál párkapcsolati baszkódós dramedyt.
Nyilván senki nem tart fegyvert a fejemhez, hogy tovább nézzem, ebben igazad van, csak picit elszomorít, hogy "mivé lett" az egyik kedvencem. -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az óriás medve mindent vitt. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Le kellene lőni a sorozatot lassan, mert kezd baromi kínos lenni az egész.
(A Jóbarátok még az utolsó évadokban is sokkal profibban volt megírva.) -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
leslieke #2618 üzenetére
...és remélhetőleg nem szidni fogjuk, mint a bokrot. Ha annyira vacak lesz az új évad is mint az előző volt, akkor nem fogom végigszenvedni mint tettem a mostanival, amiből az egyetlen értékelhető rész az volt, amikor Sheldon nem tudott dönteni az Xbox One és a PS4 között.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Petya25 #2615 üzenetére
Azért azt te is érzed, hogy a demagógiának valami teljesen új szintje az, hogy beteszel egyet a töménytelen, a volt-SZU országok útjain zajló elmebajt dokumentáló dashcam videóból "érvként". Nyilván a piros lámpánál állva arra eszmélsz majd egyszer, hogy valamelyik TBBT szereplő jön veled szembe, kilinccsel előre...
Az, hogy a közúton idiótaként viselkednek egyesek, nem autófüggő.
Fenntartom, hogy irigy proliskodás az autón való csámcsogás (mindezt úgy, hogy a saját közlekedési eszközparkom egy darab biciklire korlátozódik).
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Bjørgersson #2291 üzenetére
Ezek rettenetesek, egy "vicces" csatornánál ilyen szánalmas humorú emberek dolgoznak?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Bjørgersson #2141 üzenetére
Egyszer réges-régen, még a gimnáziumban egy biológia dolgozatban kaptam azt a kérdést, hogy "ekkor meg ekkor érvényesül-e Mendel x. szabálya (indoklás)?" Odaírtam, hogy "Nem. Indoklás: különben nem lenne dolgozat kérdés."
A tanár jó fej volt, kaptam rá pontot.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Bjørgersson #1989 üzenetére
neduddki azóta így nyomja, amióta én fórumozok itt.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Bjørgersson #1921 üzenetére
TBBT-s kontextusban nézzük a dolgokat, nem? Amy is Amy, nem Amie (pedig: http://bestnicknametees.com/girls-names/letter-a-girls/amy/). A sorozatban pedig Bernadette-et Bernie-nek becézik.
De tökmindegy, én kérek elnézést hogy szóvá tettem. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Na, ez végre egy értelmes rész volt, talán az első ebben az évadban.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Rettenetes off, de a Jóbarátok szinkronja annyira szar, hogy az valami hihetetlen, a saját karjával kellene agyonverni azt, aki elkövette. Persze az illetők (mert hogy többen voltak) már több fórumon illetve interjúkban is felbukkantak, védve a mundér becsületét, de az "OK, that's my bad - OK, az az én ágyam" szintű félrefordításokat nem lehet szótagszámmal, szájra igazítással meg egyéb unalomig ismert marhaságokkal magyarázni.
Ennek a sorozatnak az élvezeti értékét legalább 50%-kal rontja a szinkron, nagyon sok az elrontott poén, a félreértelmezett szöveg, ami teljesen tönkreteszi a legtöbbször zseniálisan megírt poénokat, párbeszédeket.Bocs az offért.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem vót' ez egy rossz rész.
Új hozzászólás Aktív témák
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest