Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kovaccss #101896 üzenetére
Több 100-szorosára nőtt csak a netes adatforgalom csak Mo-on 20 év alatt. Ha ezeket megoldották....
Persze hogy megoldották, mert ha van kereslet (márpedig a gyors netre mindig van), akkor lesz kínálat is.
Ugyanez nem mondható el a HD tévézésről. Az előfizetők apró kis töredéke , akar full HD-ban nézni mindent.
Az összes többinek teljesen jó a hagyományos is, mert nem érdekli , nem tudja mi az és főleg nem akar ezért többet fizetni.
Épp te írtad , hogy csak most vetted a HD tv-t , tehát eddig neked sem volt rá igényed , hogy HD tartalmat nézhess.A sokszorosára növekvő netes forgalmat tudták kezelni a műholdak...Minek van az a sok műhold akkor?
Hogy mit ???
A világ internetes forgalmának a legnagyobb része itt közlekedik a földön. Jellemzően optikán.
Mi értelme lenne műholdon tolni a netet , amikor optikán, vígan elközlekedik a kontinensek között is.
A műholdhoz viszonyítva töredék árért és brutálisan sokkal nagyobb kapacitással.Akinek 4K TV-je van, annak milyen a képminőség 576i adásoknál?
1. Szar (bár van amelyik egész jól megoldja a megjelenítését a kicsi felbontásnak)
2. Fogalma nincs a vásárlás pillanatában , hogy szar lesz a minőség.
3. Tudatában van , hogy mit vesz és majd más forrásból fogyaszt 4k tartalmat.A 4:3 képarány meg maradjon csak meg a régi filmekhez(más választás nem is nagyon van) , mert megvan annak is a retro feelingje a régi tartalmaknál.
-
kovaccss
tag
válasz
#22718208 #101895 üzenetére
Nyilván hogy a 16:9-es képernyőn 2 oldalt lesz üres fekete terület, ha 4:3-as, vagy 5:4-es SD adást nézek, ebben nincs meglepő. Ez mindenkinél így van.
Szomorú, hogy a natív HD TV adás még 2019-ben is álom, pedig 10 éve van full HD felbontású TV. Csillió műhold és kommunikációs eszköz, meg TV csatorna van, nehogymár gond legyen 150 TV csatorna adatát full HD-ben, normális bitrátával, hanggal továbbítani, kezelni. Ez nevetséges. Minek van az a sok műhold akkor? A sokszorosára növekvő netes forgalmat tudták kezelni a műholdak, hát nem érdekes? Ezt mivel magyarázod? Több 100-szorosára nőtt csak a netes adatforgalom csak Mo-on 20 év alatt. Ha ezeket megoldották, akkor ehhez képest a full HD adások nagyobb forgalma jelentéktelen. Ott van a sok okostelefon napi 1x órás adatforgalma is, ezt is kezeli valami. Pont a TV adásokat nem tudnák kezelni? Vicc. Egyszerűen nem AKARJÁK megoldani, mert így is sok pénzt beszednek a néptől az egész bolygón. Nem akarnak költeni, mert inkább elrakják profitnak. Nem az SD adások felkonvertálásáról beszéltem, ez nyilván baromság. Akinek 4K TV-je van, annak milyen a képminőség 576i adásoknál? Ott biztosan felkonvertálja a TV a képet.
2009-ben az Avatar filmet 3D nagy felbontásban meg tudták csinálni. Már készül a 2., 3. rész is szintén 3D-ben. Aztán jöttek a 3D LCD TV-k, majd elkaszálták az egész 3D technológiát, már nincs ilyen TV. Pedig pont az lenne a jövő, 3D, min. full HD TV adások IPTV-vel, vagy máshogyan. Ebből se lesz semmi. Abba bele se menjünk, hogy régen nem LED LCD-nél kéne tartani a technológiának, hanem már min. 3 technológiával előrébb. Az OLED utáni 2.-nál kéne tartanunk. De hiába lesz olcsóbb az OLED, 22 collos TV-t sosem fognak gyártani, márpedig nekem nem kell nagyobb se most, sem 10-30 év múlva. Csak azért nem fogok 1,5m-es TV-t venni, mert csak ilyen lesz, és cska ezért 2m-ről nézni, amikor 1m-ről nézem most.
-
törölt tag
válasz
kovaccss #101891 üzenetére
(bal-jobb oldalon fekete üres rész), és nem csak 4:3, hanem több más képarányban jön. Nem mindig ugyanakkora hely van a 16:9-es képernyőm 2 oldalán.
Nálad alapvető beállítási hibák vannak és sajnos nekem az jön le , hogy nem is igazán érted mikor és miért van oldalt vagy fent/lent fekete csík.
Már régen egységesíteni kellett volna mindent. 1 féle kép és hangformátum, minden csatorna full HD 1920×1080, ugyanolyan bitrátával, hanggal, stb., és nincs probléma.
Ha arra gondolsz , hogy miért nem natív HD minden, annak csak egy oka van, az pedig a pénz.
Gondolj bele , HD tartalmat kell a csatornának gyártani vagy vásárolni. Az adott csatornának meg kell fizetnie a disztribúciós költségeket is.(bix.hu , műhold stb...) Még az sem árt , hogy , ha a HD csatornáját valaki tudja értékesíteni és minél több szolgáltatóval szerződni. A szolgáltatóknak sem végtelen a kapacitásuk , műholdas oldalon meg aztán végképp be kell osztani , hogy melyik transponder-re mit pakolnak , mert dugig vannak. A +kapacitás bérlését (már amelyik műholdon egyáltalán van szabad hely) meg nagyon durván arany árban mérik.Sajnos ez csak egy álomvilág , amit te kifejtettél.
Ha pedig arra céloztál , hogy az összes SD is, az egységesítés jegyében legyen felkonvertált HD, az egyszerűen csak hülyeség és teljesen fölösleges pazarlás minden tekintetben.Hiszen ha már felkonvertálod , akkor ugyanazzal a bitrátával már nem tudod elosztani , mert kevés lesz hozzá.
-
lszlogal
senior tag
válasz
viktorhu #101874 üzenetére
Ha normálisan meg van csinálva akkor ED 3.0-n jöhetne nyugodtan cablemodemenként 1000/200. Csak ugye nem bírja a transmitter card, ami a CMTS-ben van. Túl nagy beruházás lenne egy olyat beszerezni. Mondjuk egy CISCO UBR-MC88V-t
mondjuk a DOCSIS elég komplikált (sokkal komplikáltabb mint az optika), gondolom nem lenne ennyi elég, de véleményem szerint meg lehetne oldani
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
vans? #101885 üzenetére
Nyitva van a hibajegy? Kaptál róla SMS-t? Mert akkor 72 órától, ahogy már említették ketyeg a kötbér neked, ami ennyi nap után elég jó. Szerintem nincs nyitott hibajegy. Nyittass egy hibajegyet a már említett 1414-es számon, ha az első ügyfélszolgálatos nem akarja felvenni hibára, akkor kérd meg, hogy kapcsoljon a feletteséhez, vagy egy tapasztaltabb kollégájához.
-
válasz
vans? #101885 üzenetére
Szia!
Sajnos túl sok nincs. Ha jól tudom 30 nap elteltével vagy jogosult felmondani következmények nélkül a határozott idejű szerződést, persze amennyiben ilyenről van szó, és ha addigra sem javítják ki a hibát. Ezen kívül az első bejelentéstől számított 72. órától kötbér illet meg, amit feltétlenül kérj, miután javították a hibát. Ezeken kívül csak várni tudsz, legfeljebb néha rájuk telefonálsz újra, hogy kicsit megsürgesd.
-
vans?
őstag
sziasztok,
egy nevemen levo elofizetesrol van szo batyam lakasaban. milyen lehetosegeink vannak, ha 13 (!) napja nincs internet, es nem kuldtek meg ki senkit? 3-szor volt bent sogornom uzletben, en egyszer fel is hivtam oket. Mindent megcsinaltunk, amiket ajanlgattak, el kene jonni es kicserelni a modem/router-t.
A szamla persze jon, mintha mi sem tortent volna...koszi!
-
törölt tag
válasz
kovaccss #101882 üzenetére
Ne haragudj meg , de olyan hülyeségeket (is) beszélsz , hogy csak pislogok.
A lemaradás az talán igaz. De mellette nézd meg azt is ,hogy más szolgáltatóknál , ami ekkora területet lefed ,mint az T iptv , mennyi HD csatorna van!?
A tömörítésekről csak annyit ,hogy a box hardveresen tudja kezelni ,a képet és a hangot is. Teljesen lényegtelen az eszköznek mit tolsz bele , mert pillanatok alatt megjeleníti a bemenő "jelet".
Nem kell félni , nem fog összekeveredni semmi :-)A képarányok témába inkább bele sem megyek :-)
-
kovaccss
tag
válasz
Bozek #101881 üzenetére
Azt nem tudják megoldani a Telekomnál, vagy már eleve a csatornáknál helyben, hogy ugyanolyan hangformátumban jöjjön minden csatorna hangjele? Miért kell 3 féle? Erre a STB-ot is fel kell készíteni, hogy mindegyiket tudja kezelni, kicsomagolni, mert mind tömörített. Ez bonyolultabb hardvert és szoftvert jelent a STB-ban, minden csatornaváltáskor külön fel kell ismernie milyen hangformátum van, és erre átállni. A képformátumnál is ez van. Az SD csatornán belül műsoronként is változik a képformátum, mert nem mindig ugyanakkora hely van a 16:9-es képernyőm 2 oldalán. Ha még 1 csatornán belül műsoronként is változik a hangformátum, meg a minőség, akkor még nagyobb az összevisszaság.
Miért jó ez az összevisszaság a TV csatornáknak és az IPTV szolgáltatóknak?Már régen egységesíteni kellett volna mindent. 1 féle kép és hangformátum, minden csatorna full HD 1920×1080, ugyanolyan bitrátával, hanggal, stb., és nincs probléma. De ez sosem lesz így megoldva. Ha így haladunk, még 10 év múlva is lesznek SD csatornák. Az a vicc, hogy tavaly vettem az 1. 16:9-es LCD TV-met (22 collos, használt), ami még mindig túl korai volt, mert a csatornák nagy része még mindig SD (bal-jobb oldalon fekete üres rész), és nem csak 4:3, hanem több más képarányban jön. Nem mindig ugyanakkora hely van a 16:9-es képernyőm 2 oldalán. Iszonyú ez a zűrzavar, meg az elmaradás, xDSL, meg koax, amikor régen optikának kéne lennie mindenütt, minden csatornának full HD-ben, stb. Ha ez most 1 hét múlva így lenne, akkor is késő lenne, mert már évek óta vannak 4K TV-k, és már a 8K-t, meg 16K-t akarják nyomatni.
Mikor fog felzárkózni az IPTV, meg az egyéb tartalom a hardverhez, azaz a TV-k tudásához? Pár év múlva már több 4K TV lesz (3840×2160), mint ennél kisebb felbontásúak, közben az IPTV csatornák nagy része SD-ben jön 576i-ben, ami 2000 előtti technológia???? Ez senkit nem zavar? Már 2008-ban voltak full HD-s TV-k. -
Bozek
nagyúr
válasz
kovaccss #101880 üzenetére
Szerintem a hangot nem konvertálja a Telekom se. Nálam (Tarr-nál) alapból az jön, amit a műsorszolgáltató ad, az AXN és a Viasat3 itt is AC3, de nem tudom, hogy ezeknél van-e olyan, amikor 5.1 a hang. A közszolgálati csatornák adnak néha 5.1-ben, azt tudom, a Forma-1 is úgy szokott jönni és a BL-meccsek is. Az MPEG1 meg szerintem inkább MPEG2.
"a h264 esetleg HD csatornákon jó, de a 9 Mb/s bitrátával ez se szuper"
Szerintem bőven elég a 9 Mbps-es bitráta FullHD esetén is. Én régebben 720p-be 3 Mbps-el szoktam konvertálni, sok különbség ott se látszott. Most RF22-es quality-t használok, a MediaInfo itt még alacsonyabb bitrátát jelez. A Handbrake dokumentációja alapján 720p-nél RF19-23 az ajánlott, a 21 még nagyobb fájlméretet jelentett. Meg a konvertálásnál használt profil se mindegy. De ezeket nem nagyon tudod kinyerni az IPTV esetében.
Természetesen ez függ attól is, hogy milyen a forrás és hogy mi megy éppen. Vannak olyan helyzetek, ahol kevés lehet, de az esetek nagy részében elég.
-
kovaccss
tag
válasz
Bozek #101879 üzenetére
Rákerestem az AAC-re és az AC3-ra, de nem egyértelmű melyik a jobb, ezért kérdeztem. Ezeknél van AC3, mind HD (12 csatorna): Animal planet, AXN, Duna world, Duna, M2, M1, Filmbox extra, M5, M4, MTV live, Viasat 3, Stingray classica. Ebből gondoltam hogy az AC3 jobb, mint az AAC, mert 2 zenecsatorna is van köztük.
Az MPEG1 (22 csatorna) a legrosszabb, rosszabb mindkettőnél?
Nem tudom milyen az 5.1, sima kicsi LCD TV-m van sima sztereóval.
Azért fontosak a bitráták, meg a hangok, a képminőség, mert ezek is befolyásolják melyik szolgáltatónál vagyok. Nem csak a csatornák száma, meg a netsebesség, meg az ár a fontos.
h265, vagy jobb várható valamikor koaxon? a h264 esetleg HD csatornákon jó, de a 9 Mb/s bitrátával ez se szuper, az SD csatornáknál meg 2,3-2,6 Mb van. -
Bozek
nagyúr
válasz
kovaccss #101878 üzenetére
Tömörítés szempontjából az AAC a jobb, ugyanazon a bitrátán elvileg jobban is szól. Én általában azokon a csatornákon találkoztam AC3-al (nem a Telekom IPTV-nél, de gondolom ott is így van), ahol 5.1 a hang. Persze elvileg az AAC is tudja az 5.1-et, de alapvetően nem erre találták ki. Az AAC az MP3 leváltására jött létre.
-
kovaccss
tag
Az AC3, vagy az AAC a jobb hangminőség a Telekom, vagy más IPTV-nél? Gondolom az MPEG1 ezeknél gyengébb. Ez a 3 féle hang van nálam most.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Kezdünk elmenni megint abba az irányba, ami már nem ide tartozik. A folytatásos teleregényt (amit már egyszer ugyanúgy lezongoráztatok a topicban) ITT lehet folytatni. A további hozzászólások mennek az internet mély süllyesztőjébe.
-
viktorhu
veterán
válasz
kovaccss #101875 üzenetére
Elég sok helyen van Telekom optika, egészen kicsi településeken is, de először nyilván azokon a volt Matáv-területeken kell váltaniuk optikára, ahol még csak dsl-en tudnak netet adni, addig pedig a koaxnak túl kell élnie.
A UPC mögött meg emiatt nem fognak lemaradni, mert a UPC az új kiépítésű területeken is koaxon ad netet, még ott is, ahol házhoz viszi az optikát.
-
kovaccss
tag
válasz
jzsolt11 #101868 üzenetére
Hiába halogatják a koax optikára cserélését, minél később kezdik el apránként, annál drágább lesz. Azt érik el ezzel, hogy az UPC, Digi, stb. megerősödik, ígyis szorongatják már a Telekomot sok helyen. 1-2 év és nálam is átveszi az Invitel optikát a Digi, és lesz 1000 Mb-es net. Amint ez megtörténik, már megyek át hozzájuk. Hiába van már most 500 Mb-es net itt is Telekom koaxon, a feltöltés egy vicc, 22 Mb. A 150 Mb feletti sebességek már csak erőlködések a koaxon, ezeket azért csinálják a Telekomnál, hogy ne maradjanak le nagyon a többi, optikás Digi, stb. rendszertől. 2-3 éve van 1000 Mb a Diginél, hogy nézne ki, ha a Telekom koaxon a max. még csak 150 Mb lenne? Alig van még Telekom optika az országban Pest megyén kívül. Szegeden sehol sincs. A koaxon elérte a Telekom a maxot az 500 Mb-tel, tovább nem fogják fejleszteni. A feltöltési sebességen is látszik hogy ez csak erőlködés, ennyire vissza kellett fogniuk a feltöltést, hogy a letöltés jobb legyen.
-
viktorhu
veterán
válasz
jzsolt11 #101873 üzenetére
Nem tudom, hogy hány feltöltési csatornát bír el reálisan a hálózat, de tudjon kb. 200 megabitet felfelé a docsis 3.0. Ezen osztozik az utca. Ezen fog akkor is osztozni, ha megcsinálják a hibrid 3.0-3.1 hálózatot. Csak annyi látható dolog fog történni, hogy ha előfizetsz az ezres netre, akkor kapsz egy új modemet, de a feltöltési kapacitás nem változik.
Ennél többet a upc-s mininode megoldások tudnának, de annak pont semmi értelme, ha már ott a lakásban az optika, akkor semmi szükség a kábelmodemre.
-
-
kovaccss
tag
válasz
DJ. Ru$y #101865 üzenetére
Minden legyen cserélve optikára, gondoltam végig egyértelmű. Elkezdik 1 városban, pl. Szegeden, ha kész, lehet nagyobb bitráta az IPTV, meg gyorsabb net. Mindjárt nem akadályozza semmi a dolgokat. Vicc hogy még 2019-ben is a vezetékes telefonkábel a legszűkebb keresztmetszet, és ezért kell visszafogni a koaxos netet és TV-t is. Aztán végig a többi megyeszékhelyen, aztán a kisebb városokban, majd a falvakban. Ennyi. Bp-en úgyis előrébb vannak már.
101866. Érdekes lenne, ha 2030-ig, vagy tovább működne Mo-on a koaxos rendszer akár TV-re, akár netre. Valaki itt írt olyat, hogy valami terveket kell teljesíteni a Telekomnak, gondolom a vezetékes telefonkábeles részek fejlesztését, ezek pár éven belül kifutnak, onnantól lehet majd felgyorsítani a dolgokat.
Értelmetlen volt a koax fejlesztésére költeni, ezt az optika fejlesztésére kellett volna költeni. -
jzsolt11
tag
válasz
kovaccss #101863 üzenetére
Koaxot hülye lenne a T lecserélni optikára. Mostanra jutottunk el oda, hogy koax területek 99%-án elérhető az 500 mega, ami a lakossági igényeket még bőven kielégíti. Ha rövid időn belül kukázni akarnák, akkor gondolod költöttek volna egy fillért is arra, hogy felfejlesszék erre a szintre? Kötve hiszem. (A másik, hogy sokkal égetőbb probléma, hogy sok helyen még 30 mega sincs a mai napig, amire még az iptv-t sem lehet ráereszteni.)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Adama123 #101864 üzenetére
De ezt csinálják folyamatosan, amióta mennek ki a támogatott pénzek. A kollégának múltkor az volt a problémája, hogy nála miért csak koax van és miért nincs már helyette optika, most pedig az a probléma, hogy xDSL van még valahol... Akkor most a xDSL legyen lecserélve optikára vagy a koax? Ki érti ezt?!
-
kovaccss
tag
válasz
DJ. Ru$y #101862 üzenetére
Láttam, ezért kérdeztem rá hogy mi van, mert nem volt értelmes válasz. Ismét eljutottunk a szokásos dologig, hogy a telefonzsinóros xDSL rendszerrész miatt nem lehet javítani az IPTV bitrátán, a kép és hangminőségen, mert ott is működnie kell. Nevetséges ez az egész. A telefondrótos rész nélkül már koaxon régen jobb lenne az IPTV, amit optikára áttérve, és a koaxot kikapcsolva tovább lehetne javítani.
-
kovaccss
tag
Szuper családi mozi csomag 147 csatorna: 12-nél van AC3 hang (mind HD csatorna), 22-nél MPEG1 (mind sima csatorna, kivéve a Discovery HD-t), a többinél AAC. A kép minden csatornánál h264. A bitráták HD csatornánál 9 Mb/s, a simánál 2,3-2,6 Mb/s.
Mennyiben változik a kép és a hang kodek, ha Telekom optika lesz itt nálam?
Akinél már optika van, milyen adatokat lát a diagban? A 101855 üziben látható hogyan kell bekapcsolni ezt.
Van értelme Telekom optikára várni az IPTV-nél, vagy csak a net lesz gyorsabb, a TV adások képe, hangja nem lesz jobb?
Nem csak azért jobb a HD csatorna, mert szebb a képe, hanem mert a hang is jobb, már ha jól gondolom, hogy a hangminőség sorrendje a legrosszabbtól kezdve MPEG1, AC3, AAC (ez a legjobb). Vagy tévedek?
Lesz ennél is jobb hangformátum IPTV-nél?A Digi és az Invitel szolgáltatónál is kéne tudnom ezeket, kérem e 2 topik linkjét, mert nem találom, a kereső nem ér semmit.
-
nagyle
csendes tag
válasz
#22718208 #101841 üzenetére
Tisztán a bitrate-et nézni önmagában kevés. Nem csak azon múlik a minőség. Még azonos codec esetén sem. Legjobb példa: MTVA M4HD feed 9.0E-n: 7Mbit/s, h.264, és elég vállalható képminőség. Ha ezt tudnák a szolgáltatók is, avval én már kibékülnék. Ugyanez a UPC directnél már 8Mbit/s, szintén h.264, mégis egy nagyságrenddel gyatrább minőség...
A digisport HD műholdról szintén eléggé rendben van, ott 10Mbit/s-ig felkúszik a kép pl. egy focimeccs alatt, és már szépen megvannak a gyep részletei is, nem csak mosott maszat.
Szóval lehetne itt is jobb minőség, ennek nem a bitrate az oka... -
Hudee
tag
Sziasztok,
Kerestem a fórumban, de nem találtam választ. Netmánia S esetén (ADSL2+ és ZXV10 H201L) van lehetőség VDSL-re átkérni magam akár saját router használattal (SAT TVm van mellette+ telefon)? Mert gondolom VDSL2 képes HGW-t alapból nem kapok csak Netmánia S plusszra váltás esetén.
-
Livius
őstag
válasz
#22718208 #101852 üzenetére
A Telekom Austriánál (semmi közük a német T hez, csak a név hasonló) már ez megy. A Szlovákoknál és a Cseheknél 2017-ben már elindították. Kicsit le van maradva a német T és a magyar T is hozzájuk képest úgy néz ki. Amúgy van valahol hivatalos infó, hogy mi a használt codec jelenleg a magyar T-nél? Eddig csak bitratekre találtam a neten.
-
Livius
őstag
válasz
#22718208 #101841 üzenetére
A legkézenfekvőbb korszerűsítés az lenne, ha a hardvereiket egyszerűen elkezdenék fejleszteni. Ha pl már végre a H265-öt használnák, akkor a jelenlegi 4 Mb/s-es SD adás a H265-el ugyan ilyen bitrattel, egy kb 7-8 Mb/s-es H264 SD adásnak felelne meg minőségben. [link]
Pont az IPTV ennyiből lenne előnyösebb, hogy a boxok azt tudnák, amit önkényesen ők kitalálnának rájuk kódolást, de hát a T-nek itt nálunk sose a minőségi szolgáltatás volt az érdeke, hanem hogy minél jobban kitermelje a matáv időkből örökségben fennmaradt infrastruktúrán a hasznot, aztán kilapátolja az országból a nagy részét.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Kérdeznék ismét mert már agybajt kapok. ADSL2+ internetem van ugye ami 10/1-et tud. Elvileg ez elég kéne legyen a TVGO szolgáltatásnak, de valamiért nekem vagy megy folyamatosan vagy egyszerűen megáll, és tölt ami kb 5-35 másodperc. Ez eléggé idegesítő főleg utóbbi, mert ugye ezzel kimarad az élő adás egy része.
Mielőtt valaki kérdezné más gépen se a TVGO-t használó gépen nem megy semmi letöltés/feltöltés, torrent kliens, de még csak nem is böngészünk rajta, akkor is előjön a gond. Nem jelentem be hibára mert ilyen esetben akárhányszor mérek rá a sebességre minimum 9/0,7-et ad ekkor is, de legtöbbször hozza a 10/1-et akkor is.
Tudok ellene valamit tenni? Vagy esetleg VDSL2 kapcsolat segítene ezen kb 1,5 km távolságra a központtól? Mert elvileg kicsiny falumban elérhető az is, de a távolság miatt nem tudom előrébb lennék-e a a VDSL2-vel ekkor távolság mellett. -
T-online e-mail fiókok mennek valakinél? Február 16. óta nem tudja a POP3 szervert elérni, se bejelentkezni nem tudok, visszadob a bejelentkezési képernyőre info nélkül (és igen, amikor jött a figyelmeztető e-mail beléptem, nem szűnt meg a fiók).
-
törölt tag
válasz
nagyle #101840 üzenetére
Attól ,hogy a boxok alapját az öreg winCE adja, még lehet használni bármilyen tömörítést. MPEG4 kép és általában AAC hang van itt is. Ezeket hardveresen dekódolja a box.
Máshol is jellemzően MPEG4-et használnak és ez ennyit tud. Ránézésre azt mondom ,hogy nincs itt semmiféle konfigurációs vagy tömörítési hiba. Egyszerűen ez ennyi és szinte biztosan nem lehet a jelenlegi sávszélességből többet kihozni MPEG4-el.A tisztességes SD képhez 5-6 megabit/sec, a HD képhez 13-15 megabit/sec kellene.
(és akkor mi még örülhetünk is, mert nézz meg egy tányéros digit vagy upc-t , ahol az SD 3megabit/sec bitrátával MPEG2 a kép)
-
nagyle
csendes tag
válasz
#22718208 #101835 üzenetére
Igazából azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a jelenleg használt bitrátával is lehetne egy érezhető nagyságrenddel tisztességesebb képminőséget adni a mai kor műszaki megoldásaival. Vélhetően konfigurációs kérdés, de méginkább valószínűleg elavult technológia lehet a háttérben. Lévén zárt rendszer, így nem tudunk róla semmit, hogy pl. milyen video tömörítési technológiát használnak, stb... Ha Microsoft, és 2005 körüli eredet, akkor lehet találgatni...
-
Livius
őstag
válasz
#22718208 #101835 üzenetére
Így akkor ez hiper szuper gratula, ha vélhetőleg a DSL területek gyér sávszélessége miatt fogja vissza az SD és HD adások bitratjét a T. Ez anyira gyönyörű, hogy e miatt szopnak majd még 2025-ben is vélhetőleg a koax és optikás userek, mert rendszerszinten a DSL-en nem tud többet a vonal, és hát lássuk be az a VDSL ami itt van az országban nekik, szerintem sebességekben most kezd tetőzni, és nem lesz több ebben a technológiában soha többé. A vectoring mire ide érne már nem éri majd meg fenntartani a rézhálózatot, annyira elmegy felette az idő az optika mellett, nah meg ahhoz normális rézhálózat is kéne, nem olyan mint most és amilyen várhatóan lesz még 10 év múlva is.
-
törölt tag
Ez mi a f. lehet?
Fri 22 Feb 2019 22:19:42 Hiba (4) DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-...
Fri 22 Feb 2019 22:19:42 Értesítés (6) DHCP Renew - lease parameters UTC Time Offset modified;CM-MA...1.elkezdett újraindulgatni az iptv box
2.hogy lehet ez az idő a bejegyzéshez ha épp 22:11 van most?
-
jzsolt11
tag
válasz
lszlogal #101830 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy kinek a pap, kinek a paplan... Nekem az iptv tökéletes. A több boxon is elérhető felvételek és a távoli beállítási lehetőség miatt. Ezt DVB-c-n nehéz lenne megoldani. Meg elég, hogy a szobába jön egy utp, amit switch-csel továbbosztok a gépnek meg a boxnak. Kell a francnak még egy koax is. De ez is csak az én véleményem
-
törölt tag
válasz
nagyle #101834 üzenetére
A műholdas , már amelyik annyi amit írtál, az meg is látszik, hogy ettől is szarabb.
Sajnos,az erősen korlátozott dsl kapcsolat nem kap másik forrásból streamet, addig "globálisan" ezt a xart kapja mindenki.
Bitráta kellene még több , mert az a gyenge pont a rendszerben. -
nagyle
csendes tag
válasz
lszlogal #101833 üzenetére
Ez az idejétmúltság látszik a képminőségen is: manapság a műholdas szolgáltatók az SD-t már megcsinálják 1,5Mbit/s-ből, a HD-t 4Mbit/s-ből hasonlóan silány képminőséghez :-) Amik itt elhangoztak számok, mint 4Mbit/s az SD-hez, 8Mbit/s a HD-hez, azzal érthetetlen, hogy miért ilyen alacsony a minőség 2019-ben...
-
lszlogal
senior tag
válasz
Livius #101831 üzenetére
Igen. Ez szerintem megmagyarázza az árát is. Kegyetlenül zabálja a sávszélt.
Az a baj, hogy még a 2006-os softwaret frissítgetik folyamatosan (WindowsCE). Jobban járna mindenki azzal, ha új eszközökön teljesen új OS, például valamilyen Linux futna.
De nagyjából működik ez is, úgyhogy 'jóvanaz'. A másik meg csak macera lenne.
DJ. Ru$y
Na ez meg a másik dolog.
-
Livius
őstag
válasz
lszlogal #101830 üzenetére
+1
Én se értem mi a biznisz ebben az IPTV-ben. Oké VDSL-en ez az egyetlen technikai megoldás a TV szolgáltatásra, de optikán meg koaxon ezerszer takarékosabb lenne a DVB-C, ahogy a Digi és a UPC is használja, és az oszthatósága is simán megoldható 3-nál több eszközre, ami már igencsak igény így 2019-ben a userek 70-80%-nál. -
lszlogal
senior tag
válasz
#22718208 #101813 üzenetére
szerintem azért, mert a világ összes sávszélességét felzabálná
ezért is preferálom jobban a DVB-C-t, ott probléma nélkül streamelsz 4K-ban egy háztartáson belül akár 5-6 TV-re, max. egy repeater kell
nem értem miért erőltetik az IPTV-t. DVB-C-nél is meg lehet oldani azokat amik most benne vannak, max. csak azok az extra szolgáltatások mennének a netről. Gondoltam arra hogy megcsinálom ezt egy Raspberry PI-vel csak úgy szórakozásból (serverrel és klienssel együtt).
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #101827 üzenetére
Jelenről beszélünk, nem azokról az időkről, mikor havidíj emelkedés nélkül megduplázták 5-ről 10 Mb/s-re a sebességet.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #101824 üzenetére
Van a Telekom ÁSZF-ben is ilyen igen, számszerűsítve talán nincs. Azt hiszem rendellenes használatnak minősíti az ilyet és, akkor korlátozhatja. De itt is vannak a topicban akik terrákat forgalmaznak havonta optikán és nem szólt még nekik senki. Szóval ilyen elméleti maszlag van majdnem mindenhol.
-
válasz
polonic #101822 üzenetére
Ha valaki extrém szinten túltolja, akkor a hálózatának és a többi előfizető szolgáltatásának védelme érdekében szerintem bármelyik szolgáltató korlátozhat, gondolom ilyen van a Telekom ÁSZF-ben is. Nem olvastam, nem tudom, csak gondolom. Egyébként UPC-nél is csak elméleti szintű dolog ez már, évek óta nem tudni senkiről, akit korlátoztak volna, pedig ott is akadnak akik havi több TB-ot töltenek csak fel a torrent miatt. De ha lassítanak is, a neted attól még korlátlan adatforgalmú marad, csak a sebesség csökken. Mondjuk ha egy ISP ezt aktívan elkezdené alkalmazni, arról ez rövid úton elterjedne, és le is húzhatná a rolót.
-
Beniii06
addikt
válasz
polonic #101822 üzenetére
Ott is van aki havonta 4-5 TB-ot elhasznál bármi féle szankció nélkül. Az ÁSZF-ben csak azért van benne a havi limit, hogy nagyon leterhelt környéken, ha korlárotnak legyen mire hivatkozni. Manapság nagyon ritka az ilyen, kb. évekkel ezelőtt volt legutóbb példa rá tudomásom szerint és más kábeles szolgáltatóknál is elhagyták ezt a szokást szerencsére.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Még egyelőre egy másik szolgáltatónál vagyok de hamarosan váltok telekomra.
Szeretném megkérdezni, hogy a telekom otthoni díjcsomagjában, az Internet, a 150 Mbit/s Net S 150/50 díjcsomag (ezt választom majd be a csomagba a TV és a telefon mellé) ez korlátlan internetet jelent? Azaz nincsen napi vagy heti vagy kár havi limit, erre értem a korlátlant. -
jimpo
senior tag
Sziasztok
Telekomos Gigabitre váltás megvolt, optikai kábelen természetesen. A szolgáltató adott egy SagemCom F@st 5655V2 AC MT tipusú "digitális elosztó"-t.
De valami borzalom a jel erőssége a szobában. Maga az elosztó a nappaliban, egy helységgel arrébb. A jelerősség kb.-70dBm körül van 2,4 és 5 GHz-en is, néha megszakad.
Milyen Routert ajánlanátok? Inkább 20 ezer, max 30 ezer forintig.
Ami azért nem 80Mbps-ot tol át a gigabitből, már ha nem dobja el a jelet. A notebookban Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265 vevő van, Lan port nincs!
-
drdre
csendes tag
Sziasztok,
olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a Xiaomi Gateway okos otthon eszközt használom ami integrálva van a Home Assistant "open source" okos otthon alkalmazásba. Sajnos a Xiaomi Gateway 2,5 óra múlva nem elérhető státuszba kerül a Home Assistantban. Külföldi fórumok szerint a hálózati konfiguráció tudja a fenti problémát okozni.Nekem otthon a következő konfigom van:
- telekom sagemcom 5655v2 router (ez osztja DHCP-vel az eszközöknek az IP címet)
- Xiaomi router access point-ként
- egy ASUS router szintén access point-kéntAz ASUS-ra vezetékesen csatlakozik a raspberry amelyen fut a Home Assistant és a Xiaomi Gateway pedifgwifi-vel a Xiaomi roterhez. A beállításoknál javasolják a tűzfal kikapcsolását illetve multicast funkciót.
A tűzfalat kikapcsoltam a telekom router-en de a multicast-ot már nem találálom illetve még annyi infó h a Home Assistant és a Xiaomi Gateway vmi UDP-vel (ezt nem tudom mi
) kommunikál egymással.
Köszi előre a segítséget, ötleteket!
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #101814 üzenetére
Én csak annyit olvastam, hogy valaki szerint a szerver nem bírja. Ezt pedig tudjuk, hogy nem igaz.
Már mondtam nekik , a válasz természetesen a nemleges sablon volt, más esetben meg valami őrült nagy baromságot próbált az ügyfeles nekem előadni.
Majd írok nekik újra valamikor. -
-
Gedeon31
addikt
Bő fél évvel ezelőtt amikor DJ. Ru$y beírta ,hogy elérhető a 2 HD + 1 SD stream is VDSL-en, rögtön telefonáltam és minden gond nélkül rá is tették. Tegnap kötöttem Magenta csomagot és megint visszatettek NET S Plusz csomagba , eddig is abban voltam csak papíron visszakaptam a régi csomag nevét. Este észrevettem 1 HD stream van csak. Telefonálás ,majd többszöri próba után sem tudták visszatenni a 2 HD-t. Ma visszahívott a hölgy ,mert állítólag már nem tudják rátenni alapból a 2 HD-t ,hanem először megnézik mennyire terhelt a hálózat aztán ,ha engedi ,akkor nyomják rá. Érdekes
Szerencsére visszatették.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
aliens69 #101805 üzenetére
Milyen atomok azok a gépek? Egy specifikációt dobhatnál mind a kettőről.
Mivel méred a sebességet? Speedtest, ha igen melyik szerveren?
Az eszköz tudja kezelni a sebességet azzal maximum akkor lehet probléma, ha hibás az eszköz. Ha ennyire frusztrál, akkor miért nem próbáltál meg az ügyfélszolgálaton egy hibabejelentést?
-
aliens69
csendes tag
Hello mindenkinek!
Internettel kapcsolatos problémám lenne.
Kb 2 hete léptünk át a 100Mb-os internetről az 1000Mb-osra(optikai). A probléma a következő, hogy se az asztali PC és se a laptop (kábellel van összekötve) nem viszi az 1000megát csak úgy 350mega körül. Azaz a modem nem tudja átjuttatni szerintem se az asztalira se a laptopra a valódi sebességet. Amikor a szervizesek itt voltak,azaz, amikor bekötötték az új netetés lefuttatták a rendszert, akkor azt mondták, hogy valószínűleg gyenge a háló kártya, azt kellene cserélni. Szerintem nem az lehet a gond, mert mindkét gép 1,5 évnél nem régebbi és akkor nagyon kis pöpec gépnek számított mind a 2, sőt még most is azok, megérteném, ha 10 éves gépek lennének, na, de ezek csak 1,5 évesek. A vezetékeket lecseréltük cat5e-ről cat6-os-ra, igaz, hogy az 5-ös is át tudja vinni az 1gigát, de hátha az lehetett a gond. Hát ezzel sem javult meg a probléma.
A modemtől az asztali PC kb. 2 méterre van egy másik szobában, a laptop pedig a modemtől kb 5-6 méterre egy másik szobában.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy mit kellene tenni, hogy mindkét gépen 1000Mb-os internet fusson?
Kérem minél előbb segítsetek már, mert kezd nagyon bosszantó, idegesítő lenni és már nagyon frusztrál is.Előre is köszönöm a segítségeket!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
surami #101802 üzenetére
Koaxon és optikán is van Sagemcom V2-es eszköz, legközelebb a típust írd le, ne a verziószámot.
Annyiszor volt leírva már a válasz, de, akkor sokadjára:
Mivel neked optikád van, ezért itt felteszed a kérdésed, hogy milyen routert vegyél, ugyanis router kell. Ezek után, ha megvan az új eszközöd, akkor a Sagemcom felületén belépsz, bekapcsolod a PPPoE Passthrough funkciót, illetve a Connection triggert átállítod manualra, és kikapcsolod benne a wifit.
Ezek után a Sagem LAN1 portját (IPTV STB-okat a Sagem LAN2-4-re dugd) összekötöd a saját routered WAN portjával, a routeredben WAN typenak beállítod a PPPoE-t, megadod a hozzátartozó felhasználónevet (...@t-online.hu( és jelszót. Innentől minden korlátozás nélkül a saját routeredben állíthatod az internetre vonatkozó szabályaidat stb.
-
surami
tag
Elvesztem kicsit a rengetegben. Van a csoda Sagemcom v2 központi egység, rajta 3 STB (Tatung).
Ki szeretném váltani a központi cucc WiFi funkióját egy másik eszközzel (2,4ghz és 5ghz), hogy rendesen be tudjam állítani az IP-ket és a sávszélességet a csatlakozó kütyüknek.
+ 4 db teló
+ 2 tv (wifi, youtube, stb.)
+ 1 tablet
+ 1 pc.Mit kell vásárolnom hozzá és hogyan kell beállítanom, kötnöm a Sagemcom-hoz hogy minden rendesen működjön?
Kérném a segítségeteket pontról pontra, mert ezen a központi egységen futó szoftver egy fostalicska, meg még korlátozott is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- iPhone topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Nyaralás topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Energiaital topic
- Politika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia ( 63)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest