Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
Új hozzászólás Aktív témák
-
syryus
tag
válasz
Felesbandi
üzenetére
Egyet értek, hogy az alap ipadbe kar az M5 Soc, sőt talán az M1 is, de a Pró modellbe,munkához (nekem) nélkülözhetetlen. FinalCut, Lightroom úgy eszi a magokat mint az éhező csirke. Nem mindegy ha a render 10 perc vagy egy óra
Barcsak lenne 32 ramos opció, a 16, hiába ’eleg’, mégsem mindig elég. Szerdán kiderül mennyivel jobb az M5 mint az M3
-
ilor14
aktív tag
válasz
Felesbandi
üzenetére
Rosszul emlékszel, az M4-es Pro az már eleve 512GB-vel indult, volt valamelyik verzió, ami 256GB-vel indult, de az annyira gáz volt, hogy utána már meg se próbálták úgy eladni
Ha az új Air megkapná az 512GB alap tárhelyet, akkor lehet én is beneveznék egy alap verzióra, munkára meg egyéb dolgokra nekem teljesen elég lenne.
-
joccmocc
csendes tag
Szerintem a cikkel ellentétben nem az AI miatt fejlesztik a SoC-t hanem fordítva.
Habár ma már egy középkategoriás telefon számítási kapacitása is akkora, amit sosem fog a user kuhasználni (max játékkor), mégis az elmúlt jó 5 évben kb csak a SoC technológia mutat tényleges fejlődést évről évre. De ha a user nem használja ki, mert a tiktok / insta / snapchat szenthármashoz nem kell erősebb soc, mint ami a laptopomban van, akkor mivel is fogjuk indokolni ezt a fejlesztést a befektetőknek?
AI! Amit mezei user ugyanúgy kb csak google 2.0-nak próbál használni, teljesen jogosan, mert ezek az LLM rendszerek nagyon másra nem is jók. De most fenszi, a nagy cégek remélik, hogy sok alkalmazottat ki lehet váltani AI-val, amire láthatóan vevők a befektetők, és számolatlanul öntik a dollármilliárdokat AI-ba, remélve hogy tényleg ez a jövő.
Kell az iPadba, amit legtöbben okosnoteszként vagy tartalomfogyasztásra használnak, olyan bivaly SoC, mint a macbook pro-ba? NEM.
Az apple előrukkolt már bármi használható AI funkcióval? NEM.
Az erőforrásigényes AI ígéretével meg lehet magyarázni a befektetőknek, hogy miért az SoC az egyetlen dolog, amit kicseréltek idén az iPadben? Úgy tűnik, igen. -
Felesbandi
senior tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Lehet, hogy az en emlekezetem csal, de mintha a tavalyi Pro modellek 256-os tarhelyrol indultak volna. Ha valoban igy volt es megnoveltek a kezdo tarhelyet, van ra egy kis esely, hogy ez az uj Air-nel is megtortenhet, amit azert erdemes lehet kivarni. De erre kicsi az esely, mert kb 1 eve noveltek 128-rol.
Amugy meg latok ra kb. 1% eselyt, hogy az alap iPhone-ok mintajara az Air is megkapja a 120Hz-et, de a maradek 99%-ot nezve szerintem folosleges varni, ceges M2-es es sajat M3-as kozott se erzek kulonbseget normal hasznalatnal, komolyabb munkanal meg nem lenne szamottevo.Erdekes amugy, hogy a Mac Studiohoz hasonloan, a legujabb proci a legalapabb M5 es ha erosebbet akarsz, a Pro/Max vonalon csak az M4-re lehet fejleszteni a gepet. Ugy tunik a Pro/Max vonal vagy nehezebben akar fejlodni, vagy szimplan mas utemtervben dolgoznak rajta.
-
csibe1
addikt
Amikor nem arra akkor mire gondol?

Lassan már a kenyérpirító is AI-os lesz, és jön rá a frissítés.

-
Fritz Teufel
addikt
Lehet, hogy ha Air-ben gondolkodom, akkor nem nagyon érdemes megvárni az M5-öt? Az AI funkciók baromira nem érdekelnek, használni sem akarom.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Battlefield 6
- LG LCD és LED TV-k
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Xeon E-2146G / Beszámítás OK!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest