Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
-
Mobilarena
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesporigo
aktív tag
Végül sikerült vennem egy Vortex Viper HD 8x42 binokulárt Svédországból, szállítással együtt került kb 130.000 Ft-ba, a magyar ára 256.000 Ft. Leárazás volt egy ottani túraboltban, szóval lecsaptam rá, nekem megérte ennyiért, most teljes áron adják olyan 190.000 Ft-ért. 3 napja kaptam meg, komolyabban még nem tudtam tesztelni az esős idő miatt, csak az ablakból nézegettem a kert madárvilágát, meg összehasonlítottam a Scopium 10x50-nel és a Vortex Solo 8x36-tal.
A Vipernek gyönyörű, élettel teli képe van (a Solo kicsit fakóbb képet ad, a Scopium meg labdába sem rúghat), a fogása kényelmes, a nagyítása is megfelelő, legalábbis egyelőre nem érzem, hogy a nagyobbat kellett volna venni. Nem színez, nagyon minimális elmosódás a szélén van, ha kifejezetten keresem.
Viszont súlya azért érezhetően van, lemértem mindhárom távcsövet, védőkupakokkal együtt:
Viper 8x42: 758g
Solo 8x36: 283g
Scopium 10x50: 833gKeresnem kellene valami jó madaras helyet Budapest közelében, mert múlt héten voltam a Merzse-mocsárnál, és hát mocsár most nem volt, teljesen kiszáradt. Szóval ha tudtok ilyen helyet ajánlani, annak nagyon örülnék. (kevés ember, inkább sok madár)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
lugosi