Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Imi3estNew

csendes tag

válasz nicu71 #32960 üzenetére

Köszi az infókat!
    Közben sikerült a Plex telepítés is egy kics csavarral: számítógépen nyitottam meg a play áruházat és onnan távolról telepítettem a tv-re, működik szuperül. Tesztképpen megnyitottam egy 4k hdr természetfilmet, szépen lejátszotta. (mozgásjavítás itt is kell azért szerintem)
    Kicsit túlszaturáltnak tűnnek nekem ezek a hdr tartalmak, de nem tudom a tévé tolja túl a színeket vagy ezeket a filmeket direkt ilyenre csinálják. Van valami standard hdr anyag pl youtube-on ami nincs direkt túlszínezve?

• Imi3estNew

csendes tag

Sziasztok!
    A napokban én is beléptem a TCL tulajok táborába egy 75C805-tel. Elsőre szuper a képe, valóban meglepően közel van az oled-hez. Az lett volna az igazi, de be kellett látnom hogy amennyit én tévézek arra fölösleges még több százezret beleölni. Beállítgattam Vhiktor valamelyik youtube videója alapján, de kicsit saját ízlésre szabva. Pl a mozgásjavítást elvileg nullára illene raknom, de ilyen egyszerűbb walking videókat nézegetve ami talán 30p-vel jön youtube-ról ott nekem ilyen nagy képernyőn zavaróan látható az akadozás, és ez szépen elsímítja. Több videóval tesztelve azért látom hogy néha ez a mozgásjavítás is tud fura effekteket produkálni, de általában inkább jobb vele a kép mint nélküle. (7-esre raktam) Egy két kérdésem viszont lenne a c805 tulajokhoz: Plex-et ti be tudtátok üzemelni rajta? Nálam Play áruházban ott van de nem engedi telepíteni. Nem lenne rossz ha menne, mert egy külön szervergépen vannak a filmjeim. Bár van itthon egy nem régi tablet és arra se ment fel, szóval lehet hogy ezt a plex dolgot el kell engedni és dlna-ról lejátszani. Olvastam hogy lesz valami google tv a chromecast utódja, lehet majd egy olyanra beruházok és az megoldja. A másik kérdés hogy a TCL account-ot érdemes létrehozni? Én eddig skipeltem, de ha van bármi előnye akkor regisztrálom. Amúgy itt annyi hozzászólás van a fórumon már érdemes lenne fő típusonként egy wiki oldalt létrehozni valahol hogy ne kelljen mindenkinek külön megválaszolni mit hogy kell. Egy darabig én is olvasgattam visszamenőleg, de azért nem akarom egy hónapon keresztül a fórumokat bogarászni az infómorzsákért. Ja és még egy harmadik kérdés: Nem lehet kapni ezekhez valami nem kattogós távirányítót? :) Még gondolkodok Vhiktor kalibrálások megvételén, de nem tudom hogy esetleg nem ront-e, mert ki tudja mekkora a szórás a panelok közt. Azt egyébként vissza lehet állítani miután felraktam? Egyébként valami tesztábrán látszik hogy mit változtat? Köszi előre is, bocs ha hosszú lett :)

Új hozzászólás Aktív témák