Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Azért sok idő, mire az ember olyan szintre eljut PS-ben, hogy bármilyen szűrőt ki tud váltani, valamint az is alapfeltétel, hogy egyáltalán tudja, mit kéne elérnie ill. milyen lehetőségek vannak. Pl. nekem eszembe nem jutott volna a hue mapen kikeverni a dohányszűrőnek megfelelő színvilágot amíg nem tudtam, hogy létezik ilyen és nem láttam vele képeket. És most, hogy már úgy tessék-lássék ki tudom keverni, még most is fontolgatom, hogy beszerzek egyet. Meg hát több képnél kényelmesebb is. Ha kihasználod, szerintem jobban megéri, feltéve hogy nem a kenyérre valót költöd erre.
A Cokin Creative Filtre System igazi előnye pedig szerintem a spórolás, számunkra legalábbis. Olcsóbb, mint venni egy 52mm-es, egy 55-ös, egy 58-as és egy 67-es stb. Hama lineáris polárt és akkor az még "csak egy Hama", hát még ha Cokinból akarsz meneteset venni.
A több felvételből összeollózás pedig csakis állvánnyal, statikus témára, relatíve stabil fényviszonyokra igaz. Néha az a jobb, néha meg az átmenetes félszűrő. Egyik sem váltja ki a másikat 100%-ban, ráadásul a félszűrőt könnyebb használni alapszinten.
A másik előnye a rendszernek, hogy vinyettálás nuku. Itt azért megemlíteném a legnagyobb hátrányát is, amit viszont barkácsolással ki lehet küszöbölni könnyedén: néha az obi eleje visszatükröződik a szűrőben. Ha megfelelően árnyékolod akkor ez megszűnik.
Esetleg még annyi, hogy a helyszínen kényelmetlen néha a használata mert erősen lelóg az obiról minden irányba és nem is túl stabil, futni, hegyet mászni nem lehet vele és a táskába sebtiben elrakni sem érdemes.Eszembe jutott még egy dolog ami épp most foglalkoztat: keresztpolarizációs vakuzás a becsillanó csúcsfények redukálására. Egy lapszűrőt lényegesen könnyebben és hatékonyabban lehet rögzíteni a külső vakura, mint egy meneteset. Viszont ehhez gondolom lineáris polár kell és nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy a Cokin lapszűrői között létezik ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest